Der findes masser af hotelkæder, hvor man ved, hvad man får, men der er ikke noget så særligt som at overnatte på et boutique eller helt unikt indrettet hotel i København.

Et boutique hotel er et lille hotel typisk med mellem 10 og 100 værelser i en helt særlig setting og atmosfære.

Her får I inspiration til 27 unikke hoteller i København. Der er både store og lækre luksushoteller, men der er særligt lagt fokus på mindre boutique hoteller.

Se alle vores ophold i København

 

1. Manon Les Suites

Manon Les Suites er et stykke af Bali midt i København.

Dette luksuriøse, 5-stjernede hotel skuffer ikke – hverken i virkeligheden eller på Instagram – når boheme luksus og enestående design møder bæredygtig og god mad, drikke og service.

Hotellet byder på en indendørspool i Bali-stil med et lounge område, fitness-faciliteter og en hyggelig tagterrasse.

Hos Manon Les Suites er bæredygtighed en del af hjertet af hotellet. Du kan læse mere om Manon Les Suites og hotellets bæredygtige initiativer og certificeringer her.

 

2. Hotel Skt. Petri

Hotel Skt. Petri er beliggende få minutters gang fra det pulserende Nørreport.

Her kan I nyde et lækkert og luksuriøst hotelophold i hjertet af København med udsigt til Latinerkvarteret.

Når klokken rammer aftensmadstid, kan I nyde en 10-retters delemenu på restauranten lige ved siden af, Restaurant Dada, med fokus på alle aspekter af middelhavsregionen, med alt hvad det indebærer af farver, smage og dufte.

Værelserne er indrettet i skandinavisk stil med øje for ‘laid-back’ luksus. Morgenen derpå kan I nyde en stor morgenbuffet i hotellets smukke bar.

 

3. Villa Copenhagen

På Villa Copenhagen får I luksus og forkælelse midt i København.

Det er over 100 år siden, at bygningerne åbnede som Danmarks Centralpostbygning, men i dag er de historiske rammer omdannet til Københavns nye luksushotel Villa Copenhagen med 390 værelser.

Som noget helt unikt kan I på toppen af hotellet nyde stedets roof top pool med udsigt til Tivoli.

 

4. Hotel Kong Arthur

Hotel Kong Arthur overnatter I lige ved søerne på et charmerende og unikt hotel.

Hotel Kong Arthur ligger i en lille, brolagt gyde let tilbagetrukket fra den vej, der fører rundt om Københavns gamle søer.

Bygningen er et moderniseret lærlingehjem fra 1882, og ligger i Nansensgadekvarteret – et nabolag der ligner en storby og smager af landsby.

Her bor I tæt på Københavns torvehaller, tæt på Ørstedsparken og tæt på Nørreport, Danmarks mest travle station.

På hotellet starter I dagen godt med Ny Nordisk morgenmad. Derefter kan I enten tage ud og opleve byen eller forkæle jer selv med en tur i Ni’Mat Spa lige rundt om hjørnet til afslappende behandlinger. 

 

5. Axel på Vesterbro

Hotel Axel ligger i hjertet af Vesterbro, et stenkast fra Københavns Hovedbanegård og Tivoli.

Her finder I et unikt hotel, der er et hyggeligt og magisk univers i sig selv. Hotellet er i nordisk-balinesisk design og med fokus på bæredygtighed.

Hotel Axel byder også på en lækker spa og hyggelig gård, hvor man kan slappe af i de smukke omgivelser.

Hos Hotel Axel er bæredygtighed en vigtig del af hotellets DNA. Læs mere om Hotel Axel og hotellets bæredygtige initiativer og certificeringer her.

 

6. Bryggen Urban Eco Resort

Bryggen Urban Eco Resort er et af Danmarks mest bæredygtige hoteller og er placeret på skønne Islands Brygge.

Alle tekstiler er miljøvenlige og er lavet af genbrugsmaterialer, og badene er special-lavede til at spare omkring 50 til 90 procent mere vand.

