Skoleklokkerne har endelig ringet sommerferien ind, der er sunget ”Ferie, ferie, ferie” og ungerne er stormet ud af klasselokalerne – klar til nye oplevelser.

Det er tid til at dase i solen, hoppe i vandpytterne, spise is og opleve en masse ting, som kammeraterne og kollegerne skal høre, når det igen bliver hverdag.

 

Indhold

7 idéer til oplevelser i hele landet.

 

Idéer til sommerferie med...

 
 

Tour de oplevelse

7 ting at lave i sommerferien for børn og voksne

I bedste Tour de France-stil kører vi gennem landet for at finde de sjoveste, hyggeligste og fedeste ting at lave i sommerferien.

 

1. GoBoat i Aalborg, Aarhus, Odense eller København

I en af Danmarks fire største byer kan I tage på en hyggelig sejltur med GoBoat.

Aalborg, Aarhus, Odense og København byder på en tur med de miljørigtige både, hvor bordet i midten indbyder til en tur med våde varer, frokost eller hvad I ellers lige har lyst til at komme i picnickurven.

 

2. Ravsafari i Vestjylland

Nu sætter vi kursen mod Thyborøn, og selvom byen lugter lidt af fisk, skal I ikke lade jer skræmme!

I får nemlig ikke friskere seafood end her på Vestkysten, hvor fiskene fanges og serveres i samme bevægelse.

Når maven er fyldt med fisk, er I klar til ravsafari med JyllandsAkvariet. Brug eftermiddagen på at lede efter gyldne sten, hør historier om ravet, og hvor det gemmer sig, mens I dypper tæerne i Vesterhavet.

Oplevelser med JyllandsAkvariet

 

Når I alligevel er i området ved Jyllandsakvariet, som står bag ravsafarien, hvorfor så ikke kigge ind og opleve spændende havdyr?

I kan også købe en is og slentre rundt i Thyborøn for at finde Sneglehuset, som er et helt almindeligt hus, der er dekoreret med skaller lige fra soklen til tagskægget.

 

Andre oplevelser i området

 

3. Eventyr på Aarhusbugten

Fra Vestkysten kører vi tværs gennem landet mod øst, for det er svært at komme uden om Aarhus på vores tour de oplevelse.

Begynd Aarhus-besøget med en tur gennem gågaden, spis frokost på et af de mange lækre steder eller søg ned på de små caféer og kig i de små butikker i Latinerkvarteret.

På den måde er I også tæt på havnen, så I er klar til eventyr i RIB-båd på Aarhusbugten, hvor der sejles i vikingernes kølvand, mens sæler og marsvin svømmer rundt.

Oplevelser med Aarhus Searangers

 

Slå et slag forbi Aros, hvor I kan gå en tur i kunstværket My Rainbow Panorama, mens I kigger ud over byen og ser, hvordan den skifter farve efter glasset i Regnbuen.

I kan også køre forbi Moesgaard Museum for at se oldtidsfund og lære mere om det historiske område samt opleve skoven og stranden. I kan også sætte kursen mod Karpenhøj Naturcenter i Mols Bjerge, hvor der laves mad over bål.

 

Oplevelser i Aarhus

 

4. Brigdewalking mellem Jylland og Fyn

Fra Aarhus sejler vi videre til Bridgewalking. Her går vi i land for at fortsætte touren til fods og krydser Lillebælt i 60 meters højde.

Her er både vind i håret, et sug i maven og en udsigt ud over det sædvanlige.

Den Gamle Lillebæltsbro blev indviet i 1935, men bliver stadig brugt som bindeled mellem Jylland og Fyn for både toge, biler, cyklister og gående.

 

Hvis I har lyst til at opleve andre dele af området, så besøg Strib Automobilmuseum.

I kan også besøge Middelfart, som er en hyggelig middelalderby med kringlede veje og skæve huse, og på KulturØen, byens kulturelle center, kan is- eller kaffetrangen blive indfriet.

I kan også kigge forbi Hindsgavl Slot for at gå en tur i dyrehaven, hvor krondyrene bevæger sig frit i store flokke eller gå en tur i slotsparken, som ligger lige ned til Lillebælt.

 

Andre oplevelser i området

 

5. Go High Klatring på Kragerup

Så krydser vi Storebælt og kører mod Kragerup Gods.

Godset har tilhørt familien Dinesen i 8 generationer, og faktisk er familien beslægtet med forfatteren Karen Blixen.

Klatrebanerne i trætoppene på Kragerup Gods er ikke fra Blixens levetid, men det gør ikke klatreparken mindre eventyrlig.

