Vi er i Norden kendte for vores indretning, mad, mode og design.

Men der er ingen tvivl om, at vi kan være med, når turen kommer til spahotellerne.

De kan nemlig også opleves the nordic way med en totaloplevelse i koblingen af velvære, afslapning og natur.

Det særlige lys i fokus

Lyset og vandet er det livgivende i naturen, og det er derfor ikke tilfældigt, at det er de elementer, der sættes i spil i på de nordiske spahoteller.

Her vil du opdage, hvordan kombinationen af lyset og vandet vil give nyt liv til en træt krop og give dig mulighed for at lade tankerne flyve i de varme og behagelige omgivelser med naturen helt tæt på.

Når du tager på spa hotel i Norden, vil du opleve, hvordan lyset, vandet og naturen bruges på en helt særlig måde, som du ikke vil opleve uden for Skandinavien.

Spaområderne er typisk holdt i et design, som indbyder til at slappe af og komme ned i gear, så du får mulighed for at lukke omverdenen ude og tage indtrykkene fra lyset, vandet og naturen til dig.

Vi har samlet de bedste spa hoteller i Norden til dig, og her får du mulighed for at gå på opdagelse i spa hoteller i Danmark, Norge og Sverige, så du selv kan opleve, hvordan en nordisk spaoplevelse gavner både krop og sind.

 

5 spahoteller i Danmark

 

Danmark er den sydligste af de skandinaviske nationer, og sammenlignet med Norge og Sverige er Danmark arealmæssigt et miniputland. Det er her i dette smørhul mellem bøg og bølger, at man også finder de fleste spahoteller i Danmark.

I det hele taget spiller vandet og havet en stor rolle i danskernes liv og kultur. Fra hver en afkrog af landet kan man komme til kysterne på under 1 time. Her er der fri adgang til den friske havluft, sand mellem tæerne og aktiviteter på vandet.

 

Hotel Thinggaard

I udkanten af Nationalpark Thy ligger Hotel Thinggaard og med den vilde natur som tætteste nabo, spiller forholdet til det vestjyske landskab en stor rolle i oplevelsen af at være på dette spahotel i Jylland.

Udspændt mellem de barske vestenvinde, der får bølgerne til at slå ind mod land, og det rolige, frodige limfjordsklima indkapsler Hotel Thinggaard det bedste fra begge verdener både i deres gastronomi- og spaoplevelse.

Et stenkast fra Hotel Thinggaard ligger Sydthy Kurbad, som må siges at være en velgørende oase på disse kanter af Danmark.

Begynd dit besøg i Kurhaven, der går under navnet ”De 4 årstider”, fordi den blomstrer året rundt.

I Kurhaven kan du læne dig tilbage i vildmarksbadet eller sætte dig til rette i svedetipien, der fører tankerne hen til indianerne på prærien – det vilde vest er med andre ord kommet til Vestjylland.

Kurhavens største attraktion er en sauna med glasbund, der er bygget på pæle over en sø, så du kan se guldfiskene svømme omkring under dig.

Indendørs kan du forlænge din saunaoplevelse i 3 forskellige saunaer eller gå videre til de kolde og varme bade. Sæt god tid af til at slænge dig i massagebassinet under stjernehimlen, for det er her, at du virkelig kan mærke, hvordan kroppen slapper af.

Oplevelser i nærheden

I nærheden af Hotel Thinggaard er der rig mulighed for at tage på oplevelse. Turen til det berømte Cold Hawaii er nemlig ganske kort, og du vil derfor hurtigt kunne tage turen til et af Europas bedste surfspots, hvis du vil prøve kræfter med surfing eller windsurfing.

Hvis du ikke har lyst til at lægge arm med Vesterhavets bølger, er det oplagt at gå lange ture i Nationalpark Thy eller søge ind mod Limfjorden, hvor du kan samle samle østers eller tage til rundvisning og whiskysmagning hos Thy whisky.

 

Marienlyst Strandhotel

Nordre Strandvej 2, 3000 Helsingør

I den nordsjællandske strandkant med udsigt over Øresund og Kronborg Slot ligger Marienlyst Strandhotel som repræsentant for de bedste spahoteller på Sjælland.

