I befinder jer i Aarhus, og hovedet er fyldt med tanker om, hvad man kan lave i Smilets By. Men det er ikke så svært at finde ud af, for Aarhus byder på en masse spændende oplevelser, aktiviteter og seværdigheder, I kan opleve sammen. 

Det bedste af det hele er, at I ikke behøves at finde pungen frem for at få en fantastisk dag i Jyllands storby. Faktisk gemmer der sig en masse gratis oplevelser rundt omkring, som er værd at udforske.

Vi har samlet 10 gratis oplevelser i Aarhus, så I hurtigt kan få et overblik over, hvad I skal lave, når I besøger byen.

Efterårsferie i Aarhus

Læsetid: 6 min.

10 lækre kaffebarer i Aarhus

Læsetid: 7 min.

Det ukendte Aarhus

Læsetid: 10 min.
 

10 gratis oplevelser i Aarhus

1. Besøg Væksthusene i Botanisk Have

Væksthusene i Botanisk Have, Møllevejen, Peter Holms Vej 10A, 8000 Aarhus

I Aarhus midtby ligger Botanisk Have. Haven bliver flittigt brugt af aarhusianerne. I weekenden står den på fest og farver, og i hverdagen er haven et perfekt spot til en kaffe-date eller en gåtur. På havens bakketoppe kan du kigge ned til Den Gamle By, som hver dag får besøg af nysgerrige gæster.

I Botanisk Have finder du også Væksthusene, som du kan besøge gratis.
Her bevæger du dig igennem fire forskellige klimaer. Rejsen starter i middelhavsklimaet og slutter i den tropiske regnskov. På rejsen kan du opleve omkring 2.000 plantearter, en masse forskellige dufte og sommerfugle, der flyver rundt i kuplerne.

Derudover er Væksthusene i Botanisk Have også et perfekt Instagram spot, hvor man kan tage nogle flotte billeder af alle de forskellige planter.

Du kan læse mere om Væksthusene her.

 

2. Nyd udsigten fra Salling ROOFTOP

Salling ROOFTOP, Søndergade 27, 8000 Aarhus

På toppen af Salling Stormagasin finder du en lille oase med fantastisk udsigt over byen. Salling ROOFTOP er 2.000 kvadratmeter stor med grønne haver, scene, café og udstillingsområder.

På toppen af Salling har du udsigt til blandt andet Aarhus Domkirke, Rådhuset, ARoS og gågaden. Heroppe finder du også Salling SKYWALK, som er en glasplade 27 meter over Strøget. Her har du mulighed for at kigge lige ned på de glade shoppere, der spadserer ned ad den travle gade.
Det kan virke lidt nervepirrende at gå ud på broen, når den er lavet af glas, men det giver en fantastisk udsigt ned til gågaden. Tør du?

 

3. Spadser ned ad Møllestien

 
Møllestien er en gratis seværdighed, du skal se, når du besøger Aarhus.
Det tager ikke mere end 5 minutter at tage en smutvej ned gennem den lille gade med de flotte huse.
 
Gaden er kendt for sine små, farverige huse og brostensbelagte fortov.
Det er primært private boliger, der ligger på Møllestien, men der ligger også overnatningsmuligheder, hvis man gerne vil prøve at overnatte på Møllestien.

Møllestien gennem tiden

 • Gaden har ikke altid været kendt som den smukke gade med hyggelige huse. Helt frem til 1960'erne var gaden en del af slumkvarteret, hvor de fattige boede under kummerlige forhold.

Source: www.aarhuswiki.dk

Når du er i gang med at besøge Møllestien, skal turen også forsætte hen til Mølleparken, som ligger for enden af gaden. Her kan man slå sig ned og nyde en kop kaffe med udsigt til Aarhus Å. 
 

4. Badning ved Ballehage Strand

Ørneredevej 7, 8270 Højbjerg

Vinterbadning er blevet et stort hit det sidste års tid. Det er også forståeligt – for det er en fantastisk følelse, der går igennem kroppen, når man kommer op af det kolde vand. En dejlig måde at starte dagen på eller at koble fra efter en lang uge.

Ved Ballehage Strand er der god mulighed for at hoppe med på trenden. Her er der nemlig opsat en badebro hele året rundt. 

Hvis du ikke er til det kolde vand, kan du også blot nyde den smukke udsigt til Aarhus ude fra broen. Det perfekte spot til en gåtur.

