Knirkende trappetrin. Raslende nøgler. Lys, der blinker og mærkelige hændelser, som ingen kan forklare, hvordan eller hvorfor sker. Alle slotte har et slotsspøgelse, som lister rundt ved midnat og laver lidt postyr. Det er en del af charmen ved et slotsophold i Danmark, at vi kan høre spændende og uhyggelige historier om de mennesker, der har boet på slottet for mange år siden.

Det er ikke alle, der møder slotsspøgelser, og det er nok heller ikke alle, der har lyst til det, men spøgelser eller ej så er slotshold altid noget ganske særligt. Vi har samlet en række slotshoteller i Danmark, så du kan lade dig inspirere til lige det slotsophold, der passer til dig, hvad enten du søger et romantisk slotsophold eller et uhyggeligt et med spøgeri…

Læs videre eller klik her for at finde:

 

Slotsophold i Jylland

Leder du efter et slotshotel i Jylland, så har vi her nogle gode bud til dig, som placerer sig i hver deres ende af landsdelen.

Har du brug for inspiration til aktiviteter, når du alligevel er i området, så tjek vores oplevelser i Nordjylland ud her og vores oplevelser i Sønderjylland og på Fyn her – så har du endnu en grund til at booke et slotsophold i Jylland.

 

Dronninglund Slot

På Dronninglund slot får du et slotsophold med middag i restauranten.

Lad os starte på toppen af Danmark med et slotsophold i Nordjylland. Dronninglund Slot blev bygget for mere end 800 år siden som et nonnekloster, men har igennem tiden været indblandet i danmarkshistorien på mange forskellige måder og med skiftende ejere, der både tæller kongelige og herremænd. I dag er slottet ikke ejet af de kongelige, og derfor kan du komme til at sove som prinsen eller prinsessen på ærten, når du overnatter på Dronninglund Slot.

Dronninglund Slots historie

Slotshotellet har fået navnet efter dronning Charlotte Amalie, som blev ejer af stedet i 1690. Til at starte med var slottet faktisk ikke et slot. Det var et kloster under benediktinerordenen tilbage i 1200-tallet, som hed Hundslund Kloster.

Efter Reformationen overgik klosteret til kronen i 1536, men blev senere overdraget til herremanden Hans Johansen Lindenow i 1581. Han foretog store ombygninger og ændringer, og man mener, at de to firkantede hjørnetårne er bygget af Hans Johansen Lindenow.

I 1777 og 1881 blev klosteret udsat for store brande, hvorfor det efterfølgende blev genopbygget til det, vi i dag kender som Dronninglund Slot. Bygningerne bærer præg af den stil, der herskede i 1800-tallet. Dog er der stadig en del mure, der faktisk går helt tilbage til klostertiden og Lindenows renoveringer i slutningen af 1500-tallet.

Pssst! I klostertiden på Dronninglund Slot forsvandt en priorinde, da hun nægtede Biskop Stygge Krumpen adgang til nonnernes sovesal. Efter sigende skulle priorinden i dag vise sig som en ældre dame, der våger over gæsterne og nogle gange synger for dem eller stryger dem over panden med sin hånd.

 

Gram Slot

Tag på et slotsophold i Sønderjylland – besøg slotshotellet i Gram.

På Gram Slot sker der mange ting: havedage, koncerter, foredrag, markeder og meget mere. De mange forskellige aktiviteter er med til at gøre et slotsophold på Gram Slot til et levende sted, hvor du aldrig kommer til at kede dig.

Må vi for eksempel anbefale det store, sønderjyske kaffebord med 21 kager og stærk, sort kaffe, når du tager på slotsophold i Sønderjylland på Gram Slot?

Pssst! Tag dig i agt for Den Gale Grevinde, der spøger ved midnat på Gram Slot. Efter sigende skulle hun have dræbt sin tjenestepige, og derfor får hun aldrig selv fred.

 

Vrå Slotshotel

Vrå Slotshotel har en lang historie, der trækker tråde flere hundrede år tilbage i tiden.

Vrå Slotshotel er et at de danske slotshoteller, hvis historie kan spores flere hundrede år tilbage i tiden. Slottet er opført i 1645, men historien om slottet går yderligere nogle hundrede år tilbage, så der er mange spændende fortællinger, der har udspillet sig her. Blandt andet kan du i Kaminstuen se en original inskription fra slottets opførelse.

Slotshotellet, der også er kendt som Vraa Slotshotel, ligger nord for Aalborg og tæt på Blokhus, som er kendt for sine gode badestrande. Vrå Slotshotel er omgivet af en voldgrav med en hængebro, der skal krydses før, du når til hovedbygningen, hvor du kan nyde et slotsophold med middag i restauranten. Restauranten er indrettet i kælderen, hvor der i gamle dage var køkken, og som var stedet, hvor de ansatte spiste deres mad.

