Skal den stå på brunch i Aarhus?
Der er heldigvis masser af muligheder i Smilets By.

Spørgsmålet er bare, hvor man går hen i Aarhus for at spise brunch?

Nogle marcherer målrettet mod hyggelige caféer, restauranter og andre gode steder, men det er jo ikke alle, der lige ved, hvor man får den helt store brunch buffet eller en hurtig tallerken.

Er du en af dem, der mangler inspiration til, hvor du skal spise brunch i Aarhus, så er du landet det rigtige sted. Vi har nemlig samlet 10 gode brunch steder i Aarhus.

Velbekomme!

Brunch i København

Læsetid: 7 min.

Brunch i Aarhus

Læsetid: 10 min.

10 steder med brunch hvor alt er inkluderet

Læsetid: 10 min.
 

10 steder du kan nyde brunch i Aarhus

1. Restaurant Skovmøllen

Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg

Lidt uden for Aarhus centrum ligger den dejlige Skovmølle i skoven ved Moesgaard. Skovmøllen består af den gamle vandmølle med tilhørende bygninger. Her kan I nyde en gåtur i skoven,  besøge vandmøllen eller spise jer mæt i restaurantens brunch menu. 

Hver lørdag og søndag kl. 9.30 til 11.45 kan I nyde Restaurant Skovmøllens lækre brunch menu i tre serveringer. Her får I alt fra ymer, brændt færøsk laks til ”Æg en cocotte” af Olsgaard æg og vafler. 

Husk at bestille jeres bord inden ankomst, som I kan gøre lige her

2. Langhoff & Juul

 Langhoff & Juul, Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus

Holder du til i Latinerkvarteret omkring morgenmadstid, skal du tage forbi Guldsmedgade, hvor Langhoff & Juul ligger. Find en plads ved et af de rå træborde enten ved vinduet eller længere inde i restauranten, hvor du langsomt kan starte din morgen.

Hos Langhoff & Juul kan du få en lækker brunch i tre serveringer. Her er det også muligt at få en vegetar version.

Langhoff & Juul har mange flotte anmeldelser på samvittigheden, og de er både nævnt i White Guide og Den Danske Spiseguide. Der er altså garanti for en god morgenmad, når du sætter dig til bords her.

Book bord eller læs mere her.

3. Café Hack

 
Prøv den komplette brunch oplevelse hos Café Hack, som nu kan byde indenfor til Aarhus’ første Beats & Brunch.
 
I Aarhus Teaters historiske bygninger kan I sætte jer til bords, og nyde en lækker brunch med fri cava, to lækre cocktails fra Njord Gin, kaffe, te og lokal produceret koldpresset most.
 
Under hele oplevelsen spiller DJ’en lounge musik, så I kommer i den helt rigtige stemning. 

4. Mahalo Food Club

Mahalo food club, Mejlgade 57, 8000 Aarhus

Er du kommet lidt for sent op, og minder din brunch måske mere om en tidlig frokost?

 
Så sving forbi Mahalo i Mejlgade, som laver lækre Poke Bowls og Smoothie Bowls. Hvis du ikke kender Poke Bowls, kan det bedst beskrives som sushi servereret som salat – altså frisk fisk med masser af grønt til.
 

Det er både sundt og lækkert, og du kan vælge mellem flere forskellige slags bowls, som blandt andet inkluderer Tuna Turner, Chicky Yaki og Smoke Under Water.

Læs mere om Mahalo her

5. Café Åland

Åland, Jægergårdsgade 9, 8000 Aarhus

I hyggelige og pulserende Jægergårdsgade finder du café Åland.

Her kan du vælge mellem en masse små morgensmadsretter. Det betyder, at du selv kan sammensætte lige det brunch bord, som du ønsker.

Vælg blandt andet mellem scrambled eggs, minicroissant, pandekage eller chiagrød.

Du kan nyde din brunch inde i caféen, eller trække ud i deres hyggelige gårdhave.

Læs mere om Café Ålands forskellige retter og book bord her

6. Jumbo Bakery & Eatery

Jumbo Bakery & Eatery, Mindet 4, 8000 Aarhus

Har du en lidt ekstra travl morgen?

