Er det snart efterårsferie? Sådan kan man spørge sig selv mange gange fra den dag, hvor sommerferien slutter. Men efterhånden som datoen for feriens begyndelse rykker tættere på, begynder man i stedet at spørge, hvad kan man lave i efterårsferien?

Heldigvis har vi nogle af svarene, hvis vi ellers selv skal sige det.

Vi har nemlig samlet idéer til aktiviteter i efterårsferien, så I har ting, I kan lave i ferien klar fra den dag, I holder den første fridag.

 

Hvornår er der efterårsferie?

De fleste skoler afholder efterårsferie i uge 42. Dog er det op til de enkelte kommuner at bestemme, hvornår der afholdes skoleferie. Derfor er det en god ide at tjekke din egen kommunes ferieplan, så du er sikker på datoerne.

 
 
 

Efterårsferie i Jylland og på Fyn

Måske skal I besøge Jylland eller Fyn eller måske holder I efterårsferien hjemme i Jylland eller på Fyn. Lige meget hvad kan I finde på en masse oplevelser til ferieugen – og der er selvfølgelig noget for alle interesser og aldre.

Idéer til ferien i Jylland

Holder du din efterårsferie i det jyske, er der masser af aktiviteter, I kan kaste jer ud i.

I det midt- og vestjyske finder I for eksempel WOW PARK i både Skjern og Billund: En aktivitetspark for børn og barnlige sjæle.

Holder I jeres efterårsferie i Aarhus, kan I gå på jagt efter lækkerier på en food tour gennem byen, tage et smut i Marselisborg Dyrehave eller prøve Virtual Reality.

Idéer til ferien på Fyn

Skal I holde efterårsferie, hvor H.C. Andersen har trådt sine barnesko? Så får I måske brug for inspiration til aktiviteter på Fyn.

Der er ikke noget bedre end at begynde dagen med en god kop kaffe og en lækker brunch. På Café Fleuri i centrum af Odense får I begge dele.

Bridgewalking er altid et sjovt indslag i efterårsferien, og det er faktisk også den eneste af sin slags her i Danmark. Udsigten fra Den Gamle Lillebæltsbro er imponerende, men I befinder jer også i 60 meters højde, når I står på toppen.

Er I mere til søde sager, kan vi anbefale jer at prøve et flødebollekursus. Måske mestrer I teknikken fra begyndelsen, måske har I brug for at få et par fif før, at I synes, jeres flødeboller ligner dem, man kan købe.

 

Oplevelser med ungerne

Få noget for hånden

Kom ud i naturen

Oplevelser for madelskere

Smagsoplevelser

 
 

Efterårsferie på Sjælland

Der er også mange muligheder for noget sjov i efterårsferien, hvis I er på Sjælland. Derfor har vi samlet nogle aktiviteter på Sjælland, som I kan lave i jeres efterårsferie.

Er det dig eller ungerne, der bestemmer i køkkenet? Hos Karoline Trier er det ungerne, der bestemmer, og det er derfor dem, der skal stå bag gryderne i hendes køkken. Mangler I aktiviteter for børn i København, kan I sende dem i køkkenet hos Karoline Trier til en dag med bagning og tilberedning af lækre retter, som hele familien kan få glæde af.

Trænger I til wellness og afslapning, kan I bruge en dag i efterårsferien i Nordsjælland på Marienlyst Strandhotel. Det gamle badehotel har en spaafdeling, så I kan nyde udsigten til Øresund og Kronborg fra spaterrassen eller læne jer tilbage i saunaen, der naturligvis har havudsigt.

 

Oplevelser med ungerne

Få noget for hånden

Kom ud i naturen

Oplevelser for madelskere

Smagsoplevelser

 
 

Efterårsferie for børn

Hvad sker der i efterårsferien? Jeg keder mig. Skal vi ikke snart lave noget sjovt? Det er ikke altid nemt at være familiens yngste medlemmer, og nogle gange kan forældrene også godt få pip over at finde på ting at lave i efterårsferien.

Det er nemlig ikke altid verdens nemmeste job at finde på underholdende og sjove aktiviteter for børn i efterårsferien. Vi vil gerne hjælpe dig lidt på vej, så du kan svare dit barn “Dét sker i efterårsferien”! Her har I nogle oplevelser i efterårsferien, som I kan se frem til at prøve sammen.

Leg detektiver i Indre By i København, mens I løser gåder og mysterier på puzzle walk. Gennem spændende puzzles oplever i København på en helt ny måde. En byvandring, hvor samarbejde er altafgørende og tid løber hurtigt.

