Skal du holde ferie i det danske land? På denne liste finder du 29 attraktioner i Danmark. Her er en god blanding af både zoologiske haver, forlystelsesparker, museer og akvarier. 

Du finder både topattraktioner i Danmark, og attraktioner du måske ikke vidste fandtes. Har du ikke besøgt en af stederne på listen? Skriv det på din bucketliste over must try attraktioner i Danmark!

Attraktioner i Nordjylland

I Nordjylland kan du besøge Fårup Sommerlands vilde forlystelser, når du trænger til et sus i maven. Elsker du at være omgivet af dyr, så besøg de søde dyr i Aalborg Zoo eller klumpfiskene og sælerne hos Nordsøen Oceanarium. Nordjylland byder på mange attraktioner, og de er alle et besøg værd.

1. Aalborg Zoo

Hvor mange dyr er der i Aalborg Zoo?

 • I Aalborg Zoo er der ca. 2300 dyr fordelt på 125 forskellige dyrearter.

Aalborg Zoo finder du nær Aalborg Centrum. Parken blev indviet i 1935, og besøges årligt af omkring 400.000 gæster. Parken er på ca. 8 hektar. Her finder du mange dyrearter og sjov for hele familien.

Når du besøger Aalborg Zoo, findes der en række oplevelser, du ikke må gå hjem uden at have været et smut forbi. Du kan læse mere om dem herunder.

Tag på en guidet tur i Aalborg Zoo

Hør små anekdoter fra hverdagen i Zoo på en guidet tur. Du kan også få svar på dine mange spørgsmål som f.eks.:

 • Hvorfor er giraffens tunge blå?
 • Hvorfor går tapiren i vandet, når den skal lave “bummelum”?

Overnatning på Savannen i Aalborg Zoo

Når girafferne er faldet i søvn, elefanterne spiser dagens sidste måltid og løverne har brølet godnat, kan du sove i dit telt på den afrikanske savanne. Her er en helt speciel nattestemning. Læs mere om overnatning på Savannen.

Praktisk information, når du besøger Aalborg Zoo

Source: Senest opdateret i februar 2021

2. Jyllandsakvariet

Jyllandsakvariet ligger i Thyborøn ved Vesterhavet. Her finder du både Akvariet, hvor du kan give en hånd med i fodringen af hajer, rokker og fladfisk i rørebassinerne. Du kan også fange dit eget rav på rav stranden og tage på rav workshop. 

I JyllandsAkvariet finder du Europas eneste helårsstilling af isskulpturer, nemlig Iskunsten. Udstillingerne skiftes ud ca. hver fjerde måned. Hos Jyllandsakvariet kan du også komme med på de populære guidede ture. Herunder finder du tre af de mest populære guidede ture med Jyllandsakvariet samt en turkalender.

Tag på ravsafari med Jyllandsakvariet

Da gudinden Frejas tårer ramte havet, blev de til rav. I dag kan du være heldig at finde gudinde tårer, men kun hvis du ved, hvor du skal lede. Hvis du er i tvivl, så tag med på ravsafari med Jyllandsakvariet – og lær mere om Nordens guld.

Turkalender

Lær om østers med Jyllandsakvariets østerssafari

Nogle synes, at østers er den største delikatesse, imens andre ikke bruger så flatterende ord om skallerne. Uanset hvad, er det sjovt at gå tørskoet på jagt efter østers. Her kan du nyde den friske fjord duft, i mens du udforsker Limfjordens spisekammer på østerssafari i Limfjorden.

Turkalender

Mød sælerne på sælsafari i Thyborøn

Sælerne kravler ofte op på sandbankerne i Limfjorden, hvor de varmer sig i solens stråler. Du kan komme tættere på dem, når du tager med ud på sælsafari med Jyllandsakvariet. Hvem ved? Måske svømmer en legesyg sæl helt tæt på for at møde dig.

Praktisk information, når du besøger Jyllandsakvariet

Source: Senest opdateret i februar 2021

3. Jesperhus Blomsterpark

Jesperhus Blomsterpark er en del af det store og populære Jesperhus Feriepark. Det er en afslappet forlystelsespark og resort ved Legind Sø, kun 10 km fra Glyngøre Strand. Ferieparken byder både på legeplads, vandland og zoologisk have. 

At holde f.eks. efterårsferie i Jesperhus Blomsterpark vil få børnene til at ønske, de skulle tilbage hver ferie. Det er en sand familieattraktion i Danmark – og også en attraktion, som mange danske familier vender tilbage til år efter år.

Aktiviteter i Jesperhus Blomsterpark

Når du tager på tur i Jesperhus Blomsterpark kan i opleve både den vilde jungle, en 4D Biograf, Pirat Landet eller Hugoland. I kan også se en af Papegøje træningerne eller de sjove shows med Hugo og Rita. Er du nysgerrig på historien bag de forskellige blomster, så gå en tur igennem den skønne blomsterpark.

Forlystelser i Jesperhus Feriepark

Jesperhus Feriepark er meget mere end blomsterparken. Du kan også slå dig løs i badelandet, hvor du indendørs finder både soppebassin, 4 vandrutchebaner og spabad. Udendørs i badelandet finder du bl.a. 3 vandglidebaner, en stor ubåd med effekter og en blæksprutte vandrutchebane. 

En anden populær forlystelse i Jesperhus Feriepark er Zik og Zaks Abeland. I slaraffenland for børnene, kan de brænde alt deres krudt af. Her finder du legetårne, som de ældste kan boltre sig i, imens der til de yngste findes et trygt legeområde.

Overnatning i Jesperhus Feriepark

Du har mange muligheder for at overnatte i Jesperhus Feriepark med familien. Herunder får du et overblik over mulighederne:

 • Tematiseret overnatning i Hugos Jungle- og Legehytter.
 • Overnatning i flere forskellige traditionelle feriehytter.
 • Lej en campingvogn eller medbring din egen autocamper eller telt

Praktisk information, når du besøger Jesperhus Blomsterpark

Source: Senest opdateret i februar 2021

4. Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium har eksisteret siden 1984. Dengang gik stedet under navnet Nordsømuseet. Her kan du besøge akvariet, som rummer 4,5 mio. liter vand, og du kan se 81 forskellige dyrearter, som lever i nordsøen. Nordsøen Oceanarium er det største akvarium i både Jylland, Danmark og Nordeuropa.

