Det er efterårsferie i København, når dagene begynder at blive kortere, vinden køligere og solen kaster sine sidste blege stråler ned mellem hustage og spir.

Tag med til København i efterårsferien, hvor oplevelserne venter både ude og inde.

Indhold

 1. Efterårsferie i København for børn
 2. Smagsoplevelser i efterårsferien
 3. Aktive aktiviteter i efterårsferien
 4. Kulturelle oplevelser i efterårsferien
 5. Ophold i efterårsferien
 6. Gratis aktiviteter i efterårsferien
 7. The Big Five – Københavns store attraktioner

Efterårsferie i København for børn

Når skolerne lukker ned for efterårsferien, er det nogle glade unger, der kommer hjem. Nu har de en hel uge foran sig, som de kan bruge på næsten lige det, de har lyst til. Sove længe, se fjernsyn og hygge sig. Det lyder lækkert nok, men efter et par dage sker der som regel det, at børnene kommer til at kede sig lidt. Vi har samlet en række forslag til, hvad en efterårsferie med børn kan indeholde.

Når det kommer til fredag i efterårsferien, kan det så være en idé med noget særligt lækkert fredagsslik? Ja? Så tag forbi en karamelsmagning hos Karamelleriet for at se, hvordan man laver karameller og smag på de nykogte, lune lækkerier.

Så må forældrene i gang med at finde på nogle aktiviteter, de kan lave med deres børn i efterårsferien. Det kan jo være, at der skal brændes noget energi af med en omgang klatring? Klatring foregår indendørs, så det er en god aktivitet selv i regnvejr.

Er der god tid, og kan ungerne lide at hjælpe i køkkenet, kan børn og voksne i fællesskab stå for aftensmaden. Hos Karoline Trier er der hotdogs på menuen, og alting skal laves helt fra bunden.

Flere aktiviteter for børn i efterårsferien

Adrenalin

Pablo Escobar | Escape Room hos Riddlehouse

Hos Riddlehouse i København får du 60 minutter med Escape Room. Det er din opgave at løse mysteriet om Pablo Escobar! Prøv det her

København K

Adrenalin

Prøv Virtual Reality hos Khora

Svøm med hvaler & hajer, tag en tur i rummet eller skyd zombier. Prøv Virtual Reality og få en oplevelse ud over det sædvanlige.

København V

Adrenalin

Prøv Virtual Reality hos Limitless

Virtual Reality er det nye! Hos VR Limitless i Aarhus & København kan du prøve de mange spændende spil og dyste mod dine kammerater.

Aarhus C, København K

Smag

Slikkepindekursus hos Sugar Pilots

Lav dine helt egen slikkepinde og pynte dem med både sukkerblomster, krymmel og spiseligt glimmer, så de bliver helt unikke.

København N

Smag

Bagekursus for børn & voksne hos Madskolen Karoline Trier

Gå på opdagelse i mel- og korntyper, mens du sammen med dit barn lærer om surdej, brød og kager. Bagekurset for børn & voksne er et hit.

Brønshøj

Adrenalin

The Last Passenger | Escape Room hos Riddlehouse

Riddlehouse tager dig med på en logisk udfordrende rejse. Prøv 60 minutter i escape room i København og se om du kan finde moderen.

København K

Smag

Hotdogkursus for Børn og Voksne hos Karoline Trier

Vinderen af Masterchef 2016, Karoline Trier, inviterer på Hotdogkursus for Børn og Voksne. Et hyggeligt kursus, hvor alle kan være med.

Brønshøj

Adrenalin

The Ring|Escape room hos Riddlehouse

Prøv 60 minutters escape room i København hos Riddelhouse. Her kan du prøve Danmarks første & eneste escape room med live performance.

København K

Adrenalin

Seven | Escape Room hos Riddlehouse

Giv dig selv en udfordring - prøv escape room. Hos Brain Game i København kan du prøver 60 min. i escape room. Kan du nå at løse gåden?

København K

Smag

Grønnere hverdagsmad for børn & voksne hos Karoline Trier

Tag dit barn med på madkursus, hvor I lærer og får inspiration til at lave bedre og mere spændende mad i hverdagen. Læs mere her på siden!

Brønshøj

Smagsoplevelser på efterårsferie i København

Kakaobønnen har været på en lang rejse før, den lander i slikskålen i den form, vi genkender som chokolade. Tag med Peter Beier på kakaobønnens rejse, der begynder i de varme caribiske plantager og følg bønnen til det danske klima ved Ørsholt Gods.

