Er du en af dem, der ikke bruger vinterferien med ski eller snowboard under fødderne? Så sidder du sikkert tilbage med spørgsmålet om, hvad du skal lave i vinterferien.

I stedet for at bruge hele ferien på at drømme om sneklædte bjergtoppe, har vi fundet nogle idéer til, hvilke aktiviteter i vinterferien, du i stedet kan bruge tiden på.

Længere nede på siden har vi samlet alle vores forslag, og vi lover, at du nok skal komme til at opleve en masse sjov i vinterferien, selvom du bliver i Danmark og sneen ikke ligger meterhøjt uden for vinduet.

Læs om:

 
 

Vinterferieaktiviteter

Der er masser at give sig til i vinterferien, men spørgsmålet er bare, hvad I har mest lyst til.

Her finder I idéer alt efter, hvem I skal finde aktiviteter til, eller hvad I vil lave.

 

Aktiviteter for børn

Der må godt ske noget, der er ekstra spændende for børnene, når det nu er vinterferie.

Aktiviteter for børn

Læsetid: 17 min.

Tag på miniferie med børn

Læsetid: 17 min.

Vinterferie i København

Læsetid: 16 min.
 

Ud i naturen

Selvom det er vinter, kan du sagtens tage ud i naturen. Det kræver bare en hue og nogle varme støvler.

 

Indehygge

Vintermånederne er den tid på året, hvor man med god samvittighed kan blive inden for og hygge sig.

 
 

5 idéer til jeres vinterferie 2022

Mangler du stadig at svare på spørgsmålet ‘Hvad skal vi lave i vinterferien?’ Her får du 5 idéer til, hvad I skal lave i vinterferien 2022.

 

5 idéer til vinterferien

 1. Wellness & afternoon tea på Kurhotel Skodsborg

  Brug en enkelt dag på Kurhotel Skodsborg med en skøn behandling og afternoon tea – det giver både varme i hele kroppen og ro i hovedet. Her skal du nemlig ikke lave andet end at slappe fuldkommen af, og hvad kan man egentlig mere forlange af en vinterferie aktivitet? Det skulle da lige være, at nogen laver maden, så du ikke skal tænke på det. Så det er jo heldigt nok, at der er inkluderet afternoon tea, når du tager på en spadag ved Øresund.

 2. Bagekursus

  Der er ikke mange ting, der slår duften af nybagt brød. Tag med i køkkenet hos Meyer for at lære, hvordan du bager virkelig lækkert brød. Der bliver bagt forskellige brødtyper, så du kommer til at stifte bekendtskab med mange teknikker, og undervejs får du tips og tricks, der viser dig, hvordan du bager et knasende sprødt brød – hver gang.

 3. Dinner in the dark

  Vil du ud at spise i vinterferien, men har du efterhånden prøvet de fleste restauranter i byen? Så prøv Dinner in the dark. Her kommer du til at spise i totalt mørke. Det lyder måske lidt mærkeligt, men hele pointen med oplevelsen er netop, at du skal opleve, hvordan det er at være blind for en enkelt aften. Får du mad på gaflen? Spilder du på dugen? Vi tør godt at love, at det ikke bliver et helt almindeligt restaurantbesøg.

 4. Kør i gokart

  Det kan jo ske i vinterferien, at vejret ikke viser sig fra sin bedste side. Selvom der jo efter sigende ikke er noget, der hedder dårligt vejr men kun dårlig påklædning, så kan det jo blive nødvendigt at rykke lidt indenfor. I hvert fald bare en gang imellem. Når der så endda er mulighed for at køre gokart mens det regner og blæser udenfor, så gør det vist ikke helt så meget, at vejrudsigten ikke er den bedste.

 5. Begynd dagen med brunch

  En af de mest populære aktiviteter i vinterferien er brunch – og man forstår jo godt, hvorfor. Det sker jo i vinterferien, at man kommer til at sove lidt længe. Måske endda så længe, at det med morgenmad lige pludselig ikke rigtigt er relevant længere. Når det sker, er det godt med brunch, der er en kombination af både morgenmad og frokost. En hyggelig måde at begynde dagen på.

