Sommerferien er lang, og derfor kan den også fyldes ud med sjove oplevelser.

Spørgsmålet er bare, hvad man skal finde på. Har du nogle idéer til sommerferien?

Vi tager dig med rundt i landet for at opleve de hyggeligste, sjoveste, skøreste og mest afslappende oplevelser, som landet har at byde på.

 

1. Besøg Cold Hawaii i Klitmøller

Klitmøller i Thy er blevet kendt som Cold Hawaii. Her finder du nemlig fantastiske bølger til at surfe, og stedet har udviklet sig til et vaskeægte surfing paradise.

Hvis du ikke er klar på at styrte direkte ind og leje et board og kaste dig i bølgen, kan du komme på surfing-kursus, så du lige kan få styr på teknikken.

Bliv i området en dag eller flere, for her er masser af unikke overnatningsmuligheder og gode spisesteder – og særligt om sommeren kommer der virkelig liv i byen.

Her finder du butikker, der kan opdatere dig med alt inden for surfgrej, og sulten kan blive stillet på de mange fiskerestauranter. Bevæger du dig lidt væk fra stranden, vil du finde små, hyggelige huse og byens bedste is.

 

Oplevelser i området

Se alle i kategorien
 
 

2. Oplev Nationalpark Mols Bjerge

Der er nemlig masser af liv i Nationalpark Mols Bjerge på Djursland, og naturoplevelserne byder på alt fra rundture med sejlads til vildmarksmad, der tilberedes over bål.

Vildmarksgourmet under åben himmel

På Karpenhøj Naturcenter er der altid gang i en masse ting!

Bålene brænder, comboykaffen snurrer og i skovkanten bliver der samlet urter. Der skal nemlig laves mad over bål af de urter og ting, der bliver fundet i området, og sanketuren tager dig med langt ind i istidslandskabet, op over bakketoppene og helt ud i strandkanten, hvor bølgerne slår mod bredden.

Der er gode historier om naturen, mange grin og den fineste udsigt over Mols Bjerge, for Karpenhøj Naturcenter ligger på toppen af det hele.

 

Grøn & bæredygtig mad på Djursland

Hvis du er lidt af en foodie og holder sommerferie i Mols Bjerge, skal du ikke snyde dig selv for et besøg hos Restaurant Moment.

Restaurant Moment er en del af Friland – en andelsforening, der siden 2002 har opført bæredygtige huse uden affaldsbelastning. Området har til hensigt at belaste naturen og miljøet mindst muligt, og de dyrker derfor deres grøntsager selv, opsamler spildevand og finder på kreative løsninger, så alting kan blive genanvendt.

Sådan er det også på Restaurant Moment, hvor fra jord til bord tages helt bogstaveligt. Her dyrkes grøntsagerne i baghaven, og indsamles samme dag som de serveres for gæsterne. Moment ligger midt i produktionshaven og som gæst på restauranten, har du derfor udsigt til de grønne planter og fine grøntsager. Før middagen kommer du på rundtur i haven, og her kan du opleve drivhuset, der er 205 m2.

 
 

3. Safari med østers & sæler

Vadehavet er på UNESCO’s Verdensarvsliste og samtidig også en af Danmarks nationalparker. Vadehavet er et ganske særligt naturområde, som på grund af tidevandet, der dagligt trækker sig tilbage, og skyller ind over landet på ny, har et rigt dyreliv, som tiltrækker alt fra store fugle til små bitte dyr.

Er du til naturoplevelser, vil østerssafari og sælsafari være gode sommerferie idéer, hvor du både får frisk luft og samtidig kan du udforske Vadehavets dyreliv.

Du kan også opleve østers- eller sælsafari længere nordpå vestkysten.

 

 
 

4. Havudsigt på Sjælland

En af bedste sommerferie idéer er at tage en tur til stranden. Langs de danske kyster finder du derfor også badehoteller, hvor du kan kombinere den kølige havluft med lækker mad, ro og afslapning.

Et af de badehoteller er Marienlyst Strandhotel, som ligger på den nordsjællandske kyst og dypper soklen i Øresund.

Der er ikke langt til stranden her og ligegyldigt, hvor du befinder dig på strandhotellet, har du udsigt over havet.

Du kan altså spise din morgenmad, mens du nyder solopgangen eller boble på spaterrassen, mens solen sænker sig i havet.

Du kan selvfølgelig også bruge tid i spaafdelingen på Marienlyst Strandhotel eller trække dig tilbage på værelset med en god bog, en kop kaffe eller måske et køligt glas hvidvin.

Ophold tæt ved stranden

Flere idéer

Sjove ting I kan lave i sommerferien

Læsetid: 10 min.

Stor guide til 6 danske øer

Læsetid: 26 min.

Guide til de danske nationalparker

Læsetid: 24 min.