Vil I på weekend i København? Når man endelig kommer afsted, så er det vigtigt virkelig at forkæle sig selv.

Om I bor i hovedstaden eller er på besøg, så er der noget helt særligt ved at opleve København på weekend.

Vi giver idéer til, hvad I skal bruge fredag til søndag på, når I er på weekend ophold i København.

Vi guider selvfølgelig også til, hvis du bare har lyst til at have en helt særlig dag i København, selvom du måske bor der.

 

48 timer i København

Fredag

Eftermiddag

Når I lige er ankommet til København eller smuttet hjemmefra og lukket døren til vasketøj og oprydning, så skal det første stop være, hvor I skal overnatte.

København byder på mange lækre hoteller, som kan noget helt specielt, om man er på besøg i København eller vil opleve sin by som besøgende.

3 hoteller i København

 1. Villa Copenhagen
  Her får I luksus og forkælelse. Det er over 100 år siden, at bygningerne åbnede som Danmarks Centralpostbygning, men i dag er de historiske rammer omdannet til Københavns nye luksushotel Villa Copenhagen med 390 værelser.

 2. Hotel Kong Arthur
  Lige ved Søerne, tæt på Torvehallerne og tæt på Nørreport ligger Hotel Kong Arthur. Her er der højt til loftet, både i overført betydning og i byens bedste spa. Her får I alt lige fra god service til en nordisk morgenmad, der smager lige så godt, som den er bæredygtig.

 3. The Socialist
  The Socialist er et design boutique hotel beliggende i en tidligere transformerstation. Her er der 31 værelser og suiter samt restaurant Bobo Food Studio, bar, lounge, vinkælder og tagterrasse. Hotellet ligger i hjertet af København og er en del af hotelimperiet Marriott.

 

3 restauranter i Tivoli København

 1. Nimb Brasserie
  Her serveres fransk mad i høj kvalitet. Tivoli beskriver selv lokalerne som lyse og nordiske, mens maden har rod i fransk brasserietradition.

  Prisniveau: Over 175 kroner

 2. Wagamama
  Wagamama er et pan-asiatisk køkken med særlig udgangspunkt i de japanske ramen-barer. Her sidder I ved langborde og -bænke ved siden af andre gæster, men du nyder dine asiatiske retter.

  Prisniveau: Under 100 kroner

 3. Grøften
  Grøften er en ren klassiker. Her får du traditionel dansk mad og stemningen? Den er den samme, som du sikkert husker. Menukortet har både smørrebrød og varm mad. Husk at bestille bord!

  Prisniveau: 150-200 kroner

Middag

Der skal ikke mangle noget, når den skal stå på middag på tur i København.

Madscenen i København er noget udover det sædvanlige, og I burde ikke have nogen problemer med at finde lige præcis dét, I har lyst til.

De 3 hoteller vi anbefaler ovenfor ligger alle i gåafstand fra Tivoli, så det er oplagt at besøge et af de mange spisesteder i den gamle forlystelsespark.

 

Andre gode spisesteder i København

 

Aften

Efter en god middag er det skønt at fortsætte aftenen med cocktails.

København byder på en masse listige steder med noget i glasset, der passer lige præcis til jer.

 

3 steder med cocktails i København

 1. Bar Next Door
  Bar Next Door er Madklubbens bud på en cocktailbar. Her finder du en elegant, men afslappet cocktailhule. Du har udsigt til Søerne, og baren ligger lige på kanten af Stenbroen og Indre By.

  Prøv for eksempel en Ginger Passion med Absolut vodka, passionsfrugt, lime og ginger beer.

 2. NOHO
  NOHO er en fed cocktailbar i hjertet af Kødbyen. På barkortet finder du en række klassiske cocktails, som for eksempel Dark 'N' Ginger og Whiskey Sour.

  Du kan også en mere usædvanlig cocktail som Big In Japan, der består af Shiso vodka, yuzu og aloe vera.

 3. Ruby
  Ruby ligger lige ved Thorvaldsens Museum i lokalerne, hvor Det Danske Spiritus Kompagni blev grundlagt i 1882. I dag finder du en moderne cocktailbar, hvor der bliver kælet for detaljen.

  Menuen skifter løbende, og den innovative menu kan ses på stedets hjemmeside inden dit besøg.

 

Lørdag

Morgen

Hvis du har overnattet på et lækkert hotel, er første stop på din lørdag morgen planlagt på forhånd: morgenmaden!

Hvis du hellere vil ud at se på byen, kan du smutte til for eksempel Torvehallerne, hvor du finder alt, hvad dit madhjerte kan begære fra godt bagværk, frisk frugt og grønt og lækre retter fra hele verden. Det er ikke uden grund, stedet kalder sig ‘Byens spisekammer’.

