Der er ikke noget at sige til, at spaophold er populære oplevelser, for så snart du træder ind ad døren, bliver du mødt af en helt speciel stemning. Det er som om, roen bare strømmer imod dig, så du straks må overgive dig til afslapningen.

Har du brug for et spaophold?

Vi har fundet favoritter og giver tips og tricks til dit spaophold.

 
 

Spaophold for under 2500 kroner for 2

Et spaophold hos Himmerland Golf & Spa Resort er et af de billigere ophold.

Spaophold behøver ikke at koste en formue, og du behøver ikke at frygte en opringning fra din bankmand, når du begynder at lede efter et luksus spa ophold. Du kan nemlig godt finde spaophold, der koster under 2.000 kroner for 2 personer – inklusiv mad. Tabte du lige kæben der? Vi forstår det godt. En bedre deal på spa ophold finder du nok heller ikke. Lad os kigge lidt nærmere på de ophold.

Er du på jagt efter et billigt spaophold skal du tage forbi Himmerland Golf & Spa Resort. Her kan du slappe af i spaafdelingen, hygge dig på værelset med udsigt over golfbanen eller søen og gå lange ture i området. Tager du turen lidt længere vestpå, rammer du Hotel Thinggaard. Her får du både overnatning, aftensmad, morgenmad og entre til Sydthy Kurbad med i prisen, så her får du virkelig noget for pengene.

 
 

De 6 bedste spaophold

Mangler du nogle idéer til, hvor du skal tage hen på spaophold? Fortvivl ikke. Vi har mange gode idéer til, hvor turen skal gå hen. Her får du vores bud på de 6 bedste spaophold.

1. spaophold på Marienlyst Strandhotel

På Marienlyst Strandhotel får du et romantisk spaophold, der med udsigten til Kronborg Slot og Øresund må siges at befinde sig i en liga for sig selv. Her kan du sidde i den varme jacuzzi på spaterrassen og kigge ud over havet eller læne dig tilbage i saunaen, der også er med havudsigt. Det er i det hele taget svært ikke at falde i staver over udsigten for næsten lige gyldigt, hvor på hotellet du befinder dig, kan du se bølgerne skvulpe rundt derude.

 

2. Spaophold på Kragerup Gods

Kragerup Gods giver dig også et romantisk spaophold for her i de gamle bygninger, er det svært ikke at blive grebet af eventyrstemningen. Brug tid i wellnessafdelingen eller gå lange ture i parken, hvor du også finder Go-High-banerne. Der er nemlig mange aktiviteter, du kan give dig i kast med på Kragerup Gods, og netop derfor er et ophold her blandt de bedste spaophold, vi kan byde på. Du kan læse mere om, hvorfor Kragerup Gods ikke er et helt almindeligt hotel her.

 

3. Spaophold på Falkenberg Strandbad

Falkenberg Strandbad er et af de lækreste spahoteller på den svenske vestkyst, og hotellet ligger på Skrea Strand med en fantastisk udsigt over havet.

Begynd dagen med en svømmetur i havet eller spring direkte fra morgenbuffeten og ned i spaområdet, hvor du kan slappe af i Orangeriet eller loungeområdet med et magasin og en cocktail fra baren eller tag en svømmetur i de forskellige bade.

 

4. Spaophold på Ystad Saltsjöbad

Leder du efter et luksus spa ophold, så skal du tage turen til Ystad Saltsjöbad. Ystad Saltsjöbad er nemlig i ”familie” med Falkenberg Strandbad, vi nævnte ovenover, og det er samtidig et af Sveriges anmelderroste spahoteller.

Ystad Saltsjöbad ligger 300 meter fra havet, så her har du også mulighed for at svømme en tur i havet eller blot gå en tur langs stranden, lytte til bølgerne og suge naturens indtryk til dig.

Efter gåturen kan du bruge nogle timer i spaområdet efterfulgt af omslapning i loungeområdet, hvor du kan slappe af og nyde udsigten over Øresund, mens ilden knitrer i pejsen.

 

6. Spaophold på Kurhotel Skodsborg

Det er svært at komme udenom de hvide bygninger, der lyser op i landskabet, og som de fleste kender under navnet Kurhotel Skodsborg, når snakken falder på spa ophold. Stedet er nemlig gået all in på at skabe en fuldendt spaoplevelse, og da de i 2016 modtog prisen ”World Luxury Spa”, kan man vist godt konkludere, at det er lykkedes.

I spaafdelingen finder du 16 forskellige spafaciliteter, og du kan blandt andet læne dig tilbage i den udendørs jacuzzi eller slappe af i saltgrotten.