Oplevelser i Nordsøen Oceanarium

Der findes flere forskellige spændende oplevelser i Nordsøen Oceanarium. Ud over at besøge klumpfiskene i Hirtshals, kan du også få disse tre forskellige oplevelser i Nordsøen Oceanarium:

 • Nordsøens Jægere er en formidlings- og udstillings oplevelse, hvor du oplever fødekæden i Nordsøen. 
 • Start din ekspedition i Nordsøen ved det store 3D-kort. Under ekspeditionen kan du besøge 7 forskellige destinationer, som er markeret på kortet.
 • Besøg havets giganter som f.eks. Finhvalen fra Blokhus strand.

Praktisk information, når du besøger Nordsøen Oceanarium

Source: Senest opdateret i februar 2021

5. Fårup Sommerland

Drømmen om Fårup Sommerland startede i sommeren 1975. Dengang lød konceptet på “Fire kroner, og så er der frit slag hele dagen”. Fårup Sommerland er Skandinaviens første sommerland, og i 2007 gik sommerlandet fra at være en 4-stjernet til 5-stjernet attraktion ifølge Danske Turisk Attraktioners klassifikation.

Forlystelser i Fårup Sommerland

I Fårup Sommerland finder du både sjove, vanvittige og våde forlystelser for hele familien. I alt er her mere en 60 forskellige forlystelser. Når du har betalt entréen, så er alle forlystelser samt badelandet gratis. 

Lynet i Fårup Sommerland er Danmarks hurtigste rutschebane. Den kaster dig afsted med en acceleration, som tager dig fra 0 til 80 km/t på kun 2 sekunder!

Falken er Danmarks hurtigste trærutsjebane med sin tophastighed på 75 km/tm. Det er også den første, der er bygget i Danmark siden 1932!

Sæt dig til rette til en vild sejltur op ad floden i Træstammerne med hele tre vandfald undervejs. Forvent, at du bliver våd – og husk at smile til kameraet!

Overnat midt i Fårup Sommerland på Hotel Fårup

Hotel Fårup et et 4-stjernet familiehotel, hvor alle værelser har skovtema. Hotellet ligger midt i Fårup Sommerland, og blev i 2019 kåret til Danmarks 4. bedste hotel af TripAdvisor. Med i opholdet på Hotel Fårup får du også billetter til parken.

Praktisk information, når du besøger Fårup Sommerland

Source: Senest opdateret i februar 2021

Find flere oplevelser i Nordjylland her

Attraktioner i Aarhus

Leder du efter attraktioner i Aarhus til weekenden eller ferien. I Aarhus finder du mange af de spændende topattraktioner i Danmark. Du kan tage tilbage i tiden i Den Gamle By, race om kap i Racehall, tage til Fed Fredag i Tivoli Friheden eller opleve livet i Vikingebyen Aros på Moesgård Museum.

6. Den Gamle By

Den Gamle By finder du på Vesterbro i Aarhus Midtby. Det kaldes også for Danmarks Købstadsmuseum, og er et frilandsmuseum for bykultur – endda verdens første. Her kan du opleve købstædernes kultur og historie samt fordybe dig i historier og oplevelser fra de gamle dage.

Læs også Det ukendte Aarhus

Jul i Den Gamle By

Hvert år kan du besøge Den Gamle By til jul. Her kan du gå på opdagelse i 400 års julehistorie, spise duftende æbleskiver og nyde synes af lysende lanterne og julepynten. Til Jul i Den Gamle By lærer du, hvordan de danske juletraditioner er opstået, og hvordan danskerne har fejret julet gennem tiderne.

Tag på rundvisning i Den Gamle By

Er i max. 10 personer? Så kan i komme på ca. en times rundvisning i Den Gamle By, hvor i kan vælge mellem flere forskellige rundvisninger. I kan se nogle af mulighederne på listen herunder. 

 • 400 års julehistorie
 • Grænsen er nået. Afstemningsplakater fra grænselandet 1920
 • Håndværket i Den Gamle By

Spis din frokost i Den Gamle By

Nyd din frokost i Den Gamle By. Her har du flere muligheder for at nyde traditionelle danske retter på gammeldags maner. Der findes fire spisesteder i Den Gamle By

Gæstgivergården, hvor du kan nyde en god frokost.

Konditoriet Café Bonnich, hvor du kan købe kager og varme drikke.

Bagerforretningen, hvor bager fruen bl.a. sælger de berømte vaniljekranse.

Praktisk information, når du besøger Den Gamle By

Source: Senest opdateret i februar 2021

7. Racehall

Du finder Racehall i både Aarhus og København. Racehall åbnede for første gang i 2006, og det er i dag en destination med sjov og fart over feltet. Hos Racehall kan både store og små være med på verdens mest professionelle gokart-bane, skibanen i Skiarenaen, simulatorerne hos RacingRoom samt hos sangstudiet Voicehall og i restauranten The Diner. 

Hos Racehall kan du både komme på Racing School, holde børnefødselsdag og polterabend. Racehall i København er verdens største indendørs gokartbane! Her kan selv børn under 12 år være med – enten i egen gokart, hvis højden er over 120 cm eller i en twinkart, hvis højden er over 90 cm.

Kør gokart F1-style hos Racehall

Kør 30 minutters indendørs gokart race. Grib fat om rattet og træk i hjælpen. Her gælder det om at trykke på speederen og slå konkurrenterne. Jo hurtigere, du kører, jo større chance har du for at løfte den tunge guldpokal og stå på sejrsskamlen.

Du kan også vælge gokart med drop-in tider i enten 10, 30 eller 60 minutter. Her skal du ikke bruge bakgear og bremser, hvis du vil først over målstregen. Der er kun én vej, og det er fuld gas frem. Kan du holde koncentrationen og køre målrettet? Så har dine konkurrenter ikke en chance!

Praktisk information, når du besøger Racehall

Source: Senest opdateret i februar 2021

8. Tivoli friheden

Tivoli Friheden i Aarhus byder på både sjov, hygge og action for hele familien. Forlystelsesparken ligger i gåafstand til Marselisborg Skov, og her kan du få et sus i maven, uanset om du besøger sommer, efterår eller jul. Her finder du vilde rutsjebaner, masser af forlystelser, hyggelige boder, spil og legepladser.

Forlystelser i Tivoli Friheden

I Tivoli Friheden finder du over 25 forlystelser for store og små. Blandt de mest populære forlystelser er Hjertekig, Sky Tower og Himmelrum.

Hjertekig kom til Tivoli Frihedne i 1019. Forlystelsen har en højde på 65 meter, og er hermed Danmarks højeste frie-fald-forlystelse. Den er så markant, at den ændre Aarhus skyline.

Er du en ægte vovehals? Så skal du prøve Sky Tower. Tag springet fra 40 meters højde og ned i nettet under dig –  med 90 km/t og uden line!

