Det er tid til at komme ud for at opleve noget. Tid til at komme op af sofaen, ud i naturen, ud i byen, op i luften eller ind i køkkenet – bare af sted for at opleve noget nyt. Lyder det som noget for dig? Så skal du endelig blive ved med at læse videre, for vi har lavet en guide til Østjylland, så du nemt og hurtigt kan komme ud for at opleve noget. Vi giver dig nemlig svaret på, hvad der sker i Østjylland – for der sker nemlig rigtig meget.

Herunder får du idéer til oplevelser i Østjylland – både de indendørs, du kan prøve i regnvejr og vintersne og de udendørs, der er sjove at prøve, når solen skinner og fuglene synger. Guiden er sammensat, så der både er oplevelser til børn og voksne, og til allersidst har vi endda fundet et par gratis oplevelser i Østjylland til dig, der gerne vil opleve noget uden, at det skal koste noget.

Rigtig god fornøjelse!

 

Er der noget at lave for børn i Østjylland? Ja, selvfølgelig! Der er masser af oplevelser for børn i Østjylland, så det største problem bliver nok at vælge, hvilken oplevelse, der skal prøves. Vi har fundet et udvalg af oplevelser, som børnene helt sikkert vil synes om og mon ikke også, at forældrene nok skal være underholdt imens? Det er vi ret sikre på.

Læs også Oplevelser i Aarhus

Zzzzov med hajerne

Kattegatcentret er en af de store seværdigheder i Østjylland.

Det er næsten uhyggeligt hyggeligt at krybe ned under soveposen i Kattegatcentret, mens hajerne kredser omkring i tankene. Spørgsmålet er: tør du at sove med hajerne? Hvis svaret er ja, så kom med bag kulisserne hos Kattegatcentret og oplev en spændende verden under havet, lær mere om de store havdyr og fald i søvn helt tæt på hajerne.

Ungerne elskede det. Vi oplevede meget mere end en normal tur i Kattegatcentret.

Mia

Knæk koderne i Escape Room

Kan du knække koderne?

Det gælder om at holde hovedet koldt, selvom tiden tikker afsted, og du skal nå at løse alle gåderne inden 1 time. Escape Room udfordrer din logiske sans og selvom, du synes, at du plejer at være helt cool i pressede situationer, så vil du nok alligevel være glad for at have et par venner med, der kan hjælpe dig undervejs.

Bag rattet i en superbil

Du får lov til at sidde på førersædet.

Er Lamborghini dit foretrukne bilmærke, men tillader banken ikke helt, at du lægger alle pengene på en superbil eller at ungerne er helt gamle nok til at sætte sig på førersædet? Så er det heldigt, at du alligevel kan få lov til at køre med. En professionel driver vil nemlig gerne vise dig, hvordan en rigtig superbil skal køres.

Det var noget af det fedeste jeg nogensinde har prøvet, det skal jeg 100% igen 🙂 de gutter der stod ved standen i Århus var helt kanon, afslappet og ned på jorden, samt tjekkede kørekort og gavekort (som de sikkert skal :-))

Henrik

Spiselige oplevelser Østjylland

Har du brug for en guide til Østjyllands bedste madoplevelser? Så læs med herunder.

Kan du mærke maven rumle? Det går ikke. Så vi har fundet nogle oplevelser i Østjylland til dig, som forhåbentlig vil sørge for, at du ikke kommer til at gå sulten rundt. Vi har nemlig både fundet oplevelser til dig, der er sulten for sjov og til dig, som godt kan spise en ordenlig portion.

Lav dine egne flødeboller

Det er sjovt at lave sine egne flødeboller.

Ved du, hvordan man laver flødeboller? Hvis ikke er det en god undskyldning for at mødes med andre slikmunde til et par timer i køkkenet for at lave flødeboller. Det er ikke altid nemt at få flødebollerne til at blive lige så flotte, som dem man køber, men med et par tricks i baghånden burde du være godt på vej.

Into the wild

Så er der bålmad på menuen.

Bålene knitrer i udkanten af skoven, og duften af mad spreder sig i alle hjørner af Gourmensch Camp. Her er der gang i de store udskæringer, de gode smage og de spændende samtaler, for der er god tid til at gå i detaljer og lære noget, mens fuglene kvidrer for oven og solen sænker sig over landskabet.

