Aarhus er med helt i toppen, når det kommer til kvaliteten på byens spisesteder og restauranter.

Her guider vi dig rundt til Aarhus’ hyggelige restauranter og spisesteder, så tag et kig på listen og begiv dig derefter ud i byen for at spise dig igennem 29 af de bedste restauranter i Aarhus.

 
 

1. Café Fika

Café Fika er et et økologisk spisested, der oprindeligt startede i Jægergårdsgade, men også kan findes på Nørregade.

Spisestederne ligger tæt i Aarhus, men selvom udbuddet er stort, er køen til et bord på Café Fika lang.

Spisestedet er et intimt samlingspunkt i den travle by, hvor du kan slå dig ned til et stykke tærte, en wrap eller blandet salat. De friskpressede juicer sidder lige i øjet, og kan kun anbefales til en sprød salat.

Café Fika er den første restaurant i Aarhus, der fik det økologiske spisemærke i guld og kombineret med, at maden er frisk og lavet fra bunden, er det et lækkert og grønt sted at smutte forbi.

 

2. Café Hack

På Bispetorv finder du Café Hack. Spisestedet i Aarhus’ midtby deler bygninger med Aarhus Teater, og fra det øjeblik du træder ind ad døren, fornemmer du forbindelsen til teatret, der løber gennem stedet.

Stemningen er hyggelig og gennem billeder på væggene fortælles der teaterhistorie for de spisende gæster.

Maden er god på Café Hack, og anretningerne serveres stilsikkert og klassisk i et niveau, hvor alle kan være med, hvad enten det er til brunch, frokost eller aftensmad.

Det er oplagt at komme forbi Café Hack til en let anretning før eller efter en tur i teatret.

 

3. Hanzo

Hanzo er Madklubbens nyeste skud på stammen i Aarhus.

Restauranten ligger i den gamle Jyske Bank på hjørnet af Hallsti og M.P. Bruunsgade – og det er ekstravagante omgivelser, du får den lækre mad i.

Her er der fokus på asiatisk fusionskøkken med små deleretter, I kan være sammen om. Når I er færdige med måltidet, kan I passende smutte ned i baglokalet, hvor der er karaoke, fest og glade dage.

 

4. Oli Nico

Hos spisestedet Oli Nico i Mejlgade i Aarhus møder du et rustikt, europæisk landkøkken.

Her langes de populære retter Moules Frites og Fish ’n’ Chips, der er lavet fra bunden af gode råvarer, dagligt over disken til spisende gæster.

På Oli Nico handles der ind hver morgen og det, der handles ind på markedet den gældende dag, er det, der kommer på aftenens menu.

Slå dig ned i Mejlgade med friskkogte moules og et glas vin, se på cyklerne, der ræser forbi og få en sludder.

 

5. Restaurant Pondus

Restaurant Pondus ligger ved Åboulevarden i Aarhus, og er et af de spisesteder ved Åen i Aarhus, der skiller sig markant ud fra de andre.

Restauranten er lillebror til michelinrestauranten SUBSTANS, men prisniveauet holdes, så alle kan være med, også selvom Restaurant Pondus har det økologiske spisemærke i guld.

Omdrejningspunktet er nordisk bistromad, hvad enten du vælger Dagens menu, Ponduspakken eller a la carte. Vælger du Ponduspakken, får du den store tur med vinmenu og kaffe til at slutte af på – det kan anbefales.

Et besøg ved Restaurant Pondus i Aarhus byder på mad af virkelig høj kvalitet og en hyggelig, intim stemning med plads til at fordybe sig i maden og samtalen.

 

6. The Burger Shack

Der er ingen tvivl om, at den bedste burger fås i det lille ”shack” blandt de mange restauranter på Frederiksgade i Aarhus.

Bøfferne er fra fritgående kvæg, grøntsagerne økologiske og briochebollerne med det karakteristiske Burger Shack-logo på toppen er friskbagte hver dag.

Top det hele med en hjemmerørt dressing og sprøde fritter krydret med timian og parmesan, så har du en virkelig lækker burger.

Stik hovedet ind til en burger med kylling, ko eller vegetar og forbered dig på, at intet er helt det samme bagefter.

 

7. Prezzemolo

Vil du spise god, italiensk mad, skal du sætte dig til bords i den lille restaurant Prezzemolo i Jægergårdsgade.

Her får du ikke serveret pizza, men til gengæld er menukortets italienske klassikere også rigeligt til at stille sulten.

Begynd dit besøg på den italienske restaurant i Aarhus med en antipasta, og tag derfra turen videre rundt i det italienske køkken.

Hos Prezzemolo finder du smagen af Italien, hvor samarbejdet mellem de enkle ingredienser og håndværket former den gode smag.

