Det er svært at nå det hele – også aktiviteter for børnene, som man jo ellers ofte gerne vil bruge lidt mere tid på.

Det behøver ikke at være noget stort. Det kan være små, hyggelige oplevelser i hverdagen, der kan være med til at gøre hele forskellen – både for børnene og forældrene. Spørgsmålet er bare, hvad skal du finde på at lave med ungerne?

Her finder du en masse idéer til hvilke aktiviteter, I kan tage på med ungerne. Her er noget for alle skemaer og budgetter. Nederst på siden finder I 5 idéer til gratis aktiviteter for børn.

 

Skønne børneaktiviteter i hele Danmark

Vi har samlet nogen aktiviteter for børn, som du kan lave året rundt.

Her er både til regnvejrsdagene eller dage, hvor vejret ikke er til at være ude i og der er brug for indendørsaktiviteter for børn.

Vi har også fundet nogle udendørsaktiviteter for børn frem, som er gode til de varmere dage – eller bare til dem, der ikke mener, at der findes dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Til sidst i indlægget kan du også finde nogle idéer til gratis aktiviteter for børn.

 

Aktiviteter for børn i København

Der er noget eventyrligt over København, og det kan mærkes af folk i alle aldre.

Tag børnene med ud for at opleve de mange aktiviteter København byder på og få en hyggelig dag med oplevelser i børnehøjde.

Find et udvalg af aktiviteter for børn i København her.

 

Tivoli i København

Planlægger I at besøge Tivoli i København i 2023? Hos Tivoli finder I oplevelser for hele familien.

Tag på eventyr i de smukke haver, hvor I kan udforske alt fra den kinesisk inspirerede bambuskov til Rasmus Klumps Verden eller tage en pause på Plænen og nyde atmosfæren. Oplev sommerens farver og fester i Tivoli eller gå på opdagelse i den magiske julestemning, der brede sig i parken, når vinteren banker på døren.

I vælger selv, hvilken dag og tid på året I vil afsted.

Værd at vide

 • Børn under 1 år kan prøve forlystelser uden turpas i følge med en betalende person over 14 år.

 • Børn under 3 år kan komme gratis ind i Tivoli i følge med en voksen.

Source: Opdateret Maj 2023

 

Slikkepindekursus hos Sugar Pilots

Hos Sugar Pilots i København kan I komme på slikkepindekursus, hvor I lærer at lave lækkert (fredags-)slik med smage fra hele verden. Her er skruet op for glimmer og farver, så det er virkelig en sjov og kreativ stund for både børn og voksne.

Sugar Pilots har forskellige årstids- og tema-baserede kurser, som du selvfølgelig også kan komme på gennem Truestory. Hold øje med Sugar Pilots Instagram for særlige datoer.

Værd at vide

 • Man skal minimum være 3 år for at være med på et kursus. Fra 3-11 år skal man have en hjælper, der er mindst 15 år.

 • Hvis man bare hjælper, så skal man ikke betale for kurset.

 • Er man 12 år eller derover kan man komme på kurset uden følgeskab af en voksen.

Source: Opdateret januar 2022

 

Op, op, op på klatrekursus hos Blocs & Wall

Det går op, op, op, når du klatrer! Og det kan være svært at få koordineret både arme og ben på samme tid, så de arbejder sammen og hjælper dig frem. Det kræver lidt teknik, men hele familien kan sagtens være med og klatre side om side.

Hos Blocs & Walls kan I komme på 2 timers klatring med en uddannet instruktør i Nordeuropas største klatrehal. Her får I lov til at prøve kræfter med at klatre på både 5 og 15 meter høje klatrevægge.

Værd at vide

 • Alle fra 5 år kan være med til klatring.

Source: Opdateret januar 2022

 

En anden verden med virtual reality hos Limitless

Det er næsten som et trylleslag for så snart, I tager brillerne på, træder I ind i en anden verden.