Der er 175 forskellige udfordringer fordelt over 5 kilometer og med forskellige sværhedsgrader, så både børn og voksne kan få sved på panden.

Er du vild med højder, og har du modet, kan du tage turen 28 meter op for at se Storebæltsbroen, som I lige har krydset.

Oplevelser på Kragerup Gods

 

Hvad kan I ellers opleve i området? Besøg vikingeborgen Trelleborg, hvor I kan opleve vikingernes hverdag eller besøg Arena Cirkusland, der både byder på minigolf, karrusel og tog.

 

Andre oplevelser i området

 

6. Flødebollekursus

Hvad er bedre end at sætte tænderne i en flødebolle med sprød bund, luftigt fyld og sød chokolade? Ja, det er altså bare lækkert og overvej lige, hvor hyggeligt det er, at I selv har lavet flødebollerne, når I skal spise dem om aftenen med et spil eller en god film?

Det kan godt være, at flødebollerne ikke er så flotte, som dem I plejer at købe, men bag hver enkelt flødebolle gemmer sig en god historie fra en hyggelig dag.

I kan finde flødebollekurser i hele landet ligegyldigt hvor I holder ferie eller bare hygger jer den dag.

 

7. Den Blå Planet

Snyd ikke jer selv for en tur på Den Blå Planet. Her lever 450 dyrearter, og I kan møde hammerhajer, piratfisk, rokker, blæksprutter og oddere på jeres vej gennem dybet.

Tag en picnickurv med og hold en hyggelig pause, inden I dykker ned i den Blå Planets mange aktiviteter igen.

 
 

3 ting man kan lave i sommerferien med børn

Sommerferien er årets længste ferie, og nok også den de fleste skolebørn ser mest frem til – tænk engang; flere ugers frihed!

Så bliver der tid til at lave alle de ting, man bare går og drømmer om;

Sove længe, se tv, lege i haven, spise is og tage en tur til stranden.

Med så mange ugers ferie bliver der også tid til nogle af de oplevelser, man aldrig har prøvet før.

Herunder får du inspiration til 3 ting, du kan lave i sommerferien med børn.

 

1. Tag til karamelsmagning i København

Sommerferie er istid! Ingen tvivl om det, men er det ikke skønt også at prøve noget nyt?

Så tag børnene med til karamelsmagning for at give de søde tænder et nyt territorium at udforske.

Hos Karamelleriet kan I komme til karamelsmagning og se karamelkogeren lave lækre karameller. Der langes både smagsprøver og gode historier over disken imens.

 

2. Se sælerne ved havet

Der findes både spættede og grå sæler i Danmark.

Det er den spættede sæl, der er den mest almindelige at møde ved de danske kyster.

Derfor er det nok dem, du kommer til at se flest af, når du sejler af sted på en sælsafari for at se, hvordan sælerne soler på stranden eller legesygt svømmer rundt i havet.

 

3. En tur i køkkenet

Det er super hyggeligt at gå i køkkenet sammen. Men er du lidt i tvivl om, hvad du skal lave, og hvordan og hvorledes man lige gør, også når ungerne skal med?

Så er et besøg hos Karoline Triers Madskole udenfor København et sikkert hit. Her er der fokus på kurser med plads til alle aldre.

 
 

4 ting man kan lave i sommerferien med familien

I sommerferien er der tid til, at hele familien kan samles til hyggelige oplevelser både hjemme i haven med grillaftener eller ude af huset, hvor nye oplevelser kan prøves.

Mangler du inspiration til nye ting, man kan lave i sommerferien med familien, giver vi dig 3 gode idéer.

 

1. Tag børnene med på tur til Tivoli i København

Tivoli er en verdenskendt forlystelsespark i København, der har en lang historie tilbage til 1843.

 
Parken er en af de ældste forlystelsesparker i verden og er kendt for sine smukke haver, farverige lysinstallationer og forskellige attraktioner. Tivoli tilbyder noget for enhver smag, lige fra karusseller og rutsjebaner til teaterforestillinger og koncerter. Selvom nogle af attraktionerne går i dvale om vinteren, kan man besøge parken året rundt og opleve spænding og underholdning.
 
Tivoli er også kendt for sine restauranter, der serverer en bred vifte af mad fra danske klassikere til gourmetretter fra hele verden. Uanset om du søger spænding, underholdning eller en afslappende dag i unikke omgivelser, så bør et besøg i Tivoli være på din to-do-liste, når du tager til København.

