Er du en af dem, der skal holde vinterferie i Aarhus? Så har vi samlet nogle af de bedste oplevelser, som byen har at byde på.

Skal du afsted med familien, vennerne eller kæresten? Vi har inspirationen til jer.

 

Hvem skal du på vinterferie i Aarhus med?

 
 

Med familien i Aarhus

Hvor skønt! I skal på vinterferie i Aarhus med familien. Der er masser af muligheder for ren hygge, når I skal på tur i Smilets By.

Vi har idéer til, hvad I skal lave alt efter, hvor gamle familiens yngste medlemmer er.

Herunder får I 3 idéer til

  1. Børn under 6 år
  2. Børn fra 7 år
  3. Teenagere
 

Vinterferie med børn under 6 år

Skal I afsted med de yngste? Aarhus og Østjylland er lige stedet, hvor I finder sjove oplevelser for hele familien.

1. På tur tilbage i tiden

Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Det er en klassiker, ja, men der er ikke noget som at tage på tur i Den Gamle By med hele familien.

De helt små kan sagtens være med her, når I rejser igennem Danmark igennem de gamle huse i Den Gamle By.

I finder flere museer i museet, som for eksempel et legetøjsmuseum, som nok skal være spændende for de helt små.

 

2. Weekendbrunch på Skovmøllen

Skovmøllen, Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg

Der er ikke noget hyggeligere end en tur i skoven. Her finder I mange timers underholdning.

Syd for Aarhus i Moesgaard skov er der stier med oldtidsfund, kig til køer og den skønne Moesgaard strand, hvor I kan lede efter muslinger og særligt gode sten.

Når I trænger til at blive varmet igennem, kan I passende tage på Skovmøllen. Den hyggelige restaurant i skoven byder blandt andet på weekendbrunch, men I kan også hygge med varm kakao, boller og kage eller spise en god nyfortolket dansk frokost.

 
 

3. Zzzzzov med hajer

Kattegatcentret, Færgevej 4, 8500 Grenå

Det er virkelig en once in a lifetime oplevelse at sove under hajerne i Kattegatcentret. Men den oplevelse kan I faktisk krydse af jeres bucket list! Kattegatcentret byder nemlig til Zzzzzov med hajer, hvor I netop ligger i soveposer under akvariet efter lukketid.

I kan også tage på besøg på Kattegatcentret i dagstimerne og nyde synet af det vilde liv under havets overflade. Det er en hyggelig dag ude for hele familien.

 
 

Vinterferie med børn fra 7 år og op

1. Sabotage i Aarhus med Solve a Mystery

Bispetorvet, Aarhus C

I hjertet af Aarhus kan I være med til at løse et ægte mysterium!

Året er 1943 og Anden Verdenskrig er i sine sidste højintense år. I er en del af den Aarhusianske modstandsbevægelse, udsendt på mission for at gennemføre en sabotageaktion og for at lokalisere en stikker.

Missionens omdrejningspunkt er Aarhus midtby og området omkring havnen. I starter på Bispetorvet og slutter ved Besættelsesmuseet.

Deltagerne skal være minimum 6 år, før det rigtigt er sjovt.

 

2. Rundt i regnbuen

Aros, Aros Allé 2, 8000 Aarhus

Kunstmuseet Aros er nok mest kendt for den smukke regnbue, der pryder toppet.

Værket Your Rainbow Panorama af Olafur Eliasson er da også et af højdepunkterne, når man besøger museet. Men på alle museets etager er der masser af spændende udstillinger at gå på opdagelse i.

Der er også et krearum for børn, hvor I, for eksempel i ferierne, finder aktiviteter for familiens yngste medlemmer, så de selv får lov til at få kunsten mellem hænderne.

 
 

3. Aarhus fra toppen

Salling, Søndergade 27, 8000 Aarhus C

På toppen af stormagasinet Salling kan I få en fuld udsigt udover Aarhus. Her kan I nemlig besøge Salling Rooftop, hvor I kan få noget lækkert fra caféen, nyde udsigten og gå ud på den vilde glasplade, hvor I kan se Strøget langt nede.

I ferier og på særligt udvalgte dage er der ofte underholdning i form af for eksempel musik på tagterrassen. Hold øje med Sallings sociale medier eller hjemmeside for at se hele programmet.

 
 

Vinterferie med teenagere

1. Ophold i FÆNGSLET

FÆNGSLET, Fussingsvej 8, 8700 Horsens

FÆNGSLET i Horsens lukker dørene i til en overnatning bag tremmer, og medmindre I bryder ud og tager en middag i byen, står menuen (næsten) på vand og brød.

Her får I et lille indblik i, hvordan livet som indsat har været i det tidligere Horsens Statsfængsel, og mon ikke fortællingerne om flugtforsøgene fra de små celler nok skal få de stækkede vinger til at længes efter at kunne flyve frit igen.

 
 

2. Bagekursus hos Timm Vladimir

Timm Vladimirs Køkken, Fiskerivej 2, 8000 Aarhus C

Er teenageren i jeres familie bidt af at bage? Så kan I passende tage på bagekursus for hele familien hos Timm Vladimirs Køkken.

Det behøver slet ikke at være så svært eller tage alt jeres tid at komme i gang med at bage (endnu mere), når bare I har styr på de grundlæggende teknikker.

