Leder du  efter de bedste spisesteder i København? Er du lidt af en foodie med hang til at skabe smukke Instagrambilleder? Det kan også være, du bare leder efter din nye favorit restaurant i København?

Uanset grunden, så er du kommet til det rigtige sted. København vrimler med unikke spisesteder og restauranter. Her har vi fundet 29 af de bedste madoplevelser i København.

De københavnske spisesteder bliver rost til skyerne af gourmet anmelderne hos Berlingske.dk og madanmelderne hos Politiken.dk. I Danmark er 58 restauranter anbefalet i den verdenskendte Michelin Guide. Hele 20 af disse ligger i København. Derfor kan vi med sikkerhed sige, at København er en gourmet-elskers paradis.

Danmarks hovedstad er et populært mekka for madturister, fordi den har lidt af alle smagsoplevelser fra alle verdens hjørner. På denne liste finder du nyskabende madkoncepter og gode grunde til, at Københavns madunivers bør stå højt på din “must try” liste. 

 • ❉ = Michelinstjerne

 • $–$$$$ = Prisniveau

 • ★ = Nomineret i Oplevelsesprisen 2020

 

Brunch i København

Leder du efter den bedste brunch i København? Udvalget er stort, og det kan være overvældende at vælge, hvor du skal nyde din brunch. Herunder finder du tre lækre brunch steder i København.

Kan du ikke finde dit yndlings spisested på listen?

1. Grød

 • Prisniveau = $

Grød blev startet af gymnasievennerne Marin Danialo og Lasse Skjønning Andersen i 2011. Du finder én ting på menuen her. Det er nemlig grød, som er den seneste madtrend. Caféen ligger på den hippe Jægersborggade – og flere andre steder rundt i København. Her kan du glemme alt om barndommens klistrede havregrød.

Hos Grød skal du ikke have hele opsparingen med. Priserne er nemlig yderst SU-venlige. Her kan du både få forskellige former for morgen- og middag grød. Du kan også nyde en lækker portion aftengrød eller dessert grød.

Grød satser på økologi, bæredygtig emballage og sæsonens råvarer. Derfor skifter menuen også hver måned. Den opdateres på cafeens facebook-side. Mindst 70 procent af råvarerne er økologiske.

2. Café Nöa'h

 • Prisniveau = $$-$$$

Café Nöa’h er en af de hyggelige lokale samlingspunkter på Islands Brygge. Her har caféen en helt unik placering  på Havnevigen – lige ved stranden. Café Nöa’h serverer både brunch, aftensmad, friskbrygget kaffe og friske smoothies. 

Alle retterne laves med sæsonens råvarer. Det betyder, at retterne er sunde med en god smag. Du kan også nøjes med at snuppe en kaffe to go. Herefter kan du gå langs vandet og ind til centrum. Du kan tage et smut i den naturskønne Amager Fælled Park.

3. Bottega Barlie

 • Prisnivaeu = $$-$$$

Bottega Barlie er en lille perle i Indre By. Stedet er en lokal restaurant og vin bar. Her kan du nyde en lækker brunch fra tirsdag til lørdag. Stedet serverer simple og lækre retter. Menuen ændres månedligt, og du kan følge med på Bottega Barlie’s Instagram side for opdateringer.

Bottega Barlie er den perfekte kvartersvinbar med hyggelig fortovsservering og en fornuftig selektion af vin og barmad.

4. Mad & Kaffe

 • Prisniveau = $$-$$$

Mad & Kaffe er en af de mest populære brunch steder i København. Her kan du få det hele på ét bræt. Her vælger du selv alle elementerne i din brunch, som bliver serveret i små flotte skåle på et stort spækbræt. Du kan vælge mellem tre, fem eller syv elementer. Her kan du få alt fra grønt og brød til kød og sødt.

Mad & Kaffe har også god success på deres instagram. Alle retterne er som skabt til platformen – og de er ikke populære uden grund. Selvom stedet har fire forskellige filialer rundt omkring i København så kan du stadig forvente en smule kø, hvis du besøger dem i weekenden.

Læs også: Brunch i København

Frokost i København

Leder du efter de bedste steder at nyde en lækker frokost i København? Herunder har vi samlet en række populære og mindre kendte steder, du kan nyde en god middag til en fornuftig pris. 

