Det vrimler med ølbarer i Danmark. Mikrobryggeriernes indtog har for alvor sat Danmark og ikke mindst København på øl-verdenskortet.

Uanset hvor i Danmark du befinder dig, så har du aldrig langt til en ølbar i verdensklasse. Her kan du slukke din tørst med mange forskellige typer specialøl. Glem ikke, at du på de fleste ølbarer også har mulighed for at udse dig din nye favoritøl til en ølsmagning.

Vi har samlet 15 af Danmarks bedste ølbarer. Disse ølbarer befinder sig i Jylland og på Sjælland. Du kan se alle stederne på kortet nedenfor.

Ølbarer i Jylland

1. The Cat & Barrel i Vejle

Kom indenfor i den hyggelige og uformelle stemning hos The Cat and The Barrel. Her er god øl og samtalen omdrejningspunkterne. Du finder The Cat & Barrel midt i Vejle, og her kan du uden tvivl nyde godt selskab. 

Hvad er din favorit øl? Er det en Pilsner, PIA eller ale? Eller er du mere til sour eller frugtøl? Til en ølsmagning hos The Cat & Barrel i Vejle kan du smage på de forskellige typer øl. Her kan du lære om forskellen på øllet og komme vidt omkring i den brusende verden. Udvid dit repertoire, og glæd dig til en hyggelig aften hos The Cat And Barrel i Vejle.

2. Den Engelske Pub i Kolding

Tag med på russisk ølsmagning midt i Kolding! Midt i Corona-krisen gav en række storslåede dråber fra Moskva og omegn flere tilhørere tårer i øjnene, klumper i halsen og gråd i stemmen. Nu går turen igen til verdens største land – denne gang til Sankt Petersborg.

Læs også Ølgaver

Vidste du? Den Engelske Pub har nogle af byens hyggeligste lokaler. Her kan du besøge The Cavern, Baggården eller Pubben.

I Sank Peterborg rører ølrevolutionen på sig. Det er dog kun Gud og Statens Seruminstiut, der ved, om aftenens instruktør får lov at besøge produktionsstederne. Øllet har han dog et håb om at få til Danmark – uanset tingenes tilstand!

3. Aalborg Beerwalk

Søgaards Bryghus er sammen med The Warf, Heidi’s Beer Bar, Old Games Pub, John Bull Pub, The Irish House og Basement Beer Bar en del af VisitAalborgs oplevelsesprodukt Aalborg Beerwalk.

Vidste du? Allborg Beerwalk indeholder et ekslusivt Aalborg Beerwalk-smagsglas, 6 vouchers til 15 cl. øl samt en guide til gode pubber i Aalborg.

Du kan nyde Aalborg Beerwalk året rundt – både i det tempo og selskab, som giver dig den bedste aften. Det er en sjov og smagfuld start op en god aften i Aalborg. Det er også en oplagt gaveidé.

Ølbarer i Aarhus

4. Hantwerk på Havnefronten

Hantwerk er en øl- og vinbar med udsigt til vandet i Aarhus Lystbådehavn. Her er en rustik men flot stemning. Ifølge både Jyllands Posten og Byens Bedste, så har ølbaren et stort potentiale for at blive et nyt in-sted i Aarhus. 

På Hantwerk i Aarhus kan du nyde øl brygget af Humleland. Humlelands bryggeri ligger lige bag baren, og her brygges øllet med omhu, kærlighed og en gavmild mængde af humle.

Hantwerk er både håndværk og mikrobrygget øl. Her finder du både det gode håndværk i hanerne, i flaskerne og i køkkenet. Hantwerk er nemlig både et bryggeri og en folke bistro.

Læs også Whiskysmagning

5. Fairbar på Klostertorvet

Hvor skal du nyde en SU-venlig øl i weekenden? Svaret er Fairbar på Klostertorvet, som er KFUM og KFUK’s nonprofit cafe. Den drives af frivillige, og siden begyndelsen i 2008 har det været samlingsstedet for kreative sjæle.

Hos Fairbar i Aarhus kan du nyde specialøl, drikkevarer og lette måltider. Nøgleordene er Fairtrade, økologi og bæredygtighed. Når du nyder en af specialøllene støtter du et godt formål. Det gode formål er projektet Y-Global, som styrker unge og børns handlekraft og livsmod i Sydafrika og Cameroun.

6. Mig & Ølsnedkeren i Mejlgade

Hvor skal du mødes på din næste Tinder-date? Svaret er Mig & Ølsnedkere i Mejlgade. Her gør de meget ud af, at det skal være et rart sted at komme. Derfor er hyggen og en imødekommende stemning i fokus. Baren er både røgfri og prisvenlig.

Mig & Ølsnedkeren serverer øl fra sit sjællandske bryggeri Ølsnedkeren. Her kan du smage specialøl som “Liv og Glade Dage”, “Bananas”, “Bundet på Hænder og Fødder” eller “Druekvas”, “Tid Og sted” samt “Fryd Og Gammen”.

Læs også Det ukendte Aarhus

7. Erlings Jazz- & Ølbar på Nørreport

Kom ind i varmen til god øl i godt selskab med legenderne af jazzen. Her kan du sidde blandt Miles DAvis, John Coltrane og de andre baggårdskatte. I baren kan du bestille et stort udvalg af specialøl. Sortimentet skifter hele tiden på de 10 fadølshaner. Derfor har du mulighed for at udvide din smag horisont uanset om du er til sprøde IPA’er, tunge stouts eller syrligt geuze. 