Virtual reality tager jer langt væk fra det, I kender og med ind i en ny og spændende verden.

Hos Limitless i København og Aarhus får I en introduktion til virtual reality og 25 minutters spilletid. Her er mange forskellige spil at vælge imellem, og I kan være op til 8 personer af gangen – så der er plads til hele familien.

Værd at vide

 • Alle fra 10 år kan være med til virtual reality.

Source: Opdateret januar 2022

 

Familiefavoritten hos Meyers Madhus

På et pizzakursus bliver pizzaen nørdet! Først skal dejen laves, så bunden kan blive tynd og sprød, og bagefter er det tid til at vælge det helt rigtige fyld inden, at pizzaen sendes i ovnen. Til sidst mangler du kun at tage en bid af den friskbagte pizza.

Hos Meyers Madhus kan hele familien komme afsted på pizzakursus, så I er klar til pizzaaften hjemme – med alle familiemedlemmerne i køkkenet selvfølgelig.

Værd at vide

 • Alle fra 12 år kan komme med på pizzakursus.

Source: Opdateret januar 2022

 
 

Aktiviteter for børn på Sjælland

Skal I finde noget at lave sammen på Sjælland? Her finder I masser af aktiviteter for børn i alle aldre, og vi har idéer til et par stykker.

Læs også Nordsjælland

 

Tag i klatrepark på Gavnø Slot

Spænd seletøj og hjelm, når turen går op i Gavnøs 150-årige trækroner i mange forskellige højder og sværhedsgrader.

Flere forskellige baner står klar med sjove, spændende og udfordrende oplevelser, lige fra juniorbanernes sjove og rekreative aktiviteter til højest oppe i trækronerne, hvor de nyeste baner for alvor giver et adrenalin-kick.

Spørgsmålet er så, hvor højt, hvor langt og hvor længe, I vil udfordre jer selv.

Værd at vide

 • Alle fra 3 år kan komme med i klatreparken.

Source: Opdateret januar 2022

 

Besøg Alpacapark

En dag i selskab med alpacaer – har I prøvet det før? Kom helt tæt på de firbenede uldtotter på denne oplevelse hos Alpacapark.

Alpacaen er et roligt og nysgerrigt dyr, der gerne titter hovedet frem for at sige hej, når I kommer forbi. Når I besøger Alpacapark får I en grundig rundtur og det venlige personale vil meget gerne svare på spørgsmål om de omvandrende skyer, imens de fortæller alt om alpacaerne.

Medbring gerne jeres egen picnickurv, som I kan nyde i de smukke omgivelser tæt på naturen og selvfølgelig de nuttede alpacaer.

Værd at vide

 • I må gerne medbringe egen mad og drikke

 • Børn kan kun deltage ifølge med en voksen

Source: Opdateret marts 2023

 
 

Aktiviteter for børn i Aarhus

Jyllands hovedstad byder på massere af spændende og sjove aktiviteter og oplevelser for alle aldre. Selvfølgelig kender man til AROS-regnbuen og Moesgaard museum, men Aarhus byder på så meget mere end de mest kendte oplevelser.

Læs også Smag på Aarhus

 

Sabotage i Aarhus med Solve a Mystery

Solve A Mystery tager jer med på en anderledes tur i Århus, så I kan opleve de kendte seværdigheder på nye måder.

Kom rundt til de historiske bygninger og karakteristiske kendetegn på en underholdende måde, hvor alle fra 6 år kan være med.

Værd at vide

 • Børn fra 6 år kan være med.

Source: Opdateret januar 2022

 

Kør Gokart

Oplev farten og vinden i håret.. eller hjelmen? Med Gokart kan du komme ud og prøve at køre stærkt og tage skarpe sving i sikre omgivelser. Om du er den kontrollerede kører som skal sikkert igennem banen, eller en fartdjævel der aldrig trykker på speederen, så er oplevelsen for alle der gerne vil have en super sjov oplevelse.

