Golf er populært hos os danskere, og det er da heller ikke svært at forstå, hvorfor golfspillet er i høj kurs. Her får man frisk luft, motion og et hyggeligt samvær med de andre spillere, og måske bliver der endda tid til en god frokost efter et par timer på greenen.

På et golfophold får du et par intensive dage med god mad og masser af golfspil – og endda med den smukkeste natur omkring dig. Længere nede på siden har vi samlet inspiration til dig, der gerne vil finde et godt golfophold tilbud. Her har vi nemlig udvalgt 3 forskellige steder (2 i Danmark og 1 i Sverige), hvor du ikke skal bekymre dig om andet end at forbedre dit handicap.

Indhold:

 
 

3 golfophold i Danmark og Sverige

Golf er en hyggelig måde at slappe af på, for du kan både småsnakke lidt med dem, du spiller med, og samtidig få motion og frisk luft. Lykkes det så endda også for dig at få bolden i et af de 18 huller på greenen, så er dagen næsten fuldendt.

På et golfophold er der sørget for, at maden og omgivelserne er optimale for dig, der gerne vil spille golf og være sammen med gode venner eller familie. Efter en dag på golfbanen kan du vende tilbage til dit hotelværelse, tage et bad eller læse avisen og slappe lidt af, før du kan gå ned i hotellets restaurant for at spise en middag.

Når du tager på golfophold, er der næsten altid garanti for, at du kommer til at befinde dig i smukke omgivelser, for golfbanerne ligger som regel midt i smuk natur og gerne med udsigtspunkter, så du kan nyde landskabet, når du bevæger dig rundt mellem hullerne. Der vil med andre ord også være rig mulighed for at gå lange ture, når du tager på golfophold, og trænger til at give armene en pause fra at svinge køllerne.

 

1. Golfophold på Hotel Amerika

På Hotel Amerika bliver golf og gourmet kombineret – en ikke helt dårlig kombination skulle man mene.

Du kan slå dig løs på 3 forskellige golfbaner – Mariagerfjord Golfklub, Hobro Golfklub og Volstrup Golf Center – der alle har et kuperet terræn med skov.

Golfbanerne ved Mariagerfjord Goldklub og Hobro Golfklub har endda udsigt over Mariager Fjord, og når du har brugt dagen på at indsnuse den friske fjordduft og forhåbentlig haft succes på greenen, så står Hotel Amerika klar med en 3-retters menu.

Hotel Amerika er et 4-stjernet hotel, der ligger i Østerskoven ved Hobro, og der er derfor ikke langt fra hotellet til golfbanerne eller Mariager Fjord, der ligger 4 minutters gang derfra.

Et golfophold på Hotel Amerika giver dig golfspil, gourmet og naturoplevelser på første parket.

 

2. Golfophold på Hotel Thinggaard

På kanten af Nationalpark Thy ligger Hotel Thinggaard, hvor du kan tage på golfophold i det nordvestjyske.

Dagen skal selvfølgelig bruges på at spille golf, men om aftenen serverer køkkenchefen en 2-retters menu i hotellets restaurant, hvor du kan diskutere dagens golfresultater i hyggelige omgivelser.

Næste morgen står du op til hotellets morgenbuffet, hvor du blandt andet kan begynde dagen med en morgenbitter, og når du har fyldt depoterne godt op, kan du tage endnu en dag på greenen eller tage på tur i Nationalpark Thy.

Du kommer til at spille på en 18 hullers golfbane i Sydthy Golfklub, hvor selv de dygtigste golfspillere kan blive udfordret. Er du dårligt gående, vil denne golfbane også være god for dig, så du ikke behøver at blive hjemme fra et golfophold.

 

3. Golfophold på PGA Sweden National

På PGA Sweden National finder du Sveriges eneste PGA-bane, så her er der for alvor garanti for, at du kan blive udfordret!

Stedet er blevet kåret som Sveriges bedste golfanlæg 3 år i træk og med en køretid på 25 minutter fra København, er det en fryd for golfelskere, der i løbet af ingen tid kan stå på en af de bedste golfbaner, man kan finde i Norden.

PGA Sweden National har 2 18-huls-golfbaner; Links Course, som giver dig den helt klassiske links-feeling, man kender fra Skotland, og Lakes Course, hvor den store sø er dominerende.

Golfopholdet er inklusiv fuld forplejning, så du skal ikke frygte at blive sulten, mens du udfolder dig på greenen. MorgenmadF, frokost og 2-retters menu om aftenen er nemlig en del af golfopholdet.

 
 

Hvad er historien bag golf?

Hvordan begyndte det hele egentlig? Fascinationen af køller, bolde og 18 huller. Selvom det er et simpelt spørgsmål, så er det faktisk ikke særligt nemt at svare på, for der er faktisk ingen, der ved, hvornår og hvordan golfspillet begyndte. Dog kan eksperterne blive enige om, at golf nok stammer fra Skotland men også, at man i Belgien og Holland har praktiseret spil, der minder om golf længe før, at skotterne tog patent på spillet.

Under alle omstændigheder var golfspillet meget populært i Skotland. Ja faktisk var det så populært, at kongen James II af Skotland blev nødt til at forbyde spillet i 1457. Men hvorfor forbyde golf? Det kan lyde mærkeligt i dag, men det skyldtes, at England truede med at angribe Skotland. Det gav jo kongen grund til at blive bekymret, og derfor forbød han folket at spille golf, for det gik jo ikke, at de unge, stærke, skotske mænd brugte deres tid på noget så unyttigt som golf, hvis krigen truede. Så skulle de helle træne bueskydning!

Historien melder ikke noget om, hvorvidt bueskydningen fik en større tilslutning efter forbuddet mod golf, men fakta er, at skotterne var så vilde med golf, at de ufortrødent forsatte med at møde op på greenen for at spille. I 1502 var der derfor ikke andet at gøre end at gøre det lovligt for skotterne at spille golf igen.

Fra Skotland og videre ud i verden

Det var dog ikke kun skotterne, der var vilde med golf, for fra Skotland bredte golfspillet sig først fra England og derfra videre til Europa og resten af verden. Det er derfor ikke helt forkert at antage, at golfspillet blev udviklet i Skotland. Det var også her, at den første golfbane med 18 huller blev anlagt og de første golfturneringer, blev også afholdt i Skotland.

Golfspillet kom selvfølgelig også til Danmark, og danskerne tog hurtigt spillet til sig, og svingede køllerne på samme niveau som skotterne. I nyere tid er golfophold også blevet en populær ferieform hos danskerne, der ikke kan nøjes med at spille lidt golf hist og pist, men i stedet gerne vil arbejde intensivt på at forbedre deres handicap.

 
 

Se alle vores ophold

 

Mere inspiration til ophold

Helikoptertur i Danmark

Læsetid: 5 min.

Luftballon Tur

Læsetid: 5 min.

Mors dags gave

Læsetid: 9 min.