Vi har samlet nogle af de lækreste gourmet restauranter i Danmark, hvor I kan nyde en fantastisk gastronomisk oplevelse sammen.

Et oplevelsesgavekort til en af disse gourmetoplevelser er den perfekte gave til foodien, den madinteresserede eller en, du trænger til en smagfuld oplevelse sammen med.

Men det behøver ikke være til gave. Du kan selvfølgelig også købe og booke en af madoplevelserne til dig selv til næste gang, du vil ud og smage på nogle af de gode madsteder i Aarhus og København.

 
 

Goutmet restauranter i Aarhus

 

Substans

På den øverste etage i Pakhusene på Aarhus Ø byder Substans med en Michelin-stjerne velkommen til en uforglemmelig gastronomisk oplevelse.

I efteråret 2021 genvandt restauranten deres velfortjente Michelin-stjerne i deres nye omgivelser på Aarhus Ø.

Restauranten er inspireret af 1960’ernes stilrene arkitektur, som byder indenfor til en nærværende og varm atmosfære med udsigt til både Riis Skov, Lystbådehavnen og havet.

 
 

Pondus

Pondus er en dansk økologisk bistro i hjertet af Aarhus. Selvom bistroen har beliggenhed lige ud til den livlige Aarhus Å, vil du her opleve, at gadens travlhed ikke trænger ind i den hyggelige og afslappede stemning, som du finder indenfor.

Michelinguiden anerkender Pondus med en ‘Bib Gourmand’. Hos Michelin betyder det, at køkkenet serverer mad af høj kvalitet til gode priser.

Pondus har Det Økologiske Spisemærke i sølv, som betyder, at mellem 60-90 procent af restaurantens mad og vine er økologiske.

 
 

Basso

Kom til social dining på Restaurant Basso.

Med afsæt i det italienske køkken tages I igennem en længere smagsrejse med 13 forskellige anretninger af lækre, velsmagende retter, som alle er lavet og anrettet med henblik på at kunne dele dem ved bordet – Social Dining, som Restaurant Basso kalder det.

I kan se frem til en hyggelig, social og velsmagende oplevelse i lækre og intime omgivelser med god og personlig betjening.

 

Restaurant Soya

Hos Restaurant Soya får I ikke kun en lækker middag bestående af sushi, men også et sushikursus, så I kan lave den lækre spise hjemme.

Hos Restaurant Soya får I 3 timers sushikursus, undervisning af en rigtig sushikok og fællesspisning af din egen sushi.

 
 

Skovmøllen

Skovmøllen ligger i skoven ved Moesgård, hvor den siden 1800-tallet har stillet sulten og tørsten for dem, der kommer forbi.

I køkkenet fortolkes klassiske retter, som tilføres en moderne twist i overensstemmelse med tidens smagsløg.

Skovmøllen samarbejder nemlig med lokale råvareproducenter, så du er garanteret den bedste oplevelse.

Skovmøllen byder blandt andet på en lækker weekendbrunch, så turen i skoven starter – eller slutter – på den helt rigtige måde.

 
 

Karma Sushi

Hos Karma Sushi står det på middag med luksuriøs sushi på menuen.

Ligegyldigt hvilken menu I vælger, vil I kunne mærke det høje niveau, som restauranten står for.

Karma Sushi serverer nemlig sushi i topkvalitet og tager på samme tid højde for miljøet.

Bæredygtighed er inkorporeret i alle aspekter af restauranten, så I både kan nyde et godt måltid og forlade restauranten med – ja – god karma.

 
 

Dining-oplevelser i Aarhus

 
 

Kokkeriet

Michelin-restauraunten Kokkeriet holder til i de gamle, smukke bygninger i Nyboder.

I køkkenet værnes der om respekten for råvarerne, som købes fra små, danske producenter.

Kokkeriet nyfortolker det danske køkken fra alle afkroge af landet gennem dufte og overraskende sammensætninger.

 
 

PLIN

Fine dining på PLIN.

Forkæl dine smagsløg med italiensk gastronomi hos restaurant PLIN i København.

Alt mad, der vil blive serveret, er lavet fra bunden på friske råvarer fra de bedste producenter. Naturen bestemmer hvilke råvarer, der kommer på bordet, da menuen varierer efter sæsonen.

Hos PLIN vil du med det samme kunne mærke, at restauranten går op i tanken om, at mad smager bedst i hyggelige omgivelser. Med borde placeret både inde og ude vil du kunne opleve en venlig og afslappet atmosfære, hvor det bliver serveret fantastisk mad.

Lad alle sanserne komme i spil, når du sætter dig til bordet hos PLIN.