Værd at vide

 • Børn min. højde: 120cm

 • Voksne min. højde: 150cm

Source: Opdateret marts 2023

 

Weekendbrunch på Skovmøllen

Der er noget helt særligt over at tage på skovtur sammen. Selv hvis vejret ikke helt er på jeres side, kan I stadig nyde den smukke skov til brunch på Restaurant Skovmøllen i Moesgaard Skov syd for Aarhus.

Her kan I hygge jer sammen hele familien i den gamle kro, som ligger smukt i hjertet af naturen. Skovmøllen har fungeret som beværtningen siden 1800-tallet.

Gennem Truestory kan I købe en lækker weekendbrunch med 3 serveringer og 1 glas bobler til de voksne, og menukortet byder også på lækkerier til familiens yngste medlemmer på dagen – så de får lige præcis dét, de har lyst til den dag.

Værd at vide

 • Alle er velkomne.

 • Restaurant Skovmøllen har åbent hele året på udvalgte dage.

Source: Opdateret januar 2022

 
 

Børneaktiviteter i Midtjylland

Der er masser af aktiviteter for børn og familiemedlemmer i alle aldre i Midtjylland – faktisk så mange at man overhovedet ikke kan holde styr på dem alle. Derfor har vi lavet en lille liste med vores favorit-oplevelser i Midtjylland.

Læs med nedenunder.

 

Find Nordens guld

Ja, den er god nok, det er ikke kun i det vilde vest, at guldgraverne har travlt. Rav kaldes nemlig Nordens guld, og langs kysterne kan du være heldig at finde de lysende, gule klumper. Tag med på en ravsafari og lær, hvordan du finder ravstykkerne mellem de mange gule sten på stranden.

Værd at vide

 • Alle er velkomne på ravsafari.

Source: Opdateret januar 2022

 

Søde sæler

Et gammelt ordsprog siger jo, at man ikke skal skue hunden på hårene, og det samme kan man sige om sælhunden. For selvom den ser blød og nuttet ud, er den faktisk et af havets største rovdyr herhjemme.

På sælsafarien lærer I mere om sælerne, lige som I også vil opleve dem tæt på i deres naturlige omgivelser.

Værd at vide

 • Alle fra 3 år kan komme med på sælsafari.

Source: Opdateret januar 2022

 

Vildmarksbrunch i Mols Bjerge

Bålet er tændt, og varmen breder sig, mens vandet til cowboykaffen fra det lokale risteri koger i de sorte kedler. Der er dækket op med køkken- og bålgrej, og lækre lokale råvarer er stillet op som en appetitvækker på det måltid, I skal bruge de næste par timer på at tilberede.

Karpenhøjs vejledere guider jer til brændehugning, bollebagning i middelalderovn, røgning af fisk og brug af havens urter i en alsidig og sæsonbestemt brunchmenu. Når arbejdet ved bålene er vel overstået er det på tide at sætte sig til rette på de bløde lammeskind og nyde resultatet. Kombinationen af smag, hygge og udsigten over Nationalpark Mols Bjerge giver byernes caféer kamp til stregen.

Værd at vide

 • Vildmarksbrunch er egnet som familieaktivitet helt ned til 4 år.

 • Det vurderes dog, at børn fra alderen 13 år+ får mest glæde af den.

 • Børn under 4 år er gratis.

Source: Opdateret januar 2022

 

Ophold i FÆNGSLET

Fængslet lukker dørene i til en overnatning bag tremmer, og medmindre du bryder ud, og tager en middag i byen, står menuen (næsten) på vand og brød.

Her får I et lille indblik i, hvordan livet som indsat har været i det tidligere Horsens Statsfængsel, og mon ikke fortællingerne om flugtforsøgene fra de små celler nok skal få de stækkede vinger til at længes efter at kunne flyve frit igen.

Værd at vide

 • Der skal være en voksen over 18 år med på overnatningen.