Her kan du sænke dig ned i den opvarmede jacuzzi på spaterrassen og nyde udsigten fra første parket.

På Marienlyst Strandhotel fylder naturen i alle rummene og ligegyldigt, om du bruger panoramabadet eller en af saunaerne, er der garanti for, at du har udsigt over havet og stranden, som dagligt skifter udseende afhængig af, hvordan vejret er.

Besøger du Marienlyst Strandhotel er det anbefalelsesværdigt at prøve saltterapien, som er en gammel, dansk tradition. Her får du tid til at slappe af i meditative omgivelser, mens du indånder de sunde salte og havdufte, og tager lysindtrykkene til dig. Oplevelsen giver ro i hovedet, og får kroppen til at slappe af, så du kan fortsætte dit besøg i spaen med en fornyet balance mellem krop og sind.

Marienlyst Strandhotel er et af de gamle, danske badehoteller, som har en lang historie med sig, der er integreret i stedets indretning og atmosfære.

Det 4-stjernede badehotel har igennem mere end 155 år lagt lokaler til besøg fra både kongelige og alle os andre, og er i dag et moderne og internationalt mødested, hvor du både kan opleve gastronomisk perfektion, moderne, nordiske spafaciliteter og smukke naturoplevelser, der inkluderer morgensvømmetur i Øresund og gåtur langs strandbredden efter aftensmaden.

Oplevelser i nærheden

Den nordsjællandske kyststrækning er fyldt med oplevelser, som er oplagte at besøge, hvis du er i nærheden af Marienlyst Strandhotel.

Kun få minutter fra spahotellet finder du Kronborg Slot, der har været en central bygning i danmarkshistorien og et besøg her, er altid spændende.

Langs kysterne er der gode muligheder for kitesurfing, hvis du har brug for at aktivt indspark, men du kan også tage turen til København for at spise lækker mad til social dining på Restaurant Basso eller på michelinrestauranten Kokkeriet.

 

Kurhotel Skodsborg

Skodsborg Strandvej 139, 2942 Skodsborg

Kurhotel Skodsborg holder et internationalt niveau, når det kommer til spa, men de baserer samtidig deres tilgang til spa på nordiske traditioner, hvor naturen, lyset og vandet smelter sammen til en fuldendt oplevelse.

Du kan begynde dit spaophold på Kurhotel Skodsborg ved træningsmaskinerne og derfra gå videre til spaafdelingen, hvor dine trætte muskler nu virkelig kan mærke effekten af badene.

I spaområdet finder du 16 forskellige faciliteter, som veksler mellem kolde og varme bade. Brug tid i hydrospaen, der er udformet som en grotte, hvor massagedyser løsner muskler og spændinger, før du går videre til enten soft sauna eller hot sauna.

Når du har varmet kroppen godt igennem, kan du fortsætte med et klassisk dampbad eller rasul, før det er blevet tid til en svømmetur eller til at opleve Spa Rain.

Når du trænger til en pause fra de mange bade, kan du trække dig tilbage i relaxloungen, hvor du kan blive frisket op og lade tankerne flyve, før du fortsætter din spaoplevelse eller klæder om og finder restauranten.

På Kurhotel Skodsborg arbejdes der med de nordiske råvarer i restauranterne, og maden tager derfor afsæt i de ingredienser, der er i sæson netop nu.

Oplevelser i nærheden

Turen fra Kurhotel Skodsborg til København er ikke lang, men til gengæld er den overvældende smuk, og tager dig gennem den nordsjællandske riviera.

På vej mod byen kan du gøre et stop for at prøve undervandsjagt, men du kan også holde fokus og hurtigt stå i centrum, hvor du kan opleve historiske byvandringer eller spændende smagsoplevelser til dinner in the dark.

Det er oplagt at kombinere dit besøg på et af de mange spahoteller på Sjælland med en smuttur til hovedstaden. I hovedstaden kan du endda fortsætte din selvforkælelse på et spahotel i København. Her kan du både opleve spa på Hotel Kong Arthur og spa på Hotel d’Angleterre.

