Leder du efter en madgave til en foodie?

Mange er vilde med at gå i køkkenet eller tage på byens restauranter og få en helt særlig madoplevelse.

Kender du en madelsker, som skal have en gave? Vi giver idéer til, hvad du skal give til en, der er vild med mad. Både dem, der bare vil spise det og dem, der også vil lave det.

 

Madgaver på 3 budgetter

Kender du en foodie, som du gerne vil overraske med en madgave til et bestemt budget? Vi giver dig bud på, hvad gaven kunne stå på ud fra 3 budgetter.

0-250 kroner

Selvom du er i den lavere ende i forhold til pris, betyder det ikke, at du ikke kan finde en rigtig god gave til madøret i dit liv.

Ølsmagning

Tribeca, Bisiddervej 16, 2400 København

Det er jo ren forkælelse for en madelsker at komme ud og smage på noget af alt det gode, der gemmer sig på byens restauranter.

Selv med et budget under 250 kroner kan du faktisk give et gavekort til ølsmagning hos for eksempel Tribeca i Københavns Nordvest-kvarter.

Her får man 2 timers ølsmagning af 8 forskellige øl fra Ugly Duck Brewing. Man bliver klogere på øl og ølbrygningsprocesserne, og så er der snacks undervejs.

Efter ølsmagningen er det oplagt at blive hos Tribeca og sætte tænderne i en af deres lækre pizzaer, der bliver bagt ved en rigtig flamme i det åbne køkken.

 

Udstyr til bageren

Skal du give en gave til én, der er helt vild med at bage? Amatørbagere landet over kan altid bruge liiidt mere udstyr, og det er heldigvis til at finde rigtig godt kvalitetsudstyr til priser under 250 kroner.

Du kan for eksempel købe en af de mange forskellige silikoneforme, man kan få, så bageren kan eksperimentere med moussekager eller måske is? Hvis du er heldig, bliver du måske inviteret til kage.

250-500 kroner

Når budgettet ligger omkring 250-500 kroner, begynder du virkelig at kunne forkæle dem, hvis vej til hjertet går gennem maven.

Knive

Noget af det vigtigste, når det kommer til at lave mad, er godt værktøj og særligt en god kniv. Med et gavebudget under 500 kroner er det faktisk muligt at forkæle en madelsker med en god kniv.

Global er et velkendt brand og med god grund: her får du en rigtig god kvalitetskniv, men til en pris, hvor man godt kan være med.

Japanske knive er noget helt særligt og skal passes godt på – men så holder de til gengæld også som en drøm. Der findes en masse forskellige slags, men Houcho Gyoto kokkekniven er en god kniv til en bred vifte af skæreopgaver.

Østersafari i Limfjorden

 Østerssafari i Limfjorden, Thyholm

Østers er kendte som en luksuriøs spise og for en rigtig foodie, kan de nok skabe glæde, når de kommer på bordet.

Men måske ville det være sjovt at finde dem selv?

På østerssafari kan du indfange den friske fjordduft, mens du går på jagt i Limfjordens spisekammer, og efterfølgende tilbereder de friskfangede østers.

Over 500 kroner

Over 500 kroner er en noget bred kategori, så her har vi nogle idéer til de virkelig lækre gaver, måske til din mand, kone eller forældre, og de helt vilde gaver, når det er en helt særlig anledning.

Social dining på Basso

 Basso Aarhus, Skolegade 21, 8000 Aarhus & Basso København, Dronningens Tværgade 22, 1302 København

Måske skal gaven stå på social dining på Basso i Aarhus eller København.

Med afsæt i det italienske køkken tages gæsterne igennem en længere smagsrejse med 13 forskellige anretninger af lækre, velsmagende retter, som alle er lavet og anrettet med henblik på at kunne dele dem ved bordet – Social Dining, som Restaurant Basso kalder det.

I kan se frem til en hyggelig, social og velsmagende oplevelse i lækre og intime omgivelser – den helt perfekte madoplevelse for en foodie.

Pizzaovn

Hvis du virkelig skal forkæle en madelsker, skal gaven måske stå på en pizzaovn?

Det er ikke den klassiske pizzaovn fra Napoli, men til gengæld har denne Ooni pizzaovn fra Skotland fået fantastiske anmeldelser.

Det er en gas-pizzaovn med plads til pizzaer op til 30 cm. i diameter.

Pizzaovnen kan varmes op til sin maksimaltemperatur på 500°C efter bare 20 minutter – og så kan du altså bage en pizza på kun 60 sekunder.