Så kan turen gå forbi Jumbo Bakery & Eatery, hvor du kan tage en lækker kage eller et brød med i hånden.

Det første der rammer din næse, når du træder ind ad døren til Jumbo Bakery & Eatery, er duften af brød. Friskbagt brød. Men det er heller ikke så mærkeligt, for Jumbo er både bageri, café og frokoststed.

Menukortet skifter med årstiderne, så der er altid noget nyt at prøve for stamgæsterne, men karakteristisk for menuen er, at den tager udgangspunkt i det surdejsbrød, der flere gange om dagen trækkes ud af ovnen.

Find åbningstider her.

7. Café Fika

 
Der er grøn mad på menuen hos Café Fika – fra salater til madpandekager, sandwiches, tærter og meget mere.
 
Hver lørdag og søndag fra kl. 10.00 til 13.00 kan du bestille Fikas brunch. Brunchen indeholder blandt andet friskbagt brød, røræg, vesterhavsost, pulled jackfruit, avocado, lille smoothie, skyr med frugtsalat & musli.
 
Café Fika er en af de populære steder i Aarhus, så det kan være svært at få en plads i den lille café. Kom i god tid eller kom væbnet med tålmodighed – maden ér ventetiden værd. 

8. Café GLAD

 
På Café Glad er økologi, sundhed og bæredygtighed i centrum, og med guldmærket i økologi, er du sikker på, at 90-100% af råvarerne er økologiske. Det er dog ikke alt, for på Café Glad laves alt fra bunden, så når du vælger at spise brunch her, er det et lækkert, hjemmelavet måltid, du kan sætte tænderne i.
 
Du kan vælge mellem nogle enkelte morgenmadsretter såsom hjemmebagt bolle med chokocreme eller deres store morgenmad med et udvalg af klassiske brunchretter. 
 
Har du en dag på farten, kan du få alt på menuen med som take away. Så kan du på en sommerdag købe et sundt måltid mad og sætte kursen mod Rådhusparken for at spise på den grønne plæne, der ikke ligger mere end et par skridt fra caféen.
 
Læs mere om Café GLAD her

9. Bernth & Co.

 
Hos Bernth & Co. tilberedes alt maden på dagen af friske råvarer, så du altid kan få en god morgenmad her – og præcis derfor er Bernth & Co. blevet en af de rigtig populære steder i Aarhus.
 
Hos Bernthe & Co. kan du  sammensæt din egen morgenmad. Vælg mellem 3, 5 eller 7 rette alt efter, hvor sulten du er. Du kan også starte dagen med et glas Cava til din brunch for 75 kr. 
 
På menukortet finder du også  forskellige sandwiches, for eksempel en Banh Mi eller en italiensk med provolone og kødbøller, og når tørsten skal slukkes, kan den blive det i caféens hjemmelavede saft.
 
Surdejsbrødet, der bruges til sandwichene, er bagt på stedet, og vælger du at slutte din brunch af med et stykke kage eller en knasende cookie, er de også bagt i baglokalet.

Book bord og læs mere her

10. Café Drudenfuss

 
På hjørnet af Studsgade og Graven ligger Café Drudenfuss. Lige i centrum af Latinerkvateret, hvor der altid er fyldt med mennesker og liv. 
 
Start din morgen enten med deres brunch menu eller avocadosandwich, Croque Monsieur eller Eggs Benedict. Du er i hvert fald sikker på ikke at gå sulten derfra igen. 
 
Nyd solen udenfor midt på gaden eller gem dig væk fra regnen indenfor i deres hyggelig café.
 
Book bord og læs mere her
 

Flere gode brunch steder i hele Danmark

Er du på udkig efter et godt tilbud på brunch, som ikke nødvendigvis skal være i Aarhus?
Nedenfor har vi samlet hele vores udvalg af brunch, så du kan finde lige præcis det sted, du har lyst til at slå dig ned for at spise dagens første måltid sammen med venner og familie.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% på første oplevelse

Få inspiration til oplevelser direkte i indbakken ca. 2 gange i måneden.

Læs også

Parlør til det sønderjyske kaffebord

Læsetid: 5 min.

Smag på Aarhus

Læsetid: 7 min.

Stegt flæsk ad libitum i Aarhus

Læsetid: 8 min.