 

Hotel Vejlefjord

Sanatorievej 26, 7140 Stouby

Hotel Vejlefjord ligger med udsigt over fjorden, omkranset af den grønne skov og med en storslået park foran hotellet, så du kan gå ned til stranden i løbet af få minutter.

Hotel Vejlefjord blev oprindeligt bygget som et sanatorium i 1895, men er i dag et af Danmarks førende spahoteller, der blandt har landets eneste Thalasso Spa.

Thalasso Spa er indrettet efter nordisk forbillede og består af saltbade og saltsauna, som øger blodgennemstrømningen, styrker immunforsvaret og har en plejende indvirkning på huden.

På spahotellet i Vejle finder du også De Termiske Bade, der er inspireret af de romerske bade. Indretningen er præget af granit, der grænser op til panoramavinduerne, så du har frit udsyn til fjorden længere fremme.

Her træder naturen helt ind i spaen, og mens du går fra bad til bad, præsenteres du kontinuerligt for naturens elementer: ild, vand, lys, mørke, kulde, varme, som stimulerer dine sanser, og præger din spaoplevelse.

Det er ikke svært at forstå, hvorfor Hotel Vejlefjord igen og igen kåres til skønheds- og spapriser.

Der er nemlig stor variation i udbuddet af spafaciliteterne på Hotel Vejlefjord og den rolige atmosfære, der hersker på stedet, er med til at sænke dine skuldre og give dig lyst til at blive hængende. Bare lidt længere.

Oplevelser i nærheden

Naturen omkring spahotellet i Vejle er noget af det fineste, Danmark kan byde på med bøgeskov og små kilder, der pibler langs skråningerne.

Gå en lang tur i skoven, kom forbi stranden ved fjorden og brug tid i spahotellets park, hvor udsigten kan nydes.

Du kan også køre videre til Vejle centrum, hvor du kan shoppe eller hygge dig på en café.

I nærområdet kan du også opleve Skærup Zoo, der har mange eksotiske dyr eller køre videre til Danmarks eneste mulighed for Bridgewalking, hvor du krydser Lillebælt i 60 meters højde på turen mellem Jylland og Fyn.

 

Kragerup Gods

Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby

Kragerup Gods giver dig også et romantisk spaophold for her i de gamle bygninger, er det svært ikke at blive grebet af eventyrstemningen.

Brug tid i wellnessafdelingen eller gå lange ture i parken, hvor du også finder Go-High-banerne.

Der er nemlig mange aktiviteter, du kan give dig i kast med på Kragerup Gods, og netop derfor er et ophold her blandt de bedste ophold, vi kan byde på, da der både er spa og aktivitet for dem, der ikke kan sidde stille en hel weekend.

Du kan læse mere om, hvorfor Kragerup Gods ikke er et helt almindeligt hotel her.

Oplevelser i nærheden

Kragerup Gods ligger på Vestsjælland, og der er ikke langt til store oplevelser.

Har du altid drømt om at prøve ballonflyvning? Det kan du blandt andet prøve fra Roskilde, som ligger under 1 times kørsel fra Kragerup Gods.

Som en del af dit ophold er det oplagt at prøve Go High-klatring netop på Kragerup Gods. Hvis du hellere vil have noget godt i glasset, kan du tage til whiskysmagning hos Braunstein.

 
 

5 spahoteller i Norge

Norges spahoteller er inspirerede af de høje fjelde og dybe fjorde, for det er her, at den perfekte balance mellem råhed og mindfulness skabes.

Derfor kan du forvente at se spahoteller i Norge lige ved kysten, hvor du i ro og mag kan nyde udsigten over det majestætiske fjeld- og fjordlandskab eller sætte dig til rette i udendørs jacuzzier for at mærke kontrasten mellem den autentiske natur og det varme vands komfort.

Oplevelsen mellem naturen og velværen er også genskabt indendørs på de fleste spahoteller i form af vandfald, kolde bassiner, varme saunaer og kildevand direkte fra naturen.

