Tag en pause fra hverdagen, pak bilen og smut en tur syd for grænsen. På en weekendtur i Hamborg kan du opleve Tysklands anden største by, der rummer oplevelser og aktiviteter for alle. Her finder du alt fra den store shoppingboulevard Mönckebergstrasse til kulturelle kunstmuseer og hyggelige restauranter. Pak weekendtasken og oplev den tyske stemning på egen hånd. 

 

Din Hamborg guide

This is a fact. Click the edit button to change this text.

This is a fact. Click the edit button to change this text.

This is a fact. Click the edit button to change this text.

 

Hoteller i Hamborg

SIDE Design Hotel Hamburg

SIDE Design hotel er et 5-stjernet hotel i hjertet af Hamborg, med gåafstand til Alster søen, de mange shoppingmuligheder byen rummer, forskellige attraktioner samt nogle af byens bedste restauranter og barer. På hotellet finder du spa og wellness med både sauna, dampbad, fitness og et stort poolområde.

Leder I efter et hotel i Hamborg med morgenmad, så er SIDE Design hotel lige sagen! Hotellet serverer hver morgen en stor luksuriøs morgenbuffet i hotellets egen restaurant, hvor det også er muligt at nyde både frokost og aftenmåltider, hvis det ønskes. SIDE Design hotel er det perfekte hotel til dig, der gerne vil på luksuriøst wellness- eller weekendophold, men som også gerne vil ud fra hotellet og opleve Hamborg.

Scandic Hamburg Emporio

I Hamborg centrum finder du det miljøvenlige designhotel Scandic Hamburg Emporio. Hotellet er beliggende 2 Kilometer fra Hamborgs hovedbanegård og blot 800 m fra Jungfernstieg, som er en af Hamborgs største boulevarder. Derudover kan du i kort gåafstand finde både restauranter, barer, kultur og meget mere. På hotellet er der sauna og motionsrum, som kan benyttes, og det er muligt at spise morgenmad fra hotellets store morgenbuffet hver morgen. Med den centrale placering passer Scandic Hamburg Emporio godt til dig, der gerne vil finde et hotel i Hamborg, hvorfra det er muligt at udforske byens mange muligheder.

East Hotel Hamburg

Det 4-stjernede East Hotel Hamburg ligger i den østlige del af Hamborg i hjertet af St. Pauli-kvarteret, hvor den berømte Reeperbahn ligger. Hotellet i Hamborg er tæt beliggende på både restauranter, barer, shopping, kultur og meget andet. Med kort afstand til metrostationen St. Pauli er det også nemt at komme rundt i andre dele af Hamborg.

Er I til afslapning på hotellet, er der også rig mulighed for det. East Hotel Hamburg er et designhotel, som indeholder store rummelige værelser, flotte marmorbadeværelser og behagelige kingsize-senge. Der er fri adgang til både sauna og fitness, og hvis det lyster, er det desuden muligt at tilkøbe spabehandlinger. Oplev East Hotel hvis du ønsker et hotel i Hamborg, som har lidt af det hele.

Se vores weekendophold i Hamborg

 

7 ting du måske ikke vidste om Hamborg

 1. Hamborg er den by i verden med flest broer indenfor bygrænsen

 2. Tre gange om året kan du opleve festivallen Hamburger Dom, som hver gang varer en hel måned

 3. Folk fra Hamborg bliver kaldt hamburgers, og den spiselige hamburger er opkaldt efter byen

 4. Hamborg byder på hele to UNESCO verdensarvssteder

 5. Hamborg havn er med sine 74 km² næsten lige så stor som København

 6. Hamborg har det ældste operahus i hele Tyskland

 7. Adventskransen blev opfundet i Hamborg

 

Spisesteder i Hamborg

Mad skal der til. Hamborg er fuld af lækre restauranter med smagfuld og varieret kost på menuen. Her får du vores bud på tre af Hamborgs bedste restauranter, alt efter om du er til fastfood, fin middag eller klassiske tyske specialiteter.

Ottos Burger

OTTO’S BURGER Lange Reihe,  Lange Reihe 40, 20099 Hamburg

 OTTO’S BURGER Schanze, Schanzenstraße 58, 20357 Hamburg

 OTTO’S BURGER Grindel, Grindelhof 33, 20146 Hamburg

 Hamborgs måske bedste burgersted!

Ottos burger serverer traditionelle burgers, som vi kender dem. Med burger, pommes og forskellige shakes er Ottos Burger blevet et særdeles populært spisested i Hamborg. 

Briochebollen, saucer og shakes er alle hjemmelavede efter egen opskrifter, og i burgeren får du serveret 100 % bæredygtig producerede bøffer.

Hvis du er til kvalitetsdygtig fastfood, med priser der er til at forstå, så bør du lægge vejen fordi Ottos Burger, når du leder efter gode restauranter i Hamborg.

The Table

 The Tabel, Shanghaiallee 15, 20457 Hamburg

Er I på udkig efter en anderledes spiseoplevelse på jeres weekendtur i Hamborg, så er restaurant The Table måske lige noget for jer.