Hotellet er udstyret med pool, fitnesscenter og en spa-afdeling med både sauna og dampbad. Hotellet er også få minutter fra Islands Brygge havnebad, hvor I kan gå ned at bade eller bare nyde vejret.

Læs mere om Bryggen og hotellets bæredygtige initiativer og certificeringer her.

 

7. Carlton

Smukke Carlton ligger i hjertet af Vesterbro i perfekt afstand fra søerne og Københavns pulserende byliv.

Hotellet byder på en skøn restaurant, hvor I kan starte dagen med en bid mad fra en brunch buffet, som byder på alt fra frisk juice til friskt brød.

Noget af det mest unikke ved Carlton finder I i Carltons gårdhave. Her står Carlton Caravans, hvor man kan bo i de skæve og hyggelige vogne – selvfølgelig med badeværelse, tekøkken og minibar samt alle hotellets faciliteter.

Carlton har fokus på bæredygtighed, og du kan læse mere om Carlton og hotellets bæredygtige initiativer og certificeringer her.

 

8. The Socialist

The Socialist ligger i en gammel transformerstation i hjertet af København. Hotellet er et designhotel, der visuelt er noget helt særligt og unikt.

Hotellet huser 31 værelser og suiter, forskellige spisekoncepter og masser af sociale og kulturelle events. Her kan I virkelig opleve alt det, København har at tilbyde.

Et af spisestederne på hotellet er Bobo Food Studio, hvor I kan få en helt særlig gourmetoplevelse.

 

9. KAJ Hotel

KAJ Hotel er et møde mellem et hotel og en husbåd – en slags flydende hotel.

KAJ ligger i et roligt hjørne af havnen i København. Der er direkte udsigt til Toldboden, og hotellet er lige om hjørnet fra Københavns største turistattraktioner.

Her kan I starte dagen med en skål hjemmelavet grød og kaffe eller te, mens I sidder med fødderne i vandet – eller I kan tage en morgendukkert.

Hotellet er lavet af genbrugte materialer, og her får I charmen ved at bo på en husbåd kombineret med skandinavisk design og det komfortable ved at overnatte på hotel.

 

10. Hotel SP34

Hotel SP34 er et cool luksus boutique hotel midt i Københavns hippe Latinerkvarter. Her får I nordisk design, egen biograf, Danmarks største portvinsbar, 3 restauranter og meget mere.

Hotellet ligger lige ved Ørstedsparken og tæt på den gamle bydel.

På hotellet får I daglig wine hour, daglig nightcap hour, hyggelige kroge og sociale områder og kaffe til en 10’er.

 

11. Hotel Ottilia

Hotel Ottilia er, ligesom Hotel SP34, en del af Brøchner Hotels.

Brøchner Hotels står bag unikke hoteller i specielle og originale arkitektoniske bygninger – og Hotel Ottilia er ingen undtagelse.

Hotel Ottilia ligger i det gamle Carlsberg bryggeri og udover det helt særlige sted venter der sig også en 4 stjerners hoteloplevelse for jer.

Overalt på hotellet finder man små detaljer og originale elementer, der er med til at fortælle historien om det gamle bryggeri.

 

Du kan også overveje

12. 71 Nyhavn

I finder næppe et mere centralt hotel i København, og så er det ovenikøbet midt i hovedstadens historiske turistattraktion, nemlig Nyhavn.

71 Nyhavn ligger i et gammel lagerbygning, som stod færdig 1805. Der har været hotel i bygningen siden 1971.

Stedet byder på kunst fra kunstbevægelsen COBRA, som blandt andet talte Asger Jorn. Værker fra COBRA-kunstnerne og nyere kunstnere kan opleves i hotellets reception og restaurant.

 

13. Hotel Alexandra

Gennem de sidste 20 år har Hotel Alexandra samlet en stor samling af verdensberømte mid-century danske designklassikere og indrettet deres 61 værelser med dem. 

