Sælen er kendt for sin nuttethedsfaktor, og den ser da også sød ud, når den kigger op af vandet med sine store øjne, sin sorte snude og de vippende knurrehår. Men du skal ikke lade dig snyde, for sælen er et lynhurtigt rovdyr!

Længere nede på siden har vi fundet flere facts om de sæler, du kan møde, når du tager på sælsafari i Danmark. Samtidig har vi også fundet nogle sælsafarier, du kan tage på, hvis du gerne vil opleve sælen helt tæt på.

Bestsellere

Ud i naturen

Smør en madpakke, find en vindtæt jakke frem og tag ud i naturen.

Hvorfor booke hos Truestory?

Giv en oplevelse i gave
Vælg den oplevelse du ønsker at give i gave
Book din næste oplevelse
Vælg et tidspunkt for din næste oplevelse og book den med det samme
 

Tag på sælsafari

Sæler er pattedyr, der lever størstedelen af deres liv under vand, og du skal derfor ud på de blå bølger, når du vil se sælerne. Fordi sælerne bruger det meste af dagen på at svømme under havoverfladen, er deres forben og bagben luffer, som godt nok gør dem kluntede på land, men som til gengæld gør dem til hurtige torpedoer i vandet.

For sæler er som torpedoer, når de får øje på deres bytte, som de benhårdt går efter at fange. Sælerne lever af fisk, krebsdyr og blæksprutter – og selvom de ser søde ud med deres blanke pels, er de faktisk nogle af de største rovdyr i vandet.

Når du tager på sælsafari i Danmark, kan du opleve to forskellige sælarter; den spættede sæl og gråsælen. Du kan kende forskel på de to arter ved at se på snuderne, for gråsælens snude er nemlig spids. Synes du, det kan være svært at skelne de to sælarter fra hinanden? Så skal du være glad for, at du ikke tager på en sælsafari i Grønland. Her lever nemlig seks forskellige sælarter: grønlandssæl, ringsæl, spættet sæl, remmesæl, klapmyds og hvalros.

Vil du lære mere om sæler?

Så tag på sælsafari i Danmark. Her kan du opleve sælen helt tæt på i dens naturlige omgivelser. Der bliver selvfølgelig taget højde for, at sælen ikke bliver forstyrret på sælsafarien, så du med god samvittighed kan se de smukke dyr. Desuden er det forskelligt, hvordan en sælsafari finder sted. Nogle udbydere afholder sælsafari i båd, hvor du bliver sejlet ud for at se på sælerne, hvorimod andre vælger at køre af sted på sælsafari i en traktor.

Vi har fundet nogle populære sælsafarier frem til dig, der gerne vil ud i naturen og lære mere.

Sælsafari ved Vadehavet

Når du tager på en sælsafari ved Vadehavet, vil du primært opleve de spættede sæler, selvom en gråsæl også kigger frem fra havoverfladen en gang imellem. Det er nemlig den spættede sæl, der er den mest almindelige ved Vadehavet.

Den spættede sæl vejer omkring 130 kg., og selvom det kan lyde som en del, er den faktisk meget mindre end gråsælen, der med sine 300 kg. tager 1. pladsen som Danmarks største pattedyr.

Vidste du?

Man mener, at der er omkring 35.500 sæler i Vadehavet.

Hvis du tager på en sælsafari ved Vadehavet om sommeren, vil du helt sikkert se, at sælerne kravler op på sandbankerne, hvor de ligger og slikker sol. For selvom sælerne har et meget tykt spæklag, der sørger for, at de kan holde varmen i det kolde vand, kan de alligevel godt lide at mærke solens stråler.

Vil du se sælerne slikke sol?

Du kan tage på sælsafari med Sort Safari ved Vadehavet her.

Sælsafari ved Limfjorden

På en sælsafari oplever du sælerne på tætteste hold.

Det er ikke kun ved Vadehavet, at du kan opleve sælerne. Du kan nemlig også tage på en sælsafari ved Limfjorden, hvor der også lever mange spættede sæler. Særligt på Agger Tange kravler sælerne ofte op for at sole sig på sandbankerne. Andre gange kommer de svømmende i vandet eller stikker hovedet op over vandoverfladen, hvor de nysgerrigt kigger sig omkring for at se, om der sker noget spændende.

Vidste du?

Sæl er et tysk ord, der betyder ”den, der slæber sig afsted”.

Det har dog ikke altid været lige nemt at få øje på sælerne i Danmark. Forurening af havene og en intensiv jagt fik nemlig bestanden til at falde drastisk. Faktisk så meget, at man frygtede, at sælerne ville blive udryddet. Derfor valgte man at frede sælerne i Danmark, så de fik ro og fred til at yngle. Det har vist sig at være en god idé, for bestanden stiger år for år, og derfor kan du i dag tage på sælsafari ved Limfjorden og Vadehavet og opleve sælerne helt tæt på.

Kom på sælsafari ved Limfjorden her.

 

Giv et gavekort med sælsafari

Det er jo ikke sikkert, at du er den store dyreelsker, men derfor kan det jo godt være, at du kender en, der er. Vil du gerne overraske en, du kender, med sælsafari i Jylland, på Sjælland eller måske et helt andet sted, så kan du give en sælsafari som gavekort.

Når du køber en sælsafari som gavekort hos Truestory, skal du huske, at du altid har:

14 dages fuld fortrydelsesret

24 måneders bytteret til en anden valgfri oplevelse

Du kan altid skrive til os på [email protected], hvis du har spørgsmål i forbindelse med køb, ombytning eller noget helt tredje. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig videre.

Gå ikke glip af:

Naturoplevelser i Danmark

Læsetid: 13 min.

Dyk med hajer

Læsetid: 5 min.
[mr_rating_form]