Her på siden har vi samlet nogle af de oplevelser og aktiviteter, Aalborg er kendt for, og vi håber, at vores lille guide til byen kan gøre dit besøg til en god oplevelse. Lige meget om du har været i Aalborg mange gange eller lægger vejen forbi for første gang.

 

Oplev de mange aktiviteter i Aalborg

Aalborg er en af Danmarks største byer. Som den fjerde største by i Danmark og med sin centrale placering i Nordjylland indtager byen da også suverænt placeringen som nordjydernes hovedstad.

Aalborg har en lang og spændende historie bag sig, der trækker tråde mere end 1000 år tilbage i tiden. Dykker du ned i de historiske bøger og optegnelser, vil du se, at byens placering ved Limfjorden igen og igen bliver fremhævet som et vigtigt omdrejningspunkt.

Aalborg er en gammel købstad, og når du bevæger dig rundt i byen, er det meget tydeligt at få øje på. Hyggelige gader, skæve bindingsværkshuse og smukke facader med spir og tårne er bare nogle af de ting, der er med til at gøre Aalborg til noget særligt.

 
 

3 oplevelser for børn i Aalborg

Vi har fundet 3 aktiviteter i Aalborg, som børnene helt sikkert vil synes er spændende at bruge tid på, men som også de voksne vil have lyst til at prøve. På den måde kan hele familien nemlig få en god dag sammen.

 

1. På tur i en goboat

Når vejret viser sig fra sin bedste side, er det oplagt at bruge tiden på udendørs aktiviteter i Aalborg for at opleve det hyggelige byliv.

Tag en madpakke med og stig om bord i en GoBoat til et par timer på vandet. Hvor turen skal gå hen, bestemmer I selv, så der er mange muligheder for at opleve Aalborg på nye måder fra vandsiden.

 

2. Mød de eksotiske dyr i Aalborg Zoo

Ikke lagt fra centrum venter en dag med aktiviteter for børn i Aalborg Zoo.

Her kan hele familien gå på opdagelse mellem elefanter, løver og chimpanser og lære mere om dyrenes liv på savannen eller i regnskoven.

På Zoofariscenen fortæller dyrepasserne om dyrenes verden, og parken byder på fede legepladser og masser af steder at slå sig ned til medbragt mad.

 

3. Kreacafé for børn

I bunden af den ene af 2 gågader ligger FIDUS kreaværksted og café, som er et vaskeægte paradis for børn.

FIDUS er en krea-café, hvor der ikke bliver sparet på glimmer, maling og hygge for familiemedlemmer i alle aldre.

Her vælger I en af de mange flotte ting, som I har lyst til at dekorere, og så går det ellers bare løs. I betaler for bordet, og så er materialerne inkluderet.

Caféen byder på drikke og mad, så I ikke skal skynde jer videre, men kan nå at blive færdige med jeres kreationer.

 

Oplevelser for par i Aalborg

Hvis du vil have din kæreste med ud på oplevelser i Aalborg, så har vi samlet et par idéer herunder, som du kan lade dig inspirere af.

 

1. Vinsmagning på fransk manér

Ma Petite France er et lille stykke af Frankrig midt i Aalborg.

Her er det den gode vin, de lækre råvarer, varmen og nærværet, der er i centrum.

Alle vinene er selvfølgelig franske, og til det gode i glasset kan du få lækkert mad som oste, pølser, skinker, terriner og mere fra Frankrig.

Stedet er oplagt til en paraften, når turen går til Aalborg. À bientôt!

Oplevelser hos Ma Petite France

 

2. Afslappende spadag

I centrum af Aalborg ligger et lille åndehul, hvor det gode liv er i fokus: Mekini. Her venter en vaskeægte oplevelse for jer som par.

Mekini er ikke en almindelig hudpleje- og skønhedsklinik. De rå murstensvægge, den gennemførte New Yorker-stil og hjertevarmen, der fylder rummene, er med til at gøre en oplevelse hos Mekini til noget specielt.

 Mekini tilbyder et væld af forkælende og effektive behandlinger, der er tilpasset jer og jeres kroppe. Og det er de faktisk så gode til, at de var finalister som Årets Klinik til Danish Beauty Award 2022.

Oplevelser hos Mekini

 

3. Aalborg Street Food

Når sulten melder sig, skal turen gå til Aalborg Street Food.