 

8. Restaurant Komfur

I den hyggelige Guldsmedgade ligger Restaurant Komfur og lokker folket ind til en hyggelig aften.

Fra loftet hænger gryder og pander i kobber og glimter til gæsterne i en hjemlig tone, der understreges af betjeningen, som uhøjtideligt opvarter gæsterne.

Menukortet er simpelt på Restaurant Komfur og består af 5 forretter, 5 hovedretter, 2 desserter og oste, så det er til at overskue, hvilke retter du kan vælge.

 

9. Skovmøllen

Skovmøllen er indrettet i en gammel mølle, der stadig drives i dag.

Her kan du begynde din dag med en brunch, der ikke hører til blandt de sædvanlige brunchbuffeter.

Hos Skovmøllen serveres din brunch som 3 retter, der både i smag og udseende er afstemt efter årstiden, som glider forbi i skoven lige uden for vinduerne.

Om sommeren holder restauranten også tit åbent til aften, og du kan finde frokost og eftermiddagskaffe på den hyggelige kro.

 

10. Langhoff & Juul

Hos Langhoff & Juul i Guldsmedgade får du en helaftensoplevelsen i form af stedets bæredygtige menu.

Der er fokus på lokale og sæsonbaserede råvarer, når menuen sammensættes.

Restaurantens måltider er enkle og “syner af naturens smukke og vilde ansigt”, som stedet selv udtrykker det. En ren madoplevelse med afsæt i den skandinaviske madkultur.

 

11. Il Locale

Il Locale er inspireret af Brooklyn-style pizza, som blev taget med til USA i det 19. århundrede af italienske immigranter.

Stilen er den samme på flere måder: Konkret med tykkere bunde og lækkert fyld, men også i den forstand at folkene bag Il Locale lader sig inspirere af lokale råvarer til pizzaerne – ligesom de italienske immigranter ændrede deres fyld i det nye land.

Derfor kan du finde forskellige pizzaer alt efter sæson, og de har blandt andet budt på dry-aged beef, stenbiderrogn (!) og andre lækre råvarer, som restauranten får lokalt eller importeret direkte fra Italien, pizzaens originale hjemland.

 

Michelinstjernerne i Aarhus

Det er en oplevelse at sætte sig til rette i stolen på en michelinrestaurant, for her spiller alting: mad, vin, indretning og betjening.

Der er ikke så meget at diskutere, det er en helhedsoplevelse, som skal nydes. Og på Michelin-scenen kan Aarhus i dén grad også være med.

 

12. Restaurant Gastromé

Rosensgade i Latinerkvarteret er en af Aarhus’ ældste gader og her med udsigt til de toppede brosten, ligger en af de bedste restauranter i Aarhus, Restaurant Gastromé, der fik sin første michelinstjerne i 2015.

I tråd med tiden sætter menuen fokus på årstiden og lokale råvarer, der hentes fra fiskeriet, landbruget og bryggerierne i Aarhusområdet.

Når du sætter dig til bords hos Restaurant Gastromé, kan du vælge mellem 3 menuer; SignatureFuld gas og Halv gas.

Her kan du forvente at blive præsenteret for en grundkærlighed til det klassiske køkken men stadig med innovationen lurende i detaljen.

Indretningen supplerer madens æstetiske udtryk, og indkapsler en nordisk atmosfære med skind i stolene, der spiller op mod en rå og eksklusiv stil, så både mad, indretning og betjening går op i en højere enhed.

 

13. Restaurant Frederikshøj

I udkanten af Mindeparken og lige der, hvor Marselisborgskovene begynder at tage rigtigt fat i landskabet, ligger Restaurant Frederikshøj, som siden 2015 har haft den eftertragtede michelinstjerne på cv’et.

Restaurantens vinduer knejser fra gulv til loft, og lukker naturen ind i restauranten til de spisende gæster, som får det bedste af Aarhus’ natur – havet, skoven og dybden – som baggrundstæppe for det gastronomiske niveau, der løfter sig fra tallerkenen.

Restaurant Frederikshøj har plads til 40 gæster, så det er en intim oplevelse at spise her.

I køkkenet står den anerkendte Wassim Hallal, der sørger for, at alt spiller – og det gør det! Ikke nok med, at smagsindtrykkene er usammenlignelige – det siger næsten sig selv – men på Restaurant Frederikshøj spiser du også med øjnene, for madens visuelle udformning udfordrer samtidig øjet med sin legende kunstfærdighed.

 

14. Restaurant Domestic

Restaurant Domestic i Mejlgade i Aarhus gør ikke meget væsen af sig, og hvis ikke du ved det, kan det være svært at finde ud af, hvad der gemmer sig bag den røde dør i baggården. Her er nemlig ikke prangende skilte, der viser vej, men hvad der ”mangler” i ”her-kommer-jeg-attitude” findes tusindfold i den mad, der serveres bag døren.