Kan du ikke finde dit yndlings spisested på listen?

5. Morgenstedet

 • Prisniveau = $

I et lille hvidkalket hus finder du caféen Morgenstedet. Indenfor står en åbent landkøkken med en ældre brændeovn og en blandet kombination af møbler. Morgenstedet har eksisteret i mere end 20 år, og bygger på et koncept af kollektivisme og frivillighed. 

Alt efter, hvilken kok du finder i køkkenet, byder Morgenstedet på retter fra Østen til Middelhavet. Maden her er vegetarisk, hjemmelavet og baseret på økologisk ingredienser. Du kan ofte vælge mellem både varme retter og salater til billige penge.

Da det er en del af stedets filosofi, så skal gæsterne bidrage for at holde orden og lave priser. Det betyder, at du får din mad serveret, men du skal selv hente dit bestik og vand – ligesom du selv skal rydde dit bord.

6. Hija de Sanchez

 • Prisniveau = $

Hija de Sanchez er mexicansk street food, når det ikke kan blive bedre. Det startede med en lille food biks ved Torvehallerne, som blev startet af chefkokken Rosio Sanchez, der før har arbejdet som dessertkok på Noma.

Hos Hija de Sanchez kan du nyde tacos med godt kød og lokale ingredienser. Alt her er lavet fra bunden. Majsen er imponeret fra Mexico og malet til mel til tortillas. Taco Tuesday bliver bare lidt bedre her.

Stedet er udnævnt som Europas bedste street food i 2018 af EasyJet Traveller Magazine. Ud over placeringen i Torvehallerne, kan du også finde Hija de Sanchez i Kødbyen, Istedgade og Nordhavn.

7. SimpleRAW

 • Prisniveau = $$-$$$

SimpleRAW er ikke bare nomineret til Oplevelsesprisen 2020. Stedet er blandt vinderne i kategorien “bedste smagsoplevelse”. SimpleRAW udspringer af RAW-tankegangen. Det betyder, at der her serveres mad uden hverken konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, farvestoffer, mælkeprodukter og gluten.

På menuen finder du både brunch, frokost og aftensmad. På frokostmenuen finder du både snacks, smoothie bowls, supper og sandwiches m.m. Det behøver langt fra at være kedeligt at spise vegansk!

Alle retterne på menukortet er skabt af medarbejdere, som har både stor viden og entusiasme inden for den veganske gastronomi. Så er du vild med vegansk mad, skal du besøge SimpleRAW på Gråbrødretorv 9.

8. La Banchina

 • Prisniveau = $$-$$$

La Banchina byder på hygge på havnefronten. Året rundt. PÅ Refshaleøen er der en særlig, industriel og urban atmosfære. Dette kan du nyde med en servering af f.eks. en økologisk fire-retters aftenmenu, naturvine eller hjemmebag hos La Banchina. 

Her kan du også nyde den sidste aftensol på den populære badebro. Om sommeren må du heller ikke snyde dig selv for en Aperol Spritz på badebroen. Selve restauranten har også et godt udsyn til havnen. 

La Banchina ligger en god cykeltur fra centrum af København. Men både kaffe, vinterbadning og saunaen gør cykelturen værd – også om vinteren.

9. Neighbourhood

 • Prisniveau = $$-$$$

Neighboorhood byder på både lettere, sprødere og grønnere pizza toppet med sæsonens meste bæredygtige og friske råvarer. Selve dej indholdet er skåret ned til mindre end halvdelen end ved en klassisk italiensk pizza. Dette gør bunden sprødere, og sammen med toppings som friske salater, grøntsager, ost, pesto og lidt fisk eller kød, udgør dette den perfekte smag.

Hos Neighboorhood kan du også nyde cocktails, som er lavet på økologisk spiritus. Cocktailsene kan du få med smag af frugt, grønt, krydderurter og meget mere. Maden bliver serveret ved store langborde, så du rigtig kan føle dig som en god nabo.

Neighborhood på Nørrebro laver nogle helt vild fantastiske pizzaer og cocktails. Har aldrig smagt noget så lækkert før.

