Der er noget særligt ved at tage til vinsmagning, ikke kun fordi du for en gangs skyld får en anden vin end den billige fra supermarkedet, men fordi at du ikke kun får vin, men også professionel guidance om mærke, oprindelse og hvilken nationalitet den bedste vin for dig ville være.

En vinsmagning kan foregå på mange måder. Har du lyst til at kombinere en smagning med en kreativ oplevelse eller aktivitet, kan du læse vores 6 alternativer til vinsmagning.

Hvis det lyder som noget for dig, så læs videre. Vi har nemlig samlet de bedste vinsmagninger i København.  Så snup et glas vin og bliv inspireret til at komme afsted på vinsmagning.

 

Vinsmagninger i København

 

O.M. Nielsen

Det er en klassiker at invitere vennerne på besøg til en aften med ost og vin, men hvilke vine og hvilke oste passer egentlig sammen?

Det kan være svært at afgøre, hvilke kombinationer, der fremhæver og understøtter hinanden i stedet for at overdøve. Vil du gerne være helt sikker på, at du ved, hvilke sammensætninger, som får smagsløgene til at spørge efter mere, er en vin- & ostesmagning et godt sted at starte. Her lærer du, hvordan du sammensætter ost og vin, så både du og dine fremtidige gæster bliver glade.

Er du ikke så meget ost? Find helt klassiske tapasrestauranter her og udforsk, hvad man ellers kan drikke til en anretning udover vin

 

Kjær Sommerfeldt

Har du ikke helt styr på bouqueten, og mangler din indsigt finesse, når det gælder grand cru classé? Så er denne vinsmagning et godt udgangspunkt for at give din viden om vinen corsé.

Smage og dufte har alt sammen betydning for, hvordan en vin vurderes, når den hældes i glasset, og med kendskabet hertil, er du ikke helt passé, næste gang du slynger et glas vin under middagsselskabet.

 

Sydhavnens Vinbar

Det siges, at Sydhavnen rummer den sidste del af det gamle København. Diversiteten trives med musikerbyen, en perlerække af kolonihaver, fiskerihavnen, penthouses ved den imponerende nye havnefront og store grønne arealer. Arbejderkvarteret favner karréen, hvor Anker Jørgensen boede hele sit liv og midt i det hele ligger Sydhavnens Vinbar.

Tapas og vin hér er bestemt vejen værd. Oplev de varme lokaler, omringet af vinflasker og god stemning – og smag en vifte af vine, som VinLars selv importerer og bl.a. leverer til toprestauranter rundt om i landet.

 

Vin Supernatural

Hos Vin Supernatural møder du ikke kun ekspertise og passion omkring vin – du møder et fællesskab omkring vin.

Vin Supernatural har skabt kulturhuset “Maison VSN”, som er et samlingssted for vinelskere og en sammenkobling af forskellige butikker, allesammen forbundet til hovedkonceptet om naturvin.

Så tag et besøg forbi Vin Supernatural og oplev den verden der er skabt omkring vin.

 

VINTRO

Hos VINTRO kommer du igennem 4 forskellige vine på 45 min, så hvis du gerne vil opleve nogle af favoritterne fra vinens verden, men ikke vil sidde og summe i 3 timer, så er det stedet for dig.

Ejerne på VINTRO har begge rødder fra Frankrig, som er et af de mest kendte lande for deres velsmagene vine, så du kan være sikker på at ekspertisen er i tops, og hvis du er forberedt på en god historie fra de franske vingårde eller hvordan den lokale franske vin bliver lavet, så kan du være sikker på at der er historier nok.

Hos VINTRO kan du komme til vinsmagning for 250 kr. pr. person, men arrangementer bliver kun holdt ved booking fra 1.500 kr.

 

TOTO Vinbar

Kan du bedst lide vinen sammen med en god bid mad? Så skal du helt klart forbi TOTO Vinbar.

Hos TOTO Vinbar kan du både få små appetizers, større retter og helt små snacks til de over 30 daglige vine på glas, som vinbaren tilbyder.

Vinene er fra hele verden. Du kan smage alt fra naturvine, til økologiske biodynamiske vine fra menukortet.

Så hvis du vil have en samlet smagsoplevelse, med en parring af god mad og vin, så er det afsted til TOTO.

 

Lundgren V.I.P

Vi topper listen af med endnu en wine and dine vinbar, nemlig Lundgren V.I.P.

Her kan du booke en vinsmagning med fokus på et specifikt land, så om du vil mærke dine franske, spanske eller italienske gener komme frem i vinen, så har du nu muligheden for det, med 10 vine fra det valgte land.

Vinsmagningerne kommer med en omgang luksus tapas, som særdeles mætter på samme måde som et aftensmåltid, så det anbefales at ankomme med en tom mave. Hen mod slutningen på det 3 timers arrangement, kan den søde tand nyde et stykke chokoladekage, med den sidste vin.

 

Ekstra - Cidersmagning hos Holm Cider

Hvis du vil prøve noget lidt anderledes end vin, så er cidersmagning en god mulighed.

Cider fra England er fyldig men med en bitter undertone. De franske har vinens kraft og champagnens bobler. De spanske er syrlige og friske. Og de danske? De danske er lavet af efterårets æbler og har et fint og boblende udtryk, der uden problemer kan måles mod udlandets store regioner, der gennem mange år har vist vejen, når det kommer til ciderproduktion.

Tag med rundt i verden og smag dig igennem ciderens historie fra sydens varme himmelstrøg til nordens kølige vinde.

 

Vin til maden

 

Andre smagninger i København

 

Mere inspiration

Spis godt i København

Læsetid: 3 min.

Ølsmagning i København

Læsetid: 5 min.

På weekend i København

Læsetid: 9 min.