Det er ikke altid, at du finder de bedste spisesteder, når sulten har meldt sig, så det kan godt betale sig med lidt forberedelse inden, du tager ud for at smage på Aarhus på tom mave.

Vi har samlet nogle af de bedste madoplevelser, byen byder på.

 
 

De tre hippe

Nyt nordisk hos Timm Vladimirs Køkken

Det nye nordiske køkken har været helt fremme på menukortet de sidste par år, og Timm Vladimirs køkken er klar til at vise dig, hvordan du kan hæve niveauet til NoMas. Eller… I første omgang skal der sættes fokus på de gode, nordiske råvarer og arbejdes med dufte og smage, der gør dig opmærksom på, hvad der er det helt særlige ved det nordiske køkken.

Se mere her.

Fra Danmark til Vietnam hos Aarhus Street Food

Gå på opdagelse i de mange madboder på Aarhus Street Food. Her er stemningen uformel, rå og maden spises ved de lange borde i den store hal. Er du til afrikansk, vietnamesisk eller en god, gammeldags tartelet, så finder du nok lige det, du står og mangler, for udvalget er stort, og priserne er til at have med at gøre.

Se mere her.

Kaffe og kursus hos La Cabra

En varm kop kaffe kan være et hyggelig lille treat i løbet af dagen, og er kaffen lavet på gode bønner, og drikkes den i godt selskab, kan det være en fin, lille oplevelse midt på dagen. Du har måske allerede en yndlingscafé, som du jævnligt besøger, men har du overvejet at tage den gode kaffeoplevelse med hjem? Kaffefaget udvikler sig hurtigt for tiden, og på La Cabra vil de gerne lære dig håndværket bag den gode kop kaffe, så duften af friskbryggede bønner kan brede sig hjemme hos dig.

Se mere her.

 

De tre klassikere

Food Walk

Har du lyst til en grand tour rundt i den aarhusianske gastronomi, så smag på byen med en food walk. Der er pitstop hos F-Høj – Restaurant Frederikshøjs lillebror, og ja, det er dem med michelinstjernen, – friterede fristelser hos Haute Friture, kaffepause hos Great Coffee og andre små overraskelser indimellem. Turen er 2 kilometer lang, så der skal nok blive plads til at samle appetit mellem stoppestederne.

Se mere her.

Casual eating hos FF Aarhus

FF Aarhus er casual eating, så her kan du samle vennerne til en aften med god mad, lækker vin og bare lade snakken gå. Menuen består af små, enkle retter, der kan deles ved bordet, så I kan nå vidt omkring i menukortet, der både byder på stegt jomfruhummer og hot dog med aubergine.

Rustikt og økologisk hos Restaurant Pondus

Pondus er en øko-bistro med et rustikt udseende; rå murstensvægge, betongulv, træ og uldne lammeskind i stolene. Maden er baseret på lokale tilvalg og vælger du ”Ponduspakken” bliver du guidet igennem aftenen fra cremant med snack til aftenen slutter med kaffe og sødt. Stedet egner sig godt til en aften for 2-4 personer, der har lyst til god mad og småsnak.

Se mere her.

 

De tre drinks

Ginsmagning med Njord Gin

Gin har fået et comeback på barerne, og selvom drikken har fået meget kritik, og gang på gang er blevet beskyldt for at smage af grantræ, har den ikke ladet sig slå ud. Njord Gin er et lokalt destilleri i Aarhus, hvor du kan opleve en helt særlig ginsmagning.

Se mere her.

Cocktails til maden hos St. Pauls Apothek

Der står stadig glas med spændende indhold på hylderne på St. Pauls Apothek, men indholdet er skiftet ud, siden apoteket åbnede i 1899. I dag er glasflaskerne nemlig fyldt med gyldent indhold, der bruges, når der skal cocktails på bordet. Der serveres nemlig cocktails til menuen på St. Pauls Apothek, og det er virkelig noget ud over det sædvanlige!

Se mere her.

Den bedste hjemmelavede saft hos Bernth og Co.

Hos Bernth og Co. serverer de solide sandwiches med et italiensk islæt. Råvarerne og sammensætningerne er enkle, men nogle gange behøver man heller ikke mere, vel? Drik også en hjemmelavet saft med rabarber, hyld eller citron – med eller uden brus – så er du godt kørende.

Se mere her.

 

De tre hyggelige

Jumbo Bakery & Eatery

På den hyggelige café og bageri Jumbo Bakery & Eatery finder du kaffe og bagværk helt i top. Jumbo har blandt andet surdejsbrød- og boller, og stedets kardemommesnurrer har et helt særligt ry – og med god grund.

Du kan også finde morgenmad og frokost, og heldigvis er der både et sted på Aarhus Havn og Ankersgade.

Se mere her.

Café Englens burger er berømt

På Café Englen er de berømte for ”Engleburgeren”, og det er også en af de bedste burgere, der kan opdrives i Aarhus. Drik en Leffe fra fad til, mens du kigger rundt på caféens vægge, der er overhængt med billeder og malerier. Stemningen er hyggelig og intim, bordene står tæt, og der vibrerer en fransk kunstnerstemning i alle detaljerne, som er svært charmerende.

Se mere her.

Pil-selv-rejer hos Drudenfuss

På Drudenfuss får du serveret pil-selv-rejer med frisk citron og aioli og til trods for, at du selv skal gøre det ”hårde arbejde” og fedte fingrene til, når rejerne skal pilles, må du ikke nøle med at bestille denne ret. Arbejdet med rejerne er nemlig hyggeligt, kan fint kombineres med et køligt glas hvidvin, og hvor tit får man egentlig en friskpillet rejemad i dag?

Se mere her.

 

De tre uden for centrum

Vildmarksgourmet i Mols Bjerge

De bedste madoplevelser finder man tit på de mest uventede steder. Som for eksempel her i Mols Bjerge, hvor oplevelsen er 50% vildmark og 50% gourmet. Du skal selv på jagt efter ingredienserne til maden, men menuen består ikke af snobrød og ristede pølser fordi, restauranten er rykket ud af byen. Der bliver nemlig ikke gået på kompromis med kvaliteten og pyntningen af de tre retter kan i sig selv kaste en enkelt michelinstjerne af sig. Næsten da.

Se mere her.

Middag for 2 på Lyng Dal

Lyng Dal er noget helt særligt, og alle anmeldelserne er enige om, at her er maden lækker og omgivelserne hyggelige, så besøget bliver en oplevelse, man har lyst til at prøve igen. Retterne er nyfortolkninger af kendte klassikere, og alle råvarerne findes i lokalområdet, så kødet kommer fra den nærliggende gård og urterne fra Lyng Dals egen urtehave. Det er turen værd, hvis du har lyst til at smage på byen uden for centrum af Aarhus.

Se mere her.

Efterårshygge på Restaurant Skovmøllen

Tag familien under armen og gå en lang tur ved vandet igennem Marselisborgskoven på en efterårsdag. Spark til bladene og find de bedste pinde til sværdduel på vejen mod Restaurant Skovmøllen, for det er nemlig turens mål. Her venter der varm kakao, mormorboller og gulerodskage – et perfekt kit på en dag med røde kinder og kolde fingerspidser.

Se mere her.

 

Smag på Aarhus igen og igen

 

Mere mad og drikke i Smilets By