Pernille, oplevelsesprisen 2020

10. Kødbyens Fiskebar

 • Prisniveau = $$-$$$

Kødbyens Fiskebar har som en af Københavns få fiskerestauranter en Bib Gourmand for kvalitetsmad til lave priser. Her er fokus på fisk og skaldyr samt gode vine. I de rå lokaler, som stadig bærer præg af de gamle kød haller ved hjælp af genbrug, er stemningen yderst uformel.

Du kan enten slå dig ned ved baren, i de hyggelige sofaer eller ved vinduet. Kommer du forbi om sommeren, er det oplagt at tage maden med udenfor i solen og nyde den. Det er op til dig, om du nøjes med et par småretter, en enkelt hovedret eller en helt stort omgang. Du kan selvfølgelig også nyde godt af barens vinkort eller drinks menuen.

Læs også: Madkursus i København

Billige restauranter i København

Leder du efter billige restauranter i København, hvor selv SU-budgettet kan være med? Så er du kommet til det rette sted. Herunder ser du fem steder, hvor du kan nyde et billigt måltid – uden at gå på kompromis med smagen.

Kan du ikke finde dit yndlings spisested på listen?

11. Pico Pizza

 • Prisniveau = $

Pico Pizza byder dig på tre pizzaer i stedet for én. Her behøver du ikke beslutte dig mellem pepperoni-, Hawaii- eller kartoffelpizza. Konceptet her er nemlig det samme som hos den populære burgerbar Sliders.

På Esperanto betyder Pico pizza. Det er også en sammentrækning af pizza og Copenhagen. Herudover er pico en meget lille måleenhed i det metriske system. Sætter man disse tre ting sammen, giver det Pico Pizza. Et sted, hvor der serveres små pizzaer i København.

Pizzaerne er lavet af surdej, og du kan frit vælge lige præcis de tre pizzaer på menukortet, du allerhelst vil have. Her er både vegetariske, veganske, glutenfri og halal venlige muligheder.

12. OLIOLI

 • Prisniveau = $

OLIOLI kom til Danmark som den første Poke bar i landet. Konceptet Poke Bowl stammer fra hawaii. Det er en kombination af sushi og salat. Hos OLIOLI bliver denne klassiske ret fra Hawaii også krydret med asiatiske elementer. 

Poke Bowls er en lækker kombination af farver, sundhed og mæthed – alt sammen i én bowl. Du kan enten vælge mellem en standard Poke Bowl eller sammensætte din egen. Her er der ingen regler, så du kan få den, som du vil.

På Hawaiiansk betyder OLIOLI glæde. Det passer meget godt, for du kan ikke andet end blive glad, når du får øje- og smager på de lækre farverige Poke Bowls.

13. RizRaz

 • Prisniveau = $

RizRaz ligger i de hyggeligste lokaler midt i det gamle København. Her er masser af plads, og om sommeren kan du sidde den dejlige gårdhave. Her er stemningen meget autentisk, og en oplevelse værd.

Hos RizRaz kan du nyde alt fra seafood til vegetariske og veganske retter. Menuen stammer fra det alsidige mediterranske køkken, hvor smagen er stort. Når du træder ind i restauranten, bliver du mødt af duften af Middelhavet og krydderierne herfra. 

Du kan både sætte tænderne i den store middelhavsbuffet eller bestille en af de velsmagende á la carte menuer. Du bliver transporteret til sydens sommer og sol, når du smager retterne, der er fyldt med både smag, konsistens og kærlighed.

14. Hooked

 • Prisniveau = $$-$$$

Hooked og de tre fyre bag konceptet startede med at turnere rundt på københavnske madmarkeder og festivaler med den unikke foodtruck. I 2017 åbnede de det bedste fiske joint hos Nørrebro. I dag finder du også Hooked i Kødbyen og Carlsberg Byen.

Hos Hooked kan du kaste dig over alt fra lobster rolls og fiskeburgere til poke bowls og fish and chips. Disse fiskeretter passer perfekt til den afslappede aften eller frokost ude i byen.

Hooked er kåret som Byens Bedste streetfood af Berlingske i både 2018 og 2019. Her får stedet virkelig rosende ord med på vejen.

