Herunder har vi samlet en liste med 10 gode frokoststeder i Aarhus.

Listen byder på lidt af hvert, så der er noget både til dem, der er til buffet, dem, der leder efter en hurtig bid mad og dem, der er ude efter en vaskeægte gourmetoplevelse midt på dagen.

 
 

1. Skovmøllen

Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg

Skovmøllen er en lækker frokostrestaurant tæt på Aarhus.

I udkanten af Moesgårds grønne skove og ikke langt fra Aarhus C ligger restauranten, som er et lille stykke idyl med hvidt bindingsværk og gult stråtag.

Stedet åbner på hyggeligste vis dørene til god mad i gårdhaven på en sommerdag og i de varme stuer på en dag, hvor frosten bider i kinderne.

På Skovmøllen serveres der brunch i weekenden, men du finder også en virkelig lækker frokostmenu, hvor fokus er på lokale og bæredygtige ingredienser.

 

2. Jumbo Bakery & Eatery

 Adresse: Mindet 4, 8000 Aarhus & Ankergade 12B, 8000 Aarhus

Den første duft, der rammer din næse, når du træder ind ad døren til Jumbo Bakery & Eatery, er duften af brød. Friskbagt brød.

Men det er heller ikke så mærkeligt, for Jumbo er både bageri, café og frokoststed.

Menukortet skifter med årstiderne, så der er altid noget nyt at prøve for stamgæsterne, men karakteristisk for menuen er, at den tager udgangspunkt i det surdejsbrød, der flere gange om dagen trækkes ud af ovnen.

 

3. Café Fika

Jægergårdsgade 47 & Nørregade 28, 8000 Aarhus

Der er grøn mad på menuen hos Café Fika – fra salater til madpandekager, sandwiches, tærter og meget mere.

Café Fika har guldmærket i økologi, og det grønne er i centrum på de to cafeer.

Sammen med din frokost kan du bestille en frisklavet smoothie eller juice, der enten laves af frugt, grøntsager eller begge dele.

Café Fika er et af de populære frokoststeder i Aarhus. Kom i god tid eller kom væbnet med tålmodighed – maden ér ventetiden værd.

 

4. Langhoff & Juul

Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus

Holder du til i Latinerkvarteret omkring frokosttid, skal du tage forbi Guldsmedgade, hvor Langhoff & Juul ligger.

Find en plads ved et af de rå træborde enten ved vinduet eller længere inde i restauranten, og gå så på opdagelse i menuen, der både byder på håndmadder af den ekstravagante slags, samt salat, sandwich og suppe.

Langhoff & Juul har mange flotte anmeldelser på samvittigheden, og de er både nævnt i White Guide og Den Danske Spiseguide. Der er altså garanti for en god frokost, når du sætter dig til bords her.

 

5. Aarhus Street Food

 Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus

Aarhus Street Food er nok det sted, du får den største frokostbuffet i Aarhus. Men når det så er sagt, må vi hellere skynde os at tilføje, at det ikke er en helt almindelig frokostbuffet, du får her.

Du skal nemlig på opdagelse mellem de mange food trucks i den rå hal for at finde ud af, hvad du har lyst til at spise.

Til gengæld kan du komme rundt i køkkener fra det mest af verden. Du kan din rejse starte med en snasket, amerikansk burger eller en krydret chipati fra Uganda før, at du tager videre mod et stærkt måltid mad i Nepal eller Indien.

Bliver det hele lidt for eksotisk, kan du altid søge mod den madbod, som laver tarteletter, der får mormor til at rødme af stolthed.

 

6. Café Glad

 Frederiks Allé 127, 8000 Aarhus

På Café Glad er økologi, sundhed og bæredygtighed i centrum, og med guldmærket i økologi, er du sikker på, at 90-100% af råvarerne er økologiske.

Det er dog ikke alt, for på Café Glad laves alt fra bunden, så når du vælger at spise frokost her, er det et lækkert, hjemmelavet måltid, du kan sætte tænderne i.

Har du en dag på farten, kan du få alt på menuen med som take away. Så kan du på en sommerdag købe et sundt måltid mad og sætte kursen mod Frederiksbjerg Bypark, der ikke ligger langt fra caféen.

 

7. Substans

 Mariane Thomsens Gade 2F, 11. 1., Aarhus C

På den øverste etage i Pakhusene på Aarhus Ø byder Substans, der har 1 Michelinstjerne, velkommen til en uforglemmelig gastronomisk oplevelse.

I efteråret 2021 genvandt restauranten deres velfortjente Michelin-stjerne i deres nye omgivelser på Aarhus Ø.

Restauranten er inspireret af 1960’ernes stilrene arkitektur, som byder indenfor til en nærværende og varm atmosfære med udsigt til både Riis Skov, Lystbådehavnen og havet.

Her kan du også nyde en fantastisk frokost, som uden tvivl bliver en gastronomisk oplevelse i de smukke lokaler.

 

8. Madklubben Grill

Åboulevarden 32, 8000 Aarhus

På Madklubben Grill bliver du henført til storby-vibes a la New York og Paris tilsat dansk design.

Her får du fremragende mad til fornuftige priser. Og navnet er ikke tilfældigt. Hjertet er nemlig grillen, hvorfra du kan få for eksempel andebryst, lammeculotte og hummer til cheeseburger.

Når vejret tillader det, kan du vælge et af de mange borde udenfor langs Åen.

 

9. Mefisto

 Volden 28, 8000 Aarhus

Mefisto ligger i Latinerkvarterets hyggelige gader, og et bord ved vinduet giver dig et kig ud på de smalle, brostensbelagte stræder.

På en sommerdag kan du også sætte dig i gårdhaven, nyde et glas kølig vin og se frem til en frokost med fisk.

For selvom du kan få andet end fisk på Mefisto, er det nu en gang fisk og skaldyr, frokostrestauranten er kendt for.

Du kan vælge mellem mange forskellige retter fra de klassiske fiskeserveringer, til dampede muslinger og den ekstravagante hummerburger.

 

10. Hamanns, Emma 1990

Gammel Munkegade 5, 8000 Aarhus C

Hos hyggelige Hamanns, Emma 1990 kan du sætte tænderne i lækre frokostretter inspireret af de mange smage, som kvinden bag, Emma Hamanns, har forelsket sig i igennem sit liv.

Retterne bliver løbende skiftet efter sæson, men du finder som regel en form for smørrebrød, salater og lune retter på kortet. Du kan se den nuværende menu her.

Stedet byder også på en hyggelig baggård, der ligger i læ, så selv på kolde dage kan du pakke dig godt ind og nyde at sidde ude i den friske luft.

 

Mere inspiration

Danmarks bedste sushi

Læsetid: 10 min.

Spis godt i Aarhus

Læsetid: 3 min.

Brunch i Aarhus

Læsetid: 7 min.