Sætter du også pris på at nyde et godt glas vin i hyggeligt selskab? Krop, bouquet, fylde er blot få af de fagudtryk du møder til en vinsmagning. Til en vinsmagning får du lov til at gå på opdagelse i mange forskellige vine og lære mere om regioner, druer, farver og smage.

I takt med, at interessen for og kravene til vin er vokset i vores lille land, har scenen for vinsmagninger også udviklet sig en del. Hvem havde bare for 10 år siden troet, at Danmark skulle blive et land, hvor der lige frem blev produceret vin? Det er jo normalt kun noget, der er forbeholdt lande, hvor temperaturen er noget højere end her i Norden. 

En vinsmagning er din mulighed for at undgå at købe en dårlig vin, men det er ikke alt. Under vinsmagningen får du nemlig også mulighed for at snakke med de andre deltagere om deres vinoplevelser, og på den måde udveksler I synspunkter, smagsnuancer og erfaringer. Det er en rigtig hyggelig del af vinsmagningen.

Vi har samlet alle stederne på ét samlet kort, og længere nede finder du vores guides til vinsmagning i København, Aarhus, Aalborg og Kolding. Rigtig god fornøjelse!

Vinsmagning i København

Der findes et hav af vinbarer og vinhandlere i København, og rigtig mange af de steder har deres egne vinsmagninger, som du kan gå på opdagelse i. Som med alt andet er der selvfølgelig stor forskel på både kvalitet og pris på og til de forskellige vinbarer og vinsmagninger i København. Herunder finder du en liste, hvor vi har samlet 6 gode vinsmagninger hos vinbarer og -forhandlere, hvor du får en rigtig god oplevelse til prisen.

Vinbarer i København

1. Kjær Sommerfeldt København

Gammel Mønt 4, 1117 København

Kjær & Sommerfeldt er et helt særligt, dansk vinhus med en lang og spændende historie bag sig. Ja, faktisk er det Danmarks ældste vinhandel, og vinforhandleren er endda også Kgl. Hofleverandør, så her får du altså en eksklusiv vinsmagning i København. I den smukke vinbutik kan du opleve en række vinsmagninger, der alle har forskellige temaer, som gør det muligt for dig at prøve både fransk, argentinsk og italiensk vinsmagning i København. Du kan selvfølgelig også prøve en “allround” vinsmagning hos Kjær & Sommerfeldt, hvor du kommer til at smage flere forskellige vine.

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

2. Cortsen Dining

Raffinaderivej 20, 2300 København

Vil du prøve en vinsmagning med mad i København, så skal du tage forbi Mads Cortsen. Cortsen har styr på det med maden, han har trods alt arbejdet på 2 af Danmarks michelinrestauranter, og mens han tryller i køkkenet og anretter lækker mad, fortæller aftenens sommelier om, hvilke vine, der passer til hvilken mad. Der er nemlig mange ting, der skal tages højde for, når mad og vin skal mødes til en middag, men når du finder det rigtige match, vil du heller ikke være i tvivl.

3. Vinbonden

Smedetoften 23 kld., 2400 København NV

Ejeren af Vinbonden er Jon Capoul, og det særlige ved dette vin arrangement i København er, at Jon løbende rejser ned til sin far og deres fælles vingård Chateau Le Raït i Frankrig, hvor de helt tilbage i 1980 omlagde til økologisk vinproduktion. Vinsmagningerne i København er derfor selvfølgelig smagninger af Chateau Le Raïts egne vine, og netop det er med til at gøre denne oplevelse til noget helt særligt.  Jon Capoul står selv for vinsmagningerne, og han har meget, han gerne vil fortælle undervejs, for han kender vinene, druerne og produktionen bedre end nogen anden.

4. Malbeck Winebar

Istedgade 61, 1650 København

Malbeck er både en respekteret og populær vinbar og vinhandel i København, hvor der er fokus på de argentinske vine, som navnet også antyder. Der tilbydes vinsmagninger i København V henvendt til grupper, men du kan også bare komme forbi til en af de “åbne smagninger”, som kan købes og bookes direkte på deres hjemmeside. Får du lyst til at købe vin med hjem efter vinsmagningen? Så kan det også lade sig at gøre, for Malbeck er også vinforhandler samme sted i København, som smagningen foregår.

