Trænger du til at komme på en kaffebar i Aarhus? Her guider vi dig til 10 lækre steder, du kan drikke din kaffe i Aarhus. Her er alt lige fra de steder, du kan slå dig ned i et par timer med vennerne eller computeren til de steder, du kan snuppe en kop med på farten.

10 lækre kaffebarer i Aarhus

  1. La Cabra

  2. Jumbo Bakery & Eatery

  3. RS28 Kaffebar

  4. Street Coffee

  5. Kjærs Kaffebar

  6. Bill's Coffee

  7. Lynfabrikken

  8. Go' Kaffe

  9. Stiller's Coffee

  10. Nabokiosk

 

1. La Cabra

Mange mener, at La Cabra er den bedste kaffebar i Aarhus.

La Cabra er måske den mest kendte kaffebar i Aarhus, og mange vil nok også mene, at det er her, du får den bedste kaffe i Aarhus. Med flere nationale og internationale priser i rygsækken er der noget om snakken – kaffen er virkelig god! Og stemningen på kaffebaren er helt igennem hyggelig.

Bønnerne rister baristaerne selv, og udvalget er stort. Kom forbi til en let morgenmad eller i løbet af dagen, når bagerne hiver brød, croissanter og kager, der passer perfekt til kaffen, ud af ovnen flere gange om dagen.

 
 

2. Jumbo Bakery & Eatery

Der serveres kaffe & godt brød på Jumbo.

Jumbo Bakery & Eatery er en af de nyere kaffebarer i Aarhus, men den er bestemt kommet godt fra start og er hurtigt blevet et populært sted. Den cool og casual indretning i den originale butik tiltaler de fleste. Og med udsigt til DOKK1 og Aarhusbugten, kan man nemt falde i staver her, mens man drikker sin kaffe.

Nu har stedet også åbnet et bageri på Ankersgade, så Frederiksbjerg-folket kan få stillet kaffetørsten og kardemommesnurre-sulten.

Bønnerne er fra Sigfreds Kaffefabrik, og surdejsbrødet bages af Birks Køkken.

Jumbo er et godt sted at starte dagen med en cortado eller komme forbi til en lille pause med en friskbrygget americano i løbet af eftermiddagen.

 

3. RS28 Kaffebar

Tag en kop kaffe med på farten fra RS28.

Kun et par skridt fra banegården i begyndelsen af Ryesgade lokker den lille kaffebar RS28 med duften af friskbrygget kaffe. Der er ikke meget plads indenfor, men til gengæld kan du snuppe en hurtig kop med på farten, hvis pladsen bliver for trang. RS28 har nemlig en luge ud til gågaden.

Bønnerne kommer fra The Coffee Collective, og trænger du til en bid brød, kan det snildt lade sig at gøre at få sulten stillet, lige som croissanter og kage også er en del af udvalget.

Ultimately, our dream is for a coffee farmer in Kenya to obtain the same status and living conditions as a wine grower in France.

The Coffee Collective
 

4. Street Coffee

En plade på anlægget & kaffe i koppen er dagsordenen hos Street Coffee.

Hos Street Coffee er der altid en lækker plade på anlægget, så læn dig tilbage og lyt, mens du drikker din kaffe. Det er næsten som at være hjemme – og præcis det er essensen af Street Coffee; den afslappede stemning.

En stemning, der går igen på hver af de fire kaffebarer, du finder rundt omkring i Aarhus lige fra den i Jægergårdsgade til Brammersgade, Vestergade og Bassin 7.

Kaffebønnerne kommer fra et risteri i udkanten af London, Union Handroasted, og er særligt udvalgt af kaffebarens baristaer, som lægger vægt på, at bønnerne er økologiske og direct trade.

 

5. Kjærs Kaffebar

Cool & casual stemning på Kjærs Kaffebar.

Kjærs Kaffebar finder du ved Rutebilstationen. Et par trin ned af trappen så står du i den hyggelige kaffebar i Aarhus. Kaffen er friskbrygget, brødet er hjemmebagt og kagerne er klar til servering, så du kan hurtigt bruge et par timer her med gode venner.

Foruden den gode kaffe får du sandsynligvis også lyst til en afstikker til Berlin efter dit besøg. Der er nemlig en edgy berliner-vibe på kaffebaren, der med sin indretning og stemning, sender tankerne på tur til Tysklands hovedstad.