LÆS OGSÅ: En verden af chokolade – Mød Peter Beier

Undervejs på rejsen bliver der tid til at prøvesmage klassiske, fyldte chokolader og nye, eksperimenterende smage, mens der fortælles om dyrkning, forarbejdning og bæredygtighed.

Hos Social Foodies kan du prøve kræfter med den svære kunst at lave flødeboller. Flødeboller er en favorit! En knasende bund, sprødt chokoladeovertræk og sødt, blødt skum.

Faktisk er det ikke svært at lave flødeboller, selvom det selvfølgelig kræver lidt teknik at få skummet til at stå snorlige på den lille bund. Heldigvis kan både børn og voksne hurtigt lære teknikken, så flødebollerne bliver genkendelige – og skidt pyt, hvis en enkelt eller to af de i alt ti flødeboller bliver lidt skæve. De smager helt sikkert godt alligevel.

Flere smagsoplevelser til efterårsferie i København

Smag

Ølsmagning hos Taphouse

Hos Taphouse i København kan du prøve en af Danmarks bedste ølsmagninger. 5 smagsprøver á 12 cl. Læs mere og book smagningen her på siden.

København K

Smag

Ugly Duck ølsmagning hos Tribeca

Tag til en spændende & anderledes ølsmagning i København. Hos Tribeca eksperimenteres der med nye ølvarianter & smage i en liga for sig.

København NV

Smag

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

En vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt byder på 6-7 vine. Under smagningen får du en introduktion til, hvordan du dufter og vurderer vin.

Aarhus C, København K

Smag

Ølsmagning hos Mikkeller Baghaven

Ølsmagning af fadlagret luksusøl hos Mikkeller Baghaven. I smager fem forskellige øl.

København K

Smag

Chokoladesmagning hos Peter Beier

Oplev den meget populære Chokoladesmagning hos Peter Beier Chokolade, når du, eller gavemodtageren, skal forkæles med fyldt gourmetchokolade

København K, København V

Smag

Ølsmagning hos Ølsnedkeren

Ølsmagning hos Ølsnedkeren byder på 7 forskellige øl & et indblik i bryggeprocesser. Prisen er 249 kr. for 1-1 ½ times ølsmagning.

København N

Smag

Cidersmagning hos Holm Cider

Tag med Holm Cider ind i en verden af boblende cider & smag 8 forskellige cidere fra hele verden. Hør om smag, produktion og meget mere.

København V

Smag

Vin- & ostesmagning i København hos O.M. Nielsen

Vil du lære mere om kombinationen af vin & ost? Så tag med til en vin- & ostesmagning i København & bliv klogere på de mange variationer.

København K

Smag

Flødebollekursus hos Madskolen Karoline Trier

Vil I lære at lave jeres egne flødeboller med en sprød bund, cremet skum og en knasende chokoladeovertræk - Så kig her.

Brønshøj

Smag

Ølsmagning hos People Like Us

Ølsmagning og fortælling om et bryghus som drives af mennesker, fra socialt marginaliserede grupper, med støtte fra bryggeriet Mikkeller.

København S

Smag

Bagekursus hos Meyers Madhus

Giv dig selv, eller en heldig gavemodtager, en god oplevelse med den populære bageskole hos Meyers Madhus. Bagekurset foregår i København.

København N

Smag

Karamelsmagning

Kom med indenfor hos Karamelleriet på Nørrebro i København, og få et indblik i hvordan karamelproduktionen foregår. Læs mere og book her.

København N

Smag

Charcuterismagning hos Folkets Madhus

Folkets Madhus inviterer på 2 timers ølsmagning og charcuteri. Der serveres håndlavede pølser, røgede skinker & charcuteri.

København S

Smag

Snapseskole på Christianshavn Færgecafé

Mange vil mene, at en snaps blot er snaps, men ikke hvis du spørger eksperterne fra Færgecaféen. Kom med på en sandt snapseeventyr.

København K

Smag

Whiskysmagning hos Copenhagen Distillery

Tag med på et whiskyeventyr. Her får I en rundvisning, fortællinger om whisky, smagsprøver på whisky og økologiske udskæringer af dyr.

København S

Aktive oplevelser på efterårsferie i København

Hvis ikke du lider af højdeskræk, skal du uden tvivl prøve Big Swing på Refshaløen. Gyng i 34 meters højde, prøv 8 meters frit fald eller klatre 17 meter op af en gyngende rebstige. Sikkerheden er naturligvis i top, så du har intet at frygte. Det er bare at springe ud i det.

Hos Beta Boulders kan du teste din teknik og styrke på de ru klatrevægge. Det er fysisk udfordrende for hele kroppen, men en kæmpe sejr, når du endelig når til tops. Er du mere til vandoplevelser, kan du prøve at ride på bølgen på med KB-Kite, som tilbyder tandemkite i Købehavn.

