Du står i København og lysten til en kold øl har meldt sig. Spørgsmålet er bare, hvor skal du gå hen, hvis du vil opleve den bedste ølsmagning i København?

Vi guider dig igennem scenen for ølsmagninger i København, så du ikke skal stå der på stenbroen og tørste alt for længe.

Vores 5 forslag til ølsmagninger i København

  1. Tribeca

  2. Taphouse

  3. People Like Us

  4. Ølsnedkeren

  5. Mikkeller

 

5 favoritter i København

 

1. Spændende specialøl hos Tribeca

Der er god stemning & kolde øl hos Tribeca.

Der findes øl til en hver smag, og måske har du allerede en favorit? Det kan være, at du bedst kan lide de lyse hvedeøl eller måske falder du hver gang for en mørk og fyldig stout? Er du med på moden, siger du ja til en rød øl eller en sour beer, men du går heller aldrig galt i byen ved at tage en klassisk fadøl.

Hos Tribeca er der øl til alle, og til ølsmagningen skænkes der 8 forskellige smagsprøver i glassene. Undervejs fortælles der om bryggeriet, om ølbrygningsprocesser og om de mange øl, der findes.

2. Kolde fadøl hos Taphouse

Taphouse har Europas største udvalg af øl på fad.

Lyder Europas største udvalg af øl på fad som noget for dig? Så kom bare indenfor hos Taphouse, for leder du efter ølsmagning i København, hvor der er garanti for mange forskellige slags øl, så er det stedet for dig. Med 61 forskellige haner kan man roligt sige, at der er lidt at vælge mellem.

En ølsmagning hos Taphouse indeholder 1,5 times smagning med 5 forskellige smagsprøver á 12 cl. Derudover vil der være fortællinger om de mange øl, hvor der bliver lagt vægt på ingredienser, brygning og historien bag.

 

3. God øl & god samvittighed hos People Like Us

Hos People Like Us får du en stor øloplevelse med god samvittighed.

Pilsner, IPA, ale, stout, sour eller noget helt sjette, hvilken er din favorit? Det kan være svært at svare på, før du har smagt på dem alle, for der er stor forskel på de forskellige typer øl. Til gengæld kan du være sikker på, at du smager 5 forskellige specialøl med holdning, når du tager til ølsmagning, for her kommer du nemlig vidt omkring i øllets brusende verden.

Er du klar til at udvide dit repertoire, så tag til en helt særlig smagning hos People Like Us. Kom til en hyggelig og uformel ølsmagning, og hør historier om driften af et bryggeri med fokus på social bæredygtighed.

People Like Us er en virksomhed, der på helt almindelige markedsvilkår ønsker at påvise, at man kan drive en innovativ vækstvirksomhed, som har til mål at bygge fremragende øl under maksimal hensyntagen til social ansvarlighed. Der er i 2020 ca. 50 personer ansat i og omkring bryggeriet, hvoraf godt 90% har diverse diagnoser så som autisme, ADHD, PTSD, skizofreni, spastisk lammelse med mere.

 

 

4. Mikrobryg hos Ølsnedkeren

Hos Ølsnedkeren skal du smage på 7 forskellige øl.

Der er en hyggelig stemning hos Ølsnedkeren, og er du til cykelsport, vil du helt sikkert føle dig hjemme her. Væggene er nemlig dekoreret med billeder af cykelsportens store og små stjerner, og oppe under loftet hænger en cykel, som uden tvivl kan fortælle mange historier fra landevejene.

Vidste du?

  • Hos Ølsnedkeren brygger de næsten aldrig den samme øl to gange, så du skal være meget heldig, hvis du kan spotte en gammel kending på ølkortet.

De historier må du have til gode, for selvom cyklingen er en passion, er det øllet, der er i centrum hos Ølsnedkeren. Til en ølsmagning får du lov til at smage på 7 forskellige øl, mens der fortælles om bryggeprocesser og smagsnuancer. Finder du en favorit blandt øllene, kan du købe den med hjem på flaske efter ølsmagningen eller bare blive hængende i baren til at par ekstra smagsprøver – og måske et par cykelhistorier.

 

5. Ølsmagning hos verdenskendte Mikkeller

Mikkeller er et dansk øl-fænomen, som de fleste efterhånden kender.

Mikkeller er et dansk bryggeri, der på få år er blevet populært i mange dele af verden, og som er essensen af den sprudlende, danske ølkultur. Deres likes på Facebook stiger dagligt og med et stort antal selvejede barer og butikker i Danmark og udlandet, er Mikkeller et sted, du uden tvivl bør stifte bekendtskab med.

Kendetegnende for Mikkeller er – selvfølgelig – de lækre øl, der ikke smager som alle de andre på markedet. Desuden er ølbarerne hyggelige og uformelle, for her får du lyst til at slå dig ned, blive hængende og bare smage dig igennem ølkortet.

 

Andre øloplevelser

 

Bryg din egen øl

Timm Vladimirs Køkken lærer dig, hvordan du brygger din egen øl.

Efter et par ølsmagninger har du sikkert fået opbygget en basisviden, som du kan trække frem, når du smager på øl derhjemme. Det kan jo være, at du lige frem er begyndt at overveje, at det der med at brygge øl måske slet ikke lyder så kompliceret.

Hvis det er tilfældet, skal du kaste dig over et ølbrygningskursus. Man kunne vel egentlig kalde det for en overbygning til ølsmagningen, for på kurset skal der selvfølgelig også smages på nogle forskellige øl. Det gælder jo om at være helt sikker på, hvilken øl du selv vil brygge, og valget står mellem IPA, Porter, Belgisk Brown Ale og Hvede.

På kurset bliver du guidet igennem ølbrygningsprocessen, og afslutningsvis får du dit eget bryganlæg med hjem, så du kan fortsætte med at brygge derhjemme.

 

Ølsmagninger i og omkring København

Læs også

Tag til ølsmagning på Sjælland

Læsetid: 5 min.

Ølbarer

Læsetid: 9 min.

Guide til ølsmagning

Læsetid: 15 min.