Læs også artiklen “De 10 bedste spa og spahotellene i Norge” på Truestory.no. 

 

The THIEF

Landgangen 1, 0252 Oslo

The THIEF er det spahotel, som nok stjæler lidt af opmærksomheden fra de andre spahoteller i Norge.

Det er nemlig Stordalens mesterværk, som ligger og pryder Tjuvholmen, og The THIEF er et spahotel, som ikke kun har fået anerkendelse i Norden men også på verdensbasis; The THIEF har vundet flere priser og titler, end der har været verdensstjerner gennem dørene – så er det sagt. Det er wellness i Norge på højt niveau!

Før spahotellet åbnede, blev The THIEF en del af det eksklusive hotelnetværk Design Hotels, og det glider derfor lige ind i hotelfamiliens dedikation til design.

Med interiørarkitekten Anemone Wille Våge i spidsen, har hun forvandlet spahotellet til en designperle med møbler og interiør skabt af nationale og internationale designere.

Eksklusiviteten går gennem alle vægge på hotellet, og du kan finde kvalitet i alle hjørner – alt omkring THIEF SPA og THIEF FOODBAR har til formål at give dig hverdagsluksus og dermed ikke kun til verdensstjerner som Adele og Justin Bieber, der normalt overnatter på hotellet.

Spaoplevelsen er unik og eksklusiv, og THIEF SPA har blandt andet fundet inspiration i den norske natur, hvor der er brugt skifer og mos i genskabelsen af naturen.

Oplevelser i nærheden

Tjuvholmen ligger i Oslos smørhul, og lige over for Tjuvholmen finder du Aker Brygge, som summer af liv.

Her kan du opleve restauranter, pubs, shoppingmuligheder og meget mere.

Hvis du bevæger dig lidt længere væk fra Oslos midte, kan du besøge det historiske Akershus Festning eller det kulturelle Operahus.

Mulighederne er mange, men er du interesseret i mere action, kan du tage på eventyr på Oslofjorden. RIB Oslo står nemlig klar med hurtige RIB-både lige uden for The THIEF.

 

The Well

Kongeveien 65, 1412 Sofiemyr

Først må vi hellere præcisere, at The Well ikke kun er et spahotel, men også et gigantisk spaparadis.

The Well er et af de største wellnesscentre i Norden, som spreder sig over 10.500 kvm. og har 11 forskellige bassiner, 15 badstuer, 5 lounges og over 100 brusere samt alt andet et voksent menneske har brug for, for at skabe balance mellem krop og sind. The Well er med andre ord stedet, hvor du kan få et mentalt detox.

Her kan du gå direkte fra dit hotelværelse til The Well Spa. Fra Oslos centrum til The Well tager turen 15 minutter, og der er gode muligheder for at tage offentlig transport til Granholtet busstop, hvor The Well ligger.

Oplevelser i nærheden

The Well ligger kun et stenkast fra Oslos centrum, og der er mange ting at give sig til, når du er på de kanter.

Vil du forlænge dit afslappende ophold i Norges metropol, anbefaler vi en tur på National Teatret eller en kulturel tur i Vigelandsparken.

Vigelandsparken er den største skulpturpark i verden, og der kan du endda tage en picnickurv med og bruge nogle timer på at nyde kulturen.

 

Farris Bad

Fritzøe Brygge 2, 3264 Larvik

Farris Bad er et af Norges smukkeste spahoteller, og det har en strategisk rigtig placering, når det kommer til spa, for det ligger lige over for en næringsrig og helsebringende kildevandsgrotte.

Der siges om stedet, at Norges kulturveteraner Ibsen, Bjørnson og Hamsun har besøgt stedet uden for Oslo for at få en pause fra skrivebordet og for at finde ny inspiration.

På Farris Bad kan du vælge mellem forskellige spapakker og 50 forskellige spabehandlinger, som kan tilpasses dine behov.

Spahotellet har selvfølgelig sit eget spaområde, hvor du blandt andet finder saunaer og en udendørs jacuzzi med udsigt over havet. Men velvære skabes ikke kun af faciliteterne – mad må der også til. Farris Bads køkken laver mad af lokale råvarer, og specielt frokostbuffeten har fokus på helse og sundhed.

