Fødselsdagsgave, julegave, værtindegave, bryllupsgave og man kunne fortsætte. Gaver kommer i mange skikkelser og former. En dejlig overraskelse, som nærmest ikke kan gøre andet end at bringe et smil frem på læben.

Det er dog ikke altid lige let at finde ud af, hvad man skal give, især hvis personen ikke ønsker sig noget bestemt.

Bæredygtighed er begyndt at fylde mere i vores hverdag og derfor foreslår vi, at du prøver med en bæredygtig gave næste gang, du skal give en gave til en, du holder af. Særligt hvis det er til én, som egentlig ikke rigtig mangler flere ting.

Her på siden har vi samlet et par idéer til, hvad en bæredygtig gave kan være. Til sidst på siden kan du også få inspiration til, hvordan du gør indpakningen både flot og bæredygtig.

 
 

Giv en hjemmelavet gave

Måske kan det virke underligt at dukke op med en gave, man selv har kreeret. Vi vil dog vove at påstå, at en hjemmelavet gave er ligeså værdifuld som en vase fra en boligbutik.

En hjemmelavet gave indeholder en masse personlighed, og den behøver ikke altid at være helt perfekt. 

Du kan for eksempel opgradere en gammel vase med neglelak eller kalkmaling. Du kan også tage på blomsterjagt og samle en smuk buket. Hjemmelavede gaver fungerer helt klart bedst som en værtindegave eller en indflyttergave.

Du kan få flere idéer til, hvad din hjemmelavet gave skal være lige her

 

Giv en oplevelse i gave

Du kan også overraske med en uforglemmelig oplevelse i stedet for en ting. En oplevelse er den perfekte gave at give til en, du holder af. Derudover er en oplevelse også bæredygtig, da du ikke investerer i materielle ting men derimod en aktivitet, I kan opleve sammen. 

Nedenfor har vi lavet en liste med 10 gode oplevelser, som du kan give i gave. Her er der både oplevelser til madentusiasten, eventyreren og chokoladeelskeren.

Det bedste ved at give en oplevelse er, at man sjældent tager afsted på en oplevelse alene. Her kan I sammen tage ud at opleve noget nyt eller gentage en succes.

Flødebollekursus er den perfekte venindegave. Tag afsted sammen ligesom Dina og Caroline, som du kan møde i videoen nedenfor. 

 

Bæredygtige produkter

Hvis du ikke føler, at en oplevelse lige er det, som passer til brudeparret eller fødselaren, kan du også købe en ting og stadig tage et klimabevidst valg.

Mange butikker rundt om i landet sælger nemlig klimavenlige og bæredygtige produkter.

Her er der en masse forskellige produkter at vælge imellem til den bæredygtige gave. Vi har samlet 4 bud på, hvor du kan shoppe en lækker bæredygtig gave.

1. TINC

I Aarhus midtby finder du den bæredygtige butik TINC, som blandt andet sælger skønhedsprodukter og personlig pleje. Heldigvis behøver turen ikke at gå til Aarhus for at shoppe et af deres lækre produkter, for de har nemlig også en webshop, hvor du kan gå amok. Her kan du for eksempel blande en masse af deres forskellige produkter i en lækker gavekurv.

Udforsk alle deres produkter her.

2. GreenGoods

GreenGoods er en webshop, hvor du finder et stort udvalg af varer, som er bæredygtige, økologiske og genanvendelige, og hverken går på kompromis med kvalitet eller design. Du kan blandt andet købe det populære Bee’s Wrap, som er det naturlige alternativ til plastikfilm og stanniol.

Shop alle deres produkter her.

3. Copenhagen Cartel

Hos Copenhagen Cartel kan du købe badetøj, sportstøj og yogatøj, der er produceret ud af plastik fra havet. Det er primært gamle fiskenet, som bliver forvandlet til det nye moderne tøj. Forkæl en veninde eller kæreste med et af deres lækre kvalitetsprodukter og tag samtidig et bæredygtigt valg.

Se hele deres kollektion her.

4. The Zero Waste Shop

The Zero Waste Shop tilbyder alverdens forskellige bæredygtige produkter. Derudover tilbyder de også pakketilbud, så du nemt kan finde ud af, hvilken bæredygtig gave, du skal give. Du kan både finde personlig pleje eller produkter til køkkenet.

Find dit favorit produkt her.

 

Bæredygtig indpakning

Gaver skal naturligvis også pakkes ind, også når de er bæredygtige. En smart måde, hvor du stadig kan holde din gave bæredygtig, er ved at pakke den ind i stofrester, som alligevel skulle være smidt ud. Derudover er det altid et godt trick at gemme gavepapiret, når du selv modtager gaver, så du kan genbruge det til en ny gave.

Flere forhandlere sælger også bæredygtigt gavepapir. Du kan for eksempel købe bæredygtigt gavepapir hos Considershop, som også sælger indpakning lavet af stof.

Du finder hele deres udvalg her

Læs også