Selvom Silkeborg ikke helt formår at snige sig ind i top 10 af Danmarks største byer, kan der ikke lægges skjul på at byens lækre mad og brede smag, er blandt de bedste i landet.

Vi har lavet en liste af restauranter, som ikke kun kan give dig incitamentet til at tage afsted på din næste kulinariske oplevelse, men som også kan give dig inspiration til at prøve et nyt og spændende smagseventyr, på en af Silkeborgs mange lækre restauranter.

 
 

1. Restaurant Babba

På enhver god liste starter man med det bedste og det bedste kan man godt kalde Restaurant Babba. Restauranten modtog nemlig i 2021 prisen for “Silkeborgs bedste” og så endda kun 6 måneder efter lanceringen af restauranten. Siden da, har Babba dog ikke taget et skridt tilbage, men bliver ved med at servere noget af Silkeborgs bedste mad.

Restaurant Babba er mellemøstligt inspireret med speciale i social dining, så hvis du leder efter det perfekte spisested med familie eller venner, så er restaurant Babba et godt bud.

Restauranten er fyldt med liv, ikke kun målt på mængden af mennesker, men indretningen og livet som breder sig i- og omkring restauranten, skaber altid god stemning.

Udover Babba, driver de to entusiastiske ejere også Evald – Brasserie & Cafe, på Papirfabrikken, som byder på god fransk delikatesse.

 

2. Four Hands Restaurant

Er du nysgerrig på hvordan ægte passion smager? I så fald bliver du nødt til at besøge Four Hands Restaurant.

Her vil du møde Rasmus og Christian som er drevet af deres store passion for moderne gastronomi og du vil uden tvivl komme til at mærke den kreative tilgang til madlavning og gode betjening som de tilbyder.

Restauranten er indrettet med hensigt på at skabe et dynamisk miljø og med beliggenhed midt i centrum, er der altid massere af liv.

En udgået menu skal du heller ikke være bange for. Menuen bliver konstant opdateret til at matche sæsonen, imens kvaliteten forbliver tårnhøj.

Men hvis ikke du er helt overtalt endnu, kan du finde en utællelig mængde af positive anmeldelser.

 

3. Panorama Mad & Vin

Man bliver ikke kåret som “Danmarks bedste bøfsandwich” ved at være middelmådig, især ikke når man får titlen 2 år i streg. Denne titel hænger dog på væggen hos Panorama, men bliv ikke snydt, en suveræn bøfsandwich er ikke det eneste den honorerede restaurant kan byde på, da Panorama også er blevet nomineret som “Danmarks bedste brasserie”.

“Vi har noget for enhver smag” har man nok hørt så mange gange, men her er det sandt. Om du har lyst til en saftig bøf, alt godt fra havet, en lækker vegetarisk ret eller et stort udvalg af smørrebrød, så er dette det rette sted.

Så hvis du vil nyde gastronomi i særklasse med udsigt over Silkeborg torv, så byder Panorama Mad & Vin dig velkommen.

 

4. Simpel Osteria

Hos Simpel Osteria er kvaliteten i fokus. Om du er på udkig efter byens bedste stjerneskud, klassisk italiensk pølse eller et udvalg af lækre specialiteter, er dette stedet af tage hen.

Restauranten er lille, så hvis du skal have et bord på byens sjældne perle, skal du komme i god tid, for gæster er der nok af.

Simpel Osteria får enhver til at føle sig værdsat, ikke kun grundet de lækre delikatesser, men den energi som der bliver lagt i personlig service og kundetilfredshed, giver dig lyst til at komme tilbage dagen efter.

 

5. Restaurant Piaf

Du behøver ikke at tage turen til Sydfrankrig for at nyde den nationale cuisine, Restaurant Piaf har din ryg.

Tag ned og oplev ægte gourmetmad, når restaurant Piaf serverer enestående retter med fokus på selv den mindste detalje og med nøje udvalgt vin til hver enkelt ret.

Hvis du er typen som har svært ved at beslutte sig for en enkelt ret, serverer Piaf helt op til 8 retter, med 4 tilhørende snacks og en appetizer, så appetitten skal nok blive stillet og smagsløgene tilfredsstillede med de 13 serveringer.

Hos Restaurant Piaf er gæsten i fokus og der er ikke noget som tager fokus fra den bedste kundeservice der kan udøves.

 

6. Restaurant Karoline Amalie

Restaurant Karoline Amalie ligger en smule syd for centrum, som nok kræver at du hopper på bussen eller i bilen. Til gengæld kan denne restaurant garantere dig den samme tårnhøje kvalitet, HVER GANG.

Karoline Amalie specialiserer sig i østrigske vine og kan garantere både mad og vin i særklasse.

En oplevelse som alle bør prøve, er deres “Weekendbar”. Her er fokus på at skabe en hyggelig, afslappende og uformel aften, enten med venner, familie eller kæresten. Hvis du tager afsted om sommeren, kan du opleve restaurantens dejlige have, hvor der er chance for live musik.

 

7. Sabel - Restaurant og Bar

Sabel – Restaurant og Bar byder dig på god mad, gode drikkevarer og god stemning.

Beliggende i midten af centrum, holder Sabel gang i livet og det er svært at sige nej, når man kigger indenfor og ser alle de store smil og glade mennesker.

Sabel har noget for alle, hvor én ting er sikker, du går hverken sulten eller tørstig hjem, for Sabel har også et stort udvalg af vin og cocktails.

Så tag et kig forbi Restaurant Sabel og få en super aften, som du kan glæde dig over i lang tid.

 

8. Daruma Ramen

Du drager på en japansk smagsoplevelse, når du besøger Daruma Ramen. Her bliver du serveret med forskellige variationer af den berømte japanske ret, som faktisk først blev introduceret af kinesiske immigranter i 1900-tallet.

Daruma Ramen går op i den autentiske smag og holder sig tro til de autentiske varianter fra Japan, med de rigtige råvarer, så smagen bliver nøjagtig den samme.

 

9. La Casita

Trænger du til en god omgang mexicansk, så er La Casita lige stedet. Her kan du få alle de klassiske mexicanske retter, lige fra burritos og quesadillas til ensalada.

Når du træder ind i restauranten, bliver du mødt med en traditionel mexicansk indretning og stemning.

Restauranten afholder koncerter og arrangementer, hvor man kan nyde live musik med sin mad og du kan selvfølgelig også opleve de spændende mexicanske traditioner, 

 

10. Drewsens Spisehus

Smagen af Danmark og smagen af Silkeborg findes intet andet bedre sted end hos Drewsens Spisehus.

Restauranten tager udgangspunkt i det gode danske, med friske og lokale råvarer. 

Konceptet hos Drewsens er delemad. Er det familien, vennerne, forretningsmødet eller kæresten der skal med ud og spise, så er Drewsens Spisehus et godt bud.

Restauranten har beliggenhed i det gamle rådhus, som skaber en hyggelig og historisk atmosfære.

 

11. Underhuset

Med over 50 års erfaring, er du sikker på at få noget af Silkeborgs bedste mad hos Underhuset.

På hjørnet af torvet ligger byens ældre brasserie og byder velkommen til gæster af alle aldre, hvor man kan hygge sig om man trænger til en aften ude alene, eller om hele familien skal med.

Restaurantens store menukort sikrer at der er noget for enhver smag, men kvaliteten er ikke sparet på nogle af retterne.

Så besøg en klassiker i Silkeborgs historie og tag på Underhuset.