Hos Karoline Trier i Brønshøj kan du lave hotdog med ungerne. Det hele skal laves fra bunden både brød, pølser, ristede løg, syltede agurker og ketchup. Opskrifterne dem får du selvfølgelig med hjem, så der kan komme hotdog på menuen resten af efterårsferien.

Holder du efterårsferie på Bornholm, er der mange aktiviteter, du kan lave med ungerne. Foruden at besøge Hammershus, Ekkodalen og Rokkestenen, kan du også opleve Bornholm på mountainbike og i kajak. Desuden er Bornholm det eneste sted i Danmark, hvor du kan klatre og rappelle på klipper.

 

Flere efterårsaktiviteter for børn

 
 

Gratis aktiviteter i efterårsferien

Find inspiration til gratis aktiviteter og oplevelser i hele Danmark. Oplevelserne er for børn og voksne i alle aldre, som gerne vil nyde efterårsferien uden at skulle finde den store pengepung frem.

8 gratis efterårsaktiviteter i Jylland

 1. Fodre dyr i Marselisborg Dyrehave i Aarhus.

 2. Tag i Skulpturpark ved Billund.

 3. Gå på ravjagt ved Vesterhavet.

 4. Bestige Himmelbjerget ved Skanderborg/Ry.

 5. Besøge Botanisk Have og Væksthusene i Aarhus.

 6. Gå på svampejagt i Klosterheden Plantage mellem Struer og Lemvig.

 7. Besøg Økolariet i Vejle.

 8. Gå på opdagelse i Nationalparken Vadehavet ved Rømø.

7 gratis efterårsaktiviteter på Fyn

 1. Besøg smukke naturpark Hindsgavl Dyrehave.

 2. Tag til Langeland og se vilde heste.

 3. Tag i Odense Domkirke, Sct. Knuds Kirke.

 4. Tag på rundtur i Odense og se de mange ikoniske H. C. Andersen vartegn.

 5. Vandre på Øhavsstien.

 6. Tag en tur til Fyns Hoved.

 7. Besøg en eller flere af de mange øer i det sydfynske øhav.

7 gratis aktiviteter på Sjælland

 1. Tag til Stevns Klint, som er en del af UNESCOs verdensarv-liste.

 2. Snorkle ved den børnevenlige Ulvshale Strand på Møn.

 3. Besøg Røsnæs, Sjællands vestligste punkt med fyr og legeplads.

 4. Bliv klogere på lægeplanter og medicinsk udstyr i 1950'erne på Medicinsk Historisk Museum i Næstved.

 5. Leg og udforsk Aktivitetsanlægget ved Uggeløse Skov.

 6. Bliv klogere på Sct. Nicolai Kirke i Køge, hvor masser af lig ligger begravet i gulvet.

 7. Se det azurblå vand ved Karlstrup Kalkgrav nord for Køge.

 
 

Indendørs efterårsaktiviteter

Efterårsvejret kan ofte være gråt, vådt og kedeligt. Hvis ikke de er vejr til at være udendørs, er der heldigvis masser af indendørs efterårsaktiviteter, du kan prøve.

 
 

Udendørs efterårsaktiviteter

Kom udenfor og nyd det smukke efterår med gule blade på træerne og frisk luft i lungerne. Vi har samlet en række sjove og underholdende udendørs efterårsaktiviteter, som du bare må prøve.

Prøv for eksempel en guidet tur på Puch Maxi, hvor den lokale guide giver dig en rundtur i den vestjyske by Thyborøn. Byen er kendetegnet ved æ havn, daps og ikke mindst det legendariske band Tørfisk. Hvis ikke fisk og hav lyder spændende, kan du tage på en guidet tur med en hjemløs, hvor du kan komme bagom de danske storbyer og opleve livet på gaden.

Flere udendørs efterårsaktiviteter

 
 

Flere idéer til efterårsferien

Er du på udkig efter flere aktiviteter i efterårsferien, så kan du gå på opdagelse i alle vores oplevelser og artikler og finde aktiviteter til din ferie både udendørs og indendørs, så du kan tilpasse dine oplevelser til vejret.

God efterårsferie!

 

Efterårsferie i Aalborg

Læsetid: 9 min.

Efterårsferie i Odense

Læsetid: 8 min.

Efterårsferie i Aarhus

Læsetid: 6 min.

Efterårsferie i København

Læsetid: 8 min.
 

Læs mere

Aktiviteter for børn

Læsetid: 20 min.

Hvad skal vi lave i dag? Inspiration til