Fyraften! Så er det tid til en øl – og måske skal det være til ølsmagning på Sjælland?

Der er mange af os, der fejrer fyraften om fredagen med en kold øl. Men skal vi nu være helt ærlige, så er det jo nok den sædvanlige, der står på køl og venter. Fredag efter fredag. Det er jo selvfølgelig også lækkert, men hvorfor ikke prøve noget nyt?

Er du klar, tager vi dig med til 6 ølsmagninger på Sjælland udenfor København. Så hvis du sørger for at skaffe en chauffør, der kan køre dig sikkert hjem, så lover vi, at der er lagt lækre fyraftensøl på køl til dig.

 

Tag til ølsmagning på Sjælland

Til en ølsmagning kommer du til at smage mange forskellige øl.

Der findes mange små bryggerier rundt omkring på Sjælland – og lige så mange bryggerier, der er, lige så mange forskellige øl er der også. Eller faktisk er der endnu flere øl, end der er bryggerier. Så når du tager til en ølsmagning på Sjælland, kommer du helt sikkert til at smage på nogle øl, du ikke har smagt før.

Har du lyst til at udfordre de øl, du altid drikker? Så skal du se med her. Vi har nemlig fundet 5 ølsmagninger til dig rundt omkring på Sjælland.

Vil du hellere brygge dit øl selv? Så kan du prøve ølbrygning hos Timm Vladimirs Køkken i Valby.

 
 

1. Ølsmagning i Køge hos Braunstein

Hos Braunstein får du både en ølsmagning & en rundvisning.

Siden 2005 har Mikrobryggeriet Braunstein holdt til i pakhusene på havnen i Køge. Du kan komme med bag kulisserne hos Braunstein, snuse til øllene, der gærer i tankene, og høre historien om, hvordan drømmen om et bryggeri begyndte. Efter rundvisningen er der ølsmagning, hvor du kan smage 5 valgfrie øl.

Tag til ølsmagning i Køge og besøg bryggeriet Braunstein.

 

2. Ølsmagning i Roskilde hos Musicon

Musicon – Ølsmagning i Roskilde På Musicon Mikrobryggeri er øllene håndbryggede.

Musicon Mikrobryggeri er bygget i skibscontainere, der har sejlet på de 7 verdenshave! Men det er ikke det eneste, der gør bryggeriet i Roskilde til noget særligt. Øllene, der brygges her, er nemlig håndbryggede. Kom med rundt i bryggeriet hos Musicon, når dørene åbnes til en kombineret ølsmagning og rundvisning.

Tag til ølsmagning i Roskilde og besøg Musicon Mikrobryggeri.

 

3. Ølsmagning i Slagelse hos The Upper Hill

På gastropubben The Upper Hill i Slagelse, er der en hyggelig og uformel stemning, som samler folk til ølsmagninger. Udvalget af øl er stort, men til smagningen må du altså nøjes med at smage 6 forskellige slags. Til gengæld er du mere end velkommen til at blive hængende bagefter og gå på opdagelse i nogle af de øl, du ikke fik prøvet til smagningen.

 

4. Ølsmagning på Næstved Bryghus

På havnen i Næstved ligger Næstved Bryghus, og selvom bryggeriet kun har eksisteret siden 2013, er det gået stærkt. For Næstved Bryghus er det vigtigt, at øllene brygges af de bedste råvarer, og derfor bruger de ikke konserveringsmidler i øllene – kun malt, vand, gær og humle. Det giver nemlig den helt rigtige ølsmag.

Tag til ølsmagning i Næstved på Næstved Bryghus.

 

5. Ølsmagning i Ringsted på DagmarBryggeriet

Smag øllene og hør historierne på DagmarBryggeriet.

DagmarBryggeriet holder – meget passende – til i et gammelt kornmagasin, der ligger i baggården til en fredet købmandsgård i Ringsted. I de historiske rammer brygges der omkring 35.000 liter øl om året, og til ølsmagningen får du lov til at smage på et lille udvalg, mens brygmesteren fortæller om brygning, smage og meget andet.

Tag til ølsmagning i Ringsted og besøg DagmarBryggeriet.

 

6. Ølsmagning på Holbæk Bryghus

Oplev Danmarks mindste mikrobryggeri til en ølsmagning på Nordsjælland.

Historien om Holbæk Bryghus begynder i 2005 med en flok ølentusiaster, der fik lyst til at brygge god øl til Holbæks borgere. Bryggeriet kalder sig Danmarks mindste mikrobryggeri, men denne beskedenhed har ikke nogen indflydelse på smagen – den er nemlig stor nok. Du kan jo selv tage turen forbi til en ølsmagning på Nordsjælland for at smage.

 

Ølsmagninger på Sjælland

 

Seneste om Sjælland