Dette er kun én slags pizzaovn fra mærket eller på Kitchenone.dk generelt, så hvis du vil give en flot gave og budgettet ikke er et problem, er det måske idéen for dig.

 

Gaveidéer

Luksuriøse produkter

Nogle gange får man ikke lige købt de rigtig lækre ting til sig selv, når hverdagen buldrer afsted, og madkontoen er træt.

Det er der, du kommer ind.

Du kan nemlig give en gave, der bliver ved med at give, hvis gaven til madelskeren består i luksuriøse og lækre produkter.

Gaveæske

Der findes massevis af gaveæsker med lækre madvarer, så du skal selvfølgelig finde én, der passer netop til den, du leder efter en gave til.

Hvis det er en med en sød tand, kan du for eksempel forkæle med en gave fra Social Foodies. Så støtter du samtidig et godt formål, for Social Foodies er nemlig en værdidrevet virksomhed, der arbejder for at forbedre vilkårerne for småbønder i Afrika.

Du kan for eksempel købe en brunch box, hvor du finder lækkerier til morgenbordet som snackbarer, honningristet müsli og chiabollemix.

Du kan også finde et flødebolle kit, så din foodie får alt, han eller hun skal bruge for at kreere 20 flødeboller. Hvis du er i tvivl, om de så også får gjort det, kan du jo overveje at give et flødebollekursus med Social Foodies i stedet. Her er der masser af tips og tricks at hente – og der er garanteret flødeboller i sidste ende… Også selvom de måske er lidt skæve.

 

Specialbutik

Der findes en masse forskellige specialbutikker rundt omkring i landet, hvor du kan finde fantastiske madvarer.

Grand fromage, som ligger i både Aarhus og på Frederiksberg, er for eksempel en uovertruffen osteforretning, hvor du finder alt fra specialimporterede franske delikatesser til lokale, danske gårdoste.

Forretningen er ikke stor, men den er et mekka for osteelskere og delikatessenørder. Butikken bugner af lækre oste, skinker, pølser og fristende delikatesser.

Du kan købe et gavekort til forretningen på lige den værdi, dit gavebudget ligger på (fra 300 kroner). Køb dit gavekort her.

Mad ude

Der findes masser af muligheder for at blive forkælet med god mad uden selv at skulle røre en finger.

Er det den slags foodie, du skal købe gave til? Så har vi nogle idéer her.

Brunch og frokost

Gourmetoplevelser

Sjove gaver

Skal det være en lidt fjollet, men sjov gave til madelskeren? Så kan du heldigvis finde en masse forskellige slags – i mere eller mindre seriøse udgaver.

Kogebøger

Måske vil du ikke begive dig ud i at købe produkter eller udstyr til én, som allerede har godt styr på madlavningen. Men der er heldigvis også råd for det!

Bøger er altid en god gave, og her kan der virkelig blive tale om en gave udvalgt helt særligt til modtageren. Og madelskeren skal selvfølgelig have en bog om mad.

Der findes en masse forskellige bud på gode kogebøger, så det kommer an på både interesse og niveau.

Grøn mad er meget populært og Valdemarsro, som Ann-Christine Hellerup Brandt, er en af Danmarks mest populære madblogs. Her kan man finde masser af gode, grønne opskrifter, som er lige til at gå til.

Yotam Ottolenghi er lidt af en helt indenfor den moderne mad-verden og med hans lækre, israelsk-inspirerede opskrifter, er der bid hos den mere eventyrlystne og erfarne kok.

Til den, der gerne vil have et kig ind i privaten hos René Redzepi (jep, ham fra Noma), så er Downtime måske bogen. Den er nemlig skrevet af hans kone Nadine Levy Redzepi og er fyldt med skønne opskrifter, som er en Michelin-kok-på-hjemmefronten-værdig.

 

Oplevelser

En oplagt gave til en madelsker er uden tvivl en oplevelse, hvor maden og smagen er i fokus.

Måske skal det være et madkursus, så de kan blive endnu bedre til at lave mad? Eller måske skal det være en gastronomisk oplevelse – en rigtig omgang forkælelse.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvad det skal være, kan du altid give et Truestory gavekort. Så kan modtageren helt selv vælge, hvilken oplevelse de vil på.

 

Madkurser

Gourmetoplevelser

Gourmetophold

 

Læs også

Alt om kaffe: Barista kursus og kaffesmagning

Læsetid: 7 min.

Alt om gastronomi og madoplevelser

Læsetid: 5 min.

17 vinsmagninger i hele landet

Læsetid: 12 min.