Ramasjang, Youtube og Netflix kører nok i ring hos de fleste børnefamilier, når mor og far liige har noget, de skal have ordnet. Så er der styr på børnebanden så længe. Det er jo ikke nogen hemmelighed, men en gang i mellem er der både tid og overskud til at skifte skærmen ud med nogle andre aktiviteter for børn.

Det behøver ikke at være noget stort. Det kan være små, hyggelige oplevelser i hverdagen, der kan være med til at gøre hele forskellen – både for børnene og forældrene. Spørgsmålet er bare, hvad skal du finde på at lave med ungerne?

Find aktiviteter for børn her

Vi har samlet noget aktiviteter for børn, som du kan lave året rundt. Til regnvejrsdagene eller dage, hvor vejret ikke er til at være ude i, har vi samlet noget indendørs aktiviteter for børn, lige som vi også har fundet nogle udendørs aktiviteter for børn frem, som er gode til de varmere dage – eller bare til dem, der ikke mener, at der findes dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Til sidst i indlægget kan du også finde nogle idéer til gratis aktiviteter for børn.

Psst! Vi har inddelt artiklen her geografisk, så du nemt kan finde de oplevelser, der er tæt på dig, hvad enten du er på udkig efter aktiviteter for børn i Roskilde eller i Sønderjylland. Du skal bare være opmærksom på, at nogle af oplevelserne kan prøves flere steder i landet.

Aktiviteter for børn i København

Der banker et hjerte i København som alle, der besøger byen, kan mærke slå. Der er et liv og en energi i byen, som man ikke kan lade være med at blive smittet af, hvad enten man er barn eller voksen. Tag børnene med ud for at opleve de mange aktiviteter København byder på og få en hyggelig dag med oplevelser i børnehøjde.

Find et udvalg af aktiviteter for børn i København herunder.

 

Friskkogte, klistrede karameller

Hvem vil have en smagsprøve?

Duften af karameller kan hurtigt få tænderne til at løbe i vand, så det er heldigt, at der er smagsprøver nok, når karamelkogeren går i gang med at lave karameller. Kig karamelkogeren over skulderen og se, hvordan de klistrede karameller bliver foldet og formet.

Op, op, op

Klatring er en aktivitet for børn i København, hvor der kan blive brugt en masse energi.

Det går op, op, op, når du klatrer! Og det kan være svært at få koordineret både arme og ben på samme tid, så de arbejder sammen og hjælper dig frem. Det kræver lidt teknik, men hele familien kan sagtens være med og klatre side om side.

En anden verden

Oplev en helt ny verden med virtual reality.

Det er næsten som et trylleslag for så snart, du tager brillerne på, træder du ind i en anden verden. Virtual reality tager dig langt væk fra det, du kender så godt og med ind i en ny og spændende verden. Gå på opdagelse i mulighederne og husk, at så snart du tager brillerne af, er du igen tilbage i den verden, du kender.

Flødebolleræs

Lav de lækreste flødeboller til slikskålen.

Hvad er der i slikskålen hjemme hos jer? Flødeboller og bland-selv-slik er ofte blandt godterne, når der bliver valgt slik til weekendens familiehygge. Vil du opgradere slikskålen, kan du fylde den med hjemmelavede flødeboller og med en lille smule hjælp, er de faktisk ikke så svære at lave selv.

Pizza – en familiefavorit

Pizzakursus er en god aktivitet for børn, når det regner i København.

På et pizzakursus bliver pizzaen nørdet! Først skal dejen laves, så bunden kan blive tynd og sprød, og bagefter er det tid til at vælge det helt rigtige fyld inden, at pizzaen sendes i ovnen. Til sidst mangler du kun at tage en bid af den friskbagte pizza.

Aktiviteter for børn på Sjælland

Energien fra hovedstadens bankende puls strømmer ud i oplandet, og når på ingen tid Køge, Ringsted, Roskilde og alle andre byer på Sjælland. Det er nemlig ikke kun i København, du finder aktiviteter for børn, for rundt omkring på Sjælland finder du også mange børneaktiviteter, der både kan opleves på en regnvejrsdag og i solskin.

Få inspiration til aktiviteter for børn på Sjælland herunder.