 
 

6. Bill's Coffee

Du bliver øjeblikkeligt ramt af en hyggelig og uformel stemning på Bills Coffee. Sæt dig til rette med en kop kaffe i Aarhus’ travle bymidte, kig ud på folk, der flimrer forbi eller træk en god bog op af tasken.

Har du travlt, når du slingrer ned ad Vestergade, hvor Bills Coffee ligger, så fortvivl ej. Der er åben luge mod gaden, så du hurtigt kan få en kop kaffe med videre.

Bills Coffee er stedet for de morgenfriske, for her kan du få dagens første kop mokka allerede fra klokken 7.30, så ingen grund til at udsætte vækkeuret mere end højst nødvendigt. Kaffen er klar!

 

7. Lynfabrikken

På udkig efter en god kaffebar i Aarhus, hvor du må arbejde? Lynfabrikken er stedet.

Der er mange steder, du kan drikke kaffe i Aarhus, men skal du have lavet noget arbejde imens, så er Lynfabrikken stedet, du skal søge hen. Det er nemlig stedet, du får serveret en god kop kaffe samtidig med, at det er helt ok, at du gemmer dig bag computerskærmen.

Du kan dog også sagtens kigge forbi uden at have computeren med, og er det tørvejr, kan du tage kaffen med op på tagterrassen til et par timers afslapning i solen.

 

8. Go' Kaffe

Kaffebaren er ikke stor, men det er hyggen når man får en kaffe derfra!

Go’ Kaffe ligger på Ingerslevs Boulevard 2a og var oprindeligt en pølsevogn, men nu bliver der brygget en fantastisk kop kaffe, enten til at sidde og nyde udenfor den lille bar, eller til at tage med på gåturen igennem Aarhus.

Hvis en kaffe ikke er nok, så kan Go’ Kaffe da også byde på lidt friskbagt til at dyppe i kaffen eller spise ved siden af. Go’ Kaffe kan varmt anbefales, enten for sig selv med musik i ørene, eller med sine venner til en hyggesnak.

 

9. Stiller's Coffee

Stiller’s Coffee er et lækkert sted at drikke kaffe i Aarhus.

Godt trukket tilbage fra den larmende Klostergade ligger Stiller’s Coffee inde i baggården – og det er et råt, rustikt look, du bliver mødt af her!

Hos Stiller’s Coffee får du nok den bedste kaffe i Aarhus, for ingen har vundet så mange nationale og internationale priser som Søren Stiller.

Det er altså et kaffemekka for nørderne, hvor der kan snakkes bryggemetoder og købes bryggegear med hjem. Men du kan altså også bare svinge forbi uden den store viden, dufte til bønnerne, som ristes på stedet, og bestille en god kop kaffe.

 

10. Nabokiosk

Nabokiosk er både kaffebar, spisested, kiosk og bottle shop – ja, en lille butik i nabolaget med lige dét, du mangler.

Udover kaffen finder du også forskellige slags bagværk og snoller, hvis du trænger til noget sødt til mokkaen.

Bagværket bliver leveret af David Breadhead, så du er garanteret, at det er i fantastisk kvalitet.

 

Den bedste kaffebar i Aarhus

Du kan lære at brygge kaffe som en ægte barista.

Den bedste kaffebar i Aarhus… Er det hjemme hos dig? Det kan det i hvert fald ende med at blive. Én ting er at drikke de bedste baristaers bønner, en anden ting er at lære, hvordan de brygger den ene gode kop kaffe efter den anden.

Det handler om håndværk og om at brygge rigtig, rigtig mange kopper kaffe før, at den helt perfekte mundfuld lander i koppen. Er du på jagt efter den mundfuld hjemme hos dig? Det kan være, at et baristakursus eller et kaffekursus er det, du har brug for – for at komme lidt tættere på målet.

På kurserne står de professionelle baristaer fra Danmarks bedste kaffebarer klar til at give dig den viden, du behøver for at kunne brygge en god kop kaffe derhjemme. De ved, hvad det kræver, og de giver gerne deres erfaringer videre til dig.

Sådan et kursus er derfor din mulighed for hver dag at kunne hænge ud på en god kaffebar i Aarhus uden at skulle hoppe i tøjet først. Den bedste kaffebar i Aarhus er nemlig hjemme ved dig selv.

 

Læs også