 • De guidede rundvisninger anbefales fra 7 år og opefter. Mindre børn må gerne deltage, men det er ikke sikkert, det giver mening.

Source: Opdateret januar 2022

 
 

Aktiviteter for børn i Odense

Odense er i sandhed en eventyrlig by. Ja, det er nok en kliché om H.C. Andersens fødeby, men det gør det ikke mindre sandt.

I Odense finder I selvfølgelig også aktiviteter for børn, så hele familien kan være med.

 

Chokoladekursus

Hos Odense Chokoladehus kan I komme på chokoladekursus, hvor I lærer at lave jeres helt egne chokolader.

Her får I indblik i alt fra fyldet i chokoladerne til hvordan man støber de flotte spejlblanke godter.

Børn fra 10 år er velkomne på chokoladekurset, som uden tvivl er et hit hos alle med en sød tand.

Værd at vide

 • Alle fra 10 år kan deltage i kurset.

Source: Opdateret januar 2022

 

Lav håndlavede lys ved Mornsol

Hos Mornsols lysstøberi kan du lave dine helt egne håndlavede lys, hvor du selv bestemmer, hvilke farver og former dine unikke lys skal have. Under oplevelsen får du personlig vejledning og bliver klogere på kunsten at støbe lys. Der er også plads til at nyde lidt at drikke imens, imens man dypper sine lys.

Når tiden er kommet til, at lysene skal tørre, kan du udforske den smukke natur i området ved Odense kanal eller nyde en snack i loungen.

Du får selvfølgelig dine nye håndlavede lys med hjem efter oplevelsen.

Værd at vide

 • Min. alder: 5 år.

Source: Opdateret marts 2023

 

Brunch med hele familien

Hvis I trænger til en rigtig hyggestund sammen som familie, er der ikke noget som at gå ud at spise.

Brunch er det perfekte måltid ude for alle aldre, så det hverken er for tidligt eller for sent. Og så er der så meget forskelligt på kortet, at det er til at finde noget for alle.

Hos Eydes Gastro Pub kan I få en rustik brunch med klassiske brunch- og frokostretter. Hvis I køber oplevelsen gennem Truestory er der kaffe, te, kakao og juice ad libitum – mmmm.

Værd at vide

 • Alle aldre er velkomne.

 • I kan overveje at købe brunch til de voksne via knappen ovenfor og lade de små blive inspireret af kortet på dagen.

Source: Opdateret januar 2022

 
 

Aktiviteter for børn på Fyn

Som en smørklat midt i landet ligger Fyn og lokker med hyggelige børneaktiviteter.

Det er ikke kun i de store byer, at der venter gode oplevelser, for du kan hurtigt komme ud i naturen for at bruge energien i skoven eller ved stranden ligegyldigt, hvor end på Fyn du befinder dig.

 

Vildmarksmad ved det Sydfynske Øhav

Findes der noget bedre end en dag ude i naturen sammen?

Med Lifeplan Kayak & Friluftsliv kan I komme på naturoplevelse ved Rantzausminde Camping på Sydfyn ved det Sydfynske Øhav.

Her er der fokus på naturens spisekammer og lokalt producerede råvarer.

Der tilberedes mad over bål med tips og tricks, og så er der hyggelig fællesspisning i det fri.

Hvis I trænger til en dag sammen under åben himmel er dette den perfekte oplevelse. Børn fra 6 år kan være med på turen.

Værd at vide

 • Børn fra 6 år kan komme med på oplevelsen.

Source: Opdateret januar 2022

 

Klatring i Gorilla Park

Er I til klatring og flot natur? Hos Gorilla Park har I mulighed for at kaste jer ud i flere forskellige klatrebaner, der alle har forskellige sværhedsgrader.

Klatrebanerne er spændt op mellem træerne i 1-26 meters højde, hvor alle kan være med.

Børn fra 4 år kan være med, så selv familiens yngste medlemmer kan finde deres indre abekat frem.