Kulturelle oplevelser til efterårsferie i København

Som Danmarks hovedstad byder København på masser af kulturelle oplevelser, som er oplagte at se i efterårsferien. Du kan opleve alt fra museer og betydningsfulde bygningsværker som Rundetårn, til Dyrehaven i Klampenborg og det ikoniske Christiania i Christianshavn.

Hvis du gerne vil opleve det rå og upolerede København, kan du tage på byvandring med Gadens stemmer. Kom bag facaden og bliv klogere på gadens barske liv og uskrevne regler. Din guide er et menneske, der har oplevet det hårde københavnske liv på egen hånd, og du kan stille alle de spørgsmål, du brænder inde med – Også de tabuiserede.

En af de bedste måder, du kan opleve København på, er ved at tage på kanalrundfart. Har du ikke besøgt hovedstaden før, vil det være en oplagt mulighed for at få set nogle af de berømte bygninger og samtidig høre fortællinger fra Københavns lange historie.

LÆS OGSÅ: Sightseeing i København

På en kanalrundfart kommer du forbi Operaen, Den Lille Havfrue, Nyhavn og mange andre steder, og undervejs får du serveret noget koldt at drikke, som du kan nyde, mens du sejler rundt i kanalerne. Efterfølgende kan du gå i land og spise en god frokost et lækkert sted.

Flere kulturelle oplevelser i København i efterårsferien

Kultur

Blod, bødler & bordeller i København med Weird Walks

Tag med på en spændende krimitur i Københavns gader. Hør de faktuelle historier, mens nu bevæger dig rundt i gaderne, hvor de fandt sted.

København K

Natur

Puzzle walk i Kødbyen

Tag med på en spændende puzzle walk gennem Kødbyen. Oplev Kødbyen på en ny måde, mens du løser de udfordrende gåder. Læs mere om oplevelsen.

København V

Kultur

Drabet ved Amalienborg Slot med Solve a Mystery

Kom med på en spændende krimitur i København, hvor du er efterforsker. Følg ledetrådene, løs gåderne & find ud af, hvem morderen er.

København K

Kultur

Byvandring med Gadens Stemmer

Oplev Københavns skyggeside, når du sammen med Gadens Stemmer bliver vist rundt i vores hovedstad & hører om livet på gaden. Læs mere her.

København K, København N, København V

Adrenalin

RIB Tur på Øresund

RIB tur på Øresund giver dig høj fart. Med 110 km/t vil du suse hen over vandet samtidig med, at du kan se søforter, vindmøller osv.

København K

Kultur

Oplev Københavns højdepunkter med OURWAY Tours

Se det eventyrlige Nyhavn og begiv dig ud på gåturen op mod landets magtcentrum, Christiansborg. Oplev borgen og få fortællinger om KBH.

København K

Natur

Puzzle walk på Assistens Kirkegård

Kom med på en anderledes byvandring på Assistens Kirkegård. Løs mysteriet med en spændende puzzle walk. Kan du knække koderne og finde svar?

København V

Kultur

Cocktails & Comedy på Citizen

Er du på udkig efter gode grin og sprøde cocktails? Citizen er stedet for dig. Her kombineres cocktails & comedy i København.

København K

Ophold til efterårsferie i København

Kommer du langvejs fra for at holde efterårsferie i København, kan du nok få brug for en overnatning. Måske har du venner og familie i byen, du kan overnatte hos, men ellers er der mange muligheder for at overnatte i hovedstaden. Skal det være lækkert, er der jo altid garanti for en god oplevelse på et af byens mange hoteller, som Villa Copenhagen, men det er jo selvfølgelig også den dyre løsning. Især, hvis man er en stor børnefamilie, der skal opleve København.

Derfor kan vandrehjem eller Airbnb være gode og billige alternativer til hotellet. Vælger du at booke overnatning lidt uden for centrum vil der ofte også være mange penge at spare. Tilmed er det nemt at køre med S-tog eller metro ind til centrum, så det behøver ikke at være besværligt at overnatte uden for byen.

Når du skal booke overnatning i København i efterårsferien, skal du huske at booke i god tid. I de store ferier er der mange, som vil overnatte i København, så for at være sikker på, at du kan sove der, hvor du vil, skal du huske at være ude i god tid.

Flere ophold i Købehavn

Ophold, Wellness & Spa

Spaophold på Marienlyst Strandhotel

1 overnatning i dobbeltværelse med havudsigt & 3-retters menu er nogle af de ting, du får på et spaophold på MARIENLYST STRANDHOTEL.

