Hvad er glamping? Jo, nu skal du høre. Glamping er for dig, der ikke orker flere flade luftmadrasser og bål, der ikke vil starte. Det er for dig, der er træt af, at fugten drypper ned fra teltdugen og at soveposen ikke er varm nok.

Hvad betyder glamping? Glamping er en kombination af glamour og camping. Her får du altså både friluftsliv og luksus på samme tid.

Hvis du gerne vil have de store naturoplevelser, men samtidig ikke vil undvære en blød seng og lidt luksus, så er glamping noget for dig. Her i indlægget har vi samlet inspiration til dig, der er mere til glamping end camping.

Skal jeg selv slå teltet op? Hvis du overnatter i et telt, skal du selvfølgelig ikke selv slå det op – glamping er jo luksus! Så det er gjort for dig, og på den anden side af teltdugen venter en seng, borde, en varm dyne, lamper – ja alt det, du kender fra hotelværelserne.

Hvad koster glamping? Hvad glamping koster afhænger af det sted, du vælger at overnatte. Priserne kan nemlig variere meget, men ligger i udgangspunktet mellem 500 og 3000 kroner for en nat.

Glamping er mere end luksus. Det er en anderledes måde at rejse, bo og opleve på for lige meget, om du tager på glamping i telt eller træhytte, så bliver overnatningen et sjovt alternativ til hotellerne. Ikke mindst fordi, at glamping foregår i smukke naturomgivelser. Det er altså en måde, hvor du kan koble af uden at skulle forholde dig til bilernes susen og et mylder af mennesker – og du behøver ikke en gang at undvære din cafe latte.

Tag på glamping i Danmark! Glamping er egentlig begyndt i USA, men det er også blevet en ting danskerne har taget til sig. Selvom vi ikke har skyhøje bjerge og brølende vandfald herhjemme, er der alligevel mange unikke naturspots, som du kan få lov til at overnatte i. og mangler du inspiration til gode overnatningssteder, så allier dig med #glamping på Instagram. Her vrimler det med billeder, der giver dig en god idé om, hvad glamping er.

8 gode glamping-spots

Glamping – det kunne godt lyde som noget for dig, ikke? Hvis det er tilfældet, så har vi fundet 7 gode steder, hvor du kan prøve glamping fra Silkeborg til Sverige.

 

1. Thorséng Nature Resort

🌱 Vornæs Skovvej 14, 5700 Svendborg

På Thorséng Nature Resort har I mulighed for at overnatte midt i naturen, men i en komfortabel seng i et Luxury Suites glampingtelt.

Glampingteltet er udstyret med senge, puder og linned, samt rensdyrskind og vintersoveposer i vintermånederne, så du kan holde varmen hele året.

Hele opholdet er all-inclusive med 100% økologisk anti-inflamatorisk cuisine, hvilket inkluderer morgenmad, frokost, kaffe & kage samt aftensmad.

På Thorséng Nature Resort er der også adgang til wellness faciliteter som sauna, dampbad, varmtvandsbassin samt privat strand med badebro.

LÆS OGSÅ: Oplev Thurø Bryghus

 

2. Cold Hand Winery

🌱 Haversmosevej 21, 8920 Randers

Hos Cold Hand Winery er der plads til eksperimenterne for at nå frem til de rigtige noter og toner – kort sagt: de gode smage. Her følges iværksætterånden og begejstringen for isvine hånd i hånd, og for Cold Hand Winery er det omdrejningspunktet at udnytte de nordisk bær og frugter, der kendetegner vores breddegrader.

Tag på glamping hos Cold Hand Winery og overnat i Camp Outlaw, Camp Blixen eller Camp Back To Nature.

 

3. Nystrup Camping Klitmøller

🌱 Trøjborgvej 22, Thisted

På Nystrup Camping i Klitmøller, bydes I velkommen til en nat i et af deres rummelige og luksuriøse glampingtelte.

Teltet er indrettet med gode senge, sofa, køleskab og hyggelig belysning.

Udenfor finder I en stor privat terrasse med loungemøbler og bålsted, hvor I kan nyde aftenen med en kold øl eller en god kop kaffe, mens I slapper af omkring bålet.

I Klitmøller er I tæt på naturen, så der er rig mulighed for at komme ud at opleve, og et godt bud vil være stranden og de surfoplevelser, som Klitmøller er så kendte for.

Næste morgen vågner I til kaffe og nybagte croissanter, og det er sikkert heller ikke helt tosset. God fornøjelse!

 

4. Skovsgaard Gods

🌱 Kågårdsvej 12, Rudkøbing

Har I lyst til at komme ud i den danske natur med familien eller vennerne? I naturskønne omgivelser ved ved Skovsgaard Gods, ejet af Danmarks Naturfond, kan I nu opleve og booke et charmerende telt med alt, hvad I skal bruge til to overnatninger. Her er fokus rettet mod de mange naturoplevelser, som også kan opleves på Langeland. Alle måltider er økologiske og inkluderet i opholdet, sammen med entrébilletten til de mange udstillinger på godset.