 
 

Vinterferie i hele Danmark

Vinterferien. Ah, den første ferie siden julen, der hurtigt fløj af sted med familiebesøg, vennekomsammen og den ene julefrokost efter den anden. Men nu har vinterferien 2022 meldt sin ankomst som en lille pause midt i sjappet.

For de fleste er vinterferien lig med skiferie, og mange pakker i tiden omkring vinterferien ski og støvler for at køre derhen, hvor sneen rent faktisk falder. For skal vi nu være helt ærlige, så er det ikke altid, at sneen lægger sig som et tykt tæppe over Danmark, selvom de fleste har en forestilling om, at det rent faktisk sker hvert år. De fleste gange er vinteren en halvfugtig affære med regn og tåge og uden udsigt til ret mange snefnug. Og mon ikke også, at vores vinterferie i 2022 bliver fyldt med dansk regn?

Heldigvis indbyder den slags vejr til at rykke tættere sammen inden for og bruge vinterferien på aktiviteter, der er hyggelige, og som sagtens kan laves uden, at vejret har noget at skulle have sagt. Derfor har vi samlet en række aktiviteter i vinterferien, så du kan blive inspireret til, hvad du skal lave i vinterferien.

…og kommer der nu en ordentlig bunke sne, så er den eneste rigtige vinterferieaktivitet at give sig i kast med; at bygge en snemand!

 

Bytur i vinterferien

Vinterferie i København

Læsetid: 16 min.

10 gratis oplevelser i Aarhus

Læsetid: 10 min.

Byguide til Aalborg

Læsetid: 3 min.
 

Gå i hi i vinterferien eller book et ophold

Hvis vinterferien ikke står i skiferiens tegn i år, men du stadig har lyst til at komme lidt væk fra de vante omgivelser så pak tasken til en overnatning eller to. Du behøver ikke altid at køre langt for at føle, at du er på ferie.

Bor du i København, er det ikke en lang tur at tage over Østersøen for at overnatte på Ystad Saltsjöbad. Spahotellet er et populært sted for københavnerne, der netop benytter sig af, at de kan komme til et af Sveriges bedste spahoteller på under en time. På hotellet har du ubegrænset adgang til spaen, og når du ikke orker at bruge mere tid der, kan du slappe af i loungen, spise i restauranterne eller få en cocktail i baren. Trænger du til at blive blæst igennem, kan du gå en tur langs stranden, for Ystad Saltsjöbad ligger lige ned til Østersøen.

Du kan også sætte kursen nordvest på for at opleve Hotel Thinggaard og Sydthy Kurbad – som du kan se i videoen. Hotel Thinggaard, der ligger lige op ad Nationalpark Thy, er kendt for sin gastronomi, som tager udgangspunkt i lokale råvarer og vildt, der har levet i Nationalparken. Opholdet på Hotel Thinggaard kan arrangeres som et spaophold med adgang til Sydthy Kurbad. Kurbadet har blandt andet en udendørs sauna med glasgulv, så du kan se på fiskene, der svømmer rundt under dig, mens du sveder i saunaen. Husk endelig at pakke et par gode sko, så du kan komme ud i naturen, der omgiver hotellet, for Vesterhavet ligger kun 20-30 minutter fra Hotel Thinggaard.

Der var en gang i de gode, gamle dage, hvor de danske kroer var der, man overnattede, når man var på langfart. Sådan er det ikke nødvendigvis i dag, hvor bilerne sørger for, at vi kan nå de lange stræk på kort tid. Men kroerne ligger der endnu, heldigvis, og man kan altid være sikker på, at der venter en god middag sådan et sted. 

Vinterferie aktiviteter, der kan spises

Du kan bruge vinterferien til at få opgraderet dine evner i køkkenet, og hvis vejret alligevel er sjappet og småkoldt, kan du jo lige så godt bruge tiden inde i et lunt køkken.

Spørgsmålet er bare, hvad skal vi lave i vinterferiens køkken? Det skal jo helst være lidt hyggeligt. Lad os se på det.

En hyggelig vinterferieaktivitet i Aarhus og København er et flødebollekursus. Her lærer du, hvordan chokoladen skal tempereres, så den bliver helt perfekt, og efter et par forsøg får du styr på, hvordan du får overtrukket selve flødebollen, så det kun er den – og ikke dig, – der bliver dekoreret med chokolade. 

 

Når vi nu er ved vinterferieaktiviteterne i København og Aarhus, er det svært ikke at nævne kokkeskolerne. Er det en rigtig kold vinter, hvor du trænger til at blive varmet godt igennem, kan du tage en bid af det franske eller italienske køkken, hvor solens stråler skinner igennem i ingredienserne. Du får selvfølgelig opskrifterne med hjem, så du forsat kan holde varmen resten af vinteren.

I Aarhus er kokkeskolen rykket into the wild og på ægte Nak & Æd-maner, er køkkenet hjertet i campen. Der skal laves mad over bål, og har jægeren fået ram på et vildsvin, skal du være med til at skære det ud fra begyndelsen. Varmen fra bålene, skindene på stolene og lyset i olielamperne er med at holde kulden i skak, så de røde kinder ikke blusser af kulde, men af varmen fra madlavningen og småsnak med de andre.

 

Vinterferieaktiviteter for hele familien

Hvis hele familien har fri i vinterferien – eller måske bare har et par af dagene sammen – kan det være hyggeligt at pakke en madkurv og køre ud i landet for at opleve noget enten en hel dag eller bare et par timer. 

Op i højderne

Mange af os sidder stille i hverdagen, så måske det er tid til at være lidt aktiv i vinterferien? En aktivitet, der nok skal give dig sved på panden, er klatring.

Rebklatring er for de modige, der tør tage turen til toppen 15 meter over jorden.

Har du det derimod bedre med at være tættere på jorden, så er bouldering nok noget for dig, for her er væggene ”kun” 4-5 meter høje og der klatres uden udstyr på de skæve vægge.

Det fede ved klatring er, at alle kan klatre på den samme bane; små, store, øvede og nybegyndere. Du vælger bare den farve sten, som passer til dit niveau, og så klatrer I side om side på den samme bane men på hvert jeres niveau. Mangler du noget sjov i vinterferien, så er denne vinterferie aktivitet et hit for både store og små.

Dyrepasser for en dag

Den, der ved allermest om de dyr, der bor i zoologisk have, er dyrepasseren. I Skærup Zoo viser dyrepasseren rundt, og fortæller om de særlige kendetræk ved de forskellige dyr, for eksempel hvor gamle de bliver, hvad de spiser og hvor de lever i den vilde natur. Har du et dyr, du særligt godt kan lide, kan du helt sikkert få svar på en masse spørgsmål om netop det dyr.

De fleste har prøvet at gå lange ture på stranden, flytte på tang, finde en lille, gul klump og forsigtigt bide i den for at mærke, om det var rav. De fleste gange har det bare været en gul sten og jagten er forsat. På ravsafarien lærer du, hvor og hvornår du finder nordens guld, og Jyllandsakvariet lover faktisk, at der er ravgaranti på safarien.

 

Hvornår holder skolerne vinterferie?

Et vigtigt spørgsmål når den står på vinterferie med familien er, hvornår holder skolerne vinterferie?

Hvornår skolerne holder vinterferie afhænger af den kommune, du bor i. Hvis du gerne vil vide, hvornår skolerne i din kommune holder vinterferie, så anbefaler vi, at du tager et kig her.

Som regel ligger vinterferien i uge 7 i hele landet undtagen Region Nordjylland, som holder i uge 8.

 

Læs også

Kurophold i Danmark, Sverige og Tyskland

Læsetid: 9 min.

Tag på miniferie med børn

Læsetid: 17 min.

Vinterferie i Aarhus

Læsetid: 12 min.