Når sommeren er på retur, og træerne begynder at smide bladene, så de ligger i lysende gule og røde klynger i landskabet, er efteråret for alvor sat ind. Vejret kan være truende med blæst og regn, men nogle dage kan det også føles forårsagtigt, hvis man finder en lille plet med sollys og et tæppe. Men selvom man kan finde sådanne små sommerpletter rundt omkring, så er sommerferien for længst krydset af i kalenderen, og juleferien er ikke rundt om hjørnet før om nogle måneder.

Derfor er det heldigt, at efterårsferien sætter ind, så vi kan nyde den sidste sol eller rykke sammen inden for med stearinlys og varme sokker. Har du planer om at holde efterårsferie i Aarhus? Så tag et kig på siden her. Der er både indendørs hygge og naturoplevelser på programmet, så du uafhængigt af, hvordan vejret arter sig, kan opleve efterårsferien i Aarhus.

 
 

Aktiviteter for børn i efterårsferien

Skal du holde efterårsferie med børn, og mangler du noget at lave med dem, så de ikke kommer til at kede sig, så er der heldigvis et hav af muligheder for aktiviteter for børn i Aarhus.

Hvis skyerne truer med at regne ned over dig, og du har planer om at holde efterårsferie i Aarhus, er det heldigt, at Europas største gokartbane Racehall ligger i Aarhus. Banen er 1000 meter lang og har en bredde på 13 meter, så der er rigeligt med plads at udfolde sig på. 

Tag i én af byens mange Escape Rooms, hvor det gælder om at holde hovedet koldt og løse en række gåder. Prøv Det store Diamantkup, hvor I skal forsøge at finde diamanten fra Aarhus Nationalmuseum. Der skal tænkes hurtigt, for I har kun 1 time!

Hvis der skal være noget til den søde tand, kunne I overveje et kursus i at lave jeres egne flødeboller. Det kan I lære hos Social Foodies, hvor I lærer at sammensætte smage og får afprøvet den svære dyppeteknik. 

 

Flere aktiviteter for børn i efteråret

 
 

Smagsoplevelser i efterårsferien

Hvis I er til gin, så prøv en ginsmagning på Njord Gin Distellery, hvor der nørdes gin. Med afsæt i den danske natur, bliver der eksperimenteret med havtorn, blåbær, gran og lyngblomst for at få de bedste smagsnuancer frem. Under smagningen får I historien om, hvordan makkerparret Troels og Lars Toke fik idéen til at åbne det første destilleri i Aarhus i mere end 100 år og hvorfor den nordiske gud Njord, der er frugtbarhedens og havets gud, skulle lægge navn til destilleriet.

 

Flere smagsoplevelser i efteråret

 
 

Aktive aktiviteter i efterårsferien

Måske forbinder du ikke lige efterårsferien med en tur på vandet, men prøv en tur med RIB-båd på Eventyr på bugten med Aarhus SeaRangers. Her er der fart over feltet, når båden sejler afsted med vind i håret, samtidig med at der er gode fortællinger til ørene. 

Hvis vi bliver ved vandet, så kan du prøve en undervandsjagt med harpun, hvor du blandt andet lærer om de grundlæggende jagtteknikker. Bare rolig, du får selvfølgelig en våddragt på, så du kan holde varmen. 

 

Flere aktive aktiviteter i efteråret

 
 

Kulturelle oplevelser i efterårsferien

Er du til kultur og historie? Der er masser af spændende muligheder i Aarhus at udforske. Kom bag facaderne og få en guidet tur med en hjemløs, hvor du får ærlige og vilde historier fra de hjemløse selv. På turen vil der blandt andet blive besøgt 8-10 forskellige opholdssteder, hvor I får et indblik i tilværelsen for de hjemløse. 

Kombiner en tur i RIB-båd med historie om 2. verdenskrig, når du kan komme på tur med Mai-Event i Aarhusbugten. Her får du fortalt spændende lokale historier fra krigen. 