5. Den Vandrette

Havnegade 53A, 1058 København

Hos Den Vandrette kan du både smage de klassiske vine & de mere utraditionelle. Du kommer langt omkring på vinkortet, for her kan du både smage de klassiske og traditionelle vine, lige som du også kan gå på opdagelse i vine, der er helt anderledes i deres smag. Det er præcis det, der gør det interessant at tage på denne vinbar i København, for du får netop udvidet din viden og smagt på druer, du normalt ikke vælger.

6. NIMB Vinotek

Bernstorffsgade 5, 1577 København

NIMB Vinotek er en vinbar i København, som du bare bliver nødt til at opleve. For det er en virkelig imponerende vinkælder, du bliver mødt af her, og med beliggenheden i forbindelse med Tivoli, er der mulighed for en god vinsmagning helt centralt i København.

NIMB har Nordens mest opfattende vinkort, og du finder mere end 1000 forskellige titler på vinkortet, men heldigvis er det ikke alle titlerne, du skal igennem, når du tager på en vinsmagning på NIMB. NIMB Vinotek tilbyder nemlig en række forskellige smagninger med forskellige temaer og til forskellige priser, men vi vil gerne anbefale deres “5 Countries – Jorden Rundt på 80 minutter”.

O.M. Nielsen

Sankt Annæ Plads 16, København K

O.M. Nielsen Vinimport er et familieejet selskab, der siden 1986 har importeret kvalitetsvine fra Frankrig, Italien og Spanien. Vineksperterne har en stor og alsidig viden, som de gerne deler med dig uanset, om du er kender eller ny i vinens verden.

Det er en klassiker at invitere vennerne på besøg til en aften med ost og vin, men det kan være svært at gennemskue hvilke vine og hvilke oste der passer sammen. Vil du gerne være helt sikker på, at du ved, hvilke sammensætninger, som får smagsløgene til at spørge efter mere, er en vin- & ostesmagning et godt sted at starte. Her lærer du, hvordan du sammensætter ost og vin, så både du og dine fremtidige gæster bliver glade. Og det kan du selvfølgelig opleve hos O.M. Nielsen.

Vinsmagning i Aarhus

Hvis du søger efter en vinsmagning i Jylland, er det naturligt at søge mod Aarhus, der af mange opfattes som Jyllands hovedstad. Nedenunder har vi udvalgt nogle vinsmagninger i Aarhus, som du kan tage til, hvis du er landet i Smilets By.

Begynd din aften i Aarhus med en vinsmagning for 2 eller for hele venneflokken.

Stille og roligt synker solen i havet og sender sine sidste stråler ind over byen, der farves i et orange skær, så selv den berømte regnbue på toppen af ARoS blegner en smule. Folk løber i et let tempo mellem butikkerne for at nå de sidste indkøb, og andre slentrer roligt frem og tilbage uden at skulle nå noget bestemt.

Det er den tid på dagen, hvor mange vælger at tage til en vinsmagning i Aarhus og begynde aftenen med lækker vin efter en dag på farten, med shopping eller afslapning derhjemme. Det er nemlig hyggeligt at mødes med gode venner til vin, samt snakke om løst og fast.

Vinbarer i Aarhus

1. Kjær Sommerfeldt Aarhus

Skovvejen 2A, 8000 Aarhus

Kjær Sommerfeldt har en lang og spændende historie, for siden 1875 har de forhandlet vin i Danmark til folk, der både har rødt og blåt blod i årerne. Kjær Sommerfeldt er nemlig Kongelig Hofleverandør. Alligevel får du her en privat vinsmagning i Aarhus, hvor den hyggelige stemning sætter rammen omkring de vine, der skal smages, og de fortællinger, der hører til.