 
 

Restaurant Rebel

I hjertet af København kan I komme på en god rebelsk oplevelse i en uhøjtidelig atmosfære, hvor mad, vin og god stemning er i højsædet. Om I er til ’En Rebelsk Aften’ eller ’Den Lille Rebel’, er I sikre på at få en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige.

Michelinguiden anerkender Restaurant Rebel med en ‘Tallerken’, hvilket betyder, at køkkenet serverer rigtig god mad. Restauranten slog for første gang dørene op i 2004, i hjertet af København. Gastronomien er moderne og elegant og bygger i høj grad på danske råvarer.

 
 

Norrlyst

Norrlyst i København slår dørene op for sultne gæster, der gerne vil nyde et måltid med fokus på økologi og bæredygtighed. Til frokost bliver der serveret moderne smørrebrød, som tager udgangspunkt i sæsonens råvarer, og til aften kan I nyde deres sæsonbestemte menu.

Om I er på udkig efter et lækkert frokoststed eller en vidunderlig middag, står Norrlyst klar til at give jer en fantastisk gastronomisk oplevelse i hyggelige rammer.

Michelinguiden anerkender Norrlyst med en ‘Bib Gourmand’, hvilket betyder, at køkkenet serverer mad af høj kvalitet til gode priser.

 
 

I kan også komme til private dining på Lille Norrlyst. Læs mere om det her.

 

Hotel Sanders

Hos Hotel Sanders står det venlige og behjælpelige personale klar til at give jer en smagsoplevelse i hyggelige omgivelser i Sanders Kitchen.

Menuen består af klassiske retter fra hele verden sammensat af økologiske råvarer.

Hotelejeren Alexander Kølpins mission om at få hotellet til at føles mere som et hjem end et hotel, vil I tydeligt kunne mærke, når I sætter foden indenfor i restauranten.

Derudover er deres frokost kendt for at være en af byens bedste, hvilket bestemt er noget unikt i en by fyldt med utallige gode spisemuligheder.

 
 

Restaurant Carl Nielsen

Træd indenfor i den hyggelige Restaurant Carl Nielsen, hvor du kan nyde et stykke kvalitets smørrebrød.

Vi vil vove at påstå, at smørrebrød hos Carl Nielsen er lidt mere specielle end dem, du normalt kender til.

Vælg mellem en masse lækre, luksus smørrebrød med sild, laks, krondyr, leverpostej og meget andet. Selvom retten er klassisk, har disse smørrebrød alligevel et moderne udtryk, smukke farver og fantastiske smage.

Du vil bestemt kunne mærke restaurantens passion, når du sætter dig til bords hos Restaurant Carl Nielsen.

 
 

The Pescatarian

Restauranten deler navn med en retning inden for vegetarisme, som udelukker alt kød, undtagen fisk, skaldyr og krebsdyr.

Navnet lever op til sin betydning for lokale skaldyr, frugt og grøntsager er essensen af menuen hos The Pescatarian, i København.

Her får I en madoplevelse af høj kvalitet til rimelige priser, hvor det røde kød ikke er til at finde på menuen.

Retterne sammensættes af de bedste råvarer i sæsonen og toppes med restaurantens gode service.

 
 

Marv & Ben

Du kan være sikker på, at ambitionerne er høje, når det kommer til at give gæster en sublim madoplevelse. Alle dine sanser bliver i den grad forkælet, når du sætter dig til bords hos Marv & Ben.

Nysgerrigheden for gode smage skinner igennem hos de 6 retter, som du vil få serveret med en tilhørende vinmenu. Vinene er nøje udvalgt, så de passer perfekt til maden – frem for alt, er det de vine, som restauranten selv elsker allermest.

Michelinguiden anerkender Marv & Ben med en ‘Bib Gourmand’, hvilket betyder at køkkenet serverer mad af høj kvalitet til gode priser.

Marv & Ben holder til i en hyggelig lejlighed fordelt på to etager i en af Københavns ældste gader.

Nordisk gastronomi er omdrejningspunktet for restaurantens menu, som er nøje sammensat med passion for nye smagsoplevelser og teksturer. Den sublime mad er lavet fra bunden af de bedste lokale råvarer med så meget økologi, som muligt.

 
 

Basso

Kom til social dining på Restaurant Basso.

Med afsæt i det italienske køkken tages I igennem en længere smagsrejse med 13 forskellige anretninger af lækre, velsmagende retter, som alle er lavet og anrettet med henblik på at kunne dele dem ved bordet – Social Dining, som Restaurant Basso kalder det.

I kan se frem til en hyggelig, social og velsmagende oplevelse i lækre og intime omgivelser med god og personlig betjening.

 
 

Bobo Food Studio

Bobo Food Studio er restauranten i det nye design hotel Hotel the Socialist i Indre By.

Navnet Bobo kommer fra den franske bevægelse af champagne-drikkende socialister, the Bourgeios-bohémes, som videreførte idéen om enkelhed og ærlighed.