Besøger du Erlings Jazz- & Ølbar i dagtimerne kan du også købe de udvalgte vine og specialøl to-go i Erlings Bottleshop. Så kan du nyde smagen derhjemme, i botanisk have eller på dit kontor.

Ølbarer på Sjælland

8. Humle Ølbar i Næstved

Humle Ølbar er ikke bare en Ølbar. Her kan du også komme til forskellige arrangementer som smagninger, live musik og stand-up. Her er kultur et nøgleord, der værnes om. Det handler om, at du skal hygge dig, når du besøger Humle Ølbar i Næstved. her. 

Du kan nyde op til 150 forskellige øl – 20 af disse er på fad. Derfor kommer du ikke til at mangle noget, hverken på udvalget eller kvaliteten. Vil du gerne nyde din øl derhjemme? Så kan du købe din helt egen patentprop flaske, hvor de tapper fadøl i. Herefter kan du få en velsmagende fadøl med hjem.

Læs også

Ølbarer i København

9. Fermentoren Beer Bar på Vesterbro

Fermentoren Beer Bar i København har altid 24 forskellige øl på fad. Her er også en øl til din smag. Her står personalet altid klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige øl til dig. 

Fermentoren Beer Bar har sit eget øl brand. Det hedder “Fermentoren”, og du kan købe øllene specifikt i Fermentoren Beer Bars i København og Aarhus. Øllene bliver brygget af Dry & Bitter Brewing Company.

10. Søernes Ølbar i København NV

Hvilken ølbar skal du besøge, når du har en hang til et stort udvalg af øl på hane? Svaret er Søernes Ølbar på Sortedams Dosseringen. Her får du 20 forskellige typer øl på fad samt 100 flaskeøl fra hele verdens mikrobryggerier. 

Ølbaren ligger idyllisk ned til vandet ved Sortedams Sø på Sortedams Dosseringen. Det betyder, at du om sommeren kan nyde en kold fadøl med havudsigt. 

Stedet har en rå indretninge med murstensvægge, træmøbler og old-school skilte på væggene. Du kan også nyde en øl til din sport på Søernes Ølbar. Her finder du nemlig fire store tv-skærme.

11. Amager Bryghus Taproom Bryggen

Kender du til Amager Bryghus? Bryghuset har flere gange vundet titlen som Danmarks bedste bryghus. Du finder Amager Bryghus Taproom Bryggen kun 200 meter fra Kulturhuset Islands Brygge. Der er heller ikke langt til Københavns vigtigste kollektive knudepunkt: Nørreport Station.

Stedet er et 50/50 samarbejde med Café Langebro, hvor der er 15 haner med fadøl. 10 af disse fadøl er dedikeret til Amager øllen. Her er en hyggelig og rustik indretning med plads til 70 drikkende gæster. Fokus er på kvalitet frem for kvantitet.

12. Kølsters Tolv Haner på Nørrebro

Hvor skal ølentusiasten gå hen for at finde en afslappet ølbar? Svaret er Kølsters Tolv Haner på Nørrebro. Her kan du altid nyde en kold, læskende øl. Ølbaren byder på håndbrygget øl, som er lavet fra bunden. Kølsters Tolv Haner er belønnet med den prestigefulde “Byens Bedste” pris i kategorien “Bedste Øloplevelse”. 

Familien bag Kølsters Tolv haner er en familie med stolte brygger traditioner. Siden slutningen af 2014 har de budt Københavnerne, ølnørder og andre indenfor til stedets lækre kvalitetsøl.

13. Brus Ølbar på Nørrebro

BRUS er ikke kun en ølbar. Det er også et bryggeri og en restaurant. Her er der mindre end 20 meter fra bryggeriets tanke til fadøllens glas. Stedet ligger i et gammelt jernstøberi- og lokomotivfabrik. Her puters Michelin-stjerne kokken Christian Gadient nyt liv i det gamle lager. I dag huser det 750 m2 lager aktiviteter fra brygning og madlavning til shopping, spisning og drikke. 

Navnet “BRUS” henviser til den mousserende kvalitets væske, som opnås, når den er kulsyreholdig. Hver måned kan du også tage med på rundvisning og ølsmagning hos BRUS Ølbar. Her får du en introduktion til historien bad BRUS og selve øllen. Du skal selvfølgelig heller ikke snydes for at smage på kvalitets øllen.

14. Ørsted Ølbar i København K

Hvor skal du tage hen, når du er træt af at drikke den samme øl igen og igen? Svaret er Ørsted Ølbar. Her finder du over 200 forskellige flaskeøl og 20 haner. Derfor er du sikker på, at der også er en øl til din smag hos Ørsted Ølbar. 

Ejeren Kim Christiansen ejer ikke kun Ørsted Ølbar men også Søernes Ølbar i København NV. Ørsted Ølbar ligger lige over for Ørsteds Parken. Er du til sport? Det er også stedet at se fodboldkampen live. 

15. Kompasset Ølbar på Østerbro

Du finder Kompasset Ølbar på atmosfæriske Østerbro. Her er der et hyggeligt og stemningsfyldt gademiljø, hvor livet består af både børnefamilier, ældre og singler. Ølbaren ligger ikke langt fra Østerport- eller Svanemøllen Station. 

Kompasset Ølbar står klar til at hjælpe dig med at vælge din nye favorit øl fra danske bryghuse. Stedet servere dog ikke kun øl, men også ægte dansk og traditionelle smørrebrød. 

Udenfor Kompasset Ølbar kan du nyde Nyhavn, de gamle træskibe og de historiske farvede huse. Navnet Kompasset kommer fra beliggenheden i Nyhavn 65, der tidligere var hjem for tre sejl, flag- og kompasmagre.