På den anden side af Øresund – nærmere bestemt i Sverige – findes der ikke kun museer, glasværker, kirker, lystfiskere og en masse røde sommerhuse. Der findes også spahoteller og kurbade, som tilbyder spaophold af en meget høj kvalitet. Hvis du gerne vil vide mere om spaophold i Sverige og have lidt inspiration, skal du endelig lade øjnene fortsætte med at glide ned over skærmen her. Vi har nemlig fundet den bedste spa i Sverige til dig.

Tag på spaophold i Sverige

Hvis du er i tvivl om, hvilket spahotel eller kurbad i Sverige du bør vælge at bruge penge på, så vil vi anbefale dig at se nærmere på opholdene herunder. Vi har nemlig været ude og søge på det store internet for at finde de mest populære og anmelderroste spaophold i Sydsverige – og det har ledt os frem til de nedenstående ophold i det sydlige Sverige. 

 

Ystad Saltsjöbad – Skåne

Vil du på et ophold med wellness i Malmø? Besøg Ystad Saltsjöbad tæt på Malmø.

Det har bestemt ikke været svært at finde information om Ystad Saltsjöbad, for dette badehotel i Sydsverige er nemlig super populært. Når køretiden fra København til Ystad Saltsjöbad endda kun er på 1 time, kan vi især godt forstår, hvorfor så mange danskere tager turen hertil. De mange positive anmeldelser og beretninger vidner om, at du her får et spaophold i Sydsverige, der tilhører de absolut bedste.

Vil du have et tip? Hvis vi skal give dig et tip, når du gerne vil finde et godt spaophold i Sydsverige eller andre steder, så læs anmeldelser, beretninger, vurderinger og lignende. Det giver dig typisk et godt indtryk af, om det er noget, du bør bruge penge på.

Vidste du?

Ystad Saltsjöbad har eksisteret i mere end 100 år, og kendissen Mascha Vang har besøgt spahotellet i Sydsverige flere gange

På Ystad Saltsjöbad kan du få et skønt ophold ved at kombinere spa, god mad og en smuk natur. Badehotellet kan bl.a. byde på den prisbelønnede spaoplevelse ”The Creek Experience”, hvor du får en spaoplevelse, der indeholder en helkropsbehandling. Behandlingen tager udgangspunkt i de fire elementer: ild, vand, jord og luft – og rygterne siger, at det er noget, du SKAL prøve, når du besøger dette spa hotel tæt på Malmø.

Falkenberg Strandbad – Halland

Falkenberg Strandbad er et meget anmelderrost spahotel i Sverige.

Hos Falkenberg Strandbad bliver du ikke forstyrret af biler og larm fra vejen, for spahotellet ligger midt i naturen, så her er der ro og fred til afslapning, lange gåture og forkælelse i spaområdet. Indbyder vejret til det, kan du gå en tur eller tage et dyp i havet ved Skrea Strand, som grænser op til spahotellet. Lyt til bølgerne og mågernes skrig og nyd, at du ikke har nogen deadline hængende over hovedet.

Vidste du?

Falkenberg Strandbad er godt nok ikke et spahotel i Sydsverige, men det skal alligevel med her, for det er nemlig ”søsterhotel” til Ystad Saltsjöbad.

Køretiden fra København til Falkenberg Strandbad kan tilbagelægges på 2 timer og 30 minutter. Fra bilen kan du gå direkte til spaområdet for at bruge de næste timer på at slappe af med varme bade, champagnepool, relaxpool og et hyggeligt loungeområde, hvor du kan ligge foran pejsen og blive varmet igennem eller drikke en cocktail i Orangeriet. Fra spaområdet har du udsigt over havet, så du ikke går glip af udsigten, selvom vejret skulle vise sig fra sin mindre flatterende side.

 

The Lodge – Genarp

Selvom stilen er New England, er The Lodge altså et spahotel i Sydsverige.

Er jeg i Sverige eller USA? Den tanke vil med stor sandsynlighed strejfe dig, når du checker ind på The Lodge.  Men bare rolig, du er altså ikke kommet til Staterne. Du er kørt den rigtige vej, men er blot endt på et spahotel i Sydsverige, der er inspireret af New England-stilen. Det bidrager dog kun positivt til helhedsoplevelsen af spaopholdet i Genarp, for her er virkelig hyggeligt.

Vidste du?

The Lodge har fået tildelt et ”Certificate of Excellence” af tripadvisor.

Hvis du spørger os, så er The Lodge et super sejt koncept. Hele New England-stilen, der danner rammerne for dit ophold, gør et stort indtryk – især på grund af detaljegraden og udførligheden. Hovedhuset med reception bliver selvfølgelig kaldt for The Main Lodge og spaområdet hedder The Deckhouse.

Hotellet er placeret midt inde i en skov på Romeleåsen (en af Skånes højeste tinder) med udsigt til Sletten, og placeringen bliver ekstra god, når du sætter dig i den opvarmede, udendørs jacuzzi. Turen fra København til The Lodge tager 1 time, og det er jo ikke en lang tur at tilbagelægge, når du kan tjekke ind til et weekendophold med wellness i Sverige.

Flere spaophold i Sverige

Nu pakker vi bilen og kører lidt længere nordpå. Ikke meget, bare en lille smule. For der er mange flere spahoteller i Sverige, der venter på at give dig en god oplevelse med spa og wellness. På vejen mod nye spaoplevelser kan du kigge ud ad vinduet og se, hvordan den svenske natur suser forbi dig.

Store områder med marker, der strækker sig milevidt og en gang i mellem brydes af stendiger. Køerne og fårene græsser i skellene langs de rødmalede huse, og de store granskove rejser sig højt langs vejen. Hist og her kan et klippefremspring skimtes. Bare det at lade tiden flyve og uforstyrret kigge ud på den smukke natur i Sverige er wellness – og det er altså ikke den værste måde, man kan begynde sin spa weekend i Sverige på.

Så, endelig fremme ved destinationen. Lad os se nærmere på, hvilke spaophold i Sverige, der nu venter.

 

Hotel Skansen – Båstad

Vil du opleve noget af det bedste spa i Skåne? Så skal du prøve spa i Båstad på Hotel Skansen.

I det nordvestlige Skåne ligger en by ved navn Båstad. Byen virker måske – med sine kun 4.900 indbyggere – ikke så stor og indholdsrig, men det er faktisk ikke tilfældet. I Båstad finder du nemlig Hotel Skansen, der byder på et af de bedste (og verdensberømte) spaophold i Sydsverige.

På Hotel Skansen tilbyder de en masse spaoplevelser. Du kan bl.a. nyde de mange spafaciliteter, der kan få dig helt ned i tempo – for eksempel hot stone massage. Du bør også gøre dig selv den tjeneste at tage en tur i Kallbadhuset.

 

Vidste du?

Hotel Skansen blev i 1877 oprindeligt opført som et kornmagasin. Hotellets tennisbaner har været benyttet af Bjørn Borg og bliver årligt brugt til Swedish Open.

 

Og hvad er det så for et hus, tænker du? Jo, nu skal du høre. Kallbadhuset er bygget på vandet og indeholder en sauna. Det unikke ved huset er, at du kan sidde i saunaen og nyde udsigten over Kattegat samtidig. Og hvis du er frisk, så hopper du en tur i havet – uanset årstid.

Vil du prøve denne oplevelse med spa i Båstad, så tager køreturen fra København 2 timer. Det er ikke lang tid, når man tænker på, at du står foran en weekend med wellness og spa i Skånes smukke natur så kort tid efter, at du er kørt fra Danmark.

Comwell Varbergs Kusthotell – Varberg

Køretiden fra København til Varbergs Kusthotell er på 2 timer & 50 minutter.

På den svenske vestkyst finder du et af Sveriges absolut bedste spaophold: Comwell Varbergs Kusthotell. I forbindelse med vores research om Varbergs Kusthotell fandt vi meget hurtigt ud af, at her var der tale om et spaophold, der meget vel går i top 3 over de bedste i hele Sverige.