Endelig åbnede der et sted med den afslappede amerikanske tilgang til fisk og skaldyr. Her kan man få mange variationer af fisk, og den sprøde, men samtidig bløde lakseburger er virkelig et hit.

15. Mæxico

 • Prisniveau = $$-$$$

Mæxico hed tidligere Barburrito. Her var den et sted for hurtige tacos og kolde øl. Efter seks år med dette koncept ændrede man stedet til en burrito bar og lavede konceptet om til en restaurantoplevelse.

Her handler det om at få smilene frem hos gæsterne med lækker mad og en god atmosfære. Tag gerne din veninde, kæreste eller mor under armen, fordi mange af retterne hos Mæxico er delevenlige. Du har også mulighed for at lave dine Pastor Tacos – eller du kan nyde en klassisk kæmpe burrito.

Mæxico er stedet, når du leder efter den festlige stemning og et god omgang mexicansk mad. Du kan ikke gå forkert her!

Læs også: Madoplevelser i København

Gode restauranter i København

Leder du efter de bedste smagsoplevelser i København? Her kan du se vores bud på 7 restauranter og spisesteder i København, hvor du skal tage hen, når du skal spise godt. 

Kan du ikke finde dit yndlings spisested på listen?

16. Restaurant Silo

 • Prisniveau = $$-$$$

Restaurant Silo er nomineret til Oplevelsesprisen 2020.  Restauranten ligger i toppen af The Silo i helt oppe på 17. etage. Herfra kan du måske se hele vejen hjem. Selve bygningen er designet af de danske arkitekter fra COBE. 

The Silo er ikke kun hjem til Restaurant Silo. Her finder du også nogle af Københavns mest eksklusive lejligheder.  Heldigvis er den flotte udsigt ikke kun for beboerne, for Restaurant Silo har også storslåede panorama vinduer, hvor du, som nævnt, har en billedskøn udsigt.

Menuen i restauranten ændre sig med årstiderne, men du kan slå dig løs i den fireretters menu eller sammensætte din egen á la carte. Både atmosfæren og priserne er rimelige, selvom omgivelserne er højtflyvende. Silo byder alle velkommen ovenpå.

17. Restaurant KöD

 • Prisniveau = $$-$$$

Restaurant KöD serverer solide kvalitets bøffer. Stemningen her er både afslappet og hyggelig. Som navnet og menuen antyder, så er der heller ingen tvivl om, hvad du kan få her: Det er nemlig et sted for kødelskere.

Du kan ikke kun få udskæringer fra dansk kød. Du kan også nyde både amerikansk og uruguayansk kvalitets kvæg. Restauranten serverer også sideorders, saucer og lækre desserter.

Restaurant KöD er blandt de nominerede til oplevelsesprisen 2020. Her får den rosende ord med på vejen.

Köd restaurant laver noget virkelig lækkert mad med et godt udvalg af lækre bøffer og så et fantastisk tilvalg at kartofler, sovs, tomater osv man kan spise til deres lækre kød.

Pernille, oplevelsesprisen 2020

18. Toto Vin & Spisebar

 • Prisniveau = $$-$$$

Toto Vin & Spisebar er en af de nominerede til oplevelsesprisen 2020. Det er en lille lokal vinbar med et ambitiøst køkken. Her er vinen fokusområdet, imens du også kan nyde retter fra middelhavets køkkener. På menukortet finder du både små og store retter, snack, oste eller desserter.

På vinkortet finder du vine fra hele verden, naturvine, økologiske vine og biodynamiske vine. Her er altid minimum 15 vine på glas, så du har mange valgmuligheder.

Vælger du at besøge Toto Vin & Spisebar på Amagerbrogade, så er du i gåafstand fra Amager Bio, Royal Arena og DR Koncerthuset.

19. Restaurant Basso

 • Prisniveau = $$-$$$

Restaurant Basso byder på Social Dining i hjertet af København. Her kan du vælge mellem 10 og 13 retter, som skal vælges af hele bordet. Menuen skifter efter sæsonen, men du kan altid regne med, at de er meget stærkt inspireret af de italienske køkken. 

Social Dining er en restaurantoplevelse, hvor det handler om at være sammen om noget. Derfor bliver du som gæst taget med på en smagsrejse, hvor du kan smage forskellige serveringer og danne dig flere forskellige indtryk inder én og samme middag.