Med restaurantens tre Michelin-stjerner får I en smagsoplevelse ud over det sædvanlige og til en fornuftig pris.

Navnet kommer sig af, at der på restauranten i Hamborg kun er plads til 20 gæster, som alle sidder ved samme buede bord.

The Table er en madoplevelse i særklasse, og skal du være en del af oplevelsen, så vil vi anbefale at du booker bord i god tid – restauranten er nemlig særdeles populær blandt både lokale og turister.

 

Det betyder Michelin-stjernerne

 • ⭐️ Madlavning i høj kvalitet - et stop værd

 • ⭐️⭐️ Framragende madlavning - en omvej værd

 • ⭐️⭐️⭐️ Enestående madlavning - værd at rejse efter 

Source: https://guide.michelin.com/dk/en/to-the-stars-and-beyond

De 5 kriterier for Michelin-stjerner

 1. Kvaliteten af de anvendte ingredienser

 2. Beherskelse af smag og madlavningsteknikker

 3. Kokkens personlighed i hans køkken

 4. Værdi for pengene

 5. Overensstemmelse mellem forskellige besøg

Source: https://guide.michelin.com/dk/en/to-the-stars-and-beyond

NAGEL Restaurant und Kneipe

NAGEL Restaurant und Kneipe, Kirchenallee 57, 20099 Hamburg

NAGEL Restaurant und Kneipe er en klassisk tysk restaurant, hvor du kan få klassisk tysk mad. Et mere autentisk tysk spisested kan være svært at finde.

Restauranten rummer en hyggelig atmosfære, hvor alle er velkomne.

Nyd en wienerschnitzel og skyl ned med en god stor øl, mens du er omgivet af den gode stemning, der skabes gennem glade gæster, venligt personale og lokal indretning.

Så bliver det ikke meget mere tysk. 

 

Seværdigheder i Hamborg

Hamborg sprudler af spændende seværdigheder, så det kan være svært at nå det hele på kun en weekend. Om I er til kunst, historie eller kultur, så kan det nemlig opleves i Hamborg. Læs med her og find vores bud på tre seværdigheder, I ikke må glip af på weekendturen til Hamborg. 

Reeperbahn

  St. Pauli, Hamburg

I bydelen st. Pauli finder du Reeperbahn, som er en 930 meter lang gade, der især er kendt for sine mange natklubber, barer og diskoteker. Det er også her, du kan opleve Hamborgs Red Light District, som er domineret af diverse bordeller og stripklubber. 

Selvom Reeperbahn er det udbredte feststed i Hamborg, er det også meget mere end blot det. Du finder nemlig både museer, teatre, restauranter og hyggelige caféer, som er fyldt op af både lokale og turister i alle aldre. 

Reeperbahn er noget for sig selv, og er med sin dynamiske atmosfærer helt sikkert værd at se i Hamborg.

Speicherstadt

  Speicherstadt, 20457 Hamburg

Af seværdigheder i Hamborg finder du Speicherstadt, som er verdens største pakhusdistrikt. Her danner kanaler, jernbroer og smalle gader ramme om det charmerende område. 

Området er kendetegnet ved store røde murstensbygninger med grønne gavle, tårne og karnapper, som er blevet bevaret siden opførslen i årene mellem 1888 og 1927. 

I dag er den historiske bydel dog også fyldt med både museer, caféer, restauranter og turistattraktioner. Helt specielt er det også, at Speicherstadt er på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Læg et besøg forbi og udforsk området. 

Er du på besøg i aftentimerne, er området lyst op af bløde lys, som spejler sig i de mange kanaler – det er virkelig flot, og helt klart værd at se når du er på weekend i Hamborg.

Hamburger Rathaus

 Hamburger Rathaus, Rathausmarkt 1, 20095 Hamburg

Rådhuset i Hamborg er et af de største varetegn i byen, og et klart must-see for turister, som er interesserede i Hamborgs seværdigheder.

Rådhuset blev bygget færdigt i år 1897, og symboliserer med sin unikke facade blandt andet Hamborgs storhedstid.

Lige så smuk som facaden er, lige så smukt er der inde i rådhuset. Indenfor kan man se forskellige udstillinger, og er man interesseret i at høre mere om historien bag, så har rådhuset forskellige guidede rundvisninger med spændende fortællinger.

Faktisk består rådhuset af hele 647 rum – så du skal nok ikke regne med at nå igennem dem alle. 

 

Aktiviteter med børn i Hamborg

Hamborg er et oplagt feriemål for familier med børn. Her findes der nemlig et utal af sjove og interessante aktiviteter for børn i alle aldre. Mange af de børnevenlige aktiviteter i byen er desuden også spændende for voksne. Nedenfor kan du finde tre gode familieaktiviteter, der kan skabe glæde og forundring hos hele familien. 