2. VinDanmark

Kystpromenaden 2, 8000 Aarhus

Jazzen strømmer ud af højttalerne, og lysene på bordet blafrer levende mellem de mange samtaler. På havnen i Aarhus inviterer VinDanmark på en vinsmagning, hvor lystbådehavnens sydlandske stemning tages med indenfor. Her bliver der smagt, duftet, set og snakket om de forskellige vine i en afslappet stemning, hvor også nybegynderen ud i vin, kan være med.

3. S'vin Bar

Klostergade 62, 8000 Aarhus

S’vinbar er en hyggelig lille vinbar i yderkanten af Latinerkvarteret i Aarhus. Her er det oplagt at slå sig ned til en vinsmagning for 2, for stemningen er intim og vedkommende, når man sidder blandt de mange vinflasker, der bidrager til den rustikke indretning. S’vinbar er et sted, man bliver hængende efter vinsmagningen, så det er en god idé at lade bilen stå hjemme efter et besøg her.

Vinsmagning i Odense

Fyn er ofte et sted man forbinder med at krydse, for at komme til enten Sjælland eller Jylland. Men Fyn kan meget mere end det. På midten af øen finder du Odense, som er den største by på Fyn. Odense emmer af kultur, oplevelser og minder, og her kan du også finde nogle hyggelige vinbarer i hjertet af byen.

Vinbarer i Odense

1. S'vineriet Vinapotek

Klaregade 34-36, 5000 Odense C

S’vineriet Vinapotek finder du mellem H.C. Andersens barndomshjem og den fremtidige letbane. Vinbaren har vinreoler fyldt med vin fra hele verden, så mon ikke du finder noget, der falder i din smag? Stedets dygtige sommelier vil guide dig gennem en intim vinsmagning, hvor du lærer om druer, jordbund, bæredytige produktionsmetoder og alt det der findes derimellem. Du kommer helt tæt på vinens historie, og sanserne får frit løb, når der skal smages og duftes til de forskellige kvalitetsvine.

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

2. Bryggeriet Flakhaven

Flakhaven 2B, 5000 Odense

Ved Flakhaven i hjertet af Odense kan du komme til portvinssmagning. Her vil du komme helt tæt på portvinen, dens druer der vokser langs Douro-floden på de stejle skråninger, og hele processen efter plukning. Du kommer med på en rundvisning på bryggeriet, får lov til at smage på en masse forskellige portvine, samt høre fortællinger om de forskellige portvinsstilarter. 

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

Vinsmagning i Aalborg

Det er ikke kun i Aarhus, at du kan prøve en vinsmagning i Jylland, for Aalborg er også godt med, når det kommer til god vin. Mange kalder Aalborg for Nordjyllands hjerte, og det er der en helt speciel grund til. Byen er fyldt med liv, kulturelle arrangementer, unge mennesker, natur og byliv. I midtbyen kan du sagtens få mange hyggelige timer til at gå. 

Vinbarer i Aalborg

1. Douro Wine Bar

Danmarksgade 49, 9000 Aalborg

Hos Douro Wine Bar har de specialiseret sig i mad og vin fra Portugal, og vil du til en vinsmagning i Aalborg, kan det godt betale sig at lægge vejen forbi her. Du kommer til at smage 10 forskellige vine fra hvidvin, til rødvin og portvin.

Der er ikke mange, som ved, at Portugal producerer andet en portvin, men faktisk går landets vinhistorie langt tilbage. Faktisk helt tilbage til 1000 år f.v.t. og hvidvin og rødvin har også altid fyldt meget i Portugals vinhistorie, for den omskiftelige geografi i landet giver en stor variation i landets vinproduktion.

Vinsmagning i Kolding

Det er nok ikke mange, der er klar over det, men der bliver faktisk produceret vin i Danmark. I Kolding finder du en af Danmarks vingårde, hvor du både kan opleve gården, samt smage på de hjemmeproducerede godter. 