Når du prøver Himmelrum kan du miste jordforbindelsen og blive kastet ud i 1.080 graders centrifuge af spin, drej og snur. Her udfordrer du tyngdekraften.

Jul i Tivoli Friheden

Tivoli Friheden byder på julestemning, når forlystelsesparken forvandles til et eventyrligt julelandskab med både nisser, julemænd og mange lys. Hver december er der dømt ægte julehygge, når Tivoli Friheden inviterer til jul.

Det sker i Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er kendt for fede arrangementer som både koncerter, halloween, jul, fed fredag, blå mandag, blomsterfestival og meget mere. Du kan finde en kalender med kommende begivenheder i Tivoli Friheden her.

Praktisk information, når du besøger Tivoli Friheden

Source: Senest opdateret i februar 2021

9. Moesgård Museum

Hvad er Moesgård Museum?

 • Moesgård Museum er en attraktion i international topklasse på grund af arkitekturen, udstillingerne og den skønne beliggenhed i naturen. Museet har tre stjerner i Michelins attraktion guide.

På Moesgård Museum i Aarhus kan du se fortiden blive bragt i live. Museet er en attraktion i international klasse, hvor du kan gå på opdagelse og lære om datidens mennesker. Her er udstillinger som old- og vikingetiden, ligesom du kan gå en tur op ad Evolutionstrappen.

Hvad kan man se på Moesgård Museum?

På Moesgård Museum kan du se udstillingen om Oldtiden, som tager dig med på opdagelse i de store gravhøje fra bronzealderen. Du kan også se jernalderbøndenes våbenofringer til guderne. 

 • Tag på tur med en viking

I vikingetiden hed Aarhus Aros, og udstillingen tager dig med igennem dagligdagens liv i Aros samt på vikingeskibenes togter til fx. Norge og Konstantinopel, der var datidens Istanbul.

 • Mød middelalderens mennesker

Udstillingen “Fri os fra det onde” viser dig middelalderens handel og håndværk samt kirker og klostre. Den skildrer også kriser som den sorte død. Her døde ca. hver tredje indbygger. Middelalderen var en tid med et samfund i forandring, krig og ufred samt en kirke med al magt.

 • Evolutionstrappen

På Evolutionstrappen møder du 7 menneskearter, som alle er dine forfædre. Den ældste figur er Lucy, som er ca. 3,2 millioner år gammel. Evolutionstrappen er også en vigtig del af arkitekturen på Moesgård Museum.

Kommende begivenheder på Moesgård Museum

Moesgård Museum tilbyder hele året begivenheder, guidede ture og aktiviteter for store og små. Du kan bl.a. opleve Moesgaard Vikingetræf, opsætningen af Kong Arthur fra Det Kongelige Teater, AURA Sommerbio og meget mere. Se kalenderen med kommende begivenheder.

Praktisk information, når du besøger Moesgård Museum

Source: Senest opdateret i februar 2021

Find flere oplevelser i Aarhus her

Attraktioner i Midtjylland

Midtjylland byder på et væld af attraktioner i Danmark. I Aarhus er det et must at besøge både Den Gamle By, Racehall, Tivoli Friheden og Moesgård Museum. På Djursland kan du slippe børnene løs til mange timers leg i Kattegatcentret, Ree Park samt Djurs Sommerland eller Fregatten Jylland. Går turen forbi Randers? Så snyd ikke jer selv for en tur i Randers Regnskov.​

10. Kattegatcentret

I Kattegatcentret finder du Danmarks eneste sandtigerhaj. Du kan også ro på kajak på ishavet eller se fodringen af sælerne. Uanset, om du vil se livet under havet tørskoet eller i dykkerdragt, så venter der sig et hav af oplevelser i Kattegatcentret i Grenaa.

Dyk med hajerne i Kattegatcentret

Uanset om du er nybegynder og vil udfordre dig selv med et prøvedyk eller tage det store skridt og dykke med hajerne, så er der dømt en oplevelse for livet. Med et prøvedyk kan du svømme om kap med dyrene eller møde hav ålen og rokken. Dykker du med hajerne i den store tank, kan du hilse på pighajen, revle hajen og den store sandtigerhaj.

Nyd din mad i Café Kattegat

Når du ikke skal følge med i fodringen af havdyrene, kan du sætte tænderne i en saftig burger eller frisk fisk hos Café Kattegat. Her er menuen af fisk både frisk og bæredygtigt certificeret.

Overnatning i Kattegatcentret

Når du sover i mørket i Kattegatcentret, kan du se sandtigerhajen glide roligt over dig. Det kan lyde som et mareridt, men det er scenen bag kulisserne, når du overnatter i Kattegatcentret. Her kan du opleve dyrenes verden med en lommelygte, ligge dig tilrette i soveposen og sove med tropiske hajer som dit levende loft.

Praktisk information, når du besøger Kattegatcentret

11. Randers Regnskov

I Randers Regnskov kan du opleve fritlevende aber, leguaner og dovendyr. Her kan du nyde store natur- og dyreoplevelser. Luften i regnskoven er varm og fugtig og fyldt med lydene fra de mange dyr. Foroven ser du aberne springe rundt. I skovbunden arbejder bladskærermyreren. I vandet svømmer søkøerne, imens komodovaranerne nyder livet i solen.

Tag på TropeCamp og overnat i Randers Regnskov

Vil du falde i søvn til lyden af de kvækkende tudser, flagermus og rislende vandfald? Skal det sidste, du hører, inden du falder til ro i dit telt, være nat abernes kalden? Så skal du tage med på TropeCamp i Randers Regnskov. Læse mere om Tropecamp.

Hvad kan du opleve i Randers Regnskov?

Her finder du et levende økosystem, hvor der altid sker noget nyt. Det er et unikt sted, hvor du bl.a. kan tage på oplevelse i dyreverdenen følgende steder:

 • Sydamerika og den frodige Amazonregnskov
 • Asien og tempelruinerne
 • Afrika og den afrikanske regnskov
 • Slangetemplet
 • Hyænesletten
 • Basecamp Bushmaster
 • Saltvandsakvariet “Sirenen”

Find oversigtskort over Randers Regnskov.

Praktisk information, når du besøger Randers Regnskov

Source: Senest opdateret i februar 2021

12. Djurs Sommerland

Djurs Sommerland er til Park World Excellence Awards 2019 kåret til den bedste familiepark i Europa med under 1 million gæster. Her kan du gå på opdagelse i flere forskellige lande, som alle er fulde af forlystelser og oplevelser til legebørn i alle aldre. Piratland kan i lege ægte pirater, og vandland kan i opleve suset i maven. De yngste kan boltre sig i Bondegårdsland. Du finder også både Vikingeland, Afrikaland, Westernland, Mexicoland, Sommerland og Wild Asia i Djurs Sommerland.