Værd at vide

 • Børn fra 4 år kan komme med på oplevelsen.

Source: Opdateret januar 2022

 

Flødebollekursus på Sydfyn

Man kan komme på flødebollekursus flere steder i landet, og Sydfyn er ingen undtagelse.

Her kan I prøve kræfter med de lækre godter hos Ærli udenfor Haarby.

Ærli blev grundlagt med fokus på at lave kvalitets flødeboller, som smager fantastisk, er tilgængelige for alle og som ikke koster en formue.

Her lærer I hele processen fra at piske det perfekte skum til at lave flødebollerne og overtrække dem med chokolade.

Børn fra 10 år kan være med – og er er masser af smagsprøver undervejs og flødebollerne? Dem tager I selvfølgelig med hjem.

Værd at vide

 • Børn fra 10 år kan være med på flødebollekursus.

 • Børn under 18 år skal være i følge med en voksen.

Source: Opdateret januar 2022

 
 

Aktiviteter for børn i Nordjylland

Oplev Nordjylland med de mindste. Her finder I fantastisk natur, hyggelige byer og byliv – ja, alt hvad I kunne tænke jer, når I skal finde aktiviteter for børn.

 

Aalborg under besættelsen

Glem alle forestillinger om støvede bøger og lange snørklede fortællinger. Grib i stedet jeres jakker, snør skoene og tag ud for at opleve historien, hvor den udspillede sig under 2. Verdenskrig.

Aalborg var en strategisk vigtig by for Tyskland, der gerne ville erobre Norge, så derfor spillede byen en særlig vigtig rolle under krigen.

Mærk historien på egen krop, når I står foran Gestapos hovedkvarter eller kig jer over skulderen, når fortællingerne om byens berømte modstandsgrupper pludselig bliver levende foran jer.

 

Værd at vide

 • Alle aldre er velkomne, men man skal kunne gå ca. 5 kilometer.

Source: Opdateret januar 2022

 

RIB-safari på Limfjorden

Der er vind i håret, når de to motorer, der hver har 300 hestekræfter under hjelmen, sætter i gang, og skyder ud over Limfjorden.

Der er dog mere end vind i håret, for turen bliver også fyldt med historier fra Limfjorden, og måske kigger sælerne forsigtigt frem fra dybet. Skal Aalborg og Limfjorden udforskes, er det alletiders at gøre det fra vandsiden.

Værd at vide

 • Børn fra 10 år kan komme med på RIB-safari.

Source: Opdateret januar 2022

 

Kreahygge hos Fidus

I kan se frem til hygge, sjov og en kreativ oplevelse, når I besøger FIDUS. Det er den perfekte mulighed for at lave krea med børn, hygge med en man har nær eller få nye bekendtskaber.

I kan male og dekorere jeres egen ting, som I kan tage med hjem efter turen i det kreative værksted. Mal f.eks. jeres egen sparebøsse, skålen til fredagsslikket eller dekorer jeres eget net. Slip fantasien løs og hyg jer med jeres kreative projekt med lidt ekstra forkælelse, i form af slik og sodavand.

FIDUS er klar til at byde jer velkommen.

 
 

Aktiviteter for børn i Syddanmark

Den sydlige del af vores lille land byder på en håndfuld unikke og fantastiske oplevelser. Alle kender til Legoland, men Syddanmarks skjulte perler er bestemt værd at kende til.

 

Tag en dag i WOW PARK

Der er leg, latter og liv i naturen ved WOW PARK Billund, hvor hele familien kan samles til en dag med udendørs aktiviteter. Klatre op i træerne, tag rutsjebanen ned og gentag processen så mange gange I vil, i sikre omgivelser.

Her er både oplevelser til store og små, til de kreative, de modige, de dyreglade og dem, der egentlig bare gerne vil prøve lidt af det hele.

