Du står i København og lysten til en kold øl har meldt sig. Spørgsmålet er bare, hvor skal du gå hen, hvis du vil opleve den bedste ølsmagning i København?

Vi guider dig igennem scenen for ølsmagninger i København, så du ikke skal stå der på stenbroen og tørste alt for længe.

 

5 bedste ølsmagninger i København

  1. Tribeca

  2. Taphouse

  3. People Like Us

  4. Ølsnedkeren

  5. Mikkeller

5 favoritter i København

1. Spændende specialøl hos Tribeca

Der er god stemning & kolde øl hos Tribeca.

Der findes øl til en hver smag, og måske har du allerede en favorit? Det kan være, at du bedst kan lide de lyse hvedeøl eller måske falder du hver gang for en mørk og fyldig stout? Er du med på moden, siger du ja til en rød øl eller en sour beer, men du går heller aldrig galt i byen ved at tage en klassisk fadøl.

Hos Tribeca er der øl til alle, og til ølsmagningen skænkes der 8 forskellige smagsprøver i glassene. Undervejs fortælles der om bryggeriet, om ølbrygningsprocesser og om de mange øl, der findes.

2. Kolde fadøl hos Taphouse

Taphouse har Europas største udvalg af øl på fad.

Lyder Europas største udvalg af øl på fad som noget for dig? Så kom bare indenfor hos Taphouse, for leder du efter ølsmagning i København, hvor der er garanti for mange forskellige slags øl, så er det stedet for dig. Med 61 forskellige haner kan man roligt sige, at der er lidt at vælge mellem.

En ølsmagning hos Taphouse indeholder 1,5 times smagning med 5 forskellige smagsprøver á 12 cl. Derudover vil der være fortællinger om de mange øl, hvor der bliver lagt vægt på ingredienser, brygning og historien bag.

3. God øl & god samvittighed hos People Like Us

Hos People Like Us får du en stor øloplevelse med god samvittighed.

Pilsner, IPA, ale, stout, sour eller noget helt sjette, hvilken er din favorit? Det kan være svært at svare på, før du har smagt på dem alle, for der er stor forskel på de forskellige typer øl. Til gengæld kan du være sikker på, at du smager 5 forskellige specialøl med holdning, når du tager til ølsmagning, for her kommer du nemlig vidt omkring i øllets brusende verden.

Er du klar til at udvide dit repertoire, så tag til en helt særlig smagning hos People Like Us. Kom til en hyggelig og uformel ølsmagning, og hør historier om driften af et bryggeri med fokus på social bæredygtighed.

People Like Us er en virksomhed, der på helt almindelige markedsvilkår ønsker at påvise, at man kan drive en innovativ vækstvirksomhed, som har til mål at bygge fremragende øl under maksimal hensyntagen til social ansvarlighed. Der er i 2020 ca. 50 personer ansat i og omkring bryggeriet, hvoraf godt 90% har diverse diagnoser så som autisme, ADHD, PTSD, skizofreni, spastisk lammelse med mere.

 

4. Mikrobryg hos Ølsnedkeren

Hos Ølsnedkeren skal du smage på 8 forskellige øl.

Der er en hyggelig stemning hos Ølsnedkeren, og er du til cykelsport, vil du helt sikkert føle dig hjemme her. Væggene er nemlig dekoreret med billeder af cykelsportens store og små stjerner, og oppe under loftet hænger en cykel, som uden tvivl kan fortælle mange historier fra landevejene.

Vidste du?
Hos Ølsnedkeren brygger de næsten aldrig den samme øl to gange, så du skal være meget heldig, hvis du kan spotte en gammel kending på ølkortet.

De historier må du have til gode, for selvom cyklingen er en passion, er det øllet, der er i centrum hos Ølsnedkeren. Til en ølsmagning får du lov til at smage på 8 forskellige øl, mens der fortælles om bryggeprocesser og smagsnuancer. Finder du en favorit blandt øllene, kan du købe den med hjem på flaske efter ølsmagningen eller bare blive hængende i baren til at par ekstra smagsprøver – og måske et par cykelhistorier.

5. Ølsmagning hos verdenskendte Mikkeller

Mikkeller er et dansk øl-fænomen, som de fleste efterhånden kender.

Mikkeller er et dansk bryggeri, der på få år er blevet populært i mange dele af verden, og som er essensen af den sprudlende, danske ølkultur. Deres likes på Facebook stiger dagligt og med et stort antal selvejede barer og butikker i Danmark og udlandet, er Mikkeller et sted, du uden tvivl bør stifte bekendtskab med.

Kendetegnende for Mikkeller er – selvfølgelig – de lækre øl, der ikke smager som alle de andre på markedet. Desuden er ølbarerne hyggelige og uformelle, for her får du lyst til at slå dig ned, blive hængende og bare smage dig igennem ølkortet.

 

Andre øloplevelser

Bryg din egen øl

Timm Vladimirs Køkken lærer dig, hvordan du brygger din egen øl.