Nu har vi konstateret, at Farris Bad er et must for dig, der vil genfinde dine kræfter og balancen mellem krop og sind, så derfor kan vi gå videre til andre vigtige ting, der skal nævnes, når vi snakker om Farris Bad. Det er blevet tid til at uddybe, hvorfor Farris Bad er et af Norges smukkeste spahoteller.

Allerede inden du træder ind på spahotellet, kan du se, at her betyder æstetisk og design noget.

Træd igennem dørene og med det samme er det som at gå rundt i et dynamisk kunstgalleri, for når du går rundt i gangene på Farris Bad, er der konstant små kunstværker, som øjnene kan hvile på.

Oplevelser i nærheden

Hvis du er klar på en lille rundtur i Larvik, skal du tage turen til Bøkskogen, hvor folk har vandret og fundet ro siden 1800-tallet.

Herefter kan du tage turen til Thor Heyerdals gamle nabolag. Hans barndomshjem finder du nemlig på Steingata 7. Heyerdal var den eneste søn af en bryggeriejer, så i hans ånd kan du drikke en øl på Larvik Mirkobryggeri ikke langt fra Farris Bad.

Lige over for Farris Bad finder du desuden Larvik Museum, hvor du kan få et kulturelt input, hvis det er det, du trænger til.

 

Sundvolden Hotel

Dronningveien 2, 3531 Krokkleiva

Kun 45 minutter fra Oslo og gennem den eventyrlige Krokskogen ligger Sundvolden Hotel.

Et spahotel, hvor natur, velvære, mat og kultur er dybt forankret. Rødderne strækker sig helt tilbage til de gamle dage før bilerne for over 300 år siden, hvor Krokskogen var et mødested for vandrere og Sundvolden det sted, hvor du kunne få en god nats søvn og et måltid hjemmelavet mad.

Du kan sikkert godt forestille dig, hvor perfektionerede de gamle værdier er den dag i dag, og Sundvolden Hotel er nu det sted, hvor den gamle historie og den moderne fremtid mødes.

Hvordan kommer spahotellets sjæl til syne, når du besøger Sundvolden Hotel? Det skal du høre nu. På grund af den lange forhistorie, hvor folk mødtes for at få ly for natten, er velvære nærmest inkarneret i væggene på Sundvolden Hotel.

Stedets moderne twist ligger i Sundvolden Hotels fokus på at skabe nærvær og tilstedeværelse over for de besøgende. Mest af alt nærvær i naturen og de flotte omgivelser men også i den udendørs jacuzzi, som ligger midt i naturen, for spahotellet har nøje udvalgte spabehandlinger med fokus på mindfulness og afslapning.

Følelsen af velvære styrkes yderligere gennem maden, som er lavet af lokale råvarer fra de omkringliggende marker og fjorde.

Oplevelser i nærheden

Er du golfentusiast, er Sundvolden Hotel det perfekte sted at medbringe dine bedste golfkøller.

Spahotellet har en aftale med Tyrifjord Golfklubb, som bliver anset som en af Nordens smukkeste golfbaner. Er golf ikke lige noget for dig, kan det være, at du skal overveje en vinsmagning på Sundvolden Hotel, som har deres eget sortiment inden for kvalitetsvine.

Du må desuden ikke glemme, at dette område er et smukt område at gå ture i. Specielt op til Kongens Utsikt, som er en fin tur, du kan tage lige ved Sundvolden Hotel, hvor mange kunstnere har fundet inspiration til deres mesterværker.

 

Son Spa

Hollandveien 30, 1555 Son

Kun en times kørsel fra Oslo finder du Son Spa, som har fået kælenavnet ”kystperlen”. Denne kystperle er nemlig placeret lige ned til fjorden, og som du sikkert kan forestille dig, giver det et perfekt udsyn over det, man kan kalde essensen af Norge: det rå, det autentiske og det smukke. Det er ikke uden grund, at Son Spa er et af de mest idylliske spahoteller i Norge.

