Er du på udkig efter et skønt golfophold i Nordjylland?

I så fald vil jeg forsøge at hjælpe dig! Jeg erkender gerne, at jeg ikke er den store golfspiller, hvilket har gjort det en smule svært for mig at skrive dette indlæg – for hvordan skulle jeg vide, hvilke golfophold som er bedst, når jeg dårligt nok kan finde ud af minigolf?

Heldigvis har jeg en golfspillende svigerfar, der flere gange om året tager på golfophold. Og han har givet mig nogle “insider tips” til, hvilke ophold i Nordjylland jeg burde tage med i dette indlæg.

Jeg har fundet ud af, at Nordjylland er en sand perle, når det kommer til golfophold. I det nordjyske finder du nogle af landets bedste golfbaner kombineret med gastronomi af høj klasse.

De mange muligheder kan naturligvis gøre det svært at vælge. Derfor har jeg forsøgt at finde fem af de mest populære golfophold i Nordjylland. Se dem herunder eller tjek hele Truestorys opholdsudvalg (med og uden golf) her.

HimmerLand Resort

Adresse: HimmerLand Resort, Centervej 1, 9640 Farsø

HimmerLand Resort er et anmelderrost golfhotel – og med god grund. Her får du et indbydende spaområde kombineret med en af de bedst belagte golfbaner i Danmark – de perfekte forudsætninger for et godt golfophold. Hotellet har i øvrigt været kåret som Danmarks bedste golfhotel ved World Golf Awards tilbage i 2014, så du behøver ikke bekymre dig om kvaliteten.

 

LÆS OGSÅ: Spil golf i Himmerland

 

Ud over golf og spa kan du også se frem til en 5-retters gourmetmiddag, der laves af dygtige kokke. HimmerLand Resort er et godt valg, hvis du gerne vil forkæle dig selv med golf, spa og god mad.

 

Fun Fact Fra august 2014 til 2016 har golfbanen “Backtee Course” i Himmerland dannet rammen om Made in Denmark – en European Tour-golfturnering.

Golf & Gourmet på Hotel Amerika

📍 Adresse: Hotel Amerika, Amerikavej 48, 9500 Hobro

Omkring den smukke Mariager Fjord finder du Hotel Amerika. Hotellet ligger i Østerskoven ved Hobro (tæt på havnen) og tilbyder et naturskønt golfophold med lækker gourmetmad. Ud over golf og gourmetmenuer byder Hotel Amerika på afslapning og forkælelse af høj klasse.

 

LÆS OGSÅ: Den røde tråd – Besøg Hotel Amerika

 

Fra to ud af de tre golfbaner har du udsigt til den smukke Mariager Fjord, hvilket gør golfoplevelsen til noget ganske særligt. Du har udsigt til fjorden fra Mariagerfjord Golfklub og Hobro Golfklub. Hos Volstrup Golf Center – som er den 3. bane – har du mulighed for at prøve kræfter med nogle af landets bedste indendørs faciliteter herunder driving range, puttinggreen og sandbunker.

 

Fun Fact Hvorfor hedder hotellet “Amerika”? Tilbage i 1800-tallet vendte en mand tilbage til fædrelandet efter at have boet i Amerika i en længere årrække. På hotellets område byggede han nogle huse, som blev kaldt for amerikanerhusene. Når venner fra Hobro skulle besøge manden, sagde de, at de skulle ud og besøge “Amerika”. Her stammer navnet fra.

Golfophold på Hotel Thinggaard

📍 Adresse: Hotel Thinggaard, Jernbanegade 5, 7760 Hurup Thy

Hvis du er til luksus, golf og lækker mad, så er et golfophold på Hotel Thinggaard noget for dig. Når der skal spilles golf, foregår det hos Sydthy Golfklub. Klubben byder på en 18 hullers bane, der også vil udfordre den mere erfarne golfspiller. Banen er i øvrigt yderst velegnet til dårligt gående.