Da Restaurant Basso ligger i Danmark, er der også en naturlig respekt for de danske rødder og råvarer. Derfor har menuen også et nordisk twist. Hvis du vælger separate kolde- eller varme retter, bør du vælge ca. 3 retter pr. person.

20. Restaurant Uformel

 • Prisniveau = $$$$

Restaurant Uformel ligger et stenkast fra både Rådhuspladsen og Axeltorv. Her er stemningen uformel, og der er højt til loftet. Uformel er nemlig en restaurant, hvor du kan komme forbi til en afslappet aften i rolige omgivelser. Også den gode mad fås til overkommelige priser.

Uformel bliver ofte betegnet som Formel B’s lillebror, fordi du også her finder et personale, som kan trække på gode erfaringer og kompetencer fra restaurant branchen.

Selve restauranten er indrettet med mørke farver. Her er tæpper og filt på væggene, som stemmer godt overens med fokusset på simpel madlavning. Restaurant Uformel er også nævnt i Michelin Guiden. Her har den en MICHELIN Plate for god madlavning.

21. Fuego

 • Prisniveau = $$$$

Fuego betyder ild. Det er den første argentinske restaurant i København, og her både varmer, samler og lysgiver ilden. Hos Fuego er ilden et vigtigt element i den sociale sammenhæng. Maden bliver over tilberedt herover.

Hos Fuego er der fokus på de bedste ingredienser til retterne. Derfor kan du smage kød af den fineste kvalitet. Her serveres nemlig Aberdeen Black Angus kød. Du får altid friske grøntsager serveret til din ret. 

Fuego byder dig velkommen i sin argentinsk-inspirerede steak restaurant tæt ved Nyhavn. Her vil du se, hvordan passionen for det argentinske køkken skinner igennem på menukortet.

22. Dark Waiter

 • Prisniveau = $$$$

Dark Waiter er lige så meget en oplevelse, som det er en restaurant. Her kan du nemlig smage en hemmelig 3-retters menu i mørke. Det betyder, at dine sanser skærpes betydeligt, fordi du nu ikke kan se noget.

Mærk hvordan mørket påvirker din smagssans. Kan du kende smagen? Her sættes både dine sanser og finmotorik på prøve. Èn ting er dog sikkert: Dinner in the Dark er en must try oplevelse i København.

23. Kokkeriet

 • Prisniveau = $$$$

Kokkeriet er det eneste sted på denne liste med én stjerne i Guide Michelin Nordic Cities 2020. Stedet ligger i det hyggelige Nyboderkvarter – en smule væg fra mængden i Indre By.

Hos Kokkeriet er retterne moderne og europæisk mikset med danske finesser og traditioner. Selve steder er meget charmerende og emmer af personlighed og en afslappet atmosfære.

Priserne hos Kokkeriet er ikke lave, men de er lavere end på sammenlignende gourmet restauranter. Du kan bl.a. nyde en Eksklusiv Michelin-middag hos Kokkeriet med 18 serveringer og fuld vinmenu.

Oplev også: Kokkeskole hos Kokkeriet (Michelin)

Nye spisesteder i København

Herunder introducerer vi dig for nogle af de nyere spisesteder i København. Disse steder er kommet til inden for de sidste par år. Her kan du nyde det nyeste, den københavnske madscene har at byde på.

Kan du ikke finde dit yndlingsspisested på listen?

 • Så tip os på @truestory.dk på Instagram

24. Polly

 • Prisniveau = $$-$$$

Polly slog dørene op i december 2019. Stedet er lillesøster til Restaurant Frank i Ny Adelgade, som også har samme ejere. Stedet er en moderne bistro, hvor håndværket og den gode smag, bliver hyldet. Ifølge restaurantchef Anders Vendelbo er stedet “sæsonaktuelt, simpelt og uden så meget bullshit”.

Stedet serverer ikke maden med “pynte urter”, som kun er til, for at billedet kan få en masse likes på Instagram. Her er elementerne i retten til for smagens skyld – og det smager samtidig lækkert.

