Guide Michelin anbefaler i alt 101 restauranter i Danmark.

Det betyder, at 101 restauranter i Danmark er tildelt en af de seks forskellige udmærkelser fra Michelin. I Danmark findes der 67 Michelin-restauranter i hovedstaden. 16 af disse har én eller flere Michelin stjerner.

Alt i alt er 29 danske restauranter tildelt mindst én Michelin-stjerne.

Det betyder ikonerne i guiden...

 • ⭐- ⭐⭐⭐= Michelin stjerner

 • 😋 = Bib Gourmand

 • 🍽️ = Plate MICHELIN

 • 🍀 = Michelin Green Star

 • 💲-💲💲💲💲 = Prisniveau

Du kender måske Noma? Eller Kokkeriet? Hvad med Kadeau? Stederne er blandt de mest kendte og populære Michelin-restauranter i Danmark – men der er mange flere nævneværdige Michelin restauranter i Danmark

Listen her nævner Michelin-restauranter i hele Danmark – ikke kun i hovedstaden og i Aarhus. Her finder du også Michelin-restauranter i Jylland, på Sjælland og Bornholm. Her er tilmed nævnt én på Færøerne.

Det betyder Michelin udmærkelserne...

 • Hvad betyder en Michelin stjerne?
  ⭐ = “En rigtig god restaurant i sin kategori”
  ⭐⭐ = “En omvej værd”
  ⭐⭐⭐ = “Værd at rejse efter”

 • Hvad er Bib Gourmand? 😋
  Bib Gourmand uddeles af Guide Michelin til restauranter, som leverer god mad til rimelige priser.

 • Hvad er Plate MICHELIN? 🍽️
  The Michelin Plate uddeles til de allerbedste restauranter, hvor du får et godt måltid.

 • Hvad er Michelin Green Star? 🍀
  Michelins nye bæredygtighedspris er Den Grønne Kløver - bedre kendt som “Michelin Green Star”.

 
 

Michelin restauranter i København

København betegnes ofte som nordens gastronomiske hovedstad. I Guide Michelin Nordic Cities er byen tildelt hele 20 Michelin-stjerner, fordelt på 13 forskellige restauranter. Her finder du både ny-nordisk gastronomi, italienske institutioner eller østlig kogekunst.

Her er noget for enhver smag, og på denne liste finder du følgende 6 michelin-restauranter: Kokkeriet, Geranium, Noma, Pluto, Kiin Kiin og Jatak.

 

1. Kokkeriet

 • Michelin stjerner = ⭐

 • 💲💲💲💲

Kokkeriet har igen fået 1 Michelin stjerne i Guide Michelin Nordic Cities 2022. Stedet ligger i det hyggelige Nyboderkvarter – en smule væk fra mængden i Indre By.

Hos Kokkeriet er retterne moderne og europæisk mikset med danske finesser og traditioner. Selve steder er meget charmerende og emmer af personlighed og en afslappet atmosfære.

Priserne hos Kokkeriet er ikke lave, men de er lavere end på sammenlignende gourmet restauranter. Du kan bl.a. nyde en Eksklusiv Michelin-middag hos Kokkeriet med 18 serveringer og fuld vinmenu.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Kokkeriet

 

2. Geranium

 • Michelin stjerner = ⭐⭐⭐

 • 💲💲💲💲

Geranium blev som den første restaurant i København tildelt tre stjerner i Guide Michelin 2020 – og de 3 stjerner har de stadig, som Noma nu også er kommet med op i de højder. Restauranten er tilmed kåret som nr. 1 på “World’s 50 Best Restaurants 2022″ listen.

Geranium ligger på 8. etage i Fælledparken. Herfra kan du skimte de grønne kobbertage og vindmøllerne i Øresund. Restaurantens vision er nemlig gastronomisk udsyn og diversitet.

Kokken på Geranium er Rasmus Kofoed, som  i 2011 blev kåret til verdens bedste kok i Bocuse d’Or. Han er den mest vindende køkkenchef i kokkekunst konkurrencen nogensinde.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Geranium

 

3. Noma

 • Michelin stjerner = ⭐⭐⭐

 • Michelin Green Star = 🍀

 • 💲💲💲💲

2021 blev året, hvor Noma endelig fik den tredje stjerne.

Noma er restauranten, som placerede Danmark på det gastronomiske verdenskort. I 2003 slog Rene Redzepi dørene op, og siden er Noma blevet kåret til verdens bedste restaurant fire gange. Noma har to Michelin stjerner i dag. 