Denne idyl kan du også finde i den 2.000 kvm. store spaafdeling, som bliver rost til skyerne af både de besøgende og anmelderne. Spaafdelingen er fordelt over to etager, og du kan modtage mange forskellige spabehandlinger her. Vi desuden må ikke glemme at nævne den udendørs jacuzzi, hvor du kan nyde det varme vand i et kontrastfylde møde med den kølige vind fra søen. Tag det ind sammen med en fantastisk udsigt!

Sagt på en anden måde: her får du både idyl og spa for alle pengene, men vi må også huske at fortælle dig, at Son Spa også tilbyder noget andet, som er klassisk for de norske spahoteller – god mad. Norge er stolt af de lokale råvarer, som selvfølgelig spiller en vigtig rolle i køkkenet på Son Spa. Morgenmads- og frokostbuffeten serverer et stort udvalg af norske specialiteter, som spises med udsigt over havet. Er træning en vigtig del af din hverdag? Så kan du benytte spahotellets træningscenter, hvor der er mange muligheder for at holde formen ved lige.

Oplevelser i nærheden

Son er en kunstnerby ved Oslofjorden, som historisk set har været en hollænderby og en vigtig tømmerhavn.

Derfor kan en lille gåtur i byen være en hyggelig aktivitet, hvor du kan opleve de klassiske træhuse og de charmerende, små kroge fra hollændertiden.

Da Son er en gammel havneby, er havnen også et besøg værd – den har endda ry for at være en af de flotteste havne ved Oslofjorden.

Er du historisk interesseret, er Son Kystkultursenter værd at besøge. Du kan også tage på en tidsrejse tilbage i tiden på Hallanderiet, som er en gammel isenkræmmer fra 1911.

 

5 spahoteller i Sverige

Den svenske natur er en af de fineste attraktioner, landet kan byde på. Her får skovområderne lov til at brede sig med en stor variation inden for træ- og plantesorter, som har haft afgørende betydning for opbyggelsen af landet.

Havet, elvene og søerne har haft stor betydning for Sverige, og kraften fra det rindende vand manifesterer sig da også som et gennemgående element på Sveriges spahoteller.

Her genskabes naturens storslåethed i spaoplevelserne som en balancegang mellem det hårde og det bløde, det lyse og det mørke, det varme og det kolde.

Når du tager på spahotel i Sverige, vil du opleve naturen helt inde i hjertet af din afslapning.

 

Ystad Saltsjöbad

Saltsjöbadsvägen 15, 271 39 Ystad

I den sydligste del af Sverige finder du en af Sveriges klassikere, når det kommer til spaophold: Ystad Saltsjöbad. Siden 1897 har stedet været samlingspunkt for dem, der trænger til en pause fra hverdagen og har brug for at suge ny energi til sig gennem naturen og spabadene. Ystad Saltsjöbad ligger lige ned til Øresund, og fra hotellet er der et storslået view ud over stranden.

Du kan begynde dit spaophold med en svømmetur i havet, men du kan selvfølgelig også gå direkte til spaområdet, hvor du finder jacuzzi, sauna og pools – bare for at give et lille indblik i, hvad der venter på spahotellet i Sydsverige. Ystad Saltsjöbad er belønnet med mange priser og rosende anmeldelser både for den luksuriøse spaafdeling men også for restauranterne, som du ikke må snyde dig selv for at spise i.

Når du trænger til en pause fra de kolde og varme bade, kan du trække dig tilbage i loungen og nyde udsigten over havet eller blot læne dig tilbage i de store daybeds og læse et magasin. Imens knitrer ilden i pejsen, så du ikke bliver kold, og melder tørsten sig, kan du bestille noget at drikke og ellers bare lukke øjnene og mærke roen indfinde sig.

Oplevelser i nærheden

Fra Ystad Saltsjöbad til Malmø er der ikke langt, så det vil være oplagt at lægge vejen forbi den hyggelige by for at gå på opdagelse i de mange butikker og parker efter, at du har besøgt det svenske spahotel ved Malmø.

Slå dig ned på Lilla Torg med en avis og en kop kaffe eller bestil en let frokost og spis den, mens du ser på bylivet, der summer omkring dig.

Malmøhus Slot er også et besøg værd. Her kan du opleve slottets historie, besøge Akvariet med den tropiske regnskov og koralrevsfiskene eller gå på opdagelse blandt planter og urter i den 1200 kvm. store, økologiske slotshave.

 

Falkenberg Strandbad

Havsbadsallén 2A, 311 42 Falkenberg

På Sveriges vestkyst ligger Falkenberg Strandbad med direkte adgang til stranden og Kattegats brusende bølger. Stedet indbyder til lange gåture i strandkanten langs Skrea Strand, mens mågerne cirkler over vandet, og sender sine skæve skrig ud i horisonten. Falkenberg Strandbad har fungeret som spahotel i Sverige siden 1937, hvor folk valfartede til stedet for at indsnuse den friske havluft.

Det samme er tilfældet i dag, hvor folk søger tilflugt i den prisvindende spaafdeling på Falkenberg Strandbad for at få et break fra hverdagen i champagnepoolen og relaxbadet. Tillader vejret det, kan du hænge ud på spaterrassen og nyde den sydlandske stemning med pool, sauna og udsigt over vandet, men samler skyerne sig over dig, er der heldigvis altid 25 grader i luften og 33 grader i vandet året rundt inden for på Falkenberg Strandbad. Her kan du tage et dyp i poolen, mens ilden knitrer i den store pejs bagerst i rummet.

På Falkenberg Strandbad finder du forskellige lounges, der kan afspejle dine behov. Har du brug for ro og afslapning, kan du lade tankerne flyve frit i ildloungen, hvor daybeds er samlet omkring pejsen. Er du til et festligt take på spaopholdet, kan du også få bartenderen til at lave din yndlingscocktail i Orangeriet.

Oplevelser i nærheden

Området omkring Falkenberg Strandbad indbyder til oplevelser i naturen. Stranden og skoven grænser op til spahotellet, så der er rig mulighed for lange gåture i området.

Tag på cykeltur i Ätradalsleden og oplev de hyggelige stier eller kom tæt på dyrelivet i Grimsholmen Naturreservat.

 

The Steam Hotel

Ångkraftsvägen 14, 721 31 Västerås

The Steam Hotel er et af de svenske spahoteller, som skal nævnes her, for det hører til et af de bedste spahoteller i Sverige. The Steam Hotel er bygget i et 100 år gammelt dampkraftværk, og det industrielle og rå look gennemsyrer derfor spahotellets moderne og hippe indretning. Sammensmeltningen mellem de historiske bygninger og den moderne indretning gør et besøg her til noget helt særligt.

I spaafdelingen på The Steam Hotel finder du dampbad og indendørs pool, men du kan også hænge ud på tagterrassen, hvor den udendørs pool er samlingspunktet for de besøgende, når vejret er godt. Her får du også serveret hotellets bedste udsigt, for de store panoramavinduer giver dit frit udsyn over søen Mälaren, som tidligere har haft stor betydning for The Steam, da det endnu fungerede som kraftværk.

I Orangeriet kan du nyde en kølig pre-dinner cocktail, før du går videre til middagen på en af The Steam Hotels to restauranter. Maden, der bliver serveret her, er lavet på lokalt producerede råvarer, og kokkene arbejder kontinuerligt på at imødekomme miljøhensyn og bæredygtighed.

Oplevelser i nærheden

Når du besøger spahoteller i Stockholm og omegn, skal du også opleve Sveriges hovedstad.

Her kan du opleve shopping og hyggelige caféer i Biblioteksgatan, der er en sidegade til den turistede gågade Drottningsgaten, og på Vasamuseet kan du få skibskultur for alle pengene.

Generelt syder Stockholm af spændende tilbud og seværdigheder, som du kan besøge lige fra Storkyrkan til den gamle by og Södermalm, så tiden kommer hurtigt til at flyve af sted her.