Her er samlet forskellige køkkener fra hele verden, der serverer spændende retter, god kaffe og kolde øl.

Der venter med andre ord mange oplevelser for par i Aalborgs madmekka, når du tager kæresten i hånden og besøger The Lighthouse til afslappende aftensmad.

 

Oplevelser omkring Aalborg

Der er dejligt i Nordjylland, og vi kan godt forstå, hvis du gerne vil udforske området lidt mere, når nu du er her. For selvom, at der er dejligt i nordjydernes hovedstad, venter der mange oplevelser omkring Aalborg, som du nemt og hurtigt kan komme ud for at opleve.

Mellem Limfjordens blå bølger og hedens lilla lyngskær ligger en lille perle i Vesthimmerlands muld, hvor du kan opleve golf, gourmet og spa i en klasse for sig selv. På Himmerland Golf & Spa Resort kan du både slappe af i den lækre spaafdeling Nordic Spa, lige som du også kan vælge en mere aktiv ferieform med golf, tennis, bowling og meget andet.

Er du på udkig efter oplevelser nær Aalborg, som ligger endnu tættere på byen end dem, vi allerede har nævnt, så skal du tage på eventyr på Limfjorden i en RIB-båd. På turen får du spændende fortællinger fra området, og hører både om dyrelivet, vandet og byerne inde ved kysten.

 
 

Tid til gratis oplevelser i Aalborg

Der venter gratis oplevelser i Aalborg, når du besøger Kildeparken, som er en af byens ældste parker. Om sommeren er der mange arrangementer, lige som både lokale og turister slapper af på plænen eller lytter til De Syngende Træer. Det særlige ved De Syngende Træer er, at hvert træ er plantet af en kendt musiker, der på et tidspunkt har været på besøg i Aalborg. Under det træ, som for eksempel Elton John eller Leonard Cohen har plantet, kan du lytte til en af deres sange.

En anden god aktiviter ligger i centrum og kun få skridt fra Jomfru Ane Parken. Her kan du både prøve udspring, motionssvømme, hyggesvømme og lade de mindste lege i børnebassinet. Et perfekt stop på en varm sommerdag.

En af de første ting du lægger mærke til, når du bevæger dig rundt i Aalborg, er, at mange af byens gavle er udsmykket med street art. Flere kendte kunstnere har startet deres karriere med at male i Aalborgs gader, og den flotte street art kunst er i dag en ting, byen er blevet kendt for. Du kan selv gå rundt og opdage kunsten, eller du kan tage på en Street Art tour med Aalborg Tours, hvor du får et helt særligt indblik i denne del af byen.

Oplevelser med Aalborg Tours

 
 

Seværdigheder & attraktioner i Aalborg

Kunsten er et moderne kunstmuseum og en vigtig seværdighed i Aalborg.

Hver by har sine egne kendetegn. Noget, der gør den by til noget særligt. Det har Aalborg selvfølgelig også. Herunder har vi samlet 3 af de seværdigheder i Aalborg, som du skal opleve, når du besøger byen.

1. Kunsten

Kunsten er et moderne kunstmuseum og bestemt en af de attraktioner i Aalborg, du skal opleve, hvis du er interesseret i kunst. Her kan du opleve moderne værker fra både ind- og udland, og på kunstmuseet kan du blandt andet se værker af Asger Jorn og Tal R. Selve bygningen er også spændende, for den er lavet af kunstnerparret Elissa og Alvar Aalto.

2. Lindholm Høje

I det grønne landskab åbner sig en spændende verden med bopladser fra både jernalderen og vikingetiden, og rundt omkring finder du stensætninger, der markerer gravhøje fra dengang.

Lindholm Høje byder på historie og en flot udsigt over Limfjorden. Er du interesseret i historie og arkæologi, kan du på museet lære mere om, hvordan man for mange tusinde år siden lavede mad, tøj og mange andre ting.

3. Budolfi Kirke

Budolfi Kirke er Aalborgs domkirke, og det hvide tårn kan ses mange steder i byen, for kirken har nemlig en meget central placering.

Det er en meget smuk kirke, som mange vælger at opleve, når de er på besøg i byen, og netop derfor er Budolfi Kirke blevet en af de populære attraktioner i Aalborg.

 
 

Mere inspiration