Michelinstjernen landede hos Restaurant Domestic i 2017 og følges desuden af det økologiske spisemærke i sølv.

Gastronomien flugter årstiden, og alt er baseret på lokale råvarer fra Aarhusområdet. Derfor finder du fx ikke citron og chokolade, der ellers er almindelige ingredienser i køkkenet, hos Restaurant Domestic.

Det sætter dog ikke nogen begrænsninger, men åbner i stedet for nye muligheder, overraskelser og smage for den spisende.

Restaurant Domestic serverer michelinmad i ”hjemlige” omgivelser og trods et meget højt gastronomisk niveau, føler man sig velkommen fra start til slut.

 

15. Restaurant SUBSTANS

Køkkenet hos Restaurant SUBSTANS kobler dansk og fransk gourmet på kreative og spændende måder, der vækker smagsløgene, øjnene og næsen for hver servering, der kommer ind.

Restaurant SUBSTANS kan desuden tilføjes til listen over økologiske restauranter i Aarhus, for de er også indehavere af det økologiske spisemærke i guld.

Restaurant SUBSTANS’ gastronomi er baseret på lokale råvarer, og alt er tilpasset årstiden, så smagene konstant er i takt med den sæson, der bølger forbi udenfor, hvis udsigt kan nydes fra toppen af Pakhusene på Aarhus Ø.

 
 

16. Restaurant Moment

Okay, den næste her er ikke i Aarhus. Men det er ikke kun i Aarhus’ midtby, at man spiser godt.

Tager du turen et stykke uden for Aarhus er Restaurant Moment klar med en helt særlig spiseoplevelse.

Med udgangspunkt i beliggenheden ved Nationalpark Mols Bjerge laves der mad af råvarer, som er dyrket i Restaurant Moments egen køkkenhave eller hentet i den omkringliggende natur.

Konceptet fra jord til bord køres helt ud, og det giver nerve, intensitet og ærlighed i den mad, der serveres.

17. Kowloon

Kowloon er en thai restaurant i Aarhus, men hører samtidig også ind under de vietnamesiske og kinesiske restauranter i Aarhus, for Kowloon laver mad fra Kina, Vietnam og Thailand.

Smagene er autentiske, og selvom chiliens styrke er tilpasset de danske smagsløg, er der stadig mulighed for at få sved på panden – eller selv tilføje et hak op ad Scovilleskalaen.

Indretningen er simpel, men der er heller ikke brug for de store visuelle aha-oplevelser, når der placeres en dampende varm pho foran dig.

 

18. Restaurant Pihlkjær

Restaurant Pihlkjær er en lille perle i en baggård i Mejlgade.

Pihlkjær er en fiskerestaurant helt ind i hjertet – og det er da heller ikke så mærkeligt. Kokken Henrik Pihlkjær, som står bag, er tidligere ejer af Havnens Fiskehus, og han har altså en helt særlig kærlighed for havets varer.

Du finder en daglig menu baseret på, hvad der var på markedet den dag. Alt på tallerkenen er sæsonbetinget.

Men bare rolig – hvis du ikke er så meget til fisk, er der også et kød-alternativ, og du må gerne mikse og matche.

 

19. Köd

Navnet siger vel det hele. Hos restauranten ved Åen, Köd, er det kødet, der er i centrum. Lækkert kød af god kvalitet, hvor der er kælet for tilbehøret, der netop hører sig til et godt stykke dyr.

Hvis du ikke kan vælge mellem de mange udskæringer, kan du vælge stedets menu, hvor der er valgt 3 retter for dig – selvfølgelig med mulighed for vinmenu til.

Og ja, du kan også forkæle dig selv med det berømte wagyu striploin kød. Köds version er 150 gram Japanese Black. Kvæget får – fun fact – masseret risvin ind i huden og pelsen. Det skulle bare smage himmelsk!

 

20. Basso

Basso er dedikeret til social dining. Menuen består af simple retter med masser af god smag, der nemt kan deles ved bordet. Så har alle nemlig mulighed for at prøve forskellige og unikke smage.

Retterne har rod i det italienske køkken, men selvfølgelig med stedets twist.

Basso har også en restaurant i København. I Aarhus ligger den i hjertet af Aarhus i Skolegade.

 

21. Plant Food

Plant Food i Latinerkvarteret og på Aarhus Street Food er en del af det veganske køkken. Her finder du ingen animalske produkter på menuen – men masser af gode smage og spændende retter.