 

Eftermiddag

I København er det ikke manglen på tilbud, der gør det svært at vælge, hvad dagen skal bruges på.

Vi har 3 bud på, hvad I kan finde på, men det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

3 ting at lave en lørdag i København

 1. Shopping
  Du finder masser af specialbutikker med lige præcis noget for dig. Prøv for eksempel at gå en tur i Latinerkvarteret omkring den gamle del af Københavns Universitet, hvor du finder små butikker med alt fra franske bøger til strik og japanske specialvarer.

 2. Kunstmuseer
  Der er altid nye udstillinger på et af byens mange museer. Besøg for eksempel Design Museum Danmark, Statens Museum for Kunst eller Glyptoteket, hvor du også finder den hyggelige café Picnic.

 3. Guidet tur
  Hvis du vil se København fra en anden side, kan du overveje at tage på en guidet tur. Prøv for eksempel Weird Walks' 'Blod, bødler & bordeller' i København, hvor du bliver klogere på byens dunkle fortid.

 

Afternoon tea

Efter en overdådig morgenmadsbuffet behøver de færreste den helt store frokost. Men ud på eftermiddagen er det ved at være tid til et hvil fra butiks- eller museumsbesøgene.

Afternoon tea er en britisk tradition, der – ifølge os ihvertfald – er mere end velkommen her.

Her får du et velfortjent hvil og får stillet sulten med små sandwiches, kager og te i rigelige mængder.

Der er flere steder, hvor du kan blive ladet op, som for eksempel hos den klassiske tesalon A.C. Perch’s på Kronprinsensgade i København K.

 
Aften

Efter en lang dag er det lækkert at slappe af på hotellet. Hvis dit ophold er på Villa Copenhagen, kan du slutte dagen af i den opvarmede pool på tagterrassen – også i dårligt vejr.

Rug Garden, Villa Copenhagens restaurant, byder på pizza med smage fra København og Italien. Pizzadejen er lavet på surdej fra stedets eget bageri.

Bagefter kan I nyde en drink i Courtyard Bar under det store glastag. Her finder du også småretter og lækre cocktails.

 

Søndag

Efter endnu en fantastisk morgenmad er det tid til at tjekke ud og vende snuden hjemad. Forhåbentlig har du haft en helt igennem afslappende weekend i København, så du vender retur til hverdagen fyldt med energi.

 
 
 

En dag i København

Om du bor i København eller kun er på kort visit, så kan du virkelig forkæle dig selv, også selvom du kun har én dag i København.

Her får du idéer til, hvad I kan lave i København, når dagen skal byde på noget helt særligt.

 

Formiddag

Start med en god morgenmad, så du er klar til dagen.

Du kan for eksempel prøve en luksusbrunch på Royal Café Copenhagen, hvor der er sørget for alt.

Her er brunch virkelig en royal affære, hvor du får barista kaffe, te, juice og smoothies ad libitum samt mousserende vin ad libitum. Det får helt sikkert den store brunch til at glide (endnu) lettere ned.

 

Eftermiddag

Her har du mulighed for at nyde alt det, byen har at tilbyde. Tag på shopping i de små sidegader omkring Strøget, i Ravnsborgsgade på Nørrebro eller på og i sidegaderne omkring Østerbrogade på Østerbro.

Du kan også tage på et af byens mange museer, eller du kan også bare nyde byens smukke arkitektur og parker som Kongens Have med en gåtur og en to-go kaffe.

Den store museumsguide

Læsetid: 24 min.

Guide: Find et museum om lige din interesse

Læsetid: 14 min.

Det sker i… København

Læsetid: 2 min.
 

Aften

Efter en dag i byen er det tid til en god middag og noget godt i glasset.

Du kan for eksempel prøve Social Dining på Restaurant Basso. Med afsæt i det italienske køkken tages I igennem en længere smagsrejse med 13 forskellige anretninger af lækre, velsmagende retter, som alle er lavet og anrettet med henblik på at kunne dele dem ved bordet.

 

Hvis middagen skal være en ekstra stor gourmetoplevelse, kan I prøve en eksklusiv Michelin-middag hos Kokkeriet i Nyboder. Her får I Kokkeriets eksklusive pakke med Cran Cru champagne, caviar, 18 serveringer, fuld vinmenu og kaffe og sødt.

I kan også selv gå i køkkenet på Kokkeriets kokkeskole og lære af nogle af de dygtigste i faget.

 

Cocktail hour

Efter middagen er det tid til at løsne lidt op. Her er det skønt at få en cocktail og mærke byens liv, før turen går tilbage til hotellet eller hjem.

 
 

Læs også

8 weekendophold med wellness

Læsetid: 10 min.

Weekendophold i Hamborg

Læsetid: 11 min.

Byguide til København

Læsetid: 3 min.