Vinbarer i Kolding

1. Modavi

Sdr Vilstrupvej 149, 6000 Kolding

Hos Modavi i Kolding kan du både komme til vinsmagning men også få en rundvisning på en dansk vingård. Vinsmagningen starter i marken, hvor du kan opleve et udsnit af de 15.000 vinstokke, der er grundstammen i Modavis vinproduktion, og undervejs hører du fortællingen om, hvordan vinen udvikles fra drue til den færdige flaske. En vinsmagning i Kolding hos Modavi afsluttes med smagning af 3 forskellige vin samt lidt brød, ost og pølse.

Vinsmagning med mad

I København har du gennem konceptet Winemakers Dinner mulighed for, at kombinere vinsmagning med mad. 

I forhold til ovenstående kategori, hvor de fleste smagninger ligger i lejet mellem 200 og 500 kroner, er vi nu kommet til en kategori af vinsmagninger, hvor du oftest må slippe lidt flere penge for at få en gennemført vin- og gourmetoplevelse.

En Winemakers Dinner er ikke et kendt begreb hos alle danskere, så kort sagt er det temaaftener, hvor der oftest smages på vin fra en bestemt producent sammenkoblet med noget god mad. I mange tilfælde er det restauranten, baren eller vinforhandleren, der har invitereret vinproducenten forbi for at introducere og fortælle om vinene, der smages i løbet af aftenen.

Til forskel fra mange almindelige vinsmagninger afholdes Winemakers Dinners ikke på noget fast tidspunkt, så er du på udkig efter en vinsmagning med mad i Købehavn, skal du løbende holde øje med arrangørernes hjemmesider, hvor de gør opmærksom på, hvornår de afholder Winemakers Dinners. Herunder kan du finde nogle af de arrangører, der afholder de særlige vin arrangementer i København.

Kjær Sommerfeldt

Som tidligere nævnt i indlægget her er Kjær & Sommerfeldt landets ældste vinhandel med stolte traditioner og selvfølgelig et imponerende netværk af interessante og dygtige vinproducenter, som de løbende afholder Winemakers Dinners i samarbejde med. Programmet for Winemakers Dinners ligger ikke altid fast, men vi kan anbefale dig at holde øje på deres website og deres Facebook for at være sikker på at få nyheder om kommende Winemakers Dinners.

Philipson Wine

Philipson Wine er en af landets største vinforhandlere og med deres brede netværk af eksklusive vinproducenter, er de garant for nogle gode, all-inclusive Winemakers Dinners i København. På deres hjemmeside skriver de, hvordan de arranngerer; “landets mest prestigiøse Winemaker’s Dinners og VIP vinmiddage. Dette er en unik mulighed for at få en ekstraordinær mad-og vinoplevelse på en lækker restaurant, og samtidig møde verdens bedste vinproducenter face-to-face. Det er en vinsmagning, hvor vin og mad går op i en højere enhed.” Er du på jagt efter en vinsmagning med mad i København, der lige tager den til det ekstra niveau? Så er det Philipson Wine, du skal besøge.

Du finder deres kommende Winemakers Dinners her.

Fionia Vin

Fionia Vin er en mindre dansk vinhandel, som faktisk holder til i Odense, og selvom indlægget her handler om vinsmagninger i Købehavn, skal de alligevel nævnes. For Fionia Vin afholder gennemførte og eksklusive vinsmagninger og Winemakers Dinners I København, blandt andet på den anerkendte Søllerød Kro. Du kan finde de kommende Winemakers Dinners arrangeret af Fionia Vin her.

Gavekort til vinsmagning

Det er helt almindeligt at give et par flasker vin til runde fødselsdage og jubilæer, men for modtageren af flaskerne kan der hurtigt hobe sig en god mængde vinflasker op – især, hvis der er mange gæster, der har fået den samme idé om at give vin. Som et alternativ til vinflaskerne, kan du give et gavekort til vinsmagning. På den måde giver du stadig de klassiske flasker vin men på en ny og anderledes måde. Du kan læse mere om et gavekort til oplevelser lige her.

Vidste du godt, at en vinsmagning er en af de mere populære gaveideer til manden?

Gå ikke glip af

Danmarks bedste strande

Læsetid: 13 min.

18 unikke badehoteller

Læsetid: 15 min.

Udflugter i Danmark

Læsetid: 11 min.