Den traditionelle tur til København er altid spækket med kulturelle indslag som Amalienborg og Rundetårn, shopping på strøget og en tur i Tivoli. Hvis du har oplevet de traditionelle seværdigheder tonsvis af gange, så kan du læse videre og se hvad Danmarks hovedstad ellers gemmer på.

Vi har samlet en guide med 12 ukendte steder og oplevelser i København, som du kan bruge, hvis du trænger til at opleve noget andet end det sædvanlige. Du vil med sikkerhed finde nye og anderledes aktiviteter, som du kan bruge i planlægningen til dit næste besøg. 

Skæve oplevelser i København

Byvandring med Gadens Stemmer

  Flere lokationer, København

Hvis du vil opleve noget af København, som man ikke finder ved at gå en tur på egen hånd, skal du tage på byvandring med Gadens Stemmer. Du kommer med bag facaden hos en guide, der lever livet på kanten. Guiden vil fortælle dig om fixerum, narkotikasalg, fængsel og gadens uskrevne regler, når personen viser dig deres hemmelige steder i København. Du kommer tæt på personen og det liv der leves, og derfor vil alle fortællinger være stærke og unikke. Det bliver en helt særlig byvandring, hvor der både er plads til glædessmil og salte tårer.

Gadens Stemmer er en socialøkonomisk virksomhed med 6 års erfaring i at lave anderledes byvandringer i København. Her er ambitionen at skabe møder på tværs af samfundslag, samt at tilbyde mennesker, der ikke passer ind på det ordinære arbejdsmarked en meningsfuld beskæftigelse. 

Ballonparken

 Artillerivej 63, 2300 København 

Ballonparken finder du på Islands Brygge, hvor det er det ældste bebyggelse. Det blev anlagt som teltlejr i 1872, og senere hen kom de første barakker til, som du stadig kan finde derude i dag. Disse barakker tilhørte Hærens Artilleri. I 1917 blev der bygget en Ballonhangar, som i 1932 blev overdraget til Hærens Flyvetropper. I dag er området et kollektivt selvejende boligområde, som består af 30 bygninger der huser ca. 100 voksne og 50 børn. 

Ballonparken kaldes i dag ‘Lille Christiania’, da området rummer nogle af de samme ting som Christiania. Ved at besøge stedet kan opleve en af de skæve oplevelser der findes i København, hvor du kan se en alternativ måde at leve på.

Hyggelige steder i København

Central Hotel & Café

  Tullinsgade 1, 1610 København

Ønsker du at toppe din tur til hovedstaden med et unikt overnatningssted? I Tullingsgade på Vesterbro finder du Central Hotel & Café. Det er verdens mindste hotel. Hotellet fordeler sig på to etager, hvor du nederst finder en lille café, hvor du blandt andet kan bestille toast, crossainter og banana split. Øverst finder du ét hotelværelse. Værelset har en unik indretning med nøje udvalfte møbler og smukke håndlavede detaljer. 

Cirkusmuseet

 Hovedporten 6, 2650 Hvidovre

Cirkusmuseet finder du i Hvidovre, 8 km fra Rådhuspladsen. Museet gemmer på en af Danmarks største samlinger af kostumer, plakater, rekvisitter, cirkusprogrammer og avisudklip, som du kan gå på opdagelse i. Hver søndag fra 11-12.30 er der Cirkusleg, hvor man sammen med en artist blandt andet har mulighed for at jonglere og gynge på en trapez. 

Hvis du tager turen ud til Cirkusmuseet kan du i området også finde Vestvolden, kunstneren Thomas Dambos kæmpe BakketopTrine, og du kan tage på jagt efter det hemmelige løseord rundt i Avedørelejren. Jagten efter det hemmelige løseord udleveres på Cirkusmuseet.

Smukke steder i København

Cisternerne under Søndermarken

 Søndermarken, 2000 Frederiksberg

Cisternerne i Søndermarken tager dig med under jorden, hvor du skal opleve noget meget anderledes. De er i sin tid bygget som vandreservoir, for at forbedre vandforsyningen til hovedstaden og undgå smitte fra koleraepidemien. I dag er Cisternerne en del af Frederiksbergmuseerne, og her fungerer stedet som et udstillingspunkt for samtidskunst med en lang række arrangementer i løbet af året. Så snart du bevæger dig ned i Cisternerne vil det kolde og fugtige klima omfavne dig, og snart er du omsluttet af kunstoplevelsen. 

De glemte kæmper

Flere lokationer, Sjælland

Rundt omkring i skovene uden for København, kan du gå på jagt efter de seks trækæmper. Du finder kæmperne langt væk fra de mest besøgte attraktioner i Købehavn, og det er ikke tilfældigt. Kunstneren bag har ønsket, at folk skulle væk fra storbyen og ud at se de skønne naturområder. 