 

Hotel Skansen

Kyrkogatan 2, 269 33 Båstad

I Båstad ligger Hotel Skansen lige ud til havet ved Bjärehalvön, så mågernes skrig og bølgernes brusen er underlægningsmusikken til et ophold på dette spa hotel i Sverige. På Hotel Skansen finder du Kallbadhuset, som er en del af stedets spaafdeling. Her kan du side lunt i saunaen, mens du ser ud på Kattegat gennem de store panoramavinduer, for Kallbadhuset er nemlig bygget på pæle i havet og lige gyldigt, hvor du befinder dig i Kallbadehuset, kan du mærke naturens nærvær.

Du kan afrunde dit besøg i saunaen med en svømmetur i havet, som der er direkte nedgang til fra Kallbadhuset eller du kan fortsætte din spaoplevelse i den japanske uderdørspool, som naturligvis er opvarmet. Det er en ganske særlig oplevelse at sidde i det varme vand og mærke havluften mod huden og kontrasten mellem den kølige luft og det varme vand, giver kroppen ro og forkælelse.

Efter et besøg i Kallbadhuset kan det anbefales, at du drikker en smoothie eller en kop kaffe ved pejsen. Så er du nemlig ved at være klar til at spise din middag i Restaurant Sand senere på dagen. Båstad har en lang tradition som kursted på grund af beliggenheden ved havet og den tætte forbindelse til de smukke naturoplevelser. Hotel Skansen er derfor et af de spa hoteller i Sverige, der giver dig en autentisk, nordisk spaoplevelse.

Oplevelser i nærheden

Bjärehalvön, hvor Hotel Skansen ligger, er et smukt naturområde, hvor du foruden den lange kyststrækning kan gå på opdagelse i landskabet, der skifter mellem grønne marker og mørke klipper.

Halvøen er næsten fri for bebyggelse, og kystlinjen er derfor et naturreservat, som særlig fuglekendere vil finde interessant.

Gå en tur på vandreruten, der er en del af Skåneleden eller hop på cyklen og følg cykelruten Kattegatleden, som kan følges til Norrvikens Trädgårdar. Norrvikens Trädgårdar er et haveanlæg med forskellige haver, der ligger 6 kilometer fra Båstad.

 

The Lodge

Södra Ugglarp 621, 247 98 Genarp

På toppen af Romeleåsen, 167 meter over havets overflade, finder du et af de mest spektakulære spahoteller i Sverige. Siden 1933 har The Logde ligget med udsigten over det svenske landskab, så gæsterne har haft mulighed for at indsnuse de skiftende årstider, som konstant reflekteres i hotellet lige fra vuet på verandaen til stemningen i restauranten.

I spaafdelingen finder du en ægte svensk badstue, som fremviser det bedste inden for nordisk spa. Begynd din spaoplevelse på The Lodge i den underdørs jacuzzi som du finder på spaterrassen, før du fortsætter inden for i badstuen, hvor du med fordel kan benytte dig af saunaen. Trænger du til en spabehandling, er det oplagt at modtage den, når du har brugt tid i saunaen.

Hvis du får brug for til en pause fra spaen, kan du trække dig tilbage i relaxlokalet, hvor du kan samle tankerne, før du fortsætter med din spaoplevelse eller blot trækker dig tilbage på værelset. The Lodge er et lille hotel, men størrelsen er bestemt kun en fordel, for du føler aldrig, at spahotellet er overbefolket, og du kan derfor hygge dig foran pejsen eller drikke et glas vin på verandaen og nyde udsigten ganske uforstyrret.

Oplevelser i nærheden

Området omkring The Lodge er kendt for sin smukke natur, så det vil være oplagt at cykle eller gå lange ture på Romeleåsen.

Er du mere interesseret i Skånes kultur, kan du tage på udflugt til Hackeberga Slott, som ligger kun 15 minutters kørsel fra The Lodge. Slottet kan dateres tilbage til det 14. århundrede, men de nuværende bygninger har dog kun et par hundrede år bag sig.

 

Læs også

8 weekendophold med wellness

Læsetid: 10 min.

Wellnessophold for 2

Læsetid: 5 min.

Arranger en forkælelsesdag for kæresten

Læsetid: 11 min.