Helsingør

Ophold, Wellness & Spa

Spaophold på Kurhotel Skodsborg

Leder du efter den ultimative Spa-oplevelse? Så er Kurhotel Skodsborg Spa det perfekte valg. Her får du alt, hvad hjertet begærer.

Skodsborg

Ophold, Wellness & Spa, Smag

Spa & Gourmetophold på Marienlyst Strandhotel

Du bliver budt velkommen på Marienlyst Strandhotel med et glas champagne. Herefter kan du frit benytte spaadelingen.

Helsingør

Ophold

Casino ophold på Marienlyst Strandhotel

Et Casino Stay på det luksuriøse Marienlyst Strandhotel byder på både 3-retters middag & adgang til casinoet.

Helsingør

Smag, Ophold

Ophold i København på Skt. Petri

Nyd én overnatning i luksuriøse omgivelser midt i København på Hotel Skt. Petri. Med middag, morgenmad og fri adgang til fitness og sauna.

København

Wellness & Spa, Ophold

Getaway & Spa på Kurhotel Skodsborg

Trænger du til en pause fra hverdagen? Så prøv det ultimative hverdags-getaway på Kurhotel Skodsborg.

Skodsborg

Ophold, Smag

Gourmet & Naturophold på Bornholm hos Hotel Pepita

Kom med indenfor på Hotel Pepita i Allinge Sandvig på Bornholm. Her kan I nyde to overnatninger med en 3-retters middag inklusiv morgenmad.

Allinge

Wellness & Spa, Ophold

You & Me spaophold på Marienlyst Strandhotel

Tid for 2 med 3-retters middag, afternoon tea, morgenspa og stor morgenmad.

Helsingør

Gratis oplevelser på efterårsferie i København

En billig efterårsferie behøver ikke være en kedelig efterårsferie. København er fyldt med gratis oplevelser og aktiviteter for hele familien.

Ved Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen kan du tage en dukkert i havnebadene. Det er et must på de varme sommerdage, efter du har gået København tyndt.

I Botanisk Have kan du opleve Danmarks største samling af levende planter, heriblandt sjældne planter som ikke findes andre steder i landet. I Palmehuset kan du få varmen og nyde det tropiske klima, hvis vejret er gråt og koldt udenfor.

 Er du til mere kulturelle oplevelser, kan du tage et smut i Marmorkirken, eller tage til et af de mange gratis events hos Det Kongelige Teater. Fristaden Christiania i Christianshavn er også et besøg værd, hvor du kan opleve den frie stemning og farvefulde bygninger.

Følger du Strandvejen nordpå kommer du til idylliske Dyrehaven, som er fri for storbystress og trafiklarm. Dyrehaven er også hjem for forlystelsesparken Bakken som har gratis entre året rundt. Her er du garanteret latter og grin, så maven kramper.

De 5 store attraktioner i København

Når du er på efterårsferie i København, må du forbi ”Københavns Big Five” – de fem store seværdigheder i København, som du ikke må gå glip af. Tag forbi Københavns Zoo, hvor der bor mere end 3000 dyr fordelt på 264 arter og besøg Elefanthuset, der regnes for et af de bedste elefantanlæg i verden. Du kan også gå en tur i den Arktiske Ring, hvor du kommer helt tæt på isbjørne, sæler og nordatlantiske fugle.

Du må også en tur forbi Rosenborg Slot, hvor de danske kronjuveler og kongekroner er udstillet, og slå dig bagefter løs på Experimentarium, hvor du kan være videnskabsmand for en dag. Er du til danmarkshistorie og arkæologiske fund, skal du besøge Nationalmuseet, hvor Restaurant Julian, der er københavnerkendt for sin brunch, også ligger. Slut af med candyfloss i Tivoli, nyd suset fra forlystelserne, tag en slentretur i haven og læn dig tilbage omkring midnat, hvor fyrværkeriet siger godnat.

De 5 store attraktioner

 1. Københavns Zoo

 2. Rosenborg Slot

 3. Experimentarium

 4. Nationalmuseet

 5. Tivoli

Efterårsferie i København byder på mange aktiviteter

Efterårsferie i København er en hyggelig tid lige inden, vinteren for alvor begynder at bide sig fast med kulde og rusk. Nogle dage regner det, og så må man finde på noget indendørs, men man kan også være heldig, at der gemmer sig en lille solplet, hvor man kan få en god kop kaffe eller tage på picnic. Mulighederne er mange, når der er efterårsferie i København, så pak tasken og tag afsted.

Rigtig god efterårsferie!