 

5. Skyttehusets Camping & Café

🌱 Svejbækvej 3, Virklund, 8600 Silkeborg

Bøgeskoven strækker sig langt op mod himlen, og træerne folder deres lange, krogede grene ud undervejs og danner en tæt, grøn kuppel. Under denne kuppel er de store telte slået op, så du kan opleve glamping i Silkeborgs smukke natur.

Fra teltet er der udsigt over Svejbæksnævringen og efter en dag med oplevelser i området, er det rart at samles her i teltåbningen med god mad, vin og lange samtaler indtil, at solen for længst er gået ned.

Omkring Silkeborg finder du en ganske særlig natur, der med sit bakkede terræn og sine gode udsigtspunkter over Silkeborgsøerne indbyder til vandre- og cykelture eller udfordringer på nogle af de mange mountainbikespor, du finder i området. Oplev også Himmelbjerget eller tag på kanosejlads på Gudenåen.

LÆS OGSÅ: Luksus kanoophold i Silkeborg

 

6. Stedsans

🌱 Bohult 109, 31491 Hyltebruk, Sverige

(Foto: Skovdal Nordic)

Hvis du allerede har prøvet glamping i Danmark, skal du tage turen fra Sjælland og videre over til Sverige. Her – midt i den svenske skov og med udsigt til en stor sø, er ro og fordybelse omdrejningspunktet.

Det samme er bæredygtigheden, for her tænkes der grønt på flere niveauer lige fra den lokale mad, der serveres, til badevandet fra bruseren, som genanvendes.

Lad dig opsluge af den særlige stemning på stedet, sluk telefonen og brug tiden på at opleve, smage, sanse og nyde – med god samvittighed.

LÆS OGSÅ: Tag turen over Øresund – Weekendophold i Sverige

 

7. Stavehøl

🌱 Stavehøl 3, 3760 Gudhjem, Bornholm

Her kan du opleve essensen af glamping: at føle, at du er den eneste, der har været på denne plet i naturen. Omgivet af frodig natur kan du tage en overnatning her på Bornholms østkyst.

Når aftenmørket begynder at sænke sig over øen, kan du tænde de mange lanterner og lade dig opsluge af farverne, som spreder sig på himlen i takt med, at solen forsvinder, og samtidig kan du lytte til solsortens sange, der bølger gennem luften.

Næste dag kan du tage cyklen rundt på Bornholm for at opleve Østerlars og stranden ved Gudhjem, der ligger i lokalområdet, og som derfor kan nås på ganske kort tid.

 

8. Nordliv

🌱 Fælledvej 28, 3790 Hasle, Bornholm

Bølgerne fra havet skyller ind mod kysten, og det er til lyden af de rolige skvulp, du går i seng. Om morgenen er det fuglene, der vækker dig, og er du frisk, kan du begynde dagen med et brus i udebadet før, at morgenkaffen står klar.

LÆS OGSÅ: 10 seværdigheder på Bornholm

​På terrassen foran teltet kan du nemt falde i staver og bare lade øjnene vandre ud over vandet og naturen, som teltet er slået op i.

Der er mange oplevelser her på Bornholms vestkyst, som du bør sørge for at prøve inden, du forlader klippeøen igen. Der er nemlig både røgerierne, et lækkert havnebad med sauna i Hasle, hvide sandstrande, grønne skove, dybblå søer og hyggelige byer, som venter.

 

Du kan også prøve en anden unik overnatning?

 

Overnat i en Tipi i Mols Bjerge

Midt i Mols Bjerge med udsigt til Ebeltoft Vig, Hjelm og Helgenæs har du mulighed for at overnatte i én af Karpenhøjs glamping tipier.

Teltene er indrettet med myggenet, feltsenge, batteridrevne lamper og lammeskind. Under hele opholdet er der er adgang til fælles køleskab, toilet- og badefaciliteter.

Ved ankomst udleveres der en kurv med bålgrej eller trangia med gas og service, så du kan tilberede dine medbragte råvare midt i naturen.

Morgenen derpå kan du lyne op for tipien, og nyde den helt unikke udsigt, mens fuglene kvidrer i baggrund. God fornøjelse!

 

Overnat i en trætophytte på Fyn

I toppen af det mere end 200 år gamle bøgetræ finder I en lille trætophytte.

Her har I mulighed for at glemme den travle hverdag og nyde naturen samt den smukke udsigt.

Når I er faldet til, kan I til aften nyde en autentisk 3-retters vietnamesisk menu tilberedt af jeres vietnamesiske værtinde.

Når mørket falder på, kan der på terrassen nydes et glas vin til skæret af brændeovnen, som spreder sin varme.

Næste morgen serveres morgenmaden for jer i toppen af træet, hvor den kan nydes i selskab med fuglesang og solopgang.

 

Mere inspiration

Det sker i… Danmark

Læsetid: 4 min.

Unikke overnatningssteder

Læsetid: 11 min.

Roadtrip i Danmark

Læsetid: 7 min.