Om det er efter en fest som varede langt ud på natten, en familiefødselsdag eller bare en hyggelig tur ud med vennerne, så kan der ikke lægges skjul på at brunch er en top contender, blandt de bedste ting at tage afsted til.

Vi har sammenbrygget en liste over de bedste restauranter/caféer i Silkeborg, som du helt bestemt skal tjekke ud, hvis du vil have en hyggelig morgen med god brunch.

 

Hvad er brunch?

Brunch dækker over de 2 engelske begreber: “Breakfast” og “Lunch”. Ordet er en sammentrækning af disse to ord og du kan måske derfor gætte dig til at begrebet første gang opstod i England.

Konceptet begyndte at komme frem i starten af 1800-tallet. Her var det den rige del af den engelske befolkning som stod tidligt op for at tage på jagt. Brunch var derfor en lettere løsning, for at måltiderne ikke lå for tæt på hinanden, men at man stadig kunne nyde delikatesserne fra begge.

Konceptet spredte sig senere til USA og Englands nærtliggende lande, men er først blevet et populært koncept i Danmark indenfor et forholdsvist kort årsperiode. I dag er brunch kendt og populært i næsten alle verdensdele, og mange restauranter og cafeer har trukket konceptet til sig.

 

Caféer med brunch i Silkeborg

 

Cafe den goe fe

Hos Cafe den gode fe, får du følelsen af at være hjemme hos mormor, med den samme forkælelse, hygge og ro. 

Her kan du få en god fyldig brunchmenu, som indeholder alle de almindelige brunchretter og delikatesser. Cafeen tilbyder også en vegetarisk brunchmenu, der er fyldt med smagfulde retter lavet af friske grøntsager og andre vegetariske ingredienser.

Cafeen føles levende, med den store mængde planter og friske dekoration i lyse farver. Om sommeren kan man også nyde den udendørs terrasse, som virkelig lægger op til hygge.

Den goe fe er uden tvivl blandt en af de bedste cafeer til brunch i Silkeborg.

 

Evald

Evald Brasserie & Cafe kan byde på en moderne og naturtæt brunch, med mange ingredienser og retter inspireret af det vilde. Ejerne af cafeen driver også Restaurant Babba, som du kan læse mere om i vores guide om de bedste restauranter i Silkeborg.

Udover de flotte kreationer og anretninger på Evald, kan man selvfølgelig også nyde de klassiske brunchretter, såsom scrambled eggs med bacon, french toast og koldrøget laks.

 

Cafe Damita

På Cafe Damita lige midt i byen, kan man virkelig mærke livet i Silkeborg og med en god, frisk og fyldig brunchmenu oveni.

Brunchmenuen indeholder mange af de klassiske brunchretter, men har også hentet de amerikanske brunchpølser- og pandekager. 

I det kolde vejr kan man nyde sin brunch indenfor hyggelige rammer og om sommeren bliver der åbnet op for terrassen, hvor man kan sidde og nyde sin mad i det gode vejr.

 

Cafe K Silkeborg

Hos Cafe K Silkeborg kan du nyde en lækker brunch alle dage fra 10-14 og allerede fra kl. 9 om lørdagen.

Brunchen fås i mellem 4-6 retter på et samlet fad, med 2 slags friskbagt brød og økologisk smør på siden.

Retterne består af de mest klassiske danske brunchretter, men der er også hentet en del inspiration fra udenlandske favoritter, som f.eks. belgiske vafler, frank landbrie med bærkompot, græsk yoghurt og croissanter.

 

Valsen Brasserie & Café

På Valsen Brasserie og Café kan du bide tænderne i Silkeborgs måske største brunchbuffet.

Her kan du smage over 40 forskellige retter, inkl. kaffe, te, kakao eller juice ad libitum. For at nævne nogle få af lækkerierne er der: Salater, yoghurt, flere slags fisk og et bredt udvalg af varme retter, såsom leverpostej, bacon, hotwings og vafler.

Valsen Brasserie har også et fremragende menukort til frokost og aften, som du kan læse mere om her.

 

Café Kik

Hos Café Kik kan du opleve endnu en stor brunchbuffet, men denne gang en som hælder mere over mod frokost-delen af konceptet, med retter som pastasalat, lun leverpostej og frikadeller.

Der er en behagelig stemning over cafeen som næsten skal nydes sammen med venner, familie eller kæresten. Især om sommeren er det et oplagt sted at tage hen, da du kan nyde en flot udsigt over vandet, ude på cafeens terrasse.

 

HumleChok

Værende en af byens bedste cafeer, bringer HumleChok også en lækker brunchanretning. På trods af et smalt sortiment sammenlignet med nogle af de ovenstående cafeer, går HumleChok ikke ned på smagen.

Cafeen ligger lige i centrum af Silkeborg, så her kan man opleve liv og god stemning hele dagen. Udover en delikat brunch, tilbyder HumleChok også både frokost og aftenanretninger, som du kan læse meget mere om her

 

Jeg håber at du nu er blevet inspireret til at tage vennerne under armen eller kæresten i hånden, og komme afsted til en lækker brunch.

Hvis du synes at guiden var spændende eller lærerig, har vi også guides til spændende oplevelser og andre gode smagsoplevelser i Silkeborg. Læs videre herunder:

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% på første oplevelse

Få inspiration til oplevelser direkte i indbakken ca. 2 gange om måneden.