 

Vidste du?

Varbergs Kusthotell ligger kun 50 skridt fra havet.

 

Varbergs Kusthotell har eksisteret i mere end 200 år som kurbad – og netop kurbade er Sverige kendt for. Dette kurbad er placeret helt ned til stranden, hvilket udnyttes til behandlinger med havvand og til den populære (og opvarmede) havvandspool. Som noget unikt er Comwell Varbergs Kusthotell de eneste i Sverige, som har en ægte Thalasso-spa.

 

Det skal du vide om Thalasso-spa

Thalasso (eller det græske ord thalassa) betyder ”hav”. For, at et spa kan kalde sig for ”Thalasso spa”, skal det ligge direkte ved havet. Når du går i et Thalasso spa, øges blodgennemstrømningen (grundet saltvandet som er opvarmet til kropstemperatur) og det gør din hud blød.

Ud over spaoplevelser i verdensklasse, så byder hotellet også på lækker mad og indbydende natur. Vi har for eksempel fundet ud af, at der er mange gode vandrestier i og omkring Comwell Varbergs Kusthotell – så husk de gode vandresko!

 

Hotel Tylösand – Halmstad

Tag en weekend med afslapning på et badehotel i Sverige.

Det er nemt at komme langt omkring, når man har en bil og kun 2 timer efter, at du er steget ind i din bil i København, kan du stå foran dette lækre spahotel i Sverige. Siden 1906 har Hotel Tylösand ligget med udsigt over Laholmsbugten og Kattegat ved en af Sveriges længste strande.

Vi har hørt rygter om, at du på Hotel Tylösand går i badekåbe, fra du ankommer, til du tager hjem. Om det passer, skal vi ikke kunne sige, men det lyder da meget afslappende. I hvert fald kan du her opleve den tradition for kurbade, Sverige er så kendt for.

 

Vidste du?

På Hotel Tylösand finder du mere end 450 kunstværker. Det gør badehotellet i Sverige til et af landets største gallerier. 

 

Begynd dit wellnessophold med en svømmetur ved havet før, du begiver dig ind i spaområdet, der fordeler sig over to etager. Slap af i boblebadet og saunaen og mærk bagefter det isnende gys i koldbadet før, du går videre til saltvandspoolen. Når du trænger til en pause fra badene, kan du lægge dig til rette i din badekåbe, bestille noget koldt at drikke og nyde roen før, du prøver de andre spafaciliteter.

 

Prøv også et wellnessophold i Sverige

Spa og wellness er ofte to ting, der hænger sammen – og det gælder naturligvis også, når du leder efter et wellnessophold i Sverige. Herunder har vi fundet nogle ophold til dig, der leder efter wellness fra Skåne i Syd til Stockholm i nord. Så har du fundet badetøjet frem? Ellers så skynd dig at lægge det øverst i kufferten, for nu tager vi videre for at finde de ophold, du har brug for.

 

Spa & Massage – Vittsjö

Her får du et spaophold i Sydsverige med ro & afslapning.

Siden slutningen af 1890’erne er den svenske overklasse taget til Vittsjö for at trække stikket for en stund og få genopladet batterierne. Over 100 år er gået, og folk strømmer stadig til Vittsjö for at nyde den smukke natur og ikke mindst få et skønt ophold på Spa & Massage, der ligger 2 timers kørsel fra København.

 

Vidste du?

Der er rig mulighed for at spille golf, fiske og gå ture skovene i Vittsjö.

 

Spa & Massage er ikke lige så ”frembrusende” som de andre spahoteller i Sverige, du finder her på siden. Her er der tale om et mindre spaophold, der bærer præg af nærvær og hygge. Atmosfæren er mere intim og beroligende, når der ikke er propfyldt mennesker, og det er noget som falder i manges smag.

Spahotellet er placeret helt ned til søen, og når man er tæt på vandet, har man nemmere ved at slappe af og være afstresset. Hvis du også har det sådan, så er Spa & Massage et glimrende tilbud på et spa spaophold Sverige.