Bryg kaffe, der smager godt

Detaljerne har stor betydning for kaffens smag, så derfor skal de nørdes lidt.

La Cabra er en “kaffeperle” i midten af Aarhus, der har vundet mange priser for deres bryg. Det er altså nogle af Danmarks – og verdens – bedste baristaer, der lærer dig, hvordan du brygger god kaffe på dette kaffekursus, og det er næsten et must at lægge vejen forbi La Cabra, når du er på visit i Østjylland. Læs vores anmeldelse af oplevelsen her.

Meget inspirerende, – også for os som ikke har forudgående passion for kaffer og brygning. Fin indføring i en lang række af detaljerne som påvirker kaffeoplevelsen.

Mogens

Bourgogne, Merlot & Shiraz

Lær mere om vinens smage & farver, forskellige & ligheder til en vinsmagning.

Hvad enten du er nybegynder, når det kommer til vin, eller har en stor indsigt i druesorter, oprindelsesland, dyrkning og ikke mindst smage, farver og dufte, så er en vinsmagning en hyggelig og lærerig aften. Få et indblik i de forskellige vine og smag dig frem til den, du bedst kan lide.

Det var et meget behageligt arrangement , med en utrolig kompetent vært. Han var sjov, havde et enormt kendskab til vinene og deres historie samtidig med at han var en god fortæller. Det var vores første vinsmagning, og vi tog der fra og følte vi havde lært noget samtidig med at vi havde haft en virkelig dejlig aften! Jeg vil gerne anbefale Kjær Sommerfeldt i Aarhus til andre! Tak for en god aften.

Maj

Sprøde pizzaer

Der dufter af friskbagte pizzaer hos Birks Køkken.

Hos Birks Køkken bliver pizzaerne lavet helt fra bunden. Først æltes dejen, så den får den helt rigtige konsistens, og mens den hæver, bliver der lavet pizzafyld. Er vejret til det, bliver pizzaerne bagt i den brændefyrede stenovn, der kan blive op til 500 grader varm.

Mega hyggeligt og virkelig lækkert. Lærte utrolig meget om noget jeg troede var virkelig simpelt. Fik rigtig mange aha’ oplevelser og jeg glæder mig allerede til Bagekurset jeg også har købt, samme sted.

Hellemai

Naturoplevelser i Østjylland

Der er de dybe, mørkegrønne skove, de hvide sandstrande og det blå vand, der skvulper ind mod bredden, og så er der de gule kornmarker, bakkerne, højene, engene og alt det andet. Jo, naturoplevelser i Østjylland kommer du ikke til at mangle.

Vi har fundet et udvalg af naturoplevelser i Østjylland til dig herunder – og husk nu, der er ikke noget, der hedder dårligt vejr. Kun dårlig påklædning.

Bålhygge på Karpenhøj Naturcenter

En dag under åben himmel i Mols Bjerge.

Der er gang i bålene på Karpenhøj Naturcenter, hvor maden skal tilberedes over de ulmende gløder. Men før, at gryder og pander kan fyldes med ingredienser til aftenens menu – og duften af mad kan brede sig – skal der samles urter i naturen. Kom med ud i naturen til en dag med mad over bål, spændende fortællinger og hyggesnak.

Tangsafari i strandkanten

Lær, hvordan du høster & bruger tang i madlavningen.

Det dufter friskt af havvand, og bølgerne skvulper blidt og blødt ind mod strandbredden. Det er her, at tangen skal findes. I Østen har tang været på middagsbordet i flere århundreder, men det er først inden for de sidste år, at det også er blevet populært i Danmark. Tag med på en sangsafari og lær mere om den nye superfood – og smag selv, om det er noget for dig.

Den store drøm

Roen sænker sig, når først ballonen er i luften.

For mange er en tur i luftballon en stor drøm – og det forstår man godt, for det er også noget helt særligt at svæve hen over landskabet båret af en stor ballon, der holdes oppe af den varme luft. Roen, udsigten og stemningen er helt ubeskrivelig. Det skal faktisk opleves.

Det var en helt fantastisk tur, super oplevelse og rigtige gode og dygtige ballonfolk. alt i alt en rigtigt god tur.

Jeanette L.

Kanotur på Gudenåen

Efter en dag i kanoen er det rart med afslapning foran pejsen.