Populære forlystelser i Djurs Sommerland

Med over 60 forlystelser kan det være svært at vælge, hvilke du bare skal prøve, når du besøger den populære forlystelsespark. Derfor har vi samlet et overblik over de 8 mest populære forlystelser i Djurs Sommerland lige her:

 • Piraten – Danmarks største rutschebane
 • DrageKongen – Europas hurtigste Family Suspended Coaster
 • Tigeren – Danmarks største Gyro Swing
 • Skatteøen – Nordeuropas største Water Coaster
 • Juvelen – Danmarks længste rutschebane
 • Jungle Rally – Fartglæde for familiens mindste
 • Solguden – Her går det op, op, op
 • Den Vilde Hønsejagt – Rutchebane for de mindste!

Planlæg din overnatning nær Djurs Sommerland med en Feriepakke

Djurs Sommerland er stort, og det er er god idé at have tid til det hele. Derfor kan du selv sammensætte din ferie med en feriepakke, som indeholder overnatning inkl. entrebilletter. Her kan du vælge mellem hotel, camping, feriecenter, vandrerhjem eller Bed & Breakfast – tæt på Djurs Sommerland. Find din feriepakke

Praktisk information, når du besøger Djurs Sommerland

Source: Senest opdateret i februar 2021

13. Ree Park Safari

Hvem ejer Ree Park Safari?

 • Det er Karsten Ree, som ejer både Ree Park Safari samt rejsebureauet Africa Tours. Karsten Ree var også ejer af Den Blå Avis, hvilket har gjort ham til en af Danmarks rigeste personer.

I Ree Park Safari får du vilde oplevelser og vilde indtryk. Her kan du rejse gennem parkens fire verdensdele og opleve de fascinerende dyr. Parkens naturskønne rammer giver dyrene god plads til bevægelse og naturlig adfærd Tag familien med på sjove og spændende oplevelser i Ree Park Safari.

Vil du med på en fascinerende togtur på den nordamerikanske prærie?Glem ikke at hoppe ombord på Ree Park Safaris eget tog “Amerika Expressen”. Bliv ført af af damptoget, Black Beauty, eller diesel toget, Armstrong, når du tager med på en tur tilbage i tiden. Her kommer du helt tæt på bison, elge, sortbjørne og arktiske ulve.

Overnatning i Ree Park Safari - Sov på Savannen

En overnatning i Ree Park Safari med familien, kollegerne eller vennerne er en naturoplevelse ud over det sædvanlige. Herunder kan du læse mere om de forskellige overnatningsformer i Ree Park Safari:

Leder du efter en vildt spændende oplevelse for hele klassen? Så tag hele klassen med på en lærerig overnatning tæt på dyrenes verden. Når du sover på savannen med skolen eller institutionen, kommer i på en lejrtur, hvor i kan lave mad over bål og sove i det fri.

Praktisk information, når du besøger Ree Park Safari

14. Fregatten Jylland

Hvor ligger Fregatten Jylland?

 • Fregatten Jylland ligger i Ebeltoft på Djursland. Her kan du opleve historiens vingesus og sømandslivet ombord på skibet. Nyd duften af tjære, sæt dig til rette i kongens salon og husk at holde dig for ørerne, når kanonen skydes af!

Fregatten Jylland blev søsat tilbage i 1860 som et Dansk krigsskib med 44 kanoner og dampmaskine. Dengang talte mandskabet 437 sømænd. Skibet har sejlet som både kongeskib og på togter til eksotiske øer. I dag ligger Fregatten Jylland som et levende museumsskib i Ebeltoft. Her byder vartegnet på aktiviteter for både børn og voksne.

Hvad kan du opleve på Fregatten Jylland?

I Fregat Butikken kan du slå dig løs i spændende souvenirs og maritime gave. Du kan også spise din madpakke mellem kanonerne på batteridækket. Når du er færdig med at spise, kan du gå ombord på skibet. Her fortæller de engagerede guider spændende beretninger om skibet og livet på skibet. 

De yngste kan tage med på skattejagt og hjælpe skibsdrengen Karl med at finde sin forsvundne lommekniv. Du kan også teste, om du har evnerne, der skal til for at klare de fysiske opgaver, som ventede sømændene i 1800-tallet. 

Om sommeren kan du sejle ud med Fregattens lille sejlskib Robarkasse No. 1, imens de modigere klatrer en tur op i stormasten og oplever Ebeltoft fra toppen.

Restauranten ved Fregatten Jylland

Du finder Restaurant Karens Køkken lige ved siden af Fregatten Jylland. Her serveres der mad, som er tilberedt med kærlighed og nøje udvalgte råvarer. Er du ikke til restaurantbesøg, kan du også nyde din medbragte madpakke ombord på skibets batteridæk eller på en af de mange picnicområder udenfor.

Tag med på skattejagt på Fregatten Jylland

Skal du med på sporjagt ombord på Fregatten Jylland? Her kan du hjælpe skibsdrengen Karl med at finde tyven, som har stjålet hans lommekniv.

Karl er nemlig skibsdreng på Fregatten Jylland, og han har gemt sin fine lommekniv i sin skibskiste. Nu er den forsvundet! Hjælp ham med at finde ud af, om det mon er fyrbøderen, kaptajnen eller skibsgrisen, der har stjålet lommekniven? 

Under skattejagten tages i med rundt på hele skibet. Her får i et indblik i, hvilke personer og mennesker der har arbejdet på Fregatten Jylland og været med ombord.

Praktisk information, når du besøger Fregatten Jylland

Source: Senest opdateret i februar 2021

Find flere oplevelser i Midtjylland her

Attraktioner i Sønderjylland

I Sønderjylland danner især Billund rammerne for oplevelser i Danmark med børn. Her finder du attraktioner som LEGO House, WOW Park Billund og nærliggende Givskud Zoo. På Vestkysten finder du Esbjerg, Nationalpark Vadehavet samt Fiskeri- og søfartsmuseet, imens du på Als kan udfordre videnskaben og logikken hos Universe Science Park.

15. WOW PARK Billund

WOW Park er en forlystelsespark i skoven, som danner rammer for den vildelse leg. Her kan du finde dit indre legebarn frem. Du kan tage en tur i en af slyngerne, kravle op i træerne eller gå fra trætop til trætop. Oppe i træerne kan du opdage de flotte hytter. 