De siger selv: “Vi holder egentlig bare af økologi, bæredygtighed og god mad. Smagen er budskabet.”

Menuen skifter løbende baseret på sæson, men du finder altid lækre burgere med Beyond Meat patty, bowls og surdejsfoccasia på menuen.

 

22. Mamma's

Mamma’s ligger på den smukke Frues Kirkeplads i Aarhus og er en del af Madklubbens restauranter.

Her er det det italienske køkken, der løber med opmærksomheden – og det er bare helt okay med os. Maden er nemlig i topkvalitet, menuen autentisk og spændende, og restauranten er hyggelig, hvad end du er der til frokost eller aften.

 

23. Restaurant Soya

Restaurant Soya ligger på hjørnet af Grønnegade og Vestergade og er et lille stykke Japan i Smilets By.

Her finder du både sushimenuer og det fede koncept Running Sushi, hvor I sidder ved siden af et bånd, hvor der kører små fristende tallerkener med sushibidder forbi. Du tager bare så mange, du kan spise, og så betaler du bagefter baseret på tallerkenernes farver.

Hvis du gerne selv vil i gang med at lave sushi hjemme, kan du også tage på sushikursus på restauranten og lære det fra bunden.

 

24. FEAST

FEAST holder til i stueetagen af Pakhusene på Aarhus Ø. Her er det din egen skyld, hvis du går sulten hjem, for restauranten byder i den grad på et feast: et festmåltid.

Hjertet af restauranten er den store grill, hvor der serveres smagfuldt kød og grøntsager ad libitum.

Konceptet er enkelt: I betaler for en bestemt tidsperiode, og så kan I ellers spise så meget I kan af forret, hovedret og dessert og tage så mange drikkevarer, I kan drikke til.

Selvom det er ad libitum, er det alt andet end buffet-mad. Det er virksomheden MIB med den entreprenante kok Martin Ib, der står bag, og med hans koncepter som FEAST og bagerierne er der dømt kvalitet på tallerkenen.

 

25. Karma Sushi

Du kender måske kæden Karma Sushi, og den finder du selvfølgelig også i Aarhus.

Her er der fokus på bæredygtighed, skøn sushi og smukke omgivelser.

Du kan vælge mellem en række menuer – blandt andet en vegansk helt uden animalske produkter, så alle kan være med.

 

26. Restaurant Hærværk

Restaurant Hærværk er lig bæredygtighed. Stedet slog dørene op i august 2014 og har siden haft 100% fokus på den grønne vej.

De ville skabe et køkken, der kunne håndtere friske sæsonråvarer på de præmisser, der naturligt følger dem – og det har de gjort.

Hver uge får køkkenet besked om, hvilke råvarer der er høstmodne og allerbedst, så kokkene hele tiden holdes på tæerne, udvikler og finder på det bedste til gæsterne.

Restauranten ligger på Frederiksbjerg på Frederiks Allé og har en Bib Gourmand og en grøn femkløver i Michelin-guiden samt guldmærket i økologi, hvilket betyder at 90-100% af råvarerne er økologiske.

 

27. Klassisk 65

Klassisk 65 er en vaskeægte fransk-inspireret bistro og vinbar i Aarhus.

Her får du retter fra det franske landkøkken og god betjening i de hyggelige lokaler i Jægergårdsgade.

Lokalerne danner rammen for en oplevelse af det klassiske tjener- og kokkehåndværk. Derfor har de for eksempel holdt fast i traditioner som at flambere bøffer ved bordet. Bestiller du et glas portvin, åbner de gerne flasken på “gammeldags maner” med tang og ild… Bon Appétit!

 

28. MeFisto

Hos Mefisto får du gedigen og lækkert mad – særligt indenfor fisk og skaldyr er restauranten helt i særklasse.

Der er både et imponerende frokost- og middagskort – prøv for eksempel Mefistos take på et stjerneskud eller den klassiske Moules Frites.

Bagved restauranten ligger den hyggelige baggård, hvor du kan sidde en solrig dag med god vin i glasset og lækker mad på tallerkenen.

 

29. Restaurant Nögen

På Banegårdspladsen 4 står den på gastronomisk social dining. Det betyder egentlig bare, at det er retter til deling og bliver serveret på fade til hele bordet.

Det gør, at alle kan smage det hele, og at madoplevelsen bliver mere uformel. Retterne blive serveret ad 4 omgange, så der vil være god til til at nyde hver en smag.

Menukortet skifter hele tiden, så man kan få en ny smagsoplevelse hver gang man besøger restauranten.

 

Nyeste artikler

10 steder med frokost i Aarhus

Læsetid: 7 min.

Danmarks bedste sushi

Læsetid: 10 min.

Gourmetrestauranter

Læsetid: 11 min.