Noma har uden tvivl sat sit aftryk på Købehavn og specielt gourmetscenen. Her har stedet afstikkere som POPL, Hart Bageri, Amass og Sanchez-familien. Flere af Noma’s kokke er efterfølgende blevet i København og har sat deres eget præg på madbyen. 

Noma 2.0 genåbnede i 2018 efter at have været lukket i et år. Christianshavn-lokalerne skiftede til det gamle Søminedepot i udkanten af Christiania. Her er samlingen af småhuse, drivhuse og bede placeret foran det gamle depot.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Noma

 

4. Pluto

 • Bib Gourmand = 😋

 • 💲💲-💲💲💲

Pluto i Borgergade er åbnet er folkene bag Restaurant Retour og Retour Steak. Inspirationen kommer fra New York, hvor indretningen er rå med plads til en livlig og uformel stemning. 

Hos Pluto serveres retterne som family style, så de kan deles med alle ved bordet. Retterne bestilles fra et menukort opdelt i snacks, charcuterier samt små og større serveringer. Pluto har også et barområde, hvor du kan få mikset en god cocktail. 

Pluto er tildelt en Bib Gourmand i Guide Michelin Nordic Cities for kvalitetsmad til rimelige priser. Her er ærlig mad med smagen i fokus.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Pluto

 

5. Kiin Kiin

 • Michelin stjerner = ⭐

 • 💲💲💲💲

Kiin Kiin er Danmarks første restaurant med asiatisk køkken, som er tildelt en stjerne i Guide Michelin. Siden 2008 har det også været den eneste thairestaurant uden for Thailand med en Michelin stjerne.

Selvom “Kiin Kiin” kalder børnene hjem for at spise i Thailand, så er der ikke meget hverdagsmad over de eksklusive retter. Her sammensættes dagligt en fast menu på syv serveringer – selvfølgelig med tilhørende vinmenu. 

Rejser du til Thailand, så har Kiin Kiin også restauranten ved navn Sra Bua by Kiin Kiin på Siam Kempinski Hotel i Bangkok. Hele restauranten er lukket i juli måned, hvor holdet tager til Thailand for at samle inspiration til nye menuer.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Kiin Kiin

 

6. Jatak

 • Michelin stjerner = ⭐

 • 💲💲

Jatak er et nyt skud på stammen på den danske Michelin-scene.

I midten af januar 2022 åbnede den forhenværende køkkenchef på Relæ, Jonathan Tam, en ny restaurant på Nørrebro. Nu er restauranten allerede blevet belønnet med en Michelin-stjerne.

Restauranten byder på to menuer, som fremhæver råvarer i sæson. Du kan vælte mellem ‘Dining Room’ menuen og ‘Kitchen Counter’ menuen.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Jatak

Flere smagsoplevelser i København

 

Michelin Restauranter på Sjælland

Der findes mange gode restauranter uden for København. Vil du på en lille køretur, kan du derfor lægge vejen forbi Michelin-restauranter som Dragsholm Slot Gourmet, Henne Kirkeby Kro, Søllerød Kro, Frederiksminde eller Mota.

7. Dragsholm Slot Gourmet

 • Michelin stjerner = ⭐

 • 💲💲💲💲

Dragsholm Slot Gourmet er vinder af TripAdvisors Travellers’ Choice 2016. I 2014 blev slotskøkkenet anbefalet af det amerikanske gastro- og rejsemagasin Bon Appétit blandt verdens 11 bedste restaurant hoteller uden for USA. 

Dragsholm Slot ønsker, at stedets historie og beliggenhed skal ses og smages. Derfor er udgangspunktet for det nyskabende gourmetkøkken slottets historie og årstidernes råvarer fra området.  

Start med en rundvisning på Dragsholm Slot, hvor du kan høre historien og stedets spøgelse. Nyd herefter en Michelin middag i slotskøkkenet. I vinkælderen finder du et nøje udvalg af fantastiske vine.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Dragsholm Slot Gourmet

 

8. Henne Kirkeby Kro

 • Michelin stjerner = ⭐⭐

 • 💲💲💲💲

Henne Kirkeby Kro har modtaget to Michelin-stjerner samt den ekstra udmærkelse: “Michelin Nordic Guide Welcome & Service Award 2019”. Her får du en sanseoplevelse på råvarer af egen høst. Fokus er forkælelse og fordybelse.

I mere end 175 år har Henne Kirkeby Kro været  rammen for gæsterne fra både ind- og udland. I dag er stedet totalt moderniseret og ligger kun ca. tre kilometer fra Vesterhavet. 