Husk at finde gennem Skov Labyrinten for dine kammerater eller kravl igennem Troldehulen. Når legen gør jer sultne, kan i købe både mad, is og kaffe. I kan også medbringe egen madpakke og hygge jer ved et af bålstederne.

Nyd en dag i WOW PARK

Du finder både WOW PARK i Skjern og Billund. WOW PARK i Skjern er den originale park. Legeparken ligger i en gammel plantage, som spreder sig over 4 hektar fordelt på skov og park have. 

WOW Park i Skjern er den nyeste park. Den breder sig over 28 hektar. Her kan du gå på opdagelse i pilelabyrinter og trætophuse. WOW PARK Billing har fokus på sundhed, bevægelse og socialt samvær.

Prøv også  WOW PARK Skjern

Praktisk information, når du besøger WOW PARK

Source: Senest opdateret i februar 2021

16. LEGO House

LEGO House er intet mindre end verdens bedste legeaftale. Her kan du slippe kreativiteten løs blandt de 25 millioner LEGO klodser. Du kan bygge dine egne kreationer, og se den komme til live. Du kan køre om kap med familierne eller vennerne, og se hvilket LEGO køretøj, der er det hurtigste. Når du har brug for en pause, kan du spise i en af de LEGO inspirerede restauranter.

Oplevelseszonerne i LEGO House

I LEGO House finder du seks oplevelseszoner samt et LEGO Square og flere udendørs legepladser. Start verdens bedste legeaftale ved det 15,68 meter høje Tree of Creativity. Herefter går du videre til Masterpiece Gallery med alle LEGO mesterværkerne, inden du kan fortsætte ind i Oplevelseszonerne.

I Rød Zone bliver du mødt af et vandfald af LEGO klodser og mange forskellige farver. Dette er stedet til at skabe dit mesterværk eller udfordre stedet Play Agents. I Grøn Zone kan du være med i din egen film. Udforsk LEGO verdenerne eller byg din egen unikke LEGO minifigur. 

I Blå Zone kan du tage på arktisk ekspedition og befri mammutterne fra isen med intelligente robotter. Du kan også bygge din egen racerbil eller lege byarkitekt. I Gul Zone er du bossen. Her kan du bygge et havdyr, en blomst eller et insekt. Det er helt op til din fantasi.

LEGO House memories

Husk at scanne dit magiske armbånd under din legeaftale i LEGO House. Det bruges til at vække LEGO klodserne i live. Her kan du se din fisk svømme i det digitale akvarium, eller du kan smække din minifigur på forsiden af magasinet. 

Når din dag er færdig, har du din egen LEGO stop motion-video. Så husk at tage masser af selfies! Du kan dele din personlige video med dine venner og familie.

Overnatning ved LEGO House Billund

Vil du gerne forlænge besøget i LEGO House? Så kan du kombinere dit besøg med en overnatning på Hotel LEGOLAND. Her kan du bo som prinsesser, pirater, riddere eller eventyrhelte. Du kan også overnatte sammen med LEGO NINJAGO ninjaerne i de seje LEGO tematiserede værelser.

Praktisk information, når du besøger Lego House

Source: Senest opdateret i februar 2021

17. Givskud Zoo - ZooTopia

Hvem ejer Givskud Zoo?

 • Givskud Zoo blev grundlagt af Jacob Hansen, som døde i 1971. Herefter drev familien det kendte “Løveparken” frem til 1983, hvor den blev omdannet til en selvejende institution - og skiftede navn til Givskud Zoo.

I Givskud Zoo kan du tage på safari i din egen bil for at få det hele med. Du kan også møde gorillaerne, elefanterne og ulvene, når du går på opdagelse til fods. Til slut kan du ende dagen på en af de mange legepladser i parken.

Hvilke dyr kan du se i Givskud Zoo?

Uanset om du vælger at køre på safari i din egen bil eller hoppe med en af Givskud Zoos safaribusser, så kan du komme helt tæt på dyrene. Du kan køre ud over den afrikanske savanne, hvor næsehornene har hjemsted. Her krydser giraffer og zebraer også vejen lige foran dig. 

Herefter kan du fortsætte din i løvernes territorium. De store katte lister sig rundt lige uden for din bil, og det giver et gys i maven. Imellem safariturene kan du tage på en lang gåtur, hvor du møder alle dyrene i Givskud Zoo. Her kan du både møde edderkopaber, gorillaer, kæmpeoddere og brille bjørne. I Givskud Zoo finder du Europas største brille bjørne anlæg.

Fra 2020 har du kunnet opleve sjældne antiloper i det helt nye bongo anlæg. Anlægget forbinder hele parken sammen, så du kan gå hele vejen rundt i Givskud Zoo. Det er en tur på knap seks kilometer.

Dinosaur Parken i Givskud Zoo

I Givskud Zoo finder du Danmarks største dinosaur udstilling  – med 50 forskellige dinosaurer i den naturlige størrelse. Den største planteæder er ca. 40 meter høj, og du vil også kunne møde den farlige kødæder Tyrannosaurus Rex.

Overnatning i Givskud Zoo

Vil du helt tæt på dyrene i zoo? Så kan du overnatte i familie værelser på Danhostel Givskud Zoo, som ligger lige ved siden af parken. Her kan du også deltage i Go’morgen Zoo, hvor du kommer bag kulisserne, inden parken åbner. 

Vil du hellere overnatte helt op af savannen? Så kan du slå dig ned i teltlejren, Bomaen, i Givskud Zoo.

Praktisk information, når du besøger Givskud Zoo

Source: Senest opdateret i februar 2021

18. Fiskeri- og Søfartsmuseet - Saltvandsakvariet

Fiskeri- og Søfartsmuseet er Danmark museum for menneskers relation til haven. Her kan du opleve den kultur, der har udfoldet sig omkring havet og livet under havoverfladen. Når du bruger en dag på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, finder du meget at opleve og mere at kigge på. Stedet har siden 1968 samlet og formidlet historien om Danmarks maritime liv.

Hvad kan du opleve på Fiskeri- og Søfartsmuseet?

Du kan besøge den store off-shore-udstilling, som giver dig et godt indblik i alt fra livet på en boreplatform til indvinding af olie og gas. Du kan også besøge sælerne, hvis du kan være med til en af daglige fodringer af Danmarks største havpattedyr.

Året rundt kan du også se både bunker fra 2. Verdenskrig, akvarier, føle bassin, fugle, hvalskeletter, udstilling om vadehavet m.m.