 

LÆS OGSÅ: Aktiviteter for børn på Nordsjælland

 

Hurtige hestekræfter

På tur i en superbil.

Der er nok lidt tid til, at børnene selv kan indtage førersædet, men derfor kan man jo godt være vild med fart og fede biler. Som passager i en hurtig bil er der en professionel kører, der sætter sig bag rattet, så turen kan foregå helt uden bekymringer fra mor og far.

Fuld fart på

En RIB-tur er en aktivitet for børn, der giver dem lov til at opleve Sjælland på en helt ny måde.

Det går stærkt, når RIB-båden sætter i gang, og suser ud over bølgetoppene. Fart er dog ikke det eneste, du kan forvente af turen, for der venter også naturoplevelser ude på havet, hvor sæler og marsvin lever, og skibene sejler helt tæt forbi.

Aktiviteter for børn på Fyn

Som en smørklat midt i landet ligger Fyn og lokker med hyggelige børneaktiviteter. Det er ikke kun i de store byer, at der venter gode oplevelser, for du kan hurtigt komme ud i naturen for at bruge energien i skoven eller ved stranden lige gyldigt, hvor på Fyn du er.

Få inspiration til gode udendørs aktiviteter for børn herunder, hvis du er på Fyn. Bliver det regn, så har vi selvfølgelig også et par idéer til indendørs aktiviteter for børn, som du kan se nærmere på.

 

LÆS OGSÅ: Aktiviteter & oplevelser i Odense

Oplev hvaler i Danmark

Der lever mange marsvinehvaler i Lillebælt.

Marsvinet er ikke kun et blødt kæledyr hjemme på børneværelset, det er også verdens mindste hval. Der er ikke mange, som ved det, men faktisk lever marsvinet i de danske farvevande, og du kan sejle med ud for at opleve, hvordan de boltrer sig i bølgerne.

Sejltur med Aventura

Tag på sejltur med Aventura, hvis du vil opleve udendørs aktiviteter for børn.

Det gamle træskib Aventura sætter sejl og stævner ud på Lillebælt med kursen sat efter de spændende fortællinger. Oplev de små hvaler, marsvinene, svømme forbi og hør historierne om, hvordan landskabet her er formet og præget af istiden.

Aktiviteter for børn i Jylland

Når du kører gennem Jylland, vil du hurtigt opdage, hvor stor variationen i landskabet er. Fra de åbne vidder til de tætbebyggede byer, videre ud mod det vindblæste hav og tilbage mod de frodige, grønne marker. Den store variation spejler sig derfor også i de aktiviteter for børn, du kan opleve.

Find et udvalg af aktiviteter for børn fra Sønderjylland til Nordjylland herunder.

 

LÆS OGSÅ: Oplevelser i Jylland for børn & voksne

Først over målstregen

Hvem vinder det store familierace?

Det gælder om at komme først over målstregen, når der skal køres race i gokarthallen. Her kan hele familien dyste om at indtage sejrsskamlen, så det gælder om at holde foden klar på speederen, når nedtællingen begynder. 3…2…1…

Se stærene danse

Sort sol er en af de mange aktiviteter i Sønderjylland for børn & voksne.

Når stærene samles i flokke på op mod 1 million fugle, ligner det til forveksling, at solen formørkes og forsvinder. Sort sol kaldes det, og det er et imponerende syn at være vidne til at se, hvordan stærene danser på himlen.

Klar til CS:GO?

Klar til kamp?

CS:GO er virkelig et hit for tiden, og både børn og voksne kan bruge mange timer foran computeren. Det handler nemlig ikke kun om at spille, men også om at forbedre teknik og arbejde sammen. Til en holdtræningsdag kan du lære, hvordan du bliver en bedre holdspiller, når Tricked eSports deler ud af deres viden.

Find Nordens guld

Tag på ravsafari ved vestkysten.

Ja, den er god nok, det er ikke kun i det vilde vest, at guldgraverne har travlt. Rav kaldes nemlig Nordens guld, og langs kysterne kan du være heldig at finde de lysende, gule klumper. Tag med på en ravsafari og lær, hvordan du finder ravstykkerne mellem de mange gule sten på stranden.

Wakeboard til vandhundene

Wakeboard er en aktivitet for børn, der er vilde med vand.

Wakeboard er en alt i én oplevelse, for faktisk er vandsporten en kombination af surfing, snowboarding og vandski. Det kræver armkræfter at holde fast, når du bliver trukket rundt på kabelbanen, men heldigvis er det ikke værre end, at selv de mindre familiemedlemmer kan være med.

Kan du knække koden?

Kan I nå det før, at tiden er gået?

Det er ikke nemt at løse gåderne i escape room og især ikke, når de skal løses, mens uret tikker afsted. Derfor må hele familien hjælpe til, så alle koderne kan blive knækket inden, at tiden er gået. Kan du holde hovedet koldt? Det finder du hurtigt ud af i escape room.

Søde sæler

Sælsafari er en hyggelig aktivitet i Sønderjylland for børn.

Et gammelt ordsprog siger jo, at man ikke skal skue hunden på hårene, og det samme kan man sige om sælhunden. For selvom den ser blød og nuttet ud, er den faktisk et af havets største rovdyr herhjemme. På sælsafarien lærer du mere om sælerne, lige som du også vil opleve dem tæt på i deres naturlige omgivelser.

Zzzzov med hajerne

Tør du sove med hajerne?

Det lyder næsten uhyggeligt at skulle sove med hajerne, ikke? Men sådan er det heldigvis ikke. Tværtimod. Du kommer nemlig med bag kulisserne i Kattegatcentret, oplever fodringer af dyrene og du får endda selv lov til at hjælpe til. Sidst på aftenen kan du dykke ned i soveposen og kigge op på hajerne, der lydløst glider forbi. Det bliver uhyggeligt hyggeligt.

En dag i vildmarken

En hyggelig dag i naturen.

Kan du klare dig i vildmarken? Det kan du helt sikkert, hvis du tager af sted til vildmarksbrunch på Karpenhøj Naturcenter. Her tager dagens guide dig nemlig med ud i naturen for at finde vilde urter, samle bær og fortælle spændende historier om alt det vilde, der lever omkring os. Efter sanketuren skal der laves brunch over bål, men der er altså ikke snobrød på menuen… Til gengæld er der friskbagt brød, cowboykaffe, juice og alt det andet, du finder på en brunchbuffet i byen.

Gratis aktiviteter for børn

Der findes mange gratis aktiviteter for børn.

Det behøver ikke at koste noget at have det sjovt med ungerne, for der er rigtig mange gratis aktiviteter for børn, som I kan udforske. På en regnvejrsdag er det altid hyggeligt at krybe sammen hjemme i stuen for at se en god film eller måske rykke ud i køkkenet til en dag med madlavningsprojekter. Hvem kunne ikke godt spise en pandekage?

Det er ikke kun hjemme, der er gratis aktiviteter for børn, og vil du gerne ud for at opleve noget med ungerne så lav en picnickurv og tag familien med en tur i parken. Her kan børnene løbe rundt og lege, mens de voksne snakker eller måske bare tager en velfortjent pause.

Er der en legeplads i nærheden, vil børnene helt sikkert synes, det er et hit at få lov til at bruge noget energi der. Især, hvis der ovenikøbet er jævnaldrende børn, de kan lege med.

Tag på biblioteket

På biblioteket afholdes der jævnligt kreative aktiviteter for børn.

Når du er på udkig efter gratis aktiviteter til børn, kan vi anbefale, at du lægger vejen forbi dit lokale bibliotek. Her kan børnene gå på opdagelse i de mange bøger eller deltage i nogle af de gratis aktiviteter og arrangementer, der jævnligt afholdes.

På biblioteket finder du mange indendørs aktiviteter for børn, og du kan læse mere om, hvad der sker på dit lokale bibliotek, hvis du klikker forbi deres hjemmeside eller spørger bibliotekarerne en dag, du kommer forbi.

Find flere børneaktiviteter

Vi håber, du er blevet inspireret til nogle gode børneaktiviteter, så der er mange timers underholdning til ungerne. Synes du stadig, at du har brug for et par idéer før, at du beslutter dig for, hvad I skal lave, kan du lægge vejen forbi Truestory.dk.

Her kan du gå på opdagelse i vores store udvalg af oplevelser og blive inspireret til flere børneaktiviteter, som I kan lave sammen.

Rigtig god fornøjelse.