Tag på kanotur på Gudenåen og nyd den smukke natur i Søhøjlandet ved Silkeborg. Efter en dag med naturoplevelser kan du slappe af, tage et bad og få serveret en middag på Radisson Blu, der ligger lige ud til Gudenåen. Efter en dag med pagajen mellem hænderne sover man ekstra godt i hotellets senge.

Dyk ned i Kattegatcentret

Dykkerne signalerer til hinanden, at alt er OK.

Normalt går gæsterne i Kattegatcentret tørskoede rundt blandt tankene, hvor fiskene lever. Du kan dog også vælge at smide kondiskoene, iføre dig svømmefødder og dykkerdragt for at dykke ned i tankene. Det kræver ikke noget dykkercertifikat, og du har en professionel dykker med under hele turen.

Fantastisk oplevelse som skabte stor glæde. Fordelen er at den ikke kræver certifikat og at der er mere plads at navigere på og udforske end der er i “hajtanken”.

Signe

Gratis oplevelser i Østjylland

Prøv de gratis oplevelser i Østjylland eller tag på en sjov RIB-safari.

Det behøver ikke at være dyrt at opleve noget, for der findes faktisk mange gratis oplevelser i Østjylland. På en regnvejrsdag er det altid et hit at gå på biblioteket – både for børn og voksne. Det er nemlig hyggeligt at gå rundt mellem reolerne og udvælge lige præcis de bøger, der ser allermest spændende ud, slå sig ned et stedet på biblioteket eller låne en hel stak bøger med hjem. Rundt omkring på bibliotekerne afholdes der også mange aktiviteter, som det ofte er ganske gratis at deltage i.

Himmelbjerget er også en af de gratis oplevelser i Østjylland, du kan prøve, og selvom det ikke er et rigtigt bjerg, er det nu alligevel ét af Danmarks højeste punkter. Tag turen til toppen og nyd udsigten over søer og skove – det er faktisk ret fint.

Lægger du vejen forbi Aarhus, finder du også mange gratis oplevelser her. Dokk1, Botanisk Have med Væksthusene og Godsbanen er blot nogle af de oplevelser, du kan prøve kvit og frit. Så smør en madpakke, fyld drikkedunken med saft og bryg en kande kaffe, der kan hældes i termokruset, og tag så ud for at prøve de gratis oplevelser i Østjylland.

Seværdigheder & attraktioner i Østjylland

Den Gamle By er en af de mest populære seværdigheder & attraktioner i Østjylland.

Vil du opleve nogle af de ting, der kendetegner Østjylland, så skal du på ægte “turistmanér” tage ud for at opleve seværdighederne. Den Gamle By er én af de attraktioner i Østjylland, som kan samle hele familien – fra de yngste til ældste. Her kan du gå på opdagelse i de gamle huse og lære mere om, hvordan det var at leve i gamle dage. Den Gamle By er et levende museum, og det betyder, at du på udvalgte dage kan møde “byens beboere” og tale med dem om, hvordan de lever. Det giver dig et indblik i, hvordan det var at være smed, tømrer, præst eller hippie for mange år siden.

Hvis du allerede har besøgt Den Gamle By, er der mange andre attraktioner i Østjylland, du kan besøge. Oplev blandt andet Fregatten Jylland i Ebeltoft eller kom med bag murene hos FÆNGSLET i Horsens. Er det naturoplevelser i Østjylland, du er på udkig efter, kan du lægge vejen forbi Randers Regnskov eller AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg for at lære mere om både danske og eksotiske dyr.

Er du på udkig efter andre seværdigheder i Østjylland, kan du også tage turen forbi Dollerup Bakker, Memphis Mansion ARoS, Moesgård Museum eller Djurs Sommerland.

Find flere oplevelser i Østjylland

Nu har du læst vores guide til Østjylland og fået vores bud på, hvilke oplevelser i Østjylland, vi mener, at du skal prøve. Måske har du allerede prøvet nogle af dem eller måske synes du ikke helt, at de oplevelser, vi havde udvalgt her, lige var noget for dig. Er du stadig på jagt efter oplevelser i Østjylland, kan du se hele vores udvalg af oplevelser lige her. Der er over 100 forskellige oplevelser, du kan vælge imellem, så der er god sandsynlighed for, at du finder lige den oplevelse, du har lyst til at prøve her i foråret.