Du finder kroerne i krogene af Jylland. Blandt bløde bakker, knudrede kyststrækninger, vidtstrakte heder og dybe skove – hver kro med sit særlige kendetegn, med sin særlige udsigt, natur og tradition.

Herunder har vi samlet 10 kroophold i Jylland, der hver især kan noget forskelligt. Nogle kroer serverer gourmetmad på højt niveau, andre ligger i den smukkeste natur eller tæt på et kulturelt knudepunkt, men fælles for alle kroophold i Jylland er wellness, afslapning og tid sammen med dem, man holder af.

 

8 gode kroophold i Jylland

Nogle kroer har specialiseret sig i gourmetoplevelser.

Du kan komme på mange forskellige slags kroophold i Jylland, så spørgsmålet er, hvad kunne du tænke dig? Vil du opleve en af de kroer, der er kendt for wellness eller gourmet? Eller vil du hellere lægge vejen forbi en bestemt kro for at opleve kulturen i området og finde ro i naturen?

Lige gyldigt, hvilket kroophold i Jylland du har brug for, så er der et, der passer til dig. Herunder giver vi dig 10 gode idéer til forskellige kroophold.

1. Rold Storkro

Der er udsigt til grønne arealer med græssende hjorte fra restauranten.

Rold Skov er det største, naturlige skovområde i Danmark og samtidig også det sted i landet, der er flest kilder. Det er midt i de omgivelser, du finder Rold Storkro.

Tag de gode sko på og gå ud i naturen for at opleve Blåkilde, Ravnkilde og Rebild Bakker i nærområdet før, at du skifter gåskoene ud med danseskoene. På Rold Storkro spilles der nemlig op til et kroophold med musik og dans i Jyllands smukkeste naturomgivelser, når aftenen går på hæld.

2. Agerskov Kro

Der er god mad, musik & dans på Agerskov Kro.

På Agersko Kro går kromanden selv i køkkenet for at lave aftenens menu sammen med kroens kokke, og du skal ikke være bange for at gå sulten fra bordet. Der er nemlig nok på tallerkenerne, når maden sættes frem.

Det er jo kun en fordel, for på Agerskov Kro kan du nemlig opleve et af Jyllands kroophold med musik og dans. Skal du have en svingom hver gang, at bandet skifter nummer, kræver det også, at maven ikke rumler højere end musikken spiller.

3. Rudbøl Grænsekro

Der er kun få hundrede meter til den tyske grænse fra kroen.

Hvis du er taget til Sønderjylland for at opleve Sort Sol, så er Rudbøl Grænsekro et godt sted at tjekke ind. Kroen ligger nemlig i Nationalpark Vadehavet, hvor du både forår og efterår kan opleve naturfænomenet enten på egen hånd eller gennem en guidet tur.

Efter en dag med oplevelser i naturen kan du tage tilbage til kroen for at hvile benene og senere sætte dig til rette i krostuen for at spise.

4. Den Gamle Grænsekro

Den Gamle Grænsekro ligger i Christiansfeld, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

Med sin placering tæt ved den dansk-tyske grænse har Den Gamle Grænsekro været omdrejningspunktet i flere historiske begivenheder. Det var blandt andet her, at Christian d. 10. steg op på sin hvide hest i 1920, da Sønderjylland blev genforenet med Danmark efter krigen.

Et besøg på Den Gamle Grænsekro giver dig derfor en bid af historien, men den serveres selvfølgelig på en nutidig og moderne måde.

5. Hvalpsund Færgekro

Der er udsigt over Limfjorden fra Hvalpsund Færgekro.

Blæsten fra Limfjordens vande blæser blidt ind over kysten og lyden af bølger, der ruller frem og tilbage når hurtigt Hvalpsund Færgekro, der kun ligger få minutters gang fra stranden.

Her i det nordlige Jylland får du et kroophold med gourmet, der med udgangspunkt i den omkringliggende natur giver dig smagen af Limfjorden, heden, skoven og stranden. Kort sagt: smagen af Himmerland.

6. Benniksgaard Hotel

Besøg Benniksgaard Hotel, hvis du vil opleve et luksus kroophold i Jylland.

Det er med udsigt over Flensborg Fjord og de langstrakte grønne marker, at Benniksgaards hvide bindingsværksbygninger ligger. Her er kun 10 minutters kørsel til Gråsten og grænsen til Tyskland, så det er oplagt at tage på små ture i lokalområdet for at opleve den sønderjyske stemning under dit besøg.

