Sommeren banker på med høje varmegrader og kradse UV-stråler, som får de fleste til at skærme sig med de 3 S’er: solcreme, solhat, solbriller. Imens vi ligger der og sveder – måske er der endda en enkelt, der drømmer sig tilbage til de kolde vintermåneder – begynder spørgsmålet om, hvad man skal lave i sommerferien også at melde sig.

Sommerferien er lang, og derfor kan den også fyldes ud med sjove oplevelser. Spørgsmålet er bare, hvad man skal finde på. Har du nogen idéer til sommerferien? Vi tager dig med rundt i landet for at opleve de hyggeligste, sjoveste, skøreste og mest afslappende oplevelser, som landet har at byde på.

Vi skal en tur i spaen, ud i bølgerne, tættere på naturen og helt ind under huden på kulturen. Faktisk er der mange sommerferie idéer, og i virkeligheden bliver dit største problem nok, at din sommerferie slet ikke er lang nok til alle de idéer og oplevelser, som venter på dig. Men så er det jo godt at vide, at sommeren kommer igen hvert eneste år.

Besøg Cold Hawaii i Klitmøller

Cold Hawaii er kendt for sine gode bølger i hele Europa.

I Klitmøller kaster bølgerne sig ind på stranden, og trækker sig skummende og hvide tilbage i havet. Rytmen gentages igen og igen, mens lyden af bølgerne buldrer rundt mellem klitterne. Vandet er vildt og det er voldsomt, men alligevel samler surferne sig på stranden for at finde de helt rigtige bølger, de kan surfe på.

Cold Hawaii er kendt som surfers paradise, hvor vinden er stærk og bølgerne store året rundt. Der er sand mellem tæerne og salt i luften, for Vesterhavet sender det hele rundt med vinden og skaber på den måde den helt særlige duft af Klitmøller.

Er du til surfing, er Cold Hawaii en af de sommerferie idéer, som du skal skrive dig bag øret, for stedet er kendt som ét af Europas bedste surfspots. Er du en garvet surfer, kan du tage dit eget board med og selv gå i gang med at udfordre bølgerne. Til dem, som derimod synes, at det er for overvældende at kaste sig ud i bølgerne på egen hånd, er det muligt at tage på surfskole med Westwind – enten et par timer eller over flere dage. Så får du hurtigt styr på det grundlæggende ved surfing.

Du vil hurtigt opdage, at det er hårdt at surfe, så du kommer nok til at få brug for en pause fra bølgerne på et eller andet tidspunkt. Når det sker, kan du gå på opdagelse i Klitmøller. Her finder du butikker, der kan opdatere dig med alt inden for surfgrej, og sulten kan blive stillet på de mange fiskerestauranter. Bevæger du dig lidt væk fra stranden, vil du finde små, hyggelige huse og byens bedste is.

 

Oplev Nationalpark Mols Bjerge på Djursland

Naturen er både smuk og varieret i Mols Bjerge.

Det kan lyde støvet med en nationalpark men det eneste støv, der hvirvles op i Nationalpark Mols Bjerge, er støvet fra de mange skosåler, der strømmer mod oplevelserne i de danske bjerge. Der er nemlig masser af liv i Mols Bjerge, og naturoplevelserne derude byder på alt fra rundture med sejlads til vildmarksmad, der tilberedes over bål. Mols Bjerge tager dig into the wild! Find flere ting at lave på Djursland ved at klikke her.

Vildmarksgourmet under åben himmel

Der bliver lavet mad over bål og samlet urter i naturen på Karpenhøj Naturcenter.

På Karpenhøj Naturcenter er der altid gang i en masse ting! Bålene brænder, comboykaffen snurrer og i skovkanten bliver der samlet urter. Der skal nemlig laves mad over bål af de urter og ting, der bliver fundet i området, og sanketuren tager dig med langt ind i istidslandskabet, op over bakketoppene og helt ud i strandkanten, hvor bølgerne klukker. Der er gode historier om naturen, mange grin og den fineste udsigt over Mols Bjerge, for Karpenhøj Naturcenter ligger på toppen af det hele.

Grøn & bæredygtig mad på Djurland

Maden er naturligvis 100% økologisk på Restaurant Moment.

Restaurant Moment er en del af Friland – en andelsforening, der siden 2002 har opført bæredygtige huse uden affaldsbelastning. Området har til hensigt at belaste naturen og miljøet mindst muligt, og de dyrker derfor deres grøntsager selv, opsamler spildevand og finder på kreative løsninger, så alting kan blive genanvendt.

Sådan er det også på Restaurant Moment, hvor fra jord til bord tages helt bogstaveligt. Her dyrkes grøntsagerne i baghaven, og indsamles samme dag som de serveres for gæsterne. Moment ligger midt i produktionshaven og som gæst på restauranten, har du derfor udsigt til de grønne planter og fine grøntsager. Før middagen kommer du på rundtur i haven, og her kan du opleve drivhuset, der er 205 m.2

Into the wild

Hos Gourmensch laves der blandt andet vildsvinepizza over bålet.

