Det er efterårsferie i København, når dagene begynder at blive kortere, vinden køligere og solen kaster sine sidste blege stråler ned mellem hustage og spir.

Tag med til København i efterårsferien, hvor oplevelserne venter både ude og inde.

 
 

Efterårsferie i København for børn

Når skolerne lukker ned for efterårsferien, er det nogle glade unger, der kommer hjem. Nu har de en hel uge foran sig, som de kan bruge på næsten lige det, de har lyst til. Sove længe, se fjernsyn og hygge sig. Det lyder lækkert nok, men efter et par dage sker der som regel det, at børnene kommer til at kede sig lidt. Vi har samlet en række forslag til, hvad en efterårsferie med børn kan indeholde.

Aktiviteter med børn

Når det kommer til fredag i efterårsferien, kan det så være en idé med noget særligt lækkert fredagsslik? Ja? Så tag forbi en karamelsmagning hos Karamelleriet for at se, hvordan man laver karameller og smag på de nykogte, lune lækkerier.

Når det er efterårsferie, må forældrene i gang med at finde på nogle aktiviteter, de kan lave med deres børn.

Det kan jo være, at der skal brændes noget energi af med en omgang klatring? Klatring foregår indendørs, så det er en god aktivitet selv i regnvejr.

Er der god tid, og kan ungerne lide at hjælpe i køkkenet, kan børn og voksne i fællesskab stå for aftensmaden. Hos Karoline Trier er der hotdogs på menuen, og alting skal laves helt fra bunden.

 

Flere aktiviteter for børn i efteråret

 

Smagsoplevelser i København

Der er ikke mangel på smagsoplevelser i København. Spørgsmålet er bare, om I er til madkursus, smagning eller restaurantbesøg!

 

Lær noget nyt

Hos Social Foodies kan du prøve kræfter med den svære kunst at lave flødeboller. Flødeboller er en favorit! En knasende bund, sprødt chokoladeovertræk og sødt, blødt skum.

Faktisk er det ikke svært at lave flødeboller, selvom det selvfølgelig kræver lidt teknik at få skummet til at stå snorlige på den lille bund. Heldigvis kan både børn og voksne hurtigt lære teknikken, så flødebollerne bliver genkendelige – og skidt pyt, hvis en enkelt eller to af de i alt ti flødeboller bliver lidt skæve. De smager helt sikkert godt alligevel.

 

Bage- og slikkurser i København

 

Madkurser i København

 

Spis ude i København

 

Smagninger i København

 

Aktive oplevelser på efterårsferien i København

Hvis ikke du lider af højdeskræk, skal du uden tvivl prøve Big Swing på Refshaløen. Gyng i 34 meters højde, prøv 8 meters frit fald eller klatre 17 meter op af en gyngende rebstige. Sikkerheden er naturligvis i top, så du har intet at frygte. Det er bare at springe ud i det.

 

Flere aktive oplevelser til efteråret i København

 

Kulturelle oplevelser til efterårsferie i København

Som Danmarks hovedstad byder København på masser af kulturelle oplevelser, som er oplagte at se i efterårsferien. Du kan opleve alt fra museer og betydningsfulde bygningsværker som Rundetårn, til Dyrehaven i Klampenborg og det ikoniske Christiania i Christianshavn.

Hvis du gerne vil opleve det rå og upolerede København, kan du tage på byvandring med Gadens stemmer. Kom bag facaden og bliv klogere på gadens barske liv og uskrevne regler. Din guide er et menneske, der har oplevet det hårde københavnske liv på egen hånd, og du kan stille alle de spørgsmål, du brænder inde med – Også de tabuiserede.

En af de bedste måder, du kan opleve København på, er ved at tage på kanalrundfart. Har du ikke besøgt hovedstaden før, vil det være en oplagt mulighed for at få set nogle af de berømte bygninger og samtidig høre fortællinger fra Københavns lange historie.

På en kanalrundfart kommer du forbi Operaen, Den Lille Havfrue, Nyhavn og mange andre steder, og undervejs får du serveret noget koldt at drikke, som du kan nyde, mens du sejler rundt i kanalerne. Efterfølgende kan du gå i land og spise en god frokost et lækkert sted.