Du kan selvfølgelig også blive på Benniksgaard Hotel, hvor der er mulighed for at spille golf på stedets golfbane eller gå en tur på den berømte Gendarmsti ved Flensborg Fjord.

7. Fakkelgaarden

Fakkelgården ligger med udsigt over Flensborg Fjord.

Det er ikke kun i Jylland, at Fakkelgaarden er kendt for sine kroophold med gourmet. De fleste i landet ved nemlig, at her spiser man godt – rigtig godt endda.

Mange af de kokke, der gennem tiden har arbejdet på Fakkelgaarden, har nemlig michelinstjerner på cv’et i dag. Du kan derfor godt se frem til at sætte dig til bords i restauranten – både for madens skyld, men også for at nyde udsigten over Flensborg Fjord her fra toppen af Kruså.

8. Nymindegab Kro

På Nymindegab Kro er gourmet et kendetegn.

På Nymindegab Kro i det vestlige Jylland finder du et kroophold med gourmet som omdrejningspunkt. Her tilberedes maden af årstidens råvarer, så du altid vil få serveret et måltid, der passer til den stemning naturen uden for er i.

Sæt dig til bords i restauranten, der med udsigt over Ringkøbing Fjord og Vesterhavet, tager dig med helt ud i Vestjyllands yderste klitrækker.

Oplev Jylland på et kroophold

Du kan komme på mange forskellige kroophold i Jylland.

Der er rundt regnet 400 kilometer fra det sydligste til det nordligste punkt af Jylland, og selvom det ikke lyder af meget sammenlignet med strækninger i det store udland, så sker der alligevel meget på sådan en tur.

Der er nemlig en stor variation i det jyske landskab, og når du bruger en weekend på et kroophold i Jylland, vil du netop opleve forskellene.

Hvor skal turen gå hen?

Oplev de charmende kroer i Jylland.

På toppen breder Nordjylland sig. Kendt for sit særlige lys, et storslået hedelandskab, Vesterhavets brusende bølger, der lokker surferne til og sandede klitter, som stikker op i det flade område.

På vej mod syd – helt fra toppen, hvor de to have mødes ved Grenen – ændrer landskabet sig. Bløde bakker drysses nu ud langs vejene, små købstæder skyder op og de hvide sandstrande ligger i yderkanten hele vejen til Sønderjylland, hvor marsklandet begynder.

Marsken med det rige dyreliv, som tiltrækkes af Vadehavet, der med sit tidevand dagligt ruller frem og tilbage. Sort sol sænker sig over området forår og efterår, sæler soler på bankerne og østers kan høstes i massevis. Det er ikke svært at forstå, hvor sønderjyderne får deres appetit fra for efter en dag i sådan en natur, kan de fleste have brug for at sætte sig til rette ved det store kaffebord.

Hver landsdel har sit eget særpræg. Særpræg, som afspejler sig i kroerne, der ofte har ligget på den samme plet i mange år. På den måde er de blevet en del af områdets DNA, og det er præcis det, du vil opdage, når du bruger en weekend på et kroophold i Jylland.

Flere gode tilbud på kroophold i Jylland

Fandt du et godt tilbud på et kroophold?

Vi håber, du er kommet et lille stykke tættere på at finde det kroophold, der passer til dig. Er du stadig lidt i tvivl om, hvor turen skal gå hen, kan du se flere gode tilbud på kroophold i Jylland her.

Vi har igennem indlægget forsøgt at samle flere forskellige typer af kroophold for at give dig et indblik i, hvor stor variationen af ophold er. Derfor har vi både præsenteret dig for kroophold i Jylland med wellness, gourmet, natur eller noget helt fjerde.

Vidste du? Et kroophold i Jylland er ofte all inclusive, så du skal ikke gøre andet end at slappe helt af med gåture, boglæsning, god mad eller hvad du nu har lyst til.

Samtidig har vi også sørget for, at priserne på de forskellige ophold er vidt forskellige. På den måde får du mulighed for at tage på et billigt kroophold i Jylland uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det synes vi, er en god deal for dig.

Har du brug for at se alle vores tilbud på kropophold i Jylland, har vi samlet dem alle sammen til dig herunder. Rigtig god fornøjelse.

Gå ikke glip af

Aktiviteter & oplevelser i Nordjylland

Læsetid: 11 min.

Spaophold i Jylland

Læsetid: 6 min.

17 vinsmagninger i hele landet

Læsetid: 11 min.