Når man har fundet en kæmpe skal man ikke bare kigge på den – den er bygget således, at det er muligt at klatre og sidde på den. Hvis alle seks kæmper skal nåes på en dag, er det nødvendigt at køre i bil for at kunne nå det. 

Brumleby

 Brumleby, 2100 København Ø

Brumleby finder du på Østre Fælled, og det er et af de mest hyggelige steder i Købehavn. Stedet blev i sin tid opført som et forbillede for en anden måde at bo på, end ind i den overbefolkede by. Koleraepidemien indvaderede storbyerne og spredte sig fra hus til hus, og derfor blev kvarteret opført med god plads mellem de gule og hvide rækkehusene. De første beboere kom fra arbejderklassen, mens der i dag bor alt fra børnefamilier til pensioniser i de fine rækkehuse. I Brumleby kan du opleve et område, der er bevaret i samme stil som det blev bygget, et fællesskab midt i en storby og mange fine spots.

Anderledes oplevelser i København

CopenHot

 Refshalevej 325, København K

Ved CopenHot tilbydes en unik form for udendørs wellness. Her kan du nyde Refshaleøens rustikke omgivelser, hvor vandet fra havet bruges til aktiviteterne. 

Hvis du vil tage wellness oplevelsen til et højere niveau, får du her en enestående mulighed. Du kan blive sejlet rundt i en hot tub, i den nordlige del af havnen, hvor vandet bliver varmet op af en kedel. Her kan du blot læne dig tilbage og nyde udsigten. Hvis du hellere vil blive på land kan du sætte dig til rette i et vildmarksbad, hvor udsigten er Operahuset, Marmorkiren og Reffen. Mens du nyder udsigten i det dampende varme vand, vil storbyens pulserende lyde danne baggrundsmusikken til oplevelsen. 

Urban High Roping

 Refshalevej 177, København K 

Hvis du søger en anderledes oplevelse i København, kan du i de gamle B&W-haller på Refshaleøen, bevæge dig rundt i helt nye højder. Her får du 3-4 timers underholdning, hvor du hverken behøver at være daredevil eller actionman for at bevæge dig rundt i rebbanerne 50 meter over jorden. Sikkerheden er i top, og du kan vide dig sikker på, at du bliver guidet igennem banerne, så den gode oplevelse bliver fremhævet. 

Hvis du vil udfordres lidt ekstra, kan du prøve deres Big Swing. Her står du på en platform i 40 meters højde og skal tage skridtet ud i den tomme luft.

Kajakhotellet

 Havkajakvej 2, 2300 København S

Hvis du vil se byen fra vands og ikke er til den traditionelle kanalrundfart, kan du ved Kajakhotellet komme på guidede ture i kajak rundt i Christianshavns kanaler og Københavns Havn. Alle turene foregår i et stille og roligt tempo, hvor alle kan være med og der er plads til hygge og snak. Mens du glider langsomt afsted, kan du nyde udsigten til de arkitektoniske perler og historiske bygninger.

Alle ture er for både nybegyndere og øvede, da alle kajakker er stabile og nemme at manøvrere. Du har mulighed for at sejle i en single kajak, eller dele en dobbelt havkajak med en af dine nærmeste. 

Hemmelige steder i København

Flyvergrillen

 Amager Landevej 290, 2770 Kastrup

Flyvergrillen finder du på Amager ved Kastrup Lufthavn, kun 18 min fra København. Den lille grillbar er blevet en attraktion for mange, fordi man kan nyde en hotdog, pølsemix eller noget helt tredje, mens har frit syn til lufthavnens landingsbane, hvor der hele tiden lander fly fra resten af verden. 

DR Byen

 Emil Holms Kanal 20, 2300 København K

Du kan tage metroen direkte ud til DR Byen, hvor du finder mange ting at lave i og omkring DR Byen. Først og fremmest kan du gå en tur omkring DR Byen, hvor nogle af studierne som bl.a. P3 er at se udefra, mens de optager dagens radioprogram. Derudover søger DR ofte publikum til deres tv-programmer, hvilket er en enestående mulighed for, at opleve noget anderledes helt gratis.

Ved siden af DR Byen finder du Grønningen, hvor der er en lille tømmerflåde-trækfærge, hvor du kan trække dig selv over en lille sø. Her finder du også et af Danmarks bedste ishuse, Ismageriet, hvor du kan få den lækreste is, dog kan der til tider forekomme en ret lang kø hertil. 

I København finder du også: