Find oplevelsesgaver til børn hos Truestory

Du har garanteret nogle fantastiske minder om store oplevelser fra din barndom. Det er den slags oplevelser, man gerne vil give videre til sine egne børn eller til børn man kender, som skal have en fed oplevelse med i bagagen.

Her på siden kan du få inspiration til de bedste oplevelsesgaver til børn, så du kan overraske med en oplevelse, når det er mindst ventet eller måske som julegave eller fødselsdagsgave.

5 af de bedste oplevelsesgaver til børn

Nedenfor kan du læse mere om 5 af vores favoritter, når det kommer til oplevelsesgaver til børn.

1. Klatring i naturen

“Der er ikke noget, der hedder dårligt vejr, kun dårlig påklædning” er en rigtig far-kommentar, men der er jo noget om det. Klatring er en god måde at få røde kinder på og pulsen op.

På Kragerup Gods på Sjælland kan I komme op i højderne med ungerne på deres Go High-klatringsbane. For de lidt yngre kan I lege og boltre jer på GoBounce, som er en trampolinpark oppe mellem trækronerne. Begge oplevelser er gode gaver til børn med krudt i numsen.

GoBounce fra 4 år.
Go High-klatring fra 7 år.

2. Slikkepindekursus

Vil I prøve kræfter med at lave jeres eget fredagsslik? Så skal I måske på et slikkepindekursus.

Hos Sugar Pilots i København kan I prøve kræfter med at have jeres helt egne slikkepinde med smage fra hele verden og masser af glimmer og farver. En skøn oplevelse for både børn og voksne og en gave, der vil bringe lykke hos alle børn, der kan lide slik og søde sager.

Alder:
3-11 år (kun ifølge med én på minimum 15 år)
fra 12 år og op (både med og uden voksne) 

3. Zzzzov med hajer

Det kan normalt være svært at overtale de små til at lægge sig til ro. Her er det helt OK at ligge vågen, selvom man er blevet puttet.

På Kattegatcentret i Grenå på Djursland kan I nemlig opleve at sove med hajer og se det store akvarium i mørket. Det er en helt unik oplevelse for livet og en perfekt oplevelsesgave til børn fra 5 år.

4. Bunker skattejagt i Løkken

Med Outnature i Løkken kan I komme på en vaskeægte skattejagt.

På Vestkysten er der en skjult skat, I skal finde ved hjælp af holdarbejde, læring omkring GPS og 2. Verdenskrig, når I sammen som et hold drages ind i en verden af opgaver og kulturhistorisk formidling.

Tag med på skattejagt med en erfaren ekspeditionsleder. Alle fra 4 år kan være med på turen.

5. Flødebollekursus for store og små

Giv den sædvanlige slikskål kamp til stregen og prøv kræfter med jeres helt egne flødeboller.

Hos Social Foodies lærer I at sprøjte flødeboller op og overtrække med chokolade og pynte dem. I laver 5 små og 5 store flødeboller – og I må selvfølgelig tage dem med hjem bagefter.

Børn fra 9 år kan være med, men hvis der er en voksen til at hjælpe, må man gerne være yngre.

 

Oplevelsesgavekort til børn

Ikke sikker på hvilken oplevelse, det skal være?

Åbent Truestory-gavekort

Du kan altid vælge at give et åbent Truestory-gavekort. Så kan modtageren selv være med til at vælge, hvilken oplevelse I skal på.

 

Flere idéer til børn

Tag på miniferie med børn

Læsetid: 15 min.

Oplevelser på Fyn for hele familien

Læsetid: 9 min.

Aktiviteter for børn

Læsetid: 19 min.
 

Oplevelser de ikke glemmer

Der er aldrig blevet brugt så mange penge på gaver, som der bliver i øjeblikket og lige gyldigt, hvor man kigger hen, når højtiderne nærmer sig, kan man se, at gaveindkøbene kun går én vej: op.

Sideløbende med de mange tal, der sendes ud til os i nyhederne, kan man læse, at det børn ønsker sig, ikke kun er My Little Pony eller Lego, det er faktisk meget mere lige til. Når alle legetøjslagene bliver skrællet af, er det største gaveønske hos børn faktisk mere tid med mor og far.

Mange af artiklerne opfattes som løftede pegefingre, for hvor skal den tid komme fra, når arbejde, sport og firmarejser skal passes? Men det behøver ikke at være en løftet pegefinger. Hvis du giver en oplevelsesgave, kan du faktisk bruge tid med barnet og samtidig få en hyggelig oplevelse, der uden tvivl holder længere end kærligheden til My Little Pony, som hurtigt kan erstattes af Ariel eller Frozen.

Hvorfor give børn oplevelser i gave?

Når du kaster et blik ind i børneværelset, bliver du nok mødt af et syn, der kan fortælle dig, at her i huset mangler ungerne ikke noget. Kasser, skuffer og skabe er fyldt med legetøj, og rundt omkring på gulvet ligger biler, dukketøj og bamser lidt alene tilbage, forladt midt i en spændende leg.

Sådan ser mange børneværelser vist ud, men selvom der er underholdning nok, er det jo ikke sikkert, at det lige er togbanen eller farveblyanterne, som frister i dag. Nogle gange er det bare tiltrængt at ryste posen og komme ud for at opleve noget sammen.

Der er nemlig mange gode ting ved at prøve oplevelser for børn. Dels får man tid sammen, noget der måske godt kan være tiltrængt i en travl hverdag, dels er oplevelser for børn også med til at udvide deres erfaringsverden, og oplevelserne er derfor med til at forme børnene.

Der er altid noget nyt at lære, f.eks. hvordan man laver karameller eller hvordan dyrepasserne i zoo passer dyrene. Oplevelser for børn er med til at give dem en forståelse af, hvordan verden hænger sammen og give dem et indblik i nogle nye, spændende ting. Det giver børnene mulighed for at lære på en sjov måde, hvor I samtidig kan grine og hygge jer sammen.

Så tag ungerne i hænderne og kom ud for at prøve nogle oplevelser for børn i Danmark.

 

Flere oplevelsesgaver til lidt større børn