 

Victoria Park Spa – Malmø

Vil du opleve spa & wellness i Malmø? Så tag på et spaophold ved Victoria Park Spa.

Fra København tager det kun 45 minutter før, du kan tjekke ind til et spaophold i Malmø. Det særlige ved Victoria Park Spa er, at det ligger i et kalkbrud, så omgivelserne tilføjer derfor en ekstra dimension til spaopholdet.

En ting er udsigten til de hvide kalkskrænter, der lyser op omkring hotellet, en anden ting er spaafdelingen – for du er jo trods alt kørt til Malmø for at opleve spa og wellness, ikke for at studere geologi i kalkbruddet.

 

Vidste du?

I spaafdelingen på Victoria Park Spa finder du en bar, hvor du kan købe noget koldt af drikke, når du trænger til en pause fra badene.

 

I spaafdelingen kan du benytte det romerske bad eller booke tid til en omgang massage, hvis du rigtigt vil forkæle dig selv. Efterfølgende kan du tage en svømmetur i både den indendørs og den udendørs pool eller bruge lidt ekstra energi i fitnesscenteret.

 

Hotell Gästis – Varberg

Dette weekendophold i Sverige inkluderer både wellness, hygge & god mad.

På Hotell Gästis får du et weekendophold i Sverige med både wellness og hygge. Der er nemlig en ganske speciel stemning på det charmerende spahotel. Det skyldes måske, at hotellet faktisk er tre separate bygninger; Villa Gästis, hvor værelserne findes, Ehrenpohlska, hvor restauranten er, og Torellska, hvor spaafdelingen ligger. Og netop spaafdelingen er noget særligt, for her finder du Leninbadet, der er en tro kopi af Lenins spabad fra Skt. Petersborg i Rusland.

 

Vidste du?

Hotell Gästis ligger i gåafstand fra byen og stranden, så du kan både opleve naturen og bylivet, når du tager på en weekend med spa i denne del af Sverige.

 

Turen fra København til Hotell Gästis i Varberg kan tilbagelægges på 2,5 time. Efter køreturen kan du slappe af med dampbad, massage, koldvandsbad og nyde udsigten over Kattegat, mens du får varmen i saunaen.

 

The Steam Hotel – Västerås

På The Steam Hotel får du noget af det bedste spa i Sverige.

Hvis du virkelig vil forkæle dig selv med et godt tilbud på spa i Sverige, så skal du sætte kursen mod The Steam Hotel, der ligger 1 time fra Stockholm. Spahotellet er bygget i et gammelt kraftværk, og netop det gør, at der er en helt særlig, rå og cool stemning på stedet.

 

Vidste du?

Ejerne af The Steam Hotel står også bag Ystad Saltsjöbad og Falkenberg Strandbad, som du kan finde længere oppe i indlægget, og som igen og igen kåres til at være det bedste inden for spa og wellness i Sverige.

 

Vil du opleve wellness i Sverige, når det er bedst, skal du besøge The Steam Hotels 800 m2 store spa- og wellnessafdeling. Her kan du få opfyldt de fleste af dine spadrømme – og det er selvfølgelig også muligt at modtage spabehandlinger.

 

Hooks Herrgård – Hok

Hooks Herrgård er et godt tilbud på spa i Sverige for dig, der har brug for afslapning.

Der hører en lang historie til Hooks Herrgård, og det kan mærkes fra det øjeblik, du tjekker ind til et weekendophold med wellness i Sveriges smukke natur. Fra Hooks Herrgård får du nemlig både udsigt til sø og skov, og de landlige vibes skaber en stemning af ro og fred – kort sagt; en følelse af wellness.

 

Vidste du?

Køretiden fra København til Hooks Herrgård tager 3,5 time, men turen byder på mange naturoplevelser undervejs.

 

Men det er ikke kun for den smukke natur, du skal tage turen til Hok, for den 1300 kvm. store spaafdeling er altså også et besøg værd. Begynd din spaoplevelse ved den kolde eller varme kilde eller tag en svømmetur i poolen før, du kan se frem til en af de mange spabehandlinger, der også kan bookes.