Du kan også tage på Culture Walk i Aarhus, hvor du vil blive klogere på Jyllands hovedstad og få fortalt om byens spændende fakta og historiske knudepunkter.

 

Flere kulturelle oplevelser i efteråret

 
 

Spa & wellness i efterårsferien

Trænger du til et afbræk fra hverdagen, og vil du bruge din efterårsferie på afslapning og selvforkælelse? Så kan du bestille en ansigtbehandling hos Helle Thorup, hvor du i 75 minutter kan nyde en dejlig ansigtsbehandling. 

Hvis du trænger til at trække vejret og forsvinde ind i dig selv, så prøv floating. På dansk betyder Floating flydeterapi, hvor det gælder om at lukke dine øjne og lade din krop svæve vægtløst i vandet. Lad alt stressen forsvinde ud ad kroppen og ikke mindst hovedet. 

 

Mere spa & wellness i efteråret

 
 

Gratis oplevelser i efterårsferien

Skal efterårsferien være billig, men samtidig fuld af aktiviteter og hygge? Vi har samlet en række bud på gratis oplevelser og aktiviteter i Aarhus for hele familien.

Tag ud og udforsk det værktøj, som fortidens videnskabsmænd brugte og se en af Danmarks første computere på Steno Museet. Du kan blandt andet opleve, hvilke redskaber lægen og tandlægen brugte for 100 år siden, røntgenudstyr og en ambulance trukket af heste. Der er gratis adgang for børn på Steno Museet.

Du kan også tage en tur i Moesgaard Skov, sparke til blade og lede efter kastanjetræer. Hvis du er heldig at finde et så fyld lommerne med kastanjer og tag hjem i varmen til en kop kakao og hyg dig med at lave de sjoveste kastanjedyr. Desuden er et besøg på Skovmøllen også altid hyggeligt – selv på kold efterårsdag.

Tage en tur ned på dit lokale bibliotek for at låne en stak bøger, du kan læse i efterårsferien. På Risskov Bibliotek har de en køkkenhave, hvor du kan læse de lånte bøger i det fri, og er du haveglad kan du kvit og frit få din egen lille have derude. Tager du en tur på DOKK1 er der en masse aktiviteter i efterårsferien, men du kan jo også nøjes med frokost i caféen og en tur på legepladsen bagefter.

 
 

The Big Five - Aarhus' store attraktioner

Er du løbet tør for idéer til ting at lave i Aarhus? Her har vi samlet 5 af de mest populære seværdigheder i byen. 

En af de absolut mest populære attraktioner i Aarhus er ARoS Kunstmuseum. Navnet Aros stammer fra Aarhus gamle navn, som nemlig var Aros. Øverst på museet kan I tage en tur rundt i regnbuen, hvor I har udsigt over hele Aarhus i forskellige nuancer. 

En anden populær attraktion i Aarhus er Den Gamle By. Oplev hvordan det var at bo i Aarhus i 1800 og 1900-tallet. Besøg blandt andet bageren, købmandsgården, automobilforretningen og smykkeskrinet – alt i autentisk stil. 

Oplev Halloween i Tivoli Friheden i efterårsferien. Tag børnene med på en skræmmende sjov skattejagt og prøv de sjove forlystelser, der er i parken.  

Hvis du er interesseret i fortidens historie, så tag et smut forbi det arkitekttegnet Moesgaard Museum, hvor fortiden bliver bragt til live. Opdag arkæologiske udgravninger – blandt andet Grauballemanden, som er verdens bedst bevarede moselig. 

Besøg Marselisborg Slot, som er H.M. Dronningens sommerresidens. Når Dronningen ikke befinder sig på slottet, kan I tage et kig ind i den smukke slotshave. Lige ved siden af slottet ligger Mindeparken, hvor I kan nyde en madpakke, mens børnene leger på den store legeplads. 

 

Læs også

Smag på Aarhus

Læsetid: 7 min.

6 skræmmende gode ideer til Halloween med vennerne

Læsetid: 11 min.

29 Attraktioner i Danmark

Læsetid: 35 min.
 

Se flere oplevelser i Aarhus