Selvom du befinder dig i noget af det smukkeste, som Østjylland kan byde på rent naturmæssigt, så er det ikke altid nok til at stille den lille sult. Skulle det ske, at får brug for en kop kaffe eller en is i sommervarmen, skal du tage turen forbi Sletterhage Fyr, hvor du kan nyde udsigten over vandet, mens du forsøger at spise din is hurtigere, end solen kan smelte den væk. Nogle dage kan du endda være heldig at se de store cointainerskibe fra Mærsk sejle forbi, mens du spiser din is.

Trænger du til mere end en is? Så skal du tage i vildmarken med Gourmensch og lave mad over bål.

Du kan også tage turen ind til Ebeltoft, som er en hyggelig by, der byder på gode spisesteder, hyggelige kroge og ikke mindst det gamle krigsskib Fregatten Jylland, som bestemt er et besøg værd.

Safari med østers & sæler ved Vadehavet

Sælen kravler gerne på land for at sole sig på stranden.

Vadehavet er på UNESCO’s Verdensarvsliste og samtidig også en af Danmarks nationalparker. Vadehavet er et ganske særligt naturområde, som på grund af tidevandet, der dagligt trækker sig tilbage, og skyller ind over landet på ny, har et rigt dyreliv, som tiltrækker alt fra store fugle til små bitte dyr. Er du til naturoplevelser, vil østerssafari og sælsafari være gode sommerferie idéer, hvor du både får frisk luft, og på en sikker måde samtidig kan udforske Vadehavets dyreliv.

Der findes grundlæggende 2 slags mennesker: dem, der elsker østers og dem, der bestemt ikke elsker østers. Er du en af dem, der godt kan lide østers, vil du helt sikkert sætte pris på en østerssafari, hvor der er tag-selv-bord på 1. klasse, når Vadehavet trækker sig tilbage og efterlader østers i massevis. Østers kan spises direkte fra havbunden, og imens du går rundt på Vadehavets bund for at samle de friske Østers, får du fortalt spændende historier om østers og Vadehavet.

Sælen er Vadehavets største rovdyr, og selvom den ser sød ud, når den ligger der på stranden med sin blanke pels og sine store øjne, så skal du ikke skue sælhunden på hårene. Man skønner, at der lever omkring 35.000 sæler i Vadehavet, og den store bestand skyldes, at sælerne er fredede. Det betyder dog ikke, at du ikke kan komme tæt på dyrene, når de svømmer i vandet eller ligger og soler sig på strandbredden. På sælsafarien vil du ikke kun opleve sælerne men også få et indblik i Vadehavets alsidige dyreliv.

Havudsigt på Sjælland

Slap af i spaafdelingen eller nyd udsigten over havet fra saunaen på Marienlyst Strandhotel.

En af bedste sommerferie idéer, der findes, er at tage en tur til stranden. Når solen endelig kigger frem og sender varme stråler ned over landet, samles de fleste i klynger på strandene for at bade og hygge sig. Når varmen trykker, er det nemlig befriende at tage en tur til havet for at få noget luft og svømme en tur i vandet. Langs de danske kyster finder du derfor også badehoteller, hvor du kan kombinere den kølige havluft med lækker mad, ro og afslapning.

Et af de badehoteller er Marienlyst Strandhotel, som ligger på den nordsjællandske kyst og dypper soklen i Øresund. Der er ikke langt til stranden her og lige gyldigt, hvor du befinder dig på strandhotellet, har du udsigt over havet. Du kan altså spise din morgenmad, mens du nyder solopgangen eller boble på spaterrassen, mens solen sænker sig i havet og spreder gyldne paletstrøg over horisontens blanke lærred. Du kan selvfølgelig også bruge tid i spaafdelingen på Marienlyst Strandhotel eller trække dig tilbage på værelset med en god bog, en kop kaffe eller måske et køligt glas hvidvin.

Fra Marienlyst Strandhotel er der udsigt til Kronborg Slot, så det vil være oplagt at gå den korte tur til slottet for at se den imponerende bygning tæt på, hvor Hamlet ifølge Shakespeare har slået sine folder for længe siden. Det er også muligt at bruge et par timer på slottet, hvor du kan gå i dybden med slottets historie og den betydning, det har haft for Danmarkshistorien.

 

Del dine sommerferie idéer med os

Du kan dele dine sommerferie idéer med os under #momentsweshare på Instagram.

Når du er ude på oplevelser i det danske sommerland, kan du dele dine oplevelser med os på Instagram under #momentsweshare – her kan du også se, hvilke idéer til sommerferie andre har fået og på den måde blive inspireret til selv at komme ud på flere oplevelser.

Vi glæder os til at se, hvilke sommerferie idéer du finder på.