På kurset kommer I igennem forskellige bageteknikker, får masser af lækkert at spise – og selvfølgelig bagværk og opskrifter med hjem samt et forklæde.

 
 

3. Kunsthal Aarhus

Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus

Hvis I har lyst til at moderne kunst i smukke lokaler midt i byen er det helt oplagt at tage forbi Kunsthal Aarhus.

Udstillingerne udskiftes løbende, men det er for eksempel her, I kan opleve afgangsudstillingen fra Det Jyske Kunstakademi.

Der er fri entré, så selv hvis det med kunst er lidt nyt for jer, kan I tage et smut forbi og nyde stedet, før I går de ekstra par skridt op i butikkerne eller på en café til frokost.

 
 

Med vennerne i Aarhus

Vennetur i vinterferien i Aarhus? Ja tak!

Når I endelig er kommet afsted sammen, vil I sikkert gerne bruge tiden på at snakke og hygge jer sammen. Jyllands hovedstad byder på masser af muligheder for god mad og drikke, så det er oplagt at tage på ferie i madens tegn.

 

Smag noget nyt

Vil I udforske nye smage sammen? Blive skarpere på, hvad en god øl indeholder eller måske hvordan man skal kende en Cabernet Sauvignon fra en Merlot? Så skal I overveje at tage på en af Aarhus’ mange smagninger.

Læs mere om hver slags smagning gennem billederne nedenfor.

 

Tid til fine dining & gourmet

Hvis I vil ud og nyde god mad som fine dining og gourmet, er Aarhus fyldt med oplevelser, der bare venter på jer.

Hvis det virkelig skal være noget ekstra, kan I endda besøge op til flere Michelin-restauranter med både stjerne og Bib Gourmand, så I kommer i den gastronomiske himmel.

 
 

Med kæresten i Aarhus

Hvis I skal afsted på kærestetur i vinterferien til Aarhus, skal I virkelig forkæle jer selv. Forkælelse betyder noget forskelligt for forskellige mennesker, men det hele hjælper: Om det er med god mad og drikke, spa og wellness eller noget helt tredje.

Vi giver 3 idéer til, hvad I kan give jer til, og hvor I kan få mere inspiration.

 

1. Helt ned i gear - sammen

Når den skal stå på afslapning kan I selv bestemme, om I vil på et ophold i eller omkring Aarhus eller I måske vil kombinere jeres ferie med en wellness- eller spabehandling, som I kan få sammen.

Selvom I måske ikke har været til wellness-behandling eller spa sammen før, er det en fantastisk måde at slappe af som par.

Dining og ophold hos Hotel Royal

På et ophold på Hotel Royal kan I overnatte i en af hotellers suiter og forkæle jer selv med en dining-oplevelse på hotellets restaurant Atrium.

På opholdet er der fuld fokus på et lækker dining-oplevelse på hotellets restaurant Atrium.

Her kan I virkelig blive forkælet med flere retter, skøn vin og måske en cocktail i baren før eller efter middagen.

Og selvfølgelig starter jeres næste dag med en lækker morgenmadsbuffet på det smukke hotel i hjertet af Aarhus.

Læs også Smag på Aarhus

Spa & velvære

 
 

2. Gourmet-forkælelse

Skal I have en rigtig date night, så byder Aarhus på store gourmet-oplevelser, fine dining og hyggelige middage – hvad end I er til, skal I få.

I kan for eksempel forkæle jer selv med en helt særlig oplevelse hos Substans, som er en vaskeægte Michelin-restaurant med én stjerne på Aarhus Ø.

En frokost eller middag på Substans er en helt særlig oplevelse, som I skal nyde sammen.

 

 

3. Gin & tonic på nyt niveau

Hvis I gerne vil prøve noget nyt og unikt sammen, kan I tage på besøg hos Njord Gin.

Her træder I indenfor på et helt unikt gin-distillery, hvor I kan opleve en særlig ginsmagning.

Når du går ned ad granittrappen i det gamle pumpehus på Sydhavnen i centrum af Aarhus, træder du ind i hjertet af Njord Gin Distillery.

Her fremstilles der håndlavet gin i små mængder og med nummererede flasker.

Hos Njord Gin kan du tydeligt mærke passionen og kærligheden til at fremstille smagfuld og kompleks gin. Det er Danmarks første dedikerede gindestilleri, og med flere flotte medaljer er Njord Gin allerede godt på vej mod målet om at lave verdens bedste gin.

Læs også Alt om ginsmagning

 

 
 

Klar til vinterferie i Aarhus?

Er du klar til at holde vinterferie i Aarhus nu?

Hvis du stadig ikke helt har fundet ud af, hvad du skal lave i vinterferien, nu hvor der ikke står skiferie i kalenderen, kan du finde flere oplevelser i Aarhus her.

Truestory.dk har vi samlet mere end 450 oplevelser fordelt over hele landet, så hvis du har mod på at vove dig uden for Aarhus i vinterferien, så venter der også oplevelser mange andre steder i landet.

Nedenfor kan du også se nogle af de kommende oplevelser, du kan komme på, i Aarhus.

Kommende oplevelser i Aarhus

oplevelser vises
 

Læs også