Kombineret med tekstiler, tapet og andre detaljer fra perioden kan I komme med på en tidsrejse tilbage til de design-elskende danskere i 1950erne og -60erne.

Om aftenen kan I slappe af i lobbyen, vælge en LP i den store samling eller fordybe jer i en af de mange designbøger. Hvis du vil lære mere om hotellet og de designs, I finder på hotellet, kan I læse den seneste udgave af Hotel Alexandras egen avis, Alexandra Chronicles.

 

14. Nobis

Nobis Hotel ligger midt i København lige ved Tivoli og Hovedbanegården. Her kan I gå på opdagelse i den smukke, gamle bygning fra 1903.

Indretningen er designet i samarbejde med den svenske stjernearkitekt Gert Wingårdh for at udvikle Nobis’ koncept med moderne 5-stjerners luksus – elegant, tidsløs og uovertruffen komfort med første klasses service.

På hotellet finder I den lækre Restaurant NOI og efter en skøn middag kan I nyde en cocktail i The Marble Bar.

 

15. Andersen Hotel

Det 4-stjernede Andersen Hotel er med sin centrale placering på Vestebro et oplagt sted, hvis man vil opleve København fra et unikt hotel.

Andersen Hotel kalder sig selv det måske originale boutique hotel i København og med sin skæve og charmerende designvalg er det da også en helt særlig oplevelse, der venter her.

På hotellet finder I spændende og farverig design, der symboliserer det urbane Vesterbro. Alle 69 værelser og suiter er indrettet specielt med Designers Guild tapet, puder og gardiner.

Hver anden måned holdes der kunstudstilling i hotellets Lobby Lounge. Her kan I møde kunstneren og nyde et glas bobler.

 

16. Tivoli Hotel

Tivoli Hotel er en drøm for både børn og voksne. Her får I et unikt hotel med luksusfaciliteter midt i København.

Tivoli Hotel er oplagt at tage til med børn, hvor de kan lege og have det sjovt i hotellets legerum, poolområde og udendørslegeplads.

I samme område som fitnessafdelingen finder I en stor indendørs pool med en længde på 16 meter. Bagefter kan I nyde saunaen eller slappe af på en af liggestolene.

 

17. THEKRANE

THEKRANE er et helt særligt hotel, I ikke finder andre steder.

Hotellet ligger i en tidligere kulkran i Nordhavnen, hvor I nu finder et unikt og eksklusivt hotel med spa. Her får I panorama udsigt over havet, himlen, havnen og byen i smukke omgivelser.

Der er kun ét værelse, som ligger i toppen af kranen i det gamle maskinrum. I dag har det en moderne, minimalistisk indretning med smukke og funktionelle møbler i noget af det bedste danske design.

I får adgang til hele 2 terrasser, som hver især giver udsigt til solopgang og solnedgang.

 

18. Central Hotel & Café

Central Hotel & Café er verdens mindste hotel, og det ligger såmænd i København lige på grænsen til Frederiksberg.

Hotellet har kun ét værelse, og der er virkelig kælet for det ene værelse. Værelset ligger på toppen af en lille café, hvor I finder en unik indretning med smukke håndværksdetaljer, der er en drøm for enhver boutique hotel-fan.

Den lille café nedenunder, hvor hotelgæsterne også nyder deres morgenmad, er populær blandt de lokale til en kop kaffe, sandwich, kage eller hvad man ellers lige trænger til.

 

19. CPH Living

CPH Living er Københavns flydende hotel. Dette boutique hotel er indrettet med en blanding af specielt designede møbler og danske møbelklassikere. Stilen er selvfølgelig maritim, hvor træsorter er et gennemgående tema.

Her får I en helt unik mulighed for at mærke byens puls, men på en rolig måde.

Alle 12 værelser har panorama udsigt over vandet og Københavns gamle bydel. 6 værelser har egen indgang direkte fra gaden.

Hotellet har også en stor tagterrasse med en skøn udsigt.

