Leder du efter en madgave til en foodie?

Mange er vilde med at gå i køkkenet eller tage på byens restauranter og få en helt særlig madoplevelse.

Kender du en madelsker, som skal have en gave? Vi giver idéer til, hvad du skal give til en, der er vild med mad. Både dem, der bare vil spise det og dem, der også vil lave det.

 

Madgaver på 3 budgetter

Kender du en foodie, som du gerne vil overraske med en madgave til et bestemt budget? Vi giver dig bud på, hvad gaven kunne stå på ud fra 3 budgetter.

0-250 kroner

Selvom du er i den lavere ende i forhold til pris, betyder det ikke, at du ikke kan finde en rigtig god gave til madøret i dit liv.

Ølsmagning

Tribeca, Bisiddervej 16, 2400 København

Det er jo ren forkælelse for en madelsker at komme ud og smage på noget af alt det gode, der gemmer sig på byens restauranter.

Selv med et budget under 250 kroner kan du faktisk give et gavekort til ølsmagning hos for eksempel Tribeca i Københavns Nordvest-kvarter.

Her får man 2 timers ølsmagning af 8 forskellige øl fra Ugly Duck Brewing. Man bliver klogere på øl og ølbrygningsprocesserne, og så er der snacks undervejs.

Efter ølsmagningen er det oplagt at blive hos Tribeca og sætte tænderne i en af deres lækre pizzaer, der bliver bagt ved en rigtig flamme i det åbne køkken.

 

Udstyr til bageren

Skal du give en gave til én, der er helt vild med at bage? Amatørbagere landet over kan altid bruge liiidt mere udstyr, og det er heldigvis til at finde rigtig godt kvalitetsudstyr til priser under 250 kroner.

Du kan for eksempel købe en af de mange forskellige silikoneforme, man kan få, så bageren kan eksperimentere med moussekager eller måske is? Hvis du er heldig, bliver du måske inviteret til kage.

250-500 kroner

Når budgettet ligger omkring 250-500 kroner, begynder du virkelig at kunne forkæle dem, hvis vej til hjertet går gennem maven.

Knive

Noget af det vigtigste, når det kommer til at lave mad, er godt værktøj og særligt en god kniv. Med et gavebudget under 500 kroner er det faktisk muligt at forkæle en madelsker med en god kniv.

Global er et velkendt brand og med god grund: her får du en rigtig god kvalitetskniv, men til en pris, hvor man godt kan være med.

Japanske knive er noget helt særligt og skal passes godt på – men så holder de til gengæld også som en drøm. Der findes en masse forskellige slags, men Houcho Gyoto kokkekniven er en god kniv til en bred vifte af skæreopgaver.

Østersafari i Limfjorden

 Østerssafari i Limfjorden, Thyholm

Østers er kendte som en luksuriøs spise og for en rigtig foodie, kan de nok skabe glæde, når de kommer på bordet.

Men måske ville det være sjovt at finde dem selv?

På østerssafari kan du indfange den friske fjordduft, mens du går på jagt i Limfjordens spisekammer, og efterfølgende tilbereder de friskfangede østers.

Over 500 kroner

Over 500 kroner er en noget bred kategori, så her har vi nogle idéer til de virkelig lækre gaver, måske til din mand, kone eller forældre, og de helt vilde gaver, når det er en helt særlig anledning.

Social dining på Basso

 Basso Aarhus, Skolegade 21, 8000 Aarhus & Basso København, Dronningens Tværgade 22, 1302 København

Måske skal gaven stå på social dining på Basso i Aarhus eller København.

Med afsæt i det italienske køkken tages gæsterne igennem en længere smagsrejse med 13 forskellige anretninger af lækre, velsmagende retter, som alle er lavet og anrettet med henblik på at kunne dele dem ved bordet – Social Dining, som Restaurant Basso kalder det.

I kan se frem til en hyggelig, social og velsmagende oplevelse i lækre og intime omgivelser – den helt perfekte madoplevelse for en foodie.

Pizzaovn

Hvis du virkelig skal forkæle en madelsker, skal gaven måske stå på en pizzaovn?

Det er ikke den klassiske pizzaovn fra Napoli, men til gengæld har denne Ooni pizzaovn fra Skotland fået fantastiske anmeldelser.

Det er en gas-pizzaovn med plads til pizzaer op til 30 cm. i diameter.

Pizzaovnen kan varmes op til sin maksimaltemperatur på 500°C efter bare 20 minutter – og så kan du altså bage en pizza på kun 60 sekunder.

Dette er kun én slags pizzaovn fra mærket eller på Kitchenone.dk generelt, så hvis du vil give en flot gave og budgettet ikke er et problem, er det måske idéen for dig.

 

Gaveidéer

Luksuriøse produkter

Nogle gange får man ikke lige købt de rigtig lækre ting til sig selv, når hverdagen buldrer afsted, og madkontoen er træt.

Det er der, du kommer ind.

Du kan nemlig give en gave, der bliver ved med at give, hvis gaven til madelskeren består i luksuriøse og lækre produkter.

Gaveæske

Der findes massevis af gaveæsker med lækre madvarer, så du skal selvfølgelig finde én, der passer netop til den, du leder efter en gave til.

Hvis det er en med en sød tand, kan du for eksempel forkæle med en gave fra Social Foodies. Så støtter du samtidig et godt formål, for Social Foodies er nemlig en værdidrevet virksomhed, der arbejder for at forbedre vilkårerne for småbønder i Afrika.

Du kan for eksempel købe en brunch box, hvor du finder lækkerier til morgenbordet som snackbarer, honningristet müsli og chiabollemix.

Du kan også finde et flødebolle kit, så din foodie får alt, han eller hun skal bruge for at kreere 20 flødeboller. Hvis du er i tvivl, om de så også får gjort det, kan du jo overveje at give et flødebollekursus med Social Foodies i stedet. Her er der masser af tips og tricks at hente – og der er garanteret flødeboller i sidste ende… Også selvom de måske er lidt skæve.

 

Specialbutik

Der findes en masse forskellige specialbutikker rundt omkring i landet, hvor du kan finde fantastiske madvarer.

Grand fromage, som ligger i både Aarhus og på Frederiksberg, er for eksempel en uovertruffen osteforretning, hvor du finder alt fra specialimporterede franske delikatesser til lokale, danske gårdoste.

Forretningen er ikke stor, men den er et mekka for osteelskere og delikatessenørder. Butikken bugner af lækre oste, skinker, pølser og fristende delikatesser.

Du kan købe et gavekort til forretningen på lige den værdi, dit gavebudget ligger på (fra 300 kroner). Køb dit gavekort her.

Mad ude

Der findes masser af muligheder for at blive forkælet med god mad uden selv at skulle røre en finger.

Er det den slags foodie, du skal købe gave til? Så har vi nogle idéer her.

Brunch og frokost

Natur, Smag

Vildmarksbrunch i Mols Bjerge med Karpenhøj Naturcenter

Du kender sikkert caféernes svar på brunch, men i Mols Bjerge er der vildmarksbrunch på menuen. Her tilberedes maden i stedet over bål.

Knebel

Smag

Middag på Madklubben

Med et gavekort til Madklubben kan du spise på en af Madklubbens +30 restauranter i Aarhus, København, Odense og Esbjerg.

Aarhus C, Aarhus C, Aarhus C, Aarhus C, Aarhus C, Esbjerg, Frederiksberg, Frederiksberg, Frederiksberg, Hellerup, København K, København K, København K, København K, København K, København K, København N, København N, København Ø, København V, København V, København V, København V, Odense C

Smag

Luksusbrunch på Café Royal Copenhagen

Weekendbrunch - med alt inkluderet i hjertet af københavn.

København V

Smag

Luksusbrunch for 2 på Penny Lane

I hjertet af Aalborg ligger caféen Penny Lane, hvor I kan nyde deres populære luksusbrunch i de hyggeligste omgivelser. Velkommen til.

Aalborg

Smag

Luksusbrunch på Café Nöa'h

Forkæl smagsløgene med sæsonens friske råvarer og udsigt over vandet på Islands Brygge. Vælg mellem Nöah's Brunch eller Vegetar Brunch.

København S

Smag

Brunch på Herregården Hessel

Sæt dig til bords & nyd en lækker brunch i historiske rammer på Herregården Hessel, inklusive fri adgang til museet efterfølgende.

Farsø

Smag

Kokkeskole med brunch klassikere hos CPH Cooking Class

Kokkeskole i København med fokus på brunch klassikere. Lær at lave en lækker brunch og nyd den i godt selskab efterfølgende

København

Smag

Søndagsbrunch på Marienlyst Strandhotel

Slut ugen af med manér til Søndagsbrunch i Restaurant 1861 på Marienlyst Strandhotel med udsigt over Øresund.

Helsingør

Gourmetoplevelser

Smag

Middag på Madklubben

Med et gavekort til Madklubben kan du spise på en af Madklubbens +30 restauranter i Aarhus, København, Odense og Esbjerg.

Aarhus C, Aarhus C, Aarhus C, Aarhus C, Aarhus C, Esbjerg, Frederiksberg, Frederiksberg, Frederiksberg, Hellerup, København K, København K, København K, København K, København K, København K, København N, København N, København Ø, København V, København V, København V, København V, Odense C

Smag

Social Dining på Restaurant Basso

Oplev Social Dining på den populære Restaurant Basso i Aarhus og København.

Aarhus C, København K

Smag

Middag for 2 på Lyng Dal Restaurant

På Lyng Dal Restaurant i Ry kan du for kun 780 kr. få en hyggelig middagsoplevelse for to. Her får du serveret anmelderrost gourmetmad.

Ry

Smag

Kokkeskole med brunch klassikere hos CPH Cooking Class

Kokkeskole i København med fokus på brunch klassikere. Lær at lave en lækker brunch og nyd den i godt selskab efterfølgende

København

Natur, Smag

Smag & Natur i Skjern Enge

Cykeltur i Skjern Enge med morgenkaffe, frokosttapas med lokale specialiteter og drikke.

Skjern

Smag

Ginsmagning & Middag på Restaurant Loftet

Smagning af forskellige gin og tonics kombineret med en lækker 3-rettes gourmetmenu.

Esbjerg

Smag

Kokkeskole hos Kokkeriet (Michelin)

Få en gourmetoplevelse ud over det sædvanlige på kokkeskolen hos Kokkeriet. Lær at lave en ægte gourmetmiddag på en michelinrestaurant.

København K

Smag

En grønnere hverdag hos CPH Cooking Class

Kom med en tur i køkkenet og få ny inspiration til lækre vegetariske retter med fokus på nye sammensætninger af årstidens friske grøntsager

København

Sjove gaver

Skal det være en lidt fjollet, men sjov gave til madelskeren? Så kan du heldigvis finde en masse forskellige slags – i mere eller mindre seriøse udgaver.

Kogebøger

Måske vil du ikke begive dig ud i at købe produkter eller udstyr til én, som allerede har godt styr på madlavningen. Men der er heldigvis også råd for det!

Bøger er altid en god gave, og her kan der virkelig blive tale om en gave udvalgt helt særligt til modtageren. Og madelskeren skal selvfølgelig have en bog om mad.

Der findes en masse forskellige bud på gode kogebøger, så det kommer an på både interesse og niveau.

Grøn mad er meget populært og Valdemarsro, som Ann-Christine Hellerup Brandt, er en af Danmarks mest populære madblogs. Her kan man finde masser af gode, grønne opskrifter, som er lige til at gå til.

Yotam Ottolenghi er lidt af en helt indenfor den moderne mad-verden og med hans lækre, israelsk-inspirerede opskrifter, er der bid hos den mere eventyrlystne og erfarne kok.

Til den, der gerne vil have et kig ind i privaten hos René Redzepi (jep, ham fra Noma), så er Downtime måske bogen. Den er nemlig skrevet af hans kone Nadine Levy Redzepi og er fyldt med skønne opskrifter, som er en Michelin-kok-på-hjemmefronten-værdig.

 

Oplevelser

En oplagt gave til en madelsker er uden tvivl en oplevelse, hvor maden og smagen er i fokus.

Måske skal det være et madkursus, så de kan blive endnu bedre til at lave mad? Eller måske skal det være en gastronomisk oplevelse – en rigtig omgang forkælelse.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvad det skal være, kan du altid give et Truestory gavekort. Så kan modtageren helt selv vælge, hvilken oplevelse de vil på.

Madkurser

Natur, Smag

Østerssafari i Limfjorden

Er du klar på en Østerssafari med Limfjordsøsters? Så skal du prøve denne oplevelse. Den har i skrivende stund 18 5-stjernede anmeldelser.

Thyholm

Smag

Sushikursus hos Restaurant Soya

Er du vild med sushi & vil du gerne lære at lave det selv? Så tag med på et sushikursus i Aarhus og lær, hvordan du laver din egen sushi.

Aarhus C

Smag

Chokoladekursus hos Frédéric Terrible

Det kan være svært at ramme chokoladens form og konsistens, når man selv kæmper hjemme i køkkenet. Tag kampen op på dette chokoladekursus.

Frederiksberg C

Smag

Flødebollekursus hos Odense Chokoladehus

Elsker du flødeboller? På et flødebollekursus lærer du at lave flødeboller med forskellig smag, chokoladeovertræk, fyld og krymmel!

Odense C

Smag

Cocktailkursus hos Timm Vladimirs Køkken

Cocktailkursus hos Timm Vladimirs Køkken i København. En velsmagende par- eller venneoplevelse. Læs mere om oplevelsen og book kurset her.