Med udgangspunkt i principperne fra det nye nordiske køkken fokuserer Bobo Food Studio på at bruge økologiske og lokale råvarer igennem hele deres menu.

Bag restauranten står tidligere Noma-kok Boris Buono, som også har en restaurant på Ibiza.

På Bobo Food Studio kan I vælge mellem en curated menu eller food experience menu baseret på sæsonens bedste, økologiske og lokale råvarer.

 
 

Theo

Theo slog for første gang dørene op i december 2021. Restauranten ligger på den ikoniske Skindergade i hjertet af København.

Menuen består af nutidige europæiske retter, som er inspireret af ‘bistronomi’ og køkkenets yndlingsspisesteder i Paris, London, Barcelona, Stockholm og Berlin.

Theo er søsterrestaurant til Restaurant Norrlyst, som er anerkendt i Michelinguiden med en ‘Bib Gourmand’.

Køkkenchef Emil Eshardt-Nielsen står bag menuen, som tager udgangspunkt i sæsonens bedste råvarer.

 
 

Pizzeria MaMeMi

Daniel Di Pierro, Danilo Barletta og Francesco Barletta er de tre herrer bag MaMeMi.

De er opvokset sammen i en lille by tæt ved Italiens hovedstad og deler både DNA og passion.

Hver især udgør de brikkerne til at kunne samle restaurantens fundament med hver deres spidskompetence indenfor service, vin og pizzaer.

De har en mission om at servere den bedste pizza og vin for københavnerne.

Hos MaMeMi kan du sætte tænderne i de sprøde pizzaer i selskab med en forret og en dessert, så du får den fulde italienske madoplevelse.

 
 

Restaurant ARK

Med sin anbefaling i Michelinguiden drives Restaurant ARK af en bæredygtig ideologi, hvor næsten alt på menuen er hjemmelavet og fra lokale leverandører. Restaurant ARK anerkendes nemlig med ’Den Grønne Michelinstjerne’, som uddeles til restauranter, der i særlig grad har fokus på bæredygtighed.

Restaurant ARK er også medejer af Danmarks eneste lokale og økologiske urbane svampefarm, Funga Farm.

Sidst, men ikke mindst, har restauranten modtaget topkarakter i 360°EAT Guide, der hylder det moderne køkkens pionerer og banebrydere.

Her kan du opleve en aften på Restaurant ARK med velkomstdrink, sæsonens tasting menu med 9 plantebaserede serveringer og tilhørende vinmenu eller alkoholfri parring. Det hele sluttes selvfølgelig af med avec efter middagen, kaffe og te.

 
 

Karma Sushi

Hos Karma Sushi står det på middag med luksuriøs sushi på menuen.

Ligegyldigt hvilken menu I vælger, vil I kunne mærke det høje niveau, som restauranten står for.

Karma Sushi serverer nemlig sushi i topkvalitet og tager på samme tid højde for miljøet.

Bæredygtighed er inkorporeret i alle aspekter af restauranten, så I både kan nyde et godt måltid og forlade restauranten med – ja – god karma.

 
 

Dark Waiter

Dark Waiter ligger på Frederiksberg og er startet af de to frontløbere Jannie og Lene.

Alle tjenerne på restauranten er synshandicappede, mens maden laves af Hansens Køkken og Bars kokke.

Al servering foregår i komplet mørke, så gæsterne får et kort indblik i en blind persons hverdag.

Når vi ikke kan se noget, skærpes de andre sanser betydeligt, og pludselig oplever vi ting helt anderledes, end vi plejer.

Men hvordan påvirker det smagssansen, når middagen spises i totalt mørke? Kan du genkende smagene, og får du overhovedet noget på gaflen?

Det er både sanserne og finmotorikken, der sættes på prøve, når der inviteres på 3 retters middag i mørket.

 
 

Dining-oplevelser i København

 
 

Gavekort til restaurant

Det er altid dejligt at købe et restaurantbesøg til dig selv. Men måske leder du i denne omgang efter en gave?

Når du køber gaver på Truestory.dk, kan du vælge at få dit oplevelsesgavekort leveret i en flot gaveæske.

Det er oplagt, hvis gaven er et gavekort til restaurant.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvilken af vores mange oplevelser, der skal gives, kan du også købe et Truestory gavekort. Så kan modtageren helt selv bestemme, hvilken oplevelse han eller hun skal på.

Hvis vi mangler mere inspiration til gaverne, er du kommet til det rette sted.

Du kan finde inspiration til idéer til gaven til ham eller hende eller måske til én, der er helt vild med kaffe. Du kan også finde idéer til bæredygtige gaver og selvfølgelig gaver til madelskeren i dit liv.

 
 

Måske er du også interesseret i...