 

Flere kulturelle oplevelser i København i efteråret

 

Ophold til efterårsferie i København

Kommer du langvejs fra for at holde efterårsferie i København, kan du nok få brug for en overnatning. Måske har du venner og familie i byen, du kan overnatte hos, men ellers er der mange muligheder for at overnatte i hovedstaden. Skal det være lækkert, er der jo altid garanti for en god oplevelse på et af byens mange hoteller, men det er jo selvfølgelig også en dyrere løsning. Især hvis man er en stor børnefamilie, der skal opleve København.

Derfor kan vandrehjem eller Airbnb være gode og billige alternativer til hotellet.

Vælger du at booke overnatning lidt uden for centrum, vil der ofte også være mange penge at spare. Tilmed er det nemt at køre med S-tog eller metro ind til centrum, så det behøver ikke at være besværligt at overnatte uden for byen.

Når du skal booke overnatning i København i efterårsferien, skal du huske at booke i god tid. I de store ferier er der mange, som vil overnatte i København, så for at være sikker på, at du kan sove der, hvor du vil, skal du huske at være ude i god tid.

 

Ophold i København

 

Gratis oplevelser på efterårsferie i København

En billig efterårsferie behøver ikke være en kedelig efterårsferie. København er fyldt med gratis oplevelser og aktiviteter for hele familien.

Ved Islands Brygge, Fisketorvet og Sluseholmen kan du tage en dukkert i havnebadene. Det er et must på de varme sommerdage, efter du har gået København tyndt.

I Botanisk Have kan du opleve Danmarks største samling af levende planter, heriblandt sjældne planter som ikke findes andre steder i landet. I Palmehuset kan du få varmen og nyde det tropiske klima, hvis vejret er gråt og koldt udenfor.

 Er du til mere kulturelle oplevelser, kan du tage et smut i Marmorkirken, eller tage til et af de mange gratis events hos Det Kongelige Teater. Fristaden Christiania i Christianshavn er også et besøg værd, hvor du kan opleve den frie stemning og farvefulde bygninger.

Følger du Strandvejen nordpå kommer du til idylliske Dyrehaven, som er fri for storbystress og trafiklarm. Dyrehaven er også hjem for forlystelsesparken Bakken som har gratis entre året rundt. Her er du garanteret latter og grin, så maven kramper.

 

De 5 store attraktioner i København

De 5 store attraktioner

  1. Københavns Zoo

  2. Rosenborg Slot

  3. Experimentarium

  4. Nationalmuseet

  5. Tivoli

Rosenborg Slot i hjertet af København.

Når du er på efterårsferie i København, må du forbi ”Københavns Big Five” – de fem store seværdigheder i København, som du ikke må gå glip af. Tag forbi Københavns Zoo, hvor der bor mere end 3000 dyr fordelt på 264 arter og besøg Elefanthuset, der regnes for et af de bedste elefantanlæg i verden. Du kan også gå en tur i den Arktiske Ring, hvor du kommer helt tæt på isbjørne, sæler og nordatlantiske fugle.

Du må også en tur forbi Rosenborg Slot, hvor de danske kronjuveler og kongekroner er udstillet, og slå dig bagefter løs på Experimentarium, hvor du kan være videnskabsmand for en dag. Er du til danmarkshistorie og arkæologiske fund, skal du besøge Nationalmuseet, hvor Restaurant Julian, der er københavnerkendt for sin brunch, også ligger. Slut af med candyfloss i Tivoli, nyd suset fra forlystelserne, tag en slentretur i haven og læn dig tilbage omkring midnat, hvor fyrværkeriet siger godnat.

 

Mere inspiration

Vinsmagning i København

Læsetid: 5 min.

Efterårsferie i København

Læsetid: 8 min.

3 barer med naturvin i København

Læsetid: 4 min.

De 29 bedste steder at få smørrebrød i København

Læsetid: 7 min.

De veganske & vegetariske spisesteder du skal kende i København

Læsetid: 8 min.

27 unikke hoteller i København

Læsetid: 24 min.

Ta’ på bæredygtig weekend i København 2022

Læsetid: 10 min.

Frokost i København

Læsetid: 6 min.

Gavekort til restaurant i København

Læsetid: 2 min.

Danmarks bedste sushi

Læsetid: 10 min.

CPH Cooking Class

Læsetid: 3 min.

Polterabend i København: Idéer og inspiration

Læsetid: 10 min.

Karma Sushi

Læsetid: 4 min.

Helikoptertur i Danmark med HeliCompany

Læsetid: 3 min.

Vinterferie i København

Læsetid: 12 min.