Henne Kirkeby Kro har 5 dobbeltværelser, 6 nye dobbeltværelser og 1 eksklusiv suite i Jægerhuset, hvor du kan slå dig ned efter en særpræget middag i kroen.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Henne Kirkeby Kro

 

9. Søllerød Kro

 • Michelin stjerner = ⭐

 • 💲💲💲💲

Søllerød Kro bliver rost til skyerne af både danske og internationale madskribenter. Stedet ligger smukt nord for København, og her bydes der på et fransk inspireret gourmetkøkken og matchende vinkort. 

Hos Søllerød Kro bliver du mødt af en afslappet og uhøjtidelig atmosfære, som gør, at hver måltid er den rene nydelse. At stedet har en stjerne i Guide Michelin Nordic Cities 2020 gør ikke oplevelsen værre.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Søllerød Kro

 

10. Frederiksminde

 • Michelin stjerner = ⭐

 • Michelin Green Star = 🍀

 • 💲💲💲💲

Hotel Frederiksminde i Præstø ligger både idyllisk og diskret kun halvtreds meter fra strandkanten. Her er alt ført i den originale romantiske stil fra 1890’erne. Michelin-stjerne restauranten byder på havets friske udbud, vildt fra sæsonen og lækkerier fra lokale producenter.

Hos Frederiksminde er køkkenchef Jonas Mikkelsen i spidsen. Stedet får gang på gang rosende anmeldelser. Det er en af de første restauranter i Norden, som også har fået anerkendelsen for bæredygtig gastronomi.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Frederiksminde

 

11. Restaurant Mota

 • Michelin stjerner = ⭐

 • 💲💲

Restaurant MOTA har lokale og bæredygtige råvarer som en helt central del af stedet DNA.

Omgivet af skov og marker, med fjorden som nabo og lokale fødevareproducenter som venner af huset, lever og ånder restauranten det lokale terroir.

Restauranten fik sin første Michelinstjerne i 2022.

 

Michelin-restauranter i Århus

I Michelin Nordic Guide 2021 fik både Gastronomé og Domestic tildelt en Michelin-stjerne og Frederikshøj fik tildelt hele 2 stjerner. Aarhus byder også på Restaurant Pondus og Restaurant Hærværk, som begge er tildelt en Michelin Bib Gourmand. 

Glem heller ikke at lægge turen forbi restauranterne, som er tildelt en The Michelin Plate. Blandt dem er f.eks. Nordisk Spisehus, Ghrelin Gourmet Restaurant og Møf.

 

11. Hærværk

 • Bib Gourmand = 😋

 • Michelin Green Star = 🍀

 • 💲💲💲💲

Restaurant Hærværk byder ikke på nogen fastlagt stil. Her bliver dagens menu lavet med kokke viden og håndværk, hvor fokus er, at skabe det bedste ud af det, der er godt lige netop nu. Menuen udarbejdes på daglig basis med personlig kontakt til alle leverandørerne.

I både 2019 og 2020 modtog Restaurant Hærværk en Bib Gourmand i The Michelin Guide Nordic Countries. Denne gives til restauranter, hvor du kan nyde kvalitetsmad til rimelige priser. I 2020 modtog restauranten også Michelins nye bæredygtighedspris “Den grønne kløver”.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Hærværk

 

12. Restaurant Frederikshøj

 • Michelin stjerner = ⭐⭐

 • 💲💲💲💲

Restaurant Frederikshøj ligger i dansk gastronomis absolutte elite. I spidsen står den prisbelønnede stjernekok Wassim Hallal, som også optrådte i den danske udgave af Gordon Ramseys “Helvedes Køkken”.

Restauranten modtog i 2021 en michelinstjerne for syvende gang i Michelins Nordic Guide og i 2022 gik restauranten fra en til to stjerner.

Køkkenet byder på moderne kogekunst på det højeste niveau. Retterne er vibrerende, alsidige og nytænkende. 

Hos Restaurant Frederikshøj er fokus på årstidens bedste råvarer og den korteste vej fra jord til bord. Hvert enkelt måltid kombinerer en kompromisløs og koncentreret smag.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Restaurant Frederikshøj

Læs også Smag på Aarhus

 

13. Restaurant Domestic

 • Michelin stjerner = ⭐

 • 💲💲💲💲

Restaurant Domestic ligger i hyggelige Mejlgade midt i Aarhus. Her er kærligheden til nærvær og det lokale stort. Kokkene er selv ude at møde leverandørene for at se gården og møde leverandørerne. 

Restauranten har i både 2017, 2018 og 2019 fået tildelt en stjerne i Guide Michelin. Hermed er stedet blandt én af de fire michelinrestauranter i Aarhus. Her skiftes retterne ud løbende, og du kan vælge mellem en 4- og 8 retters menu.

