Der er det ved luksus hoteller, at man ikke skal tænke på noget som helst selv, når man tjekker ind. Sengen er redt, maden er lavet og det eneste man skal tænke på, er, hvornår man vil spise og hvad man vil lave indtil, at maden serveres.

Skal tiden bruges i spaafdelingen? På shopping i byen? Gåture ved vandet? Eller måske noget helt fjerde? Det er præcis det, der gør et ophold på et luksus hotel i Danmark til noget særligt. Det er afslapning, ro, forkælelse – ja kort sagt: det er luksus.

Derfor finder du herunder 10 luksus hoteller i Danmark.

 
 

1. Kurhotel Skodsborg

Henning Larsen Architects har tegnet spaafdelingen på Kurhotel Skodsborg.

Kurhotel Skodsborg er et luksus hotel tæt ved København, der med en prisvindende og arkitekttegnet spaafdeling må siges at være et af Danmarks førende spahoteller. Fra hotellet er der udsigt over Øresunds blinkende bølger, og den nordiske indretning på stedet indbyder til afslapning og ro i de smukke, lyse naturomgivelser.

 

2. Fakkelgaarden

Fakkelgaarden er både en restaurant & et luksus hotel i Jylland.

I Kruså tæt ved grænsen til Tyskland og med udsigten over Flensborg Fjord ligger Fakkelgaarden, der er Jyllands bud på et luksus hotel. Fakkelgaarden er kendt i hele landet for sin gastronomi, der med udgangspunkt i det sønderjyske køkkens friske og lokale råvarer imponerer med sit høje niveau. Begynd opholdet med kaffe eller et glas champagne, før middagen serveres i restauranten.

 
 

3. Marienlyst Strandhotel

Marienlyst Strandhotel har udsigt over Øresund.

Siden 1861 har Marienlyst Strandhotel åbnet dørene for både kongelige og alle andre, der har haft brug for at slappe af i de stilfulde omgivelser. Luksushotellet har 4 stjerner og en udsigt til Øresund og Kronborg Slot ikke langt derfra. På Marienlyst Strandhotel er det oplagt at slappe af i den nyrenoverede spaafdeling, hvor det er muligt at modtage behandlinger, men både stedets brasserie og restaurant er også et besøg værd.

 

4. Kragerup Gods

Ejerne af Kragerup Gods er i familie med Karen Blixen, som også selv har boet på godset.

Bygningerne på Kragerup Gods kan dateres helt tilbage til 1610, så der gemmer sig mange fortællinger i murene, som i dag danner rammerne om det 4-stjernede hotel. Kragerup Gods ligger i naturskønne omgivelser med udgang til en stor park, der indbyder til afslappende gåture før wellnessafdelingen indtages eller middagen serveres i restauranten.

 

5. Falsled Kro

Falsled Kro er både en gourmetrestaurant og et luksus hotel på det sydlige Fyn. Her kan man forkæle sig selv med et ophold, der fokuserer på de gastronomiske overraskelser, som køkkenchefen er kendt for at levere. På Falsled Kro kan man strække benene med en gåtur i den store og velholdte have, der blandt andet inkluderer den 1000 m2 store køkkenhave, som gør kroen næsten selvforsynende med grøntsager.

 

6. Ruths Hotel

Ruths Hotel er et af Danmarks 5-stjernede hoteller.

Ruths Hotel er et 5-stjernet hotel på toppen af Danmark, der siden 1904 har været et samlingssted for lokale og turister, der mødes til wellness, strandture og gastronomi i Gl. Skagen. Ruths Hotel er kendt for sin lækre mad, der tilberedes af nogle af landets bedste kokke. Et ophold på Ruths hotel byder blandt andet på afslappende gåture ved havet, der ligger få skridt fra hotellet, og forkælelse i wellnessafdelingen og restauranten.

 

7. Bandholm Hotel

Bandholm Hotel har flere gange været kåret som Danmarks bedste hotel.

Bandholm Hotel er flere gange blevet kåret som Danmarks bedste hotel – senest i 2018. Luksushotellet ligger med udsigt over Smålandshavet, og som gæst på stedet falder man hurtigt til ro i de smukke omgivelser, der er restaureret med respekt for stedets historie, som trækker tråde tilbage til 1886. Foruden at være Danmarks bedste hotel har Bandholm Hotel 4 stjerner, der giver garanti for en god oplevelse på alle måder.

 

8. Hotel Skt Petri

Hotel SKT. PETRI er beliggende få minutters gang fra det pulserende Nørreport.

Her kan I nyde et lækkert og luksuriøst hotelophold i hjertet af København.

Når klokken rammer aftensmadstid, kan I nyde en 10-retters delemenu på restauranten lige ved siden af, Restaurant Dada, med fokus på alle aspekter af middelhavsregionen, med alt hvad det indebærer af farver, smage og dufte.

Værelserne er indrettet i skandinavisk stil med øje for ‘laid-back’ luksus. Morgenen derpå kan I nyde en stor morgenbuffet i hotellets restaurant.

 

9. Nimb Hotel

Nimb Hotel er et luksus hotel i København, der med sine 5 stjerner står lysende klart i bybilledet. Hotellet, hvis historie begynder i 1909, ligger i Tivoli og netop det, er med til at tilføre en magisk og eventyrlig stemning. Et ophold på Nimb Hotel indbyder til lækre middage i restauranten, cocktails i baren og afslapning på tagterrassen, der i 2018 åbnede med pool og poolbar.

 

10. Hotel Royal

På det pulserende Store Torv i centrum af Aarhus ligger Hotel Royal. Et besøg her byder på lækker mad i vinterhaven Queens Garden, afslapning i de luksuriøse omgivelser og mulighed for at besøge stedets casino. Et ophold på dette luksus hotel i Aarhus indbyder også til at opleve byens mange muligheder, for kunstmuseet ARoS og Aarhus Teater ligger kun få minutters gang fra hotellet.

 

Bliv inspireret til flere luksuriøse ophold

 

Mere inspiration