 

5. Besøg dyrene i Marselisborg Dyrehave

Marselisborg Dyrehave, Ørneredevej 6, 8270 Højbjerg

I Marselisborg Dyrehave bor der både hjorte, dådyr og vildsvin. Her kan du komme helt tæt på dyrene og fodre dem med medbragte æbler og gulerødder. Det er vigtigt at huske på, at dyrene er vilde og ikke kæledyr – vær derfor forsigtig, når du besøger dem. Ellers er dyrene meget snakkesalige og kommer gerne tæt på, hvis du har medbragt en gulerod.

Marselisborg Dyrehave er åben året rundt i alle døgnets lyse timer, så der er god mulighed for at besøge de søde dyr. 

Læs mere om dit besøg i Marselisborg Dyrehave her

 

6. Tag på geocaching

Aarhus C, 8000 Aarhus

Har du nogensinde hørt om geocaching?

Geocaching går ud på, at man skal finde små “skatte”, også kendt under navnet geocache, der er placeret rundt omkring.

Geocachen er typisk en lille beholder, for eksempel en plasticbøtte, der indeholder en logbog, hvor man skriver sit navn og dato i. 

For at komme i gang med geocaching skal du blot downloade appen Geocaching. Her får du alt information til at kunne finde din første geocach.

Du kan også prøve Adventure Lab, hvor du kommer på en tur rundt i Aarhus og skal svare på spørgsmål. Du kan blandt andet prøve turen: Besættelsen i Aarhus lige her

God fornøjelse!

 

7. Udforsk Aarhus Domkirke

 

For enden af Store Torv finder du Aarhus Domkirke, der også er kendt under navnet Sct. Clemens Kirke: En gratis seværdighed du nemt kan besøge i midtbyen.

Byggeriet af den historiske kirke blev påbegyndt i 1100-tallets sidste årtier. Kirkens tårn er 96 meter højt, og det er dermed et af de højeste tårne i Danmark. Hvis du befinder dig i nærheden, er kirken bestemt et besøg værd. 

Åbningstider

 • 1. maj - 30. september:
  Hverdage og lørdag 9:30 - 16:00
  Tirsdag 10:30 - 16:00

  1. oktober - 30. april:
  Hverdage og lørdag 10:00 - 15:00
  Tirsdag 10:30 - 15:00

Source: www.aarhusdomkirke.dk

 

8. Gåtur rundt på Den Uendelige Bro

 
På turen mod Ballehage Strand ligger Den Uendelige Bro – en anden gratis seværdighed i Aarhus, du kan besøge. Den Uendelige Bro er en cirkelrund badebro og kunstværk, som blev opstillet i 2015. 
 
Når du besøger Den Uendelige Bro, kan du kombinere det med nogle af de andre gratis oplevelser i Aarhus – såsom en badetur på Ballehage Strand eller et visit hos dyrene i Marselisborg Dyrehave.
 

9. Se Stand Up Comedy på Alberts

 
En oplevelse i Aarhus, der også er værd at prøve, er Stand Up Comedy på Alberts. Alberts er en cocktailbar, der ligger i en kælder på Store Torv.
Selvom det som regel er upcoming komikere, der optræder, har flere kendte komikere allerede været på besøg i kælderen – blandt andet Frank Hvam, Ruben Søltoft, Thomas Warberg og Simon Talbot.
 
Du kan opleve gratis standup fra 20.00 til 22.00 mandag-torsdag. Her åbner dørene kl. 18.00 – kom i god tid, så du er sikker på at få en plads. 
 
Du kan læse mere om arrangementet her. 
 

10. Gå rundt i Latinerkvarteret

 

Kan det være en oplevelse i sig selv blot at bevæge sig rundt i et område?

Her må svaret være ja, når det gælder Latinerkvarteret i Aarhus. Kvarteret rummer af charme med de farverige bygninger, hyggelige caféer og unikke små butikker. Her kan du blandt andet gå på genbrugsjagt i Soul Shine eller nyde en kop kaffe på La Cabra Coffee.

Vil du gerne på kaffekursus?

 

Flere gode oplevelser i Aarhus

Læs også

Smag på Aarhus

Læsetid: 7 min.

Stegt flæsk ad libitum i Aarhus

Læsetid: 8 min.

Brunch i Aarhus

Læsetid: 7 min.