Efter et par ølsmagninger har du sikkert fået opbygget en basisviden, som du kan trække frem, når du smager på øl derhjemme. Det kan jo være, at du lige frem er begyndt at overveje, at det der med at brygge øl måske slet ikke lyder så kompliceret.

Hvis det er tilfældet, skal du kaste dig over et ølbrygningskursus. Man kunne vel egentlig kalde det for en overbygning til ølsmagningen, for på kurset skal der selvfølgelig også smages på nogle forskellige øl. Det gælder jo om at være helt sikker på, hvilken øl du selv vil brygge, og valget står mellem IPA, Porter, Belgisk Brown Ale og Hvede.

På kurset bliver du guidet igennem ølbrygningsprocessen, og afslutningsvis får du dit eget bryganlæg med hjem, så du kan fortsætte med at brygge derhjemme.

 

Hvad er en god ølsmagning?

Det er hyggeligt at mødes med vennerne til en ølsmagning i København.

Det er nemt for os at anbefale en række ølsmagninger i København. Det kunne alle gøre efter en enkelt søgning på Google, men på hvilken baggrund gør vi det egentlig? Hvad er det vi mener, er en god ølsmagning?

Først og fremmest kan der virkelig være langt mellem de gode ølsmagninger. Du skal ikke lede længe for at finde en “ølsmagning”, som i praksis bare er en billet til at få to forskellige fadøl på en mere eller mindre tilfældig bar. Det er ikke en ølsmagning, som vi ser det.

En god ølsmagning skal først og fremmest finde sted i et “lukket selskab”. Det må meget gerne være sammen med fremmede, men det er afgørende, at alle er dukket op for lige præcis den oplevelse, da det skaber den bedste forudsætning for den rigtige stemning.

Derudover mener vi også, at en god ølsmagning skal finde sted i lokaler, som kan underbygge lysten til at smage øl – ideelt set hos selve bryghuset, hvor øllen produceres. Det er en helt særlig oplevelse at sidde tæt på “gryderne” og høre historien og idéen om den enkelte øl fra brygmesteren selv.

Er du på udkig efter ølsmagninger andre steder i Danmark? Tjek udvalget af ølsmagninger her.

 

3 gode tips til at få mest ud af din ølsmagning

Det kan være en god idé at følge vores 3 tips, før ølsmagningen begynder.

1. Lad bilen stå hjemme. At skulle køre hjem fra smagningen er bare en irriterende “showstopper” så tag en taxa eller hop på cyklen i stedet.

2. Køb dine favoritter med hjem. At købe nogle flaske af din favorit fra smagningen med hjem, kan være med til at forlænge den gode oplevelse. Næste gang du får godt besøg, kan øllene smages, og du kan videreformidle historien om øllen og grundene til, at netop den øl er af højeste kvalitet.

3. Planlæg maden inden. I løbet af en ølsmagning stiger humøret hurtigt og lysten til flere øl senere ud på aftenen, kan hurtigt melde sin ankomst. Vores erfaring siger, at det der oftest ligger mellem en god ølsmagning og den efterfølgende bytur, er et godt, solidt måltid mad. Anbefalingen lyder derfor på lige at booke bordet inden ølsmagningen! Så er den del klaret.

Du kan også overveje

Smag

Ølsmagning hos Ølsnedkeren

Ølsmagning hos Ølsnedkeren byder på 7 forskellige øl & et indblik i bryggeprocesser. Prisen er 249 kr. for 1-1 ½ times ølsmagning.

København N

Smag

Ugly Duck ølsmagning hos Tribeca

Tag til en spændende & anderledes ølsmagning i København. Hos Tribeca eksperimenteres der med nye ølvarianter & smage i en liga for sig.

København NV

Smag

Ølsmagning hos Taphouse

Hos Taphouse i København kan du prøve en af Danmarks bedste ølsmagninger. 5 smagsprøver á 12 cl. Læs mere og book smagningen her på siden.

København K

Smag

Ølsmagning hos Braunstein

Ølsmagning hos Braunstein Bryghus bærer præg af høj kvalitet & giver en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Læs mere her på siden.

Køge

Kultur, Smag

Beerwalk i København med People Like Us

Tag med på en anderledes tur rundt igennem Københavns gader og få en smagsoplevelse med de lækre øl fra People Like Us

København S

Smag

Ølsmagning hos Mikkeller Baghaven

Ølsmagning af fadlagret luksusøl hos Mikkeller Baghaven. I smager fem forskellige øl.

København K

Smag

Ølsmagning hos People Like Us

Ølsmagning og fortælling om et bryghus som drives af mennesker, fra socialt marginaliserede grupper, med støtte fra bryggeriet Mikkeller.

København S

Smag

Ølbrygning hos Timm Vladimirs Køkken

Hvordan brygger man øl? Det spørgsmål kan du få besvaret ved at deltage i dette ølbrygningskursus hos Timm Vladimirs Køkken.

Valby