Pssst! Det spøger på Vrå Slot. Her kan du en gang imellem møde den hvide dame, når hun går gennem slottets stuer. Man mener, at det er Mariane Dorethe, der boede på slottet i slutningen af 1700-tallet, som ikke kan falde til ro.

 

Sophiendal Slotshotel

Mange af de danske slotshoteller er omgivet af smuk natur. Det gælder også Sophiendal Slotshotel.

I Søhøjlandet finder du Sophiendal Slotshotel, der er omgivet af skove, søer og marker. Derfor er det oplagt at tage på ture i området, når du besøger dette slotshotel. I området kan du opleve den smukke natur ved Himmelbjerget eller tage på en tur til Silkeborg, Skanderborg eller Aarhus for at opleve kulturen i byerne.

Sophiendal Slotshotel er bygget på resterne af det gamle Veng Kloster, og klosterkirken fra 1058 er faktisk landets ældste bygning. I restauranten på Sophiendal serveres der mad, som er lavet ud fra råvarer fra stedets landbrug, og når vejen fra jord til bord er så kort, er det nemt for køkkenet at tilpasse retterne efter de forskellige sæsoner.

Pssst! I området omkring Sophiendal Slotshotel kan du opleve Den Gamle By, ARoS, Moesgård Museum og Museum JORN. Er du til naturoplevelser kan du sejle på Skanderborg Sø eller tage en tur med Hjejlen i Silkeborg.

 

Slotsophold på Fyn

Der er mange gode grunde til at vælge et slotshotel på Fyn, som ligger centralt i landet. Du kan eventuelt kombinere dit slotsophold med en tur til Odense for at besøge H.C. Andersens fødeby, og er du på udkig efter specifikke oplevelser på Fyn, kan du se vores udvalg her. Må vi foreslå, at du prøver bridgewalking, hvis du overnatter på Hindsgavl Slot? Lillebæltsbroen ligger nemlig i slottets baghave.

 

Broholm Slot

Vil du opleve et slotsophold på Fyn? Så besøg Broholm Slot.

Broholm Slot har været familieejet i 13 generationer, og har 700 års historie bag sig. Det hyggelige ved et slotsophold på Broholm er, at ingen af værelserne er indrettet ens, og at de er indrettet efter den tidligere overklasses liv på slottet. Derfor kan du overnatte på Edel Maries værelse eller i Alexandras suite og på den måde møde slottets historie samtidig med, at alle moderne faciliteter selvfølgelig er til stede.

Pssst! Den Grå Dame på Broholm Slot stiller sig i værelsernes døråbning og kigger længe. Det er hendes opgave at passe på slottets børn og sørge for, at de får den søvn, de har brug for. Man ved ikke meget om hende, men man tror, at hun var en barnepige, der boede på slottet for 700 år siden.

 
 

Hindsgavl Slot

Når du tager på slotsophold på Fyn ved Hindsgavl Slot, kan du prøve Bridgewalking.

I salene på Hindsgavl Slot har både konger og dronninger taget store beslutninger på Danmarks vegne. H.C. Andersen har også været forbi for at samle inspiration til sine eventyr i den store park, og måske har han endda hilst på den hvide dame og lænet sig op af de træer, der er næsten lige så gamle som slottets historie. Havblink og råvildt er også en del af naturen ved Hindsgavl Slot, og det er ganske vist, at det her er eventyrligt slotsophold.

Pssst! På Hindsgavl Slot bor den hvide dame, som var en ung brud, der forulykkede med sin karet før, hun skulle giftes med en herremand på slottet. Ved midnatstid går hun igen i parken, men det er kun de mandlige gæster, der kan se hende.

 

Hvedholm Slot

Hvedholm Slotshotel er kendt for tårnet, der giver slottet et særligt udseende.

Når du søger efter et slotsophold på Fyn, så er renæssanceslottet Hvedholm et dejligt sted at slå sig ned en dag eller mere. Slottet har udsigt over det sydfynske øhav og Faaborg centrum, og den udsigt har været uændret siden hovedbygningens opførsel i 1587. Hvedholm Slots pompøse udtryk med tårnet blev en realitet i 1880.

Der bliver holdt mange bryllupper på Hvedholm Slotshotel på grund af den smukke beliggenhed og den grønne park, så er du på udkig efter et romantisk slotsophold, er du ikke gået helt forkert, når du tjekker ind på Hvedholm Slot.

Pssst! I Riddersalen har man set en spøgelsesarm iført grøn silke og blondekniplinger række ind over bordet under et middagsselskab. Kroppen er aldrig blevet set. I den blå opholdsstue bliver den grønne pude med våbenskjoldet vendt hver nat, også selvom personalet sætter puden rigtigt om morgenen. Nogle mener, at det er den grønne arm, der er på spil.

 

Slotsophold på Sjælland

Et slotsophold på Sjælland er en oplagt getaway, hvis du trænger til at komme væk fra byens larm og ud, hvor vidderne er lidt større end til den næste boligkarre, men uden at skulle køre flere timer. Mange slotte er centreret omkring større byer, fordi det var praktisk for herremændene og kongerne, når de skulle hurtigt til og fra byerne for at indgå vigtige aftaler.