Restaurant Domestic er den tredje michelin restaurant i Danmark til at opnå det økologiske spisemærke i sølv. 60-90 procent af stedets mad og vine er nemlig økologiske. Indtil videre er det kun restaurant Relæ i København og Restaurant Substans i Aarhus, som har opnået et økologisk spisemærke.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Restaurant Domestic

 

Flere smagsoplevelser i Aarhus

 

Michelin-restauranter i Jylland

Leder du efter en Michelin-restaurant uden for Aarhus? Så bør du køre til en af de jyske byer Fredericia eller Vejle. Her finder du nemlig yderligere to af de jyske michelin-restauranter: Ti Trin Ned og Me | Mu.

Uden for Aarhus finder du også Rønde og Mols Bjerge, hvor både Restaurant Moment og Molskroen ligger. Dem kan du læse mere om i vores guide til de danske nationalparker

 

14. Ti Trin Ned

 • Michelin stjerner = ⭐

 • 💲💲💲💲

Ti Trin Ned ligger i første række til Lillebælt. Michelin-stjernen fik stedet for første gang i 2017, og her markerede Ti Trin Ned også Fredericia på det gastronomiske verdenskort. Ti Trin ned er en af de få danske Michelin-restauranter, som ikke ligger i København eller Aarhus. 

Råvarerne har fokus på bæredygtighed og grønne tanker. Grøntsagerne bæres direkte fra marken til køkkenet i Norgesgade. Restaurant Fredericia er også nævnt i bl.a. White Guide Danmark 2018 samt White Guide Nordic 2017/2018.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Ti Trin Ned

 

15. Me | Mu

 • Michelin stjerner = ⭐

 • 💲💲💲💲

Restaurant Me|Mu byder på en gourmet oplevelse i rolige og intime rammer. Her kan du nyde årstidens udvalgte råvarer. Bliv forkælet med de små serveringer, som tilberedes af dygtige kokke med stor sans for detalje, smag og æstetik.

Hos Restaurant Me|Mu får du en oplevelse, som både udfordrer og vækker alle dine sanser. Besøg stedet her for en smagsoplevelse ud over det sædvanlige, hvor råvarerne også kommer fra mange lokale producenter.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Me | Mu

 

Michelin-restauranter på Bornholm

Bornholm er hele Danmarks solskinsø. Her skinner solen flere timer end noget andet sted i Danmark. Du får ikke svært ved at finde Bornholm og Michelin-restauranten Kadeau Bornholm charmerende. 

 

16. Kadeau Bornholm

 • Michelin stjerner = ⭐

 • 💲💲💲💲

Kadeau Bornholm ligger i de yderste klitter på Bornholms sydkyst. Her er gourmet- og michelinrestauranten omgivet af strand, hav, skov og himmel. Kadeau Bornholm serverer bornholmsk-nordisk mad med en uhøjtidelig betjening. 

Restauranten definerer en nu bornholms smag, hvor missionen er at udforske det regionale køkken. Det har været en success, for i februar 2016 modtog Kadeau Bornholm sin første Michelinstjerne. Den er fastholdt sidenhen.

Råvarerne hos Kadeau Bornholm er fisk, kød, grøntsager, æg, mel, olie, ost, honning og øl. Alt dette er bornholmsk, hvis kvaliteten er god nok. Råvarer som urter, bær og svampe stammer også fra Bornholm.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos Kadeau Bornholm

 

Michelin-restauranter på Færøerne

Færøerne er en gruppe af 18 vulkanske øer i den nordlige del af Atlanterhavet. Placeret mellem Storbritannien, Island og Norge er der lidt langt til det danske fastland, men vi synes alligevel Færøernes eneste Michelin-restaurant KOKS fortjener en plads på listen her. 

 

17. KOKS

 • Michelin stjerner = ⭐⭐

 • Michelin Green Star = 🍀

 • 💲💲💲💲

KOKS er den helt særlige smag af Færøerne. Her venter en oplevelse, som enhver madelsker vil pusten af. KOKS blev kåret som den bedste restaurant i Norden i 2015, og i 2017 fik stedet Færøernes første Michelin-stjerne. 

KOKS har haft forskellige lokationer. Nu har teamet og kokken Poul Andrias Ziska åbnet på den nye placering. Det er et bondehus fra de 18. århundrede i den fjerne dal Leynavatn.

Find menukort / Book bord / Find åbningstider hos KOKS

 

Læs også

Det sker i… Danmark

Læsetid: 4 min.

29 spisesteder i København

Læsetid: 16 min.

Spisesteder i Odense

Læsetid: 8 min.