3 gode aktiviteter for børn i Hamborg

 1. Hagensbecks Tierpark

 2. Miniatur Wunderland 

 3. Havnerundfart

Hagensbecks Tierpark

  Hagensbecks Tierpark,  Lokstedter Grenzstraße 2, 22527 Hamburg

Når turen går til Hamborg, er Hagenbecks Tierpark klart et besøg værd. Hagenbecks Tierpark er en af Tysklands mest populære zoologiske haver.

Inde i parken kan du finde 210 forskellige dyrearter fra hele verden.

Som noget nyt har parken udvidet med et tropisk akvarie og en ”ishavet” sektion, som viser helt nye sider at dyrelivet, da gæsterne kan gå igennem, fremfor blot at kigge med fra sidelinjen.

Hagenbecks Tierpark er en underholdende aktivitet for hele familien.

 

Fakta om Hagensbecks Tierpark

 • Parkens historie går helt tilbage til år 1848

 • I år 1874 åbner Hagensbecks Tierpark som en zoologisk have

 • Parken indeholder mere end 1850 dyr i alt 

 • De daglige foderomkostninger når op på 2000 euro

 • Du kan finde dyr fra alle kontinenter

 • Parken er hele 19 hektar stor 

Source: https://hagenbeck.de/de/

Miniatur Wunderland

  Miniatur Wunderland Hamburg GmbH, Kehrwieder 2, 20457 Hamburg 

Miniatur Wunderland er en absolut must-see seværdighed på weekendturen i Hamborg. Det er nemlig her, at du kan opleve verdens største modeljernbaneudstilling.

I Miniature Wunderland kan du se flere af verdens kendte bygninger, huse, byer og landskaber, alt imens transportmidler som toge, fly, biler og både bevæger sig rundt i det flere etagers store landskab.

Lyset skifter mellem nat og dag hvert 15. minut, hvilket giver en helt særlig fornemmelse i rummet. Flere transportmidler og lyskryds kan man desuden selv aktivere rundt omkring i landskabet.

Er du på udkig efter oplevelser i Hamborg, som er gode for både børn og voksne, så bør du klart overveje Miniatur Wunderland.

Havnerundfart

 St. Pauli Landungsbrücken, Hamborg 

Som havneby, er der så en bedre måde at opleve byen på, end fra vandet?

Hamborg er fyldt med små kanaler rundt i byen, og så er Hamborg havn faktisk en af Europas største containerhavne.

På havnerundfart sejler I rundt, og udforsker Hamborg fra vandsiden. Ud over de mange spændende ting, der er at se på, så får I også spændende fortællinger og interessante fakta om byen.

Havnerundfart er en sjov og spændende aktivitet for hele familien – små som store.

 

Shopping i Hamborg

Når det kommer til butikker og shoppingmuligheder, så kan man nærmest sige at Hamborg er en del af eliten. Her kan man shoppe løs i et af byens storcentre og på de mange forskellige butiksgader, der ligger rundt omkring. Find inspiration til hvor du kan tage ud og shoppe amok i Hamborg her.

Europa Passage

 Europa Passage Hamburg, Ballindamm 40, 20095 Hamburg 

Med over 120 butikker i fem etager kan man vist godt sige, at Europa Passage er et godt sted til shopping.

Om du er på udkig efter modetøj, bøger, interiør eller noget helt fjerde, så kan du godt regne med, at det kan findes i Europa Passage.

Indkøbscenteret indbyder dog også til mere end blot shopping. I centret finder du nemlig både restauranter og caféer samt diverse udstillinger og begivenheder.

I Europa Passage kan du godt regne med at du kan få mange timer til at gå med shopping i Hamborg.

Mönckebergstrasse

  Mönckebergstrasse, 20095 Hamburg

Mönckebergstrasse er Hamborgs største shoppinggade.

Her finder du alt fra stormagasiner til mindre tøj-, sko- og interiørbutikker samt restauranter og cafeer, til når sulten melder sig. På Mönckebergstrasse er der nærmest ikke det, du ikke kan finde.

Gaden fungerer lidt ligesom vi kender det fra strøget i København, hvor butikker ligger sig side om side ned langs hovedgaden og på de små sidegader.

Mönckebergstrasse er helt sikkert et besøg værd, når der skal shoppes løs i Hamborg.

Neuer Wall

Neuer Wall, 20354 Hamburg

Internationale topmærker, speciallavet sko og designermøbler.

Neuer Wall er en af de fineste steder, når det kommer til shopping i Hamborg. Det er her du finder de mest eksklusive butikker i byen.

Er du til Armani, Cartier og Louis Vuitton er Neuer Wall derfor et must på din tur til Hamborg.

Selvom der er et klart overtal af high-fashion butikker, er det dog også muligt at finde butikker som Zara, &Other Stories og Mango.

 

Læs også

Din guide til oplevelser i Nordtyskland

Læsetid: 14 min.

Weekendophold i Tyskland

Læsetid: 6 min.

De 5 vildeste brunch i verden

Læsetid: 6 min.