 

Du kan også overveje

20. Nimb Hotel

Nimb Hotel er et helt særligt hotel midt i Tivoli. Hotellet er holdt i en kombination af skandinavisk og Moorish æstetik.

Dette unikke boutique hotel har 38 unikke værelser og suiter med fokus på detaljen med helt særligt udvalgte møbler til hvert værelse. Alle værelser er i en moderne stil hvor nordisk klassisk design møder smukke antikmøbler fra Mellemøsten.

 

21. Hotel Sanders

Hotel Sanders ligger et stenkast fra Kongens Nytorv.

Hotellet består af 54 luksuriøse værelser som er unikke i stil og design.

På toppen finder I den smukke overdækkede Roof Terrace med en rolig atmosfære og intet andet end himlen over jer.

Sanders Kitchen byder hver morgen på lækker morgenmad til at starte dagen, før restauranten går i gang med nede på jorden og smagfulde frokostretter.

 

22. Hotel Skt. Annæ

Hotel Skt. Annæ er et 4-stjerners boutique hotel og har 145 værelser og suiter.

Der har været hotel på adressen siden 1851 – først som Hotel Neptun og siden hen som Hotel Skt. Annæ navngivet efter Skt. Annæ Plads, hvor hotellet ligger.

Hotellets møbler og design er holdt i en moderne københavner-stil – det hele udvalgt for at vise og bevare hotellets sjæl og historie. Hotellet siger selv, “Visionen er at skabe oplevelsen af København indefra.”

 

23. Coco Hotel

Coco Hotel er et 4-stjerners boutique hotel skabt af Cofoco, Copenhagen Food Collective.

Hotellet kan bedst beskrives som et lille hotel i parisisk stil med et strøg af dansk stil. Indretningen er et møde mellem moderne og klassisk, vintage og nyt.

Hotellet har 88 værelser, der ligger rundt om en grøn og rolig gårdhave.

 

24. Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel ligger i det gamle pakhus på Københavns havn.

Det oprindelige pakhus åbnede som hotel i 1978 efter en renovering af den over 200 år gamle bygning.

I dag finder I et moderne, miljøbevidst hotel for rejsende fra ind- og udland.

Hotellet består af 366 nyrenorede værelser. Her finder I alle størrelser fra single til elegante suiter. Indretningen er efter moderne skandinavisk designtradition og med afslapning og æstetik for øje.

 

25. Ascot Hotel

Ascot Hotel er et klassisk 4-stjernet hotel med 144 værelser. Hotellet ligger midt i København tæt ved Rådhuspladsen og Tivoli.

Hotellet ligger i en gammel badeanstalt, og der er kælet for detaljen med blik for historien bag bygningen.

På hotellet finder I Josephine’s Bar, hvor man kan se den helt unikke atmosfære fra den gamle badeanstalt. Nyd en drink, eksklusiv cocktail og snack, inden turen går ud på en af byens lækre restauranter.

 

26. The Huxley

The Huxley ligger lige ved Havnepromenaden og tæt på Knippelsbro.

Hotellet byder på 81 værelser i forskellige størrelser. Alle er indrettet med sofistikeret dansk design med helt særlige møbler og plads til at sidde og slappe af.

I får selvfølgelig morgenmad på hotellet, og hvis I er der i weekenden, kan I endda nyde en Bloody Mary med jeres omelet.

Hotellet byder også på baren The Huxley Lounge med et bredt udvalg af vine, øl og drinks.

 

...og en enkelt udenfor København

 

27. Skodsborg Kurhotel

I Klampenborg lige nord for København ligger Skodsborg Kurhotel.

Her får I et afslappende ophold i unikke og smukke omgivelser en halv time nord for København.

I kan blive på hotellets afslappende spaafdeling eller nyde en god middag på hotellets restaurant Brasserie Carl.

Skodsborg Kurhotel er dog også tæt nok på København til, at I kan kombinere jeres ophold med en dagstur til hovedstaden før endnu en aften på ét af værelserne.