Du kan kombinere et slotsophold på Sjælland med andre oplevelser på Sjælland, og du kan se vores udvalg af oplevelser her.

 

Dragsholm Slot

Et slotsophold på på Dragsholm Slot giver dig lækker mad & store naturopleveler.

Har du lyst til et slotsophold på Sjælland, så er Dragsholm Slot et godt valg. Dragsholm Slot er et af Danmarks ældste slotte og i landskabet omkring slottet placeres Olafur Eliassons solur Heliotropic City, der er 140 meter i diameter. På Dragsholm Slot er der anlagt en urtehave med mere end 100 forskellige nordiske urter, som inddrages i madlavningen, ligesom også slottets beliggenhed ved Lammefjorden har stor indflydelse på menukortet.

Pssst! På Dragsholm Slot spøger Celestine. Hun var en ung adelskvinde, der forelskede sig i en staldkarl, og som nægtede at gifte sig med den adelsmand, hendes far havde fundet til hende. Som straf blev hun muret inde i et rum, hvor hun kun lige kunne stå oprejst, og i dag spøger hun altså som Den Hvide Dame.

Læs også Weekendophold for 2

 

Havreholm Slot

På Havreholm Slot får du et luksus slotsophold tæt på København.

Kun 35 minutter fra København ligger Havreholm Slot, der er omgivet af fredet park, skov og sø. Det er værd at se den store Havesal på slottet, som guldaldermaleren Joakim Skovgaard arbejdede på i over 3 år og som forestiller skabelsesberetningen i seks store og seks mindre vægmalerier. I køkkenet satses der udelukkende på økologien og urter, svampe og andet samles i slottets egen skov.

Pssst! På Havreholm Slot er der 6 spøgelser, men det mest opsøgende er Kuske Kaj, der blev kørt over af en karret foran slottet for 120 år siden. Efter sigende kan man møde ham i poolområdet…

 

Skjoldenæsholm Slot

Oplev de høje paneler & de guldbelagte overflader på Skjoldenæsholm Slot.

Et slotsophold på Skjoldenæsholm giver et indblik i fortidens storhedstid med stuk i loftet, høje paneler og guldbelagte overflader. Nogle af stuerne og møblerne på slottet er fredede og bliver restaureret løbende, så det historiske bevares samtidig med, at møblerne indgår i en moderne sammenhæng. Skjoldenæsholm Slot er fra 1348, men i dag er det kun Grevindefløjen, der kan kendes på bindingsværket og kampestensfundamentet, som står originalt.

Pssst! En tidligere hushjælper spøger som Den Grå Dame på Skjoldenæsholm Slot. Hun passer stadig på slottet her 200 år efter hendes død.

 

Sauntehus Slotshotel

Oplev et slotsophold på Nordsjælland når du besøger Sauntehus.

Sauntehus er et slotshotel på Sjælland, der med sine 4 stjerner lyser op i den smukke natur ved Hornbæk kun få kilometer fra stranden, som efter sigende skulle være én af Danmarks bedste. Rundt om slotshotellet grænser en stor park, hvor du kan gå på opdagelse blandt de mange sjældne træer og buske, som er plantet her.

Parken bruges ofte i forbindelse med bryllupper og vielser, men du kan også godt besøge Sauntehus Slotshotel til en brunch – det er nemlig ikke nødvendigt at møde op i festtøjet hver gang.

Pssst! Sauntehus Slotshotel er placeret midt i Nationalparken Kongernes Nordsjælland, der giver dig mulighed for på kort tid at komme ud for at opleve nogle af de andre slotte i Nordsjælland, fx Frederiksborg Slot og Kronborg Slot.

 

Kokkedal Slot

Kokkedal Slot ligger i Nordsjælland tæt på Øresund.

Kokkedal Slot er et rigtigt eventyrslot, der siden 1746 har ligget i den nordsjællandske natur omgivet af skov, strand, marker og havet. Et ophold på slotshotellet Kokkedal indbyder til gåture i parken og langs Øresund, men det er også muligt for dig at tage på tur i området for på under en halv time, kan du køre til mange af Nordsjællands attraktioner.

Spaafdelingen er én af de ting, der gør dette slotshotel til noget ganske særligt, for under hovedbygningen kan du slappe af med en svømmetur i poolen eller læne dig tilbage til en omgang saunagus før, du sætter dig til rette i Biblioteksbaren til en cocktail eller et glas vin før, middagen serveres.

Pssst! Fra Kokkedal Slot er der udsigt over Øresund, og du kan faktisk også se øen Hven, hvor astronomen Tycho Brahe studerede stjernehimlen.

 

Gå ikke glip af...

Gourmetophold – 7 favoritter

Læsetid: 10 min.

Udflugter i Danmark

Læsetid: 11 min.

8 weekendophold med wellness

Læsetid: 10 min.