Aarhus C, Valby

Smag

Slikkepindekursus hos Sugar Pilots

Lav dine helt egen slikkepinde og pynte dem med både sukkerblomster, krymmel og spiseligt glimmer, så de bliver helt unikke.

København N

Smag

Chokoladekursus hos Odense Chokoladehus

2 timers chokoladekursus hos Odense Chokoladehus, der ligger i Nørregade. Lær teknikkerne bag bl.a. støbning og temperering af chokolade.

Odense C

Smag

Surdejskursus hos Simpel Surdej Studio

Surdejen kan være drilsk, men heldigvis behøver det ikke at være sådan. Her lærer du, hvordan du nemt bager brød med surdej.

Viborg

Gourmetoplevelser

Smag

Middag på Madklubben

Med et gavekort til Madklubben kan du spise på en af Madklubbens +30 restauranter i Aarhus, København, Odense og Esbjerg.

Aarhus C, Aarhus C, Aarhus C, Aarhus C, Aarhus C, Esbjerg, Frederiksberg, Frederiksberg, Frederiksberg, Hellerup, København K, København K, København K, København K, København K, København K, København N, København N, København Ø, København V, København V, København V, København V, Odense C

Smag

Social Dining på Restaurant Basso

Oplev Social Dining på den populære Restaurant Basso i Aarhus og København.

Aarhus C, København K

Smag

Middag for 2 på Lyng Dal Restaurant

På Lyng Dal Restaurant i Ry kan du for kun 780 kr. få en hyggelig middagsoplevelse for to. Her får du serveret anmelderrost gourmetmad.

Ry

Smag

Kokkeskole med brunch klassikere hos CPH Cooking Class

Kokkeskole i København med fokus på brunch klassikere. Lær at lave en lækker brunch og nyd den i godt selskab efterfølgende

København

Natur, Smag

Smag & Natur i Skjern Enge

Cykeltur i Skjern Enge med morgenkaffe, frokosttapas med lokale specialiteter og drikke.

Skjern

Smag

Ginsmagning & Middag på Restaurant Loftet

Smagning af forskellige gin og tonics kombineret med en lækker 3-rettes gourmetmenu.

Esbjerg

Smag

Kokkeskole hos Kokkeriet (Michelin)

Få en gourmetoplevelse ud over det sædvanlige på kokkeskolen hos Kokkeriet. Lær at lave en ægte gourmetmiddag på en michelinrestaurant.

København K

Smag

En grønnere hverdag hos CPH Cooking Class

Kom med en tur i køkkenet og få ny inspiration til lækre vegetariske retter med fokus på nye sammensætninger af årstidens friske grøntsager

København

Gourmetophold

Ophold

Romantisk Spaophold på HimmerLand

Stik af fra hverdagen & tag på et romantisk spaophold. Slap af i Nordic Spa på HimmerLand til et ophold med forkælelse

Farsø

Ophold

Gourmetophold på Lyng Dal Hotel

Nyd et dejligt og velsmagende ophold i det skønne Gl. Rye, når du skal på dette gourmetophold på Lyng Dal Hotel & Restaurant.

Ry

Ophold

Slotsophold på Broholm

Nyd et slotsophold på historiske BROHOLM SLOT, hvor afslapning, gourmet og godt selskab byder dig velkommen.

Gudme

Ophold, Wellness & Spa

Luksus wellnessophold på Hotel Thinggaard

Nyd et uforglemmeligt og luksuriøst wellnessophold på Hotel Thinggaard for 2 personer. Et ophold med alt, hvad hjertet begærer.

Hurup Thy

Ophold

Luksus Camping i Airstream

Tag din partner med på Luksuscamping i en totalrenoveret luksus Airstream med middag på den danske vingård Cold Hand Winery - Læs mere her

Randers NV

Ophold

Kroophold hos Den Gamle Grænsekro

I den historiske honningkageby Christiansfeld ligger Den Gamle Grænsekro. Her får du et kroophold med 1-2 overnatninger & 3-retters menu.

Christiansfeld

Ophold, Wellness & Spa, Smag

Spa & Gourmetophold på Marienlyst Strandhotel

Du bliver budt velkommen på Marienlyst Strandhotel med et glas champagne. Herefter kan du frit benytte spaadelingen.

Helsingør

Wellness & Spa, Ophold

You & Me spaophold på Marienlyst Strandhotel

Tid for 2 med 3-retters middag, afternoon tea, morgenspa og stor morgenmad.

Helsingør
 

Læs også