 

Prøv et spaophold i Skåne

Oplev spa i Skåne med overnatning på Ystad Saltsjöbad & Hotel Skansen.

Der er en grund til, at man kalder Skåne for Københavns smukke baghave. Regionen, der var en del af Danmark indtil midten af 1600-tallet, ligger nemlig kun en smuttur fra vores danske hovedstad.

Men hvad er det så, Skåne kan? Hvorfor er det, at danskerne nærmest kører i pendulfart over broen for at komme på et spaophold i Skåne? Der er mange grunde. I Skåne er der nemlig mange, hyggelige byer, du kan gå på opdagelse i, og på caféerne kan du slå dig ned mellem de lokale til fika med kanelbullar. Uden for byerne springer klippeskær og kløfter frem, skovene er dybe og strandene hvide og brede.

Det er kontrasterne mellem de kulturelle oplevelser i byen og naturen, der er så anderledes end i Danmark, der gør, at vi søger mod denne del af Sverige. Kombinerer du så endda dit besøg med spa i Skåne, får du den sidste del med, der gør området til et populært sted at tage på getaway.

Wellness i Skåne er noget helt særligt

Mange spahoteller i Skåne har også et kallbadhus.

Du finder mange spahoteller i Skåne, og det er der en særlig grund til. Skåne har nemlig en lang tradition for wellness og spa, og den type wellness du finder i Skåne, er meget anderledes end den, du finder i Danmark. Spa i Skåne inkluderer ofte urtebade, men også ”kallbadhusene” er noget, regionen er kendt for.

Et kallbadhus er et badehus, hvor du har direkte adgang til havet. Her kan du både sommer og vinter tage en svømmetur i bølgerne og efterfølgende sætte dig ind i en varm sauna og kigge ud over havet. Wellness i Skåne er nemlig i høj grad forbundet med naturen, så du får følelsen af ro og afslapning.

Vi anbefaler selvfølgelig, at du giver dig selv lov til at opleve spa i Skåne med overnatning, så du ikke skal tænke på at køre tilbage til Danmark samme dag, som du ankommer. En overnatning vil nemlig give dig den afslappende følelse, der er så vigtig i forbindelse med en rigtig wellnessoplevelse.

 

Spaophold i Sverige er ikke kun ”vandpjaskeri”

Et spaophold i Sydsverige er afslapning & ro tæt på København.

Nutidens spaophold i Sydsverige og andre steder handler ikke kun om – lidt provokerende sagt – at ”pjaske i vand”. Det handler om meget mere end det. Vi har selv været på en håndfuld spaophold og erfaret, at god mad, massage og diverse behandlinger bestemt også er ”en del af pakken”.

Derfor har vi her samlet et bredt udvalg af spaophold så du kan finde det ophold, der passer til dig, hvad enten du så er til en weekend på et badehotel i Sydsverige eller en storbytur med wellness i Sveriges nordlige egne.

 

En komplet oplevelse

Der er nemlig mange gode grunde til at tage på et spaophold. Spørger du også, synes vi, at et spaophold er en komplet oplevelse. Du vil nemlig opleve afslapning, lækre bade, god mad og forkælelse samtidig med, at du får stillet dit behov for at koble 100% af fra hverdagens stress og jag. Vi kan ikke lade være med ikke at synes, at det lyder som en god deal med spa i Sverige. Er du ikke enig?

Vidste du? Spa stammer fra det latinske salus per aqua. Det betyder helse gennem vand.

Den svenske krone er billig – hvad har det med spa i Sverige at gøre?

Hvis du ikke allerede ved det, så bør du vide, at den svenske krone er billig i forhold til den danske. Og hvad betyder det så for dig? Det betyder helt konkret, at det er billigere at tage på spa ophold i Sverige end i Danmark og det endda uden, at kvaliteten bliver dårligere – tværtimod. Derfor gælder det om at komme af sted inden, den svenske krone stiger i forhold til den danske.

Du kan finde flere spaophold i Sydsverige på Truestory.dk – god fornøjelse!

Gå ikke glip af