Besøg restaurant MS Smag på Fiskeri- og Søfartsmuseet

Her har du en af byens bedste udsigter fra de store panoramaruder. Du har udsigt over det grønne areal, statuen af Martin Spangsberg, strandbredden med Svend Wiig Hansens hvide skulpturer “Mennesket ved Havet” samt indsejlingen til Esbjerg Havn. I godt vejr kan du endda skimte Fanøs kystlinje og Skallingen samt UNESCO Verdensarv Vadehavet.

Praktisk information, når du besøger Fiskeri- og Søfartsmuseet

Source: Senest opdateret i februar 2021

19. Universe Science Park

Lidt uden for Nordborg på Als, finder du Universe Science Park. Her er det ikke svært at hæve humøret, og de mange forskellige forlystelser skaber stor entusiasme hos både børn og voksne.

Oplev Virtual Reality

I Virtual Reality området kan du prøve verdens første ParadropVR. Med paraglideren får du en flyvetur hen over det kuperede landskab. Følelsen af at svæve gennem luften blliver meget mere realistisk, når du også skal styre paraglideren op og ned – alt efter dit behov.

I VR Coasteren kan du selv skabe den VR rutsjebanetur, du ønsker Her tegner du og din finger nemlig banen. Der er plads til 4 personer, når du skal opleve hele turen.

Hvilke aktiviteter finder du i Universe Science Park?

Universe Science Park byder på aktiviteter inden for områder som hukommelse og motorik. Her er segway-banen specielt populær. Du kan også lære om det tekniske univers gennem eksperimenter og sjove ting, du selv har mulighed for at bygge.

Universe Science Park har fået nyt Test Lab i 2020

Test dig selv og din familie i det store Test Lab, hvor i kan dyste med både motorikken, fysikken og hjernen. Test Lab inkluderer klassiske science elementer, som passer ind i parkens DNA. Her kan i teste jer på punkter som; ”Kan bedstefar på 76 år gennemføre en laser banen bedre end barnebarnet på 12 år, og bruger han længere tid på det”? 

Den anbefalede aldersgruppe i Test LAb er 5 – 100 år. Her er både fysiske, kognitive og kreative udfordringer.

Overnatning ved Universe Science Park

Du kan booke dit ophold ved Universe Science Park med en af de sammensatte feriepakker. Her kan du vælge mellem hotel, lejlighed, hytte eller camping,  så der er en overnatningsform for alle familier.

Praktisk information, når du besøger Universe Science Park

Source: Senest opdateret i februar 2021

Find flere oplevelser i Syddanmark her

Attraktioner på Fyn

Fyn er fin. Det er attraktionerne på Fyn også. Her kan du lege Tarzan og Jane i Gorillapark i Svendborg, opleve dyrene i Odense Zoo eller opleve højderne med Bridgewalking Lillebælt. Du kommer ikke til at kede dig på fyn!

20. Gorillapark

Gorilla Park er en klatrepark, du finder i både Vejle og Svendborg. Trætop Klatring er en fælles oplevelse for børn og voksne. Gorilla Park Svendborg startede som klatrepark i 2010 med inspiration fra Norge. I dag er Gorilla park meget mere end bare klatring. Du kan opleve aktiviteter som segway safari, adventure race og et ægte hængekøje hotel!

Gorilla Park i Svendborg

Gorilla Park i Svendborg byder på 8 individuelle forhindringsbaner. De varierer i sværhedsgrad, men én ting er sikkert; her kan du slå dig løs, som var du Tarzan og Jane. Den letteste bane er 1,5 meter over jorden, imens den mest udfordrende er King Kong banen. 

I Gorilla Park Svendborg kan du både snowboarde, cykle og svinge dig som Tarzan igennem skoven. Her er over 2,7 km forhindringsbaner med over 110 anderledes klatre elementer og flere svævebaner.

Overnatning i Gorilla Park Svendborg

I Svendborg kan du også overnatte i dit eget telt, på Gorilla Parks hængekøjehotel samt i de lækre bomuldstelte. Her kan i få en tryg naturoplevelse, hvor i har adgang til både toiletfaciliteter og bålsted.

Gorilla Park i Vejle

Gorilla Park i Vejle er en klatrepark med 7 individuelle forhindringsbaner. Her er den mest udfordrende bane Alpha banen. Det kræver ingen bestemte forudsætninger at komme ud at klatre i parken, hvor der benyttes det patenterede og prisvindende Safe Link SSB karabin system. Du går også instruktion af en uddannet instruktør om sikkerheden og adfærden på banerne.

Prøv Gorilla Big Swing i Vejle!

Gorilla Park i Vejle har over 2 km med forhindringsbaner og mere end 100 forskellige klatre elementer. I Vejle må du dog ikke snyde dig selv for en tur i Gorilla Big Swing. Her hejses du op til 15 meter op i luften. Herefter skal du selv trække splitten og aktiverer dit frie fald. Denne oplevelse er for dig, der ikke kan få nok af adrenalinsus.

Praktisk information, når du besøger Gorilla Park

Source: Senest opdateret i februar 2021

21. Bridgewalking Lillebælt

Hvornår startede Bridgewalking?

 • Bridgewalking på Den Gamle Lillebæltsbro startede i 2015. Selve broen blev indviet i 1935. Til daglig er den bindeled mellem Fyn og Jylland for både tog, biler, cyklister og gående. 

Du kan tage en tur til Sydney. Eller du kan tage en tur til Lillebælt. I begge byer kan du opleve at gå oven på en bro. Du kan opleve højden og suget i maven. Heroppe har du den spektakulære og uhindrede udsigt. Du kan nyde vandet og skibene, udsigten mod land. 

Under dig kan du mærke, at broen ryster svagt, når toget kører over den. Bridgewalking Lillebælt er en af de mest unikke attraktioner i Danmark – for ikke at nævne hele Europa. Det er nemlig det eneste sted i Europa, hvor du kan opleve Bridgewalking.

Bridgewalking over Lillebælt i 60 meters højde!

Din guidede tur over Lillebæltsbroen byder på fugleperspektiver i 60 meters højde. Her får du vind i håret, adrenalinkicks, smukke naturoplevelser og din eventyrlyst mættet. UNder turen er du koblet til et sikkerhedssystem – og ellers går det kun opad. Undervejs vil guiden fortælle broens arkitektur, historie og den omkringliggende natur. 

Oplevelsen tager ca. 2 timer inklusiv sikkerhedsinstruktioner og iklædning af heldragt. Efterfølgende må du tage heldragten med hjem.

Praktisk information, når du skal på Bridgewalking Lillebælt

Source: Senest opdateret i februar 2021

22. Odense Zoo

Oplev Odense Zoo helt tæt på. Her får du unikke og eventyrlige øjeblikke for hele familien. Du kan fylde din dag med store indtryk, viden samt leg og læring. Du kan følge med, når dyrene i Odense Zoo fodres og trænes.