 

2. Besøg Den Gamle By i Aarhus

Der er fortællinger til hele familien med alle aldre i Den Gamle By, hvor du hurtigt kan bruge en hel dag på at gå rundt mellem de mange huse for at besøge smeden, tømreren, hattemageren, hippierne, de rige borgere og alle de andre.

Den Gamle By er et oplagt sted at tage på udflugt lige meget, hvordan vejret er, for her venter oplevelser både inde og ude – for de helt små og dem, der kan huske det, fra dengang udstillingen bare var virkeligheden.

 

3. Den klassiske kanalrundfart

En anden ting man kan lave i sommerferien med familien, er den klassiske kanalrundfart i København.

Både for lokale og turister er det en hyggelig oplevelse, som hele familien kan få noget ud af.

Det er nemlig sjovt at få opfrisket hovedstadens historier, mens der sejles rundt på vandet, og er sommeren varm, er det lækkert med en kølig havbrise.

 

4. Kan du knække koden?

Kan du knække koden i Escape Room selv eller har du brug for hele familien?

Vi synes, du skal tage familien med i Escape Room for en sikkerheds skyld.

Det er også meget hyggeligere, og så kan I jo give hinanden nogle store high fives, når I har løst opgaverne inden, tiden er gået.

 

3 ting man kan lave i sommerferien med kæresten

Lange, lyse sommeraftener med strandture, tid til at holde i hånd, spise en is eller drikke et glas vin. Det er sådan nogle ting, man kan lave i sommerferien med kæresten.

Herunder har vi samlet 3 idéer til, hvad du også kan lave med kæresten.

 

1. Smag noget nyt

Drikker du altid den samme slags øl og vin? Er det altid den samme plade chokolade, der ender i indkøbskurven? Så kan det være, at det er tid til at smage noget nyt.

Til en smagning skal du smage på noget helt nyt. Noget, du ikke plejer at spise eller drikke, og mens munden undersøger de nye smage, fortælles der om, hvordan netop den og den og den smag er blevet til.

 

2. Afslapning i strandkanten

De fleste af os søger mod stranden og havet, når sommeren bliver varm, for her ved kysten er temperaturerne som regel lidt køligere end længere inde i landet.

Vil du på en 1. klasses strandtur? Så tjek ind på en af de mange strandhoteller fra Ystad Saltsjöbad til Marienlyst Strandhotel eller Kurhotel Skodsborg.

Her er havet kun et stenkast væk, og er det ægte, dansk sommer med silende regn, så kan du gå direkte i spaen, hvor det er sommer året rundt.

 

3. Ud under åben himmel

Naturoplevelser er én af de ting, man kan lave i sommerferien med kæresten, og er der noget hyggeligere end at tænde et bål, tilberede god mad over det og se, hvordan solen går ned i horisonten?

Til vildmarksgourmet på Karpenhøj Naturcenter er det lige præcis det, der er på programmet, hvor maden tilberedes af lokale råvarer og urter samlet i skoven.

Vildmarksgourmet

 
 

Ting du kan lave hjemme i sommerferien

Er du en af dem, der bliver hjemme i sommerferien, har vi fundet 3 ting, du kan lave derhjemme i sommeren – og endda helt gratis.

 

1. Lav snobrød over bål

Den første ting, du kan lave derhjemme i sommerferien, er snobrød over bål.

Man siger jo ofte om snobrød, at det er brændt uden på og råt indeni, men mon ikke, at du kan bage snobrød, der er helt perfekte?

Du kan jo starte med at tænde et bål, lave en dej og så se, om ikke, du kan lave noget, der faktisk smager godt. Og ellers kan ketchup og en pølse indeni redde det meste.

 

2. Tag en tur til stranden

Pak en taske med et par sandwiches, badetøj og et håndklæde, så er du klar til en tur på stranden.

Her kan du enten dase i solen, svømme en tur eller bygge strandslotte med ungerne i vandkanten.

Det kan endda være, at det lokale ishus kan friste med en kold is i sommervarmen.

 

3. Læs en god bog i haven

Start sommerferien derhjemme med at tage på biblioteket og låne en stak bøger. Nu har I nemlig endelig tid til at læse! Så er der underholdning nok til mange dage.

Med bøgerne under armen kan du gå på jagt efter en god plet i haven eller parken, hvor du uforstyrret kan få lov til at fordybe dig i de gode fortællinger.

Du kan også gå på udkig i reolen derhjemme eller bytte med venner og bekendte, så I får nyt læsestof til ferien.

 

Læs også

Glamping

Læsetid: 10 min.

Tag på miniferie med børn

Læsetid: 15 min.

Stor guide til 6 danske øer

Læsetid: 26 min.