Værd at vide

 • Min. alder: 0 år

 • Børn fra 0-3 år kommer gratis ind i parken

Source: Opdateret marts 2023

 

Oplev Sort Sol

De flyver og basker, dykker og stiger, danner ringe og formationer og pludselig falder de til ro og solen vender stille tilbage, indtil den synker ned i horisonten.

Det er sort sol, der flyver ind over landet, og imens det står på, er det næsten som om, at solen bliver formørket. Stærenes ’godnatdans’ er en naturoplevelse, som ikke kun ornitologer bør unde sig selv.

Værd at vide

 • Alle er velkomne, så længe man kan gå (eller blive båret) 1-2 kilometer.

Source: Opdateret januar 2022

 

Dyrepasser for en dag

Skærup Zoo åbnede i 2001 under navnet Skærup Mini Zoo, men som årene gik, kom der flere og flere eksotiske dyr i zooen, og siden 2007 har navnet været Skærup Zoo.

I Skærup Zoo lægges der vigtigt på formidlingen af deres store viden om dyr, og der arbejdes for bevarelsen af truede dyr og naturen i et større perspektiv. Der er over 100 forskellige dyrearter i Skærup Zoo, og det er muligt at komme tæt på dem alle.

For eksempel som dyrepasser for en dag, hvor I får mulighed for at følge en dyrepasser og hjælpe til med at lave foder og give det til dyrene.

Værd at vide

 • Børn fra 8 år kan prøve kræfter som dyrepasser for en dag, men alle er velkomne i parken.

Source: Opdateret januar 2022

 
 

5 idéer til gratis aktiviteter for børn

Det behøver ikke at koste noget at have det sjovt med ungerne, for der er rigtig mange gratis aktiviteter for børn, som I kan udforske.

Her giver vi 5 bud på, hvad I kan lave af gratis aktiviteter for børn.

På en regnvejrsdag er det altid hyggeligt at krybe sammen hjemme i stuen for at se en god film eller måske rykke ud i køkkenet til en dag med madlavningsprojekter. Hvem kunne ikke godt spise en pandekage?

Det er ikke kun hjemme, der er gratis aktiviteter for børn, og vil du gerne ud for at opleve noget med ungerne så lav en picnickurv og tag familien med en tur i parken. Her kan børnene løbe rundt og lege, mens de voksne snakker eller måske bare tager en velfortjent pause.

Er der en legeplads i nærheden, vil børnene helt sikkert synes, det er et hit at få lov til at bruge noget energi der. Især, hvis der ovenikøbet er jævnaldrende børn, de kan lege med.

5 idéer til gratis aktiviteter for børn

 1. Ud i naturen

  Pak dagens frokost sammen og tag ud i naturen til en picnic. Det er hyggeligt ligemeget om det nærmeste stykke grønt hos jer er en park, skov, strand eller måske bare ude i haven.

 2. Hjemmebiograf

  Skab rigtig biografstemning hjemme i stuen. Lav en mini-slikbod med popcorn og snoller, så ungerne selv kan bestemme, hvad de har lyst til. Sluk lyset, træk gardinerne for og kryb sammen i biografmørket til den seneste (streamede) Blockbuster.

 3. Røg i køkkenet

  Hvad med at bage eller lave mad sammen? Vælg en opskrift, som er helt enkel, hvis I har små børn og gør ingredienserne klar i skåle. Så er det nemt for alle at hjælpe til - uden stress hos de voksne.

 4. Nye græsgange

  Prøv at finde en ny legeplads, som I ikke har besøgt før. Besøg et nyt område i byen eller tag til en ny by, I aldrig har været i. Det behøver ikke at være noget vildt specielt - men bare det at se noget nyt, kan være forfriskende for alle aldre.

 5. Biblioteket

  Bibliotekerne nu om dage er meget mere end reoler. Her finder I typisk spil, legetøj og I skal selvfølgelig også gå på opdagelse i alle de 'nye' bøger, I ikke har derhjemme. Tag selv snacks med eller smut forbi caféen, hvis jeres biblioteket har én.

 

Læs også