Får du lyst til at strække benene eller tage en dukkert i havet under dit spaophold, ligger Øresund kun få skridt fra hotellet.

 
 

Gode råd til dit spaophold

Ligesom med alle andre ophold og ferier, er der nogle ting, der er værd at tænke på, inden du pakker badetøjet og vender snuden mod dit spaophold. Derfor har vi lavet en lille guide, så du kan komme godt afsted.

Faciliteterne på et spaophold

Det siger lidt sig selv. Du tager af sted for at slappe af i et spaområde, så selvfølgelig er det vigtigt, hvordan faciliteterne er, når du leder efter tilbud på spaophold.

Nogle hoteller reklamerer med spa- og wellnessophold uden rent faktisk at have en spaafdeling, og det er jo rart at vide, om der er en spaafdeling eller om der kun er sauna og pool til rådighed før du pakker tasken og kører hjemmefra.

Derfor er det en god idé at sætte sig ind i, hvilke faciliteter der står til rådighed under dit spa ophold.

Sauna er selvfølgelig lækkert, men der findes så mange andre spafaciliteter, som bestemt også er værd at prøve.

For eksempel kan du på Hotel Vejlefjord prøve Lys-badet, hvor du sidder badet i et særligt lys, som skulle have en helende effekt på huden.

På Himmerland Golf & Spa Resort kan du få masseret fødderne i Kneipp Kanalen, og på Hotel Thinggaard kan du kigge på stjernehimlen, mens du slapper af i vandet. De bedste spaophold er dem, hvor du kan prøve andet end en sauna.

Tip

  • Du kan finde information om faciliteterne på hotellernes hjemmesider, og der er oftest bid under fanerne ”Spafaciliteter” eller ”Wellnessfaciliteter”.

  • Hvis du har børn med på dit spaophold, bør du undersøge, om de er velkomne i spaområdet. Nogle hoteller har nemlig indført en minimumsalder i deres spaområder.

Hvilke behandlinger kan jeg få?

Behandlinger er en anden god måde at indsnævre mulighederne på, når du leder efter et ophold med spa. Er det vigtigt for dig, at der er mulighed for behandlinger som massage og bodywraps under dit spaophold? Eller har du bare brug for at komme væk fra hverdagen og slappe af i de mange bassiner og spabade? Det tilføjer lidt luksus til spa opholdet, at du kan vælge mellem forskellige behandlinger, så det er værd at overveje, om det er noget for dig, før du booker dit ophold.

De fleste steder tilbyder forskellige former for massage, men nogle steder er udbuddet større end andre. Comwell Borupgaard har som den eneste spa i Norden en ”Doc. Sofa-behandling”, som via lysterapi hjælper dig til blandt andet at opnå et sundere søvnmønster.

På andre spaophold kan du også få skønhedsbehandlinger, og det er som regel meget let at finde information om behandlinger og priser på spahotellernes hjemmesider.

Tip

  • Ønsker du en særlig behandler eller skal der tages forbehold for fx skader så husk at nævne det, når du booker dit spaophold og din behandling. 

Opholdets omgivelser

Omgivelserne kan også være vigtige. Nogle spahoteller ligger i naturskønne omgivelser, hvor du langt væk fra byens stress og jag kan gå ture og nyde naturen. Andre ligger tæt på byen, så du har mulighed for at gå på opdagelse, sightseeing eller shopping under dit spaophold.

På Hotel Kong Arthur, som samarbejder med Ni’mat Spa, kan du tage på spaophold i København og samtidig gå på opdagelse i hovedstadens mange oplevelser og tilbud.

Tip

  • Hotelværelserne kan du finde information om og billeder af på hotellets hjemmeside, men det er altid en god idé at tjekke eksempelvis TripAdvisor for at få et bedre billede af, hvordan andre gæster har oplevet deres spaophold.

Hvad er inkluderet?

Maden er nogle gange inkluderet, når du køber et ophold med spa, og andre gange skal du tilkøbe det ved siden af.

For eksempel har Lübker Golf Resort ikke inkluderet middag i deres spaophold, men de har en restaurant på hotellet, så du behøver ikke gå langt for at få noget at spise.

Hos Marienlyst Strandhotel er der derimod inkluderet mad i spapakken, og strandhotellets restaurant er helt klart et besøg værd.

 

Læs også

Gourmetophold – 7 favoritter

Læsetid: 10 min.

Marienlyst Strandhotel

Læsetid: 6 min.

27 unikke hoteller i København

Læsetid: 24 min.