Ahh, en kold øl! Findes der noget bedre?

De fleste er nok enige i, at det er lækkert at smække benene op efter en lang uge og begynde weekenden med en god øl, men hvilken øl foretrækker du egentlig at drikke?

Til en ølsmagning i Aarhus og Østjylland kommer du omkring flere forskellige øltyper, så du kan få inspiration til at skyde weekenden i gang med noget andet end den sædvanlige øl, der altid står i køleskabet.

Her i indlægget guider vi dig til 4 steder, du kan smage godt øl i Aarhus og Østjylland, så du kan få slukket tørsten.

 

Ølsmagning i Aarhus

 

Ølsmagning hos Aarhus Bryghus

På Aarhus Bryghus kommer du med ud i produktionen.

På Aarhus Bryghus begynder oplevelsen ikke med et glas skummende øl, men derimod med en rundvisning på bryggeriet, så du får indsigt i, hvordan øllene bliver brygget, og hvilke tanker brygmesteren gør sig, når han klargør de store kar.

Vidste du? Farverne i Aarhus Bryghus’ logo tager udgangspunkt i hovedingredienserne i deres øl: hvid for vand, grøn for humle og guld for byg.

Men bare rolig. Du kommer ikke til at tørste for på turen rundt i bryggeriet, for du får lov til at smage på 3 forskellige øl direkte fra tankene, og når rundvisningen slutter, venter der stadig et par smagsprøver.

 

Smag øl hos ÅBEN

Den hyggelige lille ølbar i Rosensgade holder ikke traditionelle ølsmagninger, men det betyder ikke, at du ikke kan komme til at smage en masse godt øl.

Her finder du 24 forskellige haner med øl fra ÅBENs eget bryggeri og bryggerier fra hele verden.

Vidste du? Du kan købe ÅBENs øl to go i en helt særlig sixpack - og det er endda med 20 % rabat.

Derudover kan du opleve forskellige arrangementer som for eksempel quiz aften eller hvad med en omgang croquis tegning? Det er et perfekt match til et godt glas øl, når man har noget at hygge sig med imens.

 

Ølsmagning i Østjylland

 

Ølsmagning hos Wintercoat

Hos Wintercoat bliver der brygget øl 4 gange i ugen, og selvom bryggeriet er et lille, familieejet et, har de altid 7 forskellige øl i produktion. Vil du gerne vide, hvordan sådan en ølproduktion egentlig ser ud? Hos Wintercoat kommer du med bagom tankene, så du kan se, hvordan øllet udvikler sig fra begyndelsen og helt til det tappes på flaske.

Vidste du? Yule Ale, Bitches Brew og More Please er blot nogle af de øl, Wintercoat har i sortimentet.

Det er dog ikke kun en rundvisning, du bliver budt på hos Wintercoat, for når du tager til en ølsmagning i Aarhus, så forventer du uden tvivl også, at der skal smages på nogle øl. Derfor serveres der selvfølgelig smagsprøver på øllet i Wintercoats skænkestue.

 

Ølsmagning hos Grauballe Bryghus

Grauballe Bryghus var et af de første mikrobryggerier i Danmark. Bryghuset går tilbage til 2002, hvor de begyndte at brygge øl på en nedlagt landejendom ved Silkeborg.

Vidste du? Grauballe Bryghus har vundet flere priser for sine øl. Senest i 2018, hvor brygmesteren modtog Bryggeriforeningens Jubilæumslegat.

Her kan du komme på en rundvisning i bryggeriet, inden den står på ølsmagning. Her får du lov til at smage på 8 forskellige øl, lære om ølbrygning og selvfølgelig høre en masse historier fra Grauballe Bryghus.

 

Ølsmagning i Jylland

 

Seneste om Aarhus

29 restauranter og spisesteder i Aarhus

Læsetid: 13 min.

Gavekort til restaurant i Aarhus

Læsetid: 2 min.

10 steder med frokost i Aarhus

Læsetid: 7 min.