 

LÆS OGSÅ: Lyse nætter – Tag på ophold i Thy

 

Hotellet vil ikke have, at en sulten mave fratager dig koncentrationen under golfspillet. Derfor får du en madpakke med ud på de 18 huller, så sulten kan blive stillet på en lækker måde. Efter golfspillet kan du nyde køkkenchefens anmelderroste gourmetretter, der er baseret på lokale råvarer fra Thy.

 

Fun Fact Hotel Thinggaard tilbyder guidede ture i Nationalpark Thy. På turen vil du se de flotte fugleområder, klitplantager, strande og søer. Du kan også opleve andre ophold end golfophold på Hotel Thinggaard. Dem kan du læse mere om her.

Golf & Gourmet på Dronninglund Slot

📍 Adresse: Dronninglund Slot, Slotsgade 8, 9330 Dronninglund

Dronninglund Slot danner de perfekte rammer for et skønt golfophold. På det 800 år gamle slot vil du opleve gourmet i meget høj klasse. Derudover er der rig mulighed for at slappe af og forkæle sig selv, når du er færdig med at spille golf.

Golfspillet foregår på nogle af de nærliggende golfbaner, hvor du hurtigt vil opdage den skønne natur som findes i og omkring Nordjylland. Slottet giver dig i øvrigt de bedste forudsætninger for en god golfdag i form af den lækre morgenmadsbuffet, der indeholder alt, hvad hjertet begærer.

 

Fun Fact Dronninglund Slot startede som et Benediktiner nonnekloster. Senere blev det et slot under den danske krone.

Golfophold på Hotel Chagall

📍 Adresse: Hotel Chagall, Vesterbro 36-38, 9000 Aalborg

Hotel Chagall er placeret i hjertet i Aalborg. Der er tale om et anmelderrost hotel, som får 4 ud af 5 stjerner på tripadvisor. Hotellet tilbyder et skønt golfophold med Green Fee til Nordjyllands bedste golfbaner. Du har bl.a. mulighed for at spille på:

  • Aalborg Golf Klub
  • Ørnehøj Golfklub
  • Sebber Kloster Golfklub
  • Hals Golfklub
  • Brønderslev Golfklub
  • Rold Skov Golfklub
  • Mariagerfjord Golfklub
  • Hobro Golfklub

En af de helt store fordele ved hotellet, det er placeringen. Hotel Chagall ligger som sagt i hjertet af Aalborg, hvilket gør afstanden til et væld af oplevelser ganske kort. Du har for eksempel en masse spændende restauranter inden for gåafstand. Derudover kan du også tage en tur til Aalborgs smukke havnefront, hvis du har brug for noget frisk luft og et par gode fotos til samlingen.

 

Fun Fact Ægteparret Solveig og Richard Byrdal købte i 1996 hotellet i samarbejde med firmaet Aalykke. Solveig tiltrådte dengang som hotellets direktør – og er fortsat direktør den dag i dag.

Danmark og Nordjylland har et godt golfmiljø

Der hersker ingen tvivl om, at Danmark, og herunder Nordjylland, har et godt golfmiljø. Den helt store fordel ved at spille golf og være på golfophold i Danmark er, at klimaet er mildt: Det bliver ikke for varmt, og frost om dagen er begrænset til et par måneder. Det milde klima er med til at gøre den danske golfsæson ekstra lang. Derudover er dagene i Danmark lange, hvilket giver mulighed for at spille golf fra tidlig morgen til sen aften.

 

Golfbaner af høj kvalitet

Danmark og især Nordjylland har golfbaner af en meget høj kvalitet. Det er især den høje kvalitet og de naturskønne baner som lokker hundredevis af danskere (og golfspillende udlændinge) på golfophold i Nordjylland. Dog bør gourmetmaden også tilskrives en del af æren for at tiltrække golfspillere til det nordjyske.

Kender du til flere golfophold i Nordjylland, der fortjener at blive fremhævet på denne side? Hvis du gør, må du gerne dele dine erfaringer og oplevelser i kommentarfeltet.