På Polly kan du bl.a. tage forbi til bare en enkelt ret og et glas vin. Du kan også sætte hele din aften af til at nyde den store menu på hele 7 retter – oven i købet til en meget fornuftig pris.

25. Baka d'Busk

 • Prisniveau = $$-$$$

Baka d’Busk har den mission at give grøntsagerne hovedrollen – på en sjov og anderledes måde. Stedet er åbnet af det noget utraditionelle restauratør kollektiv Plantedrengene.

De drev både Plads’n i Blågårdsgade i sommeren 2018 samt delien Hala Ma Deli på Sankt Hans Torv. Begge steder er lukket til fordel for åbningen af Baka d`Busk.

På menuen her hos plante bistroen finder du udelukkende 100 procent vegetariske retter. Stedet for også rosende ord med på vejen af Politikenmad.dk.

På Baka d' Busk går gulerødder og tomattærter hånd i hånd med fest, kunst og glade dage.

26. Restaurant TOLV

 • Prisniveau = $$-$$$

TOLV ligger på Enghave Plads, som er et elsket sted af de lokale. Her byder restauranten på vin nørderi og sæsonens råvarer. Det er et lille åndehul med en hyggelig atmosfære. Uanset om du skal nyde en rolig tirsdag eller en festlig fredag, så er Restaurant TOLV besøget værd.

Her kan du nyde den sammensatte menu af fire retter. Hertil kan du tilvælge vinmenuen. Du har selvfølgelig også mulighed for at udforske menuen på egen hånd. Menukortet skifter ca. én gang i måneden efter årstidens råvarer. Desuden bliver vinen tilpasset dit måltid. Hos TOLV er du sikret en god helhedsoplevelse i hyggelige omgivelser.

Læs også: Guide til vinsmagning i København

Kaffe og kage i København

Mangler du et sted, hvor du kan nyde det lækreste til den søde tand? Disse tre muligheder byder på the, kaffe, chokolade og kage. Her er alt, hvad du har brug for, når du skal forkæle dig selv.

Kan du ikke finde dit yndlings spisested på listen?

27. Conditori La Glace

 • Prisniveau = $$-$$$

Conditori La Glace er ikke bare Danmarks ældste konditori. Det omtales ofte også som Danmarks bedste konditori. Det blev grundlagt den 8. oktober 1870. Her midt i det gamle Købebhavn har La Glace gennem 6 generationer leveret livskvalitet og lækkert konditori til både Københavnere og besøgende.

Kagerne er derfor meget traditionsrige, og du kan her opleve den ægte kagekunst. Du kan også tage de lækre kager med hjem til eftermiddagskaffen eller fødselsdagen. La Glace er et lille helle i Hovedstaden fyldt med forkælelse.

Læs også: Karamelsmagning i København

28. Café Royal Copenhagen

 • Prisniveau = $$-$$$

Café Royal Copenhagen byder både på dry aged steaks, weekend brunch og den unikke Afternoon Tea, der er inspireret af Arne Jacobsens design. Café Royal er en oplevelse ud over det normale. 

En Afternoon Tea på Café Royal Copenhagen bliver de tre mest unikke timer på din dag. Her får du både søde sager og et touch af design. Vi anbefaler, at reserverer et bord på forhånd, da det er en meget populær oplevelse.

Du kan også besøge baren hver dag fra kl. 11. Her kan du nyde den lækre morgenmad, hvor du med sikkerhed finder dine favorit sager – og dit yndlings koffein fix.

29. Skt. Petri

 • Prisniveau = $$-$$$

Skt. Petri byder på en perlerække af smagsindtryk. Her er stemningen luksuriøs, og dit glas bliver fyldt med champagne fra Moët. Din kop bliver fyldt med te fra Østen, og du kan nyde lækre kager, sandwiches tærter og flødeboller.

Du får svært ved at bestemme, hvad du skal starte med – og svært ved at holde dig tilbage i dette Tea Wonderland. Du kommer til Skt. Petri med kun få minutters gang fra Nørrebro Station.

Oplev også: Middagsophold på Hotel SKT. PETRI

Find oplevelser i København her

Vinsmagning i København

Læsetid: 5 min.

Efterårsferie i København

Læsetid: 8 min.

3 barer med naturvin i København

Læsetid: 4 min.