Oplev vilde elefanter og andre dyr fra hele verden

I Odense Zoo kan du opleve de fascinerende løver og sibiriske tigre. Du kan se til, når chimpanserne svinger sig i højden eller når girafferne og zebraerne løber over savannen. Glem ikke at hilse på de sydamerikanske tapirer og kæmpe søkøer. Du kan slutte dage af i Antarktika, hvor de vilde pingviner venter.

Tag til Jul i Odense Zoo

Hver jul kan du opleve den hyggelige julestemning i Odense Zoo. Du kan se dyrene i deres vinterpels, gå på nissehuejagt, nyde en kop varm kakao eller slå dig ned på kyssebænkene. Herunder ser du et uddrag af juleaktiviteterne i Odense Zoo:

 • Vær med til at fodre verdens højeste dyr – Giraffen
 • Tag med på rundvisning til Afrika
 • Nyd julens mange lækkerier
 • Køb året julegave – og adoptér et dyr

Sov i shelters på savannen i Odense Zoo

Når du sover på Savannen i Odense Zoo, tager en ZOOguide dig med bag kulisserne, hvor du kan blive meget klogere på livet i zoologisk have. Her kan du få svar på spørgsmål som: “Hvordan trækker søkoen egentlig vejret, når den sover på bunden af bassinet?” eller “Drømmer chimpansen ligesom mennesket?” 

I sover i shelters, hvor i kan nyde stjernehimlen og kravle ned i soveposen, imens løverne brøler i natten.

Praktisk information, når du besøger Odense Zoo

Source: Senest opdateret i februar 2021

Find flere oplevelser på Fyn her

Attraktioner på Sjælland

Sjælland byder på fede attraktioner i Danmark som Go High Aktivitetsparken på Kragerup Gods, Vikingeskibsmuseet i Roskilde eller Knuthenborg Safaripark på Lolland. Skal du på weekendtur til Sjælland bør du lægge turen omkring mindst én af disse attraktioner.

23. Kragerup Gods Go High Aktivitetspark

Historien om Kragerup Gods går 8 slægter tilbage, imens bygningerne kan dateres tilbage til 1610. I dag drives der et aktivt landbrug på Kragerup Gods, som også åbner dørene op til stedets historie, aktiviteter og stuer. I 2014 modtog Kragerup Gods miljømærket “den grønne nøgle”, som blandt andet betyder at Godset er Co2-neutralt.

Kragerup Gods Go High Klatring

Tag med en tur op i trætoppene, hvor der er 28 meter under dig. Lad højdeskrækken blive hjemme. Har du modet? Kragerup Gods Go High er en 6 kilometer klaterpark med 3,5 kilometer svævebane. Her finder du baner i 6 forskellige sværhedsgrader. Oplevelsen varer 4 timer – og du får en 45 minutters introduktion fra instruktøren inden. 

Go Bounce på Kragerup Gods

Go Bounce er en af de nyere aktiviteter i skoven – det er også den første trampolinpark i luften i Danmark. Her kan du springe afsted på trampolinerne i trætoppene.  Oplevelsen varer 4 timer, hvor du har adgang til trampolin parken i 8 meters højde. Du kan også nyde din medbragte mad og drikke i de skønne omgivelser.

Praktisk information, når du besøger Kragerup Gods Go High

Source: Senest opdateret i februar 2021

Find dit ophold på Kragerup Gods

24. Vikingeskibsmuseet

I Roskilde kan du opleve de originale vikingeskibe. Du kan opleve dem blive bygget eller stævne ud i fjorden i et rigtigt vikingeskib. Alt i alt finder du fem originale vikingeskibe på Vikingeskibsmuseet i Roskilde. De blev udgravet i Roskilde Fjord i 1962. Skibene er næsten 1000 år gamle, og står i dag udstillet i Vikingeskibshallen.

Erik Christian Sørensen er arkitekten bag Vikingeskibsmuseet. Han var en af det 20. århundredes store danske arkitekter.

Læs også

Aktiviteter på Vikingeskibsmuseet

I vintersæsonen byder Vikingeskibsmuseet på spændende udstillinger i Vikingeskibshallen. Her er der tid til fordybelse og spekulationer, imens du lærer om mennesker og samfund i vikingetiden. Herunder kan du se en liste med udstillinger, du kan opleve her.

 • I Vikingernes Kølvand
 • Oplevelses udstillingen “Stig ombord”
 • Daglige rundvisninger på dansk og engelsk

Om sommeren kan du tage med på sejlture på Roskilde Fjord. Det er det eneste sted i verden, hvor du kan opleve rekonstruktioner af vikingeskibe i fuld størrelse. I Museumshavnen kan du gå ombord på en af de nye vikingeskibe, en nordisk træbåd, og sejle med ud på fjorden.

Besøg museumsbutikken på Vikingeskibsmuseet

I Museumsbutikken finder det et større udvalg af f.eks. smykker, tekstiler og brugsgenstande. Disse er selvfølgelig i nordisk design og inspireret fra vikingetiden. Derfor lægges der også vægt på godt håndværk og naturlige materialer. 

Praktisk information, når du besøger Vikingeskibsmuseet

Source: Senest opdateret i februar 2021

25. Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Safaripark kan prale af at være den største safaripark i Nordeuropa. Parken ligger nær Maribo på Lolland. Her finder du mere end 1000 fritgående vilde dyr. Her er dyr fra hele verden, men de fleste er fra Afrika og Asien. Nogle af dyrene kan du klappe, imens du må nyde synet af andre fra bilen.

Knuthenborg Safaripark er dog mere end bare en safaripark. Her finder du også det afrikanske legeland Limpopoland, som er Danmarks vildeste natur- og vandlegeplads. Er du til vandrutsjebaner bør du prøve Congo Splash, som er Nordeuropas stejleste!

Hvilke dyr kan du opleve i Knuthenborg Safaripark?

I Knuthenborg Safaripark er dyrene opdelt efter hvilket kontinent, arten oprindeligt stammer fra. Fra kontinentet Afrika kan du f.eks. opleve den afrikanske dværgged, giraffen, den blå gnu, den sorte hesteantilope, elandantilopen, det bredsnudede næsehorn, steppezebraen, strudsen, elgen og den store bison.

Du kan se et kort over Knuthenborg Safaripark her. 

Overnatning i Knuthenborg Safaripark

Vil du i den helt rigtige safari-stemning? Så overnat med hele familien i luksustelte med udsigt over savannen. I kan også overnatte med udsigt til Abeskoven, og det bliver ikke vildere end, når i kan følge bavianernes spændende liv på tæt hold. 

Du kan se kortet over camp-områderne i Knuthenborg Safaripark her.

Praktisk information, når du besøger Knuthenborg Safaripark

Find flere oplevelser på Sjælland her

Attraktioner i København

København er fyldt med attraktioner, og det kan være svært at vælge mellem dem. Her har vi fundet 4 attraktioner i Danmarks hovedstad, du ikke må gå glip af. Du kan opleve klatring i Urban Ranger Camp, få sus i maven på Bakken, sige hej til dyrene under vandet på Den Blå Planet eller fodrer giraffen i København Zoo.

26. Urban Ranger Camp

Urban Ranger Camp holder til på Refshaleøen. Her er de gamle B&W-haller ombygget til et industrielt storbymiljø, hvor både nybegyndere og øvede kan blive udfordret. Du bliver guidet igennem banerne af en professionel, så her er styr på sikkerheden, så du bare kan nyde den gode oplevelse.

Prøv Big Swing i Urban Ranger Camp

Højdeskræk er ikke et fremmed fænomen. Måske har du prøvet at klatre op i et lidt for højt træ som barn? Måske har du stået på en altan, kigget ned fra 5. sal og tænkt “puha”. Nu er det tid til at stå på en platform i 40 meters højde, tage skridtet ud i den tomme luft og bare falde. Hvis ikke det fremkalder højdeskrækken, så får du i det mindste suset i maven med.

Prøv dig selv af med Urban High Roping

Du behøver ikke at være superman eller actionman for at kunne bevæge dig rundt i reb banerne 50 meter over jorden. Du kommer til gengæld til at føle dig som en helt med superkræfter, når du er færdig med din klatring i i gennem de forskellige baner!

Her får du 3-4 timers underholdning, adgang til 28 forhindringer i stigende sværhedsgrad samt en tur i de 4 kæmpe svævebaner, som tager dig tilbage til jorden.

Praktisk information, når du besøger Urban Ranger Camp

Source: Senest opdateret i februar 2021

27. Bakken

Bakken finder du i Dyrehaven nord for København. Her ligger verdens ældste forlystelsespark blandt hestevogne og dådyr – og med 32 forlystelser, spil, aktiviteter, restauranter, isboder og masser af underholdning, så er der nok noget om udtrykket; “Der er sjovest på Bakken”. 

Forlystelser på Bakken

Er du til fart, action og spænding? Så kan du få dit adrenalinkick i 30 meters højde med en tur i TårnGyset. Den Gamle Rutschebane er også et sikkert hit, når det kommer til hastighed. Eller måsker skal du udfordre dine venne i SkyRolleren eller drejes rundt højt oppe i SuperNova?

Er du mere til skæve og nostalgiske forlystelser? Så prøv en tur i Hurlumhej, hvor du bevæger dig rundt blandt levende trapper. I Radiobilerne kan i kåre den bedste og værste bilist i familien, mens Kaffekopperne vil sætte jer alle på en rundtosset prøve.

Prøv Bakkens ældste forlystelse

Bakkens mest populære forlystelse er Rutchebanen. Det er også den ældste forlystelse, og siden 1932 har den givet millioner af gæster både grin og kilden i maven. Rutschebanen må du ikke gå glip af, når du besøger Bakken!

Oplev Jul eller Halloween på Bakken

Du kan ikke kun besøge Bakken i sommerhalvåret. Både i efterårsferien og weekenderne op til jul, inviterer Bakken nemlig både til høstfest, Halloween og Julefest. Til Halloween kan du f.eks. opleve Rædselsskoven, imens du til julefest kan gå på opdagelse i det hyggelige julemarked.

Praktisk information, når du besøger Bakken

Source: Senest opdateret i februar 2021

28. Den Blå Planet, Danmarks Akvarium

Den Blå Planet er Danmarks største Akvarium. Her kan du tage med på verdensomsejling og opleve de store hammerhajer og rokker under havoverfladen. Den Blå Planet er et moderne akvarium med vand på alle sider, hvilket får dig til virkelig at føle, du befinder dig under havets overflade. 

På Den Blå Planet kan du besøge fuglefjeldene på Færøerne, havodderne fra Alaska eller den elegante Stillehavsblæksprutte. I de varmere vande kan du se smukke koralrevsfisk, underlige afrikanske skabninger. Højdepunktet er dog den store Oceantank. Mere end 400 forskellige dyrearter har hjem i Den Blå Planet.

Det skal du se på Den Blå Planet

Når du besøger den Blå Planet, må du ikke glippe Oceantanken, vandlegepladsen eller den tropiske regnskov. I Oceantanken finder du under vand tunnelen, som tager dig helt tæt på hammerhajerne og rokkerne. 

I Det Vilde Vandhul kan du blive klogere på det lokale dyre- og naturliv, imens du kan slippe din indre vandhund løs på vandlegepladsen. Her kan i give den fuld gas med både pumper og sluser. I den tropiske regnskov venter både arapaimer og piratfisk. I budskadserne kan du se de små frøer, hvis du kigger godt efter!

Praktisk information, når du besøger Den Blå Planet

Source: Senest opdateret i februar 2021

29. København Zoo/Zoologisk Have

Hvor mange dyr er der i København Zoo?

 • I København ZOO kan du møde mere end 4000 imponerende og fascinerende dyr fra alle verdens kontinenter.

Drømmer du om at se de ikoniske pandaer i aktion? Vil du se de bambusspisende bjørne? Så bør du lægge turen forbi det storslåede og kende Pandaanlæg i København ZOO. 

Du kan også komme tæt på isbjørnene eller opleve giraffernes høje verden. Når du har brug for en pause, kan du fylde maven med sunde måltider. København ZOO er åbent 365 dage om året. Her venter mange oplevelser.

De bedste restauranter i København Zoo

København ZOO har ikke bare en mission om, at du skal kunne gå på opdagelse blandt alverdens dyr. Du skal også opleve madkulturer, så du kan gå lige så mæt hjem på god mad som på viden. Derfor bør du bl.a. besøge de nyeste restauranter i København Zoo som Bistro panpan, Spisehuset FOLK eller Café Botanika. 

Jul i København Zoo

Hvert år tænder København ZOO det enestående julelys. Når du tager til Jul i ZOO, kan du også hoppe ombord på juletoget, besøge juleboder eller klippe klistre i Julemandens Hus.

Praktisk information, når du besøger København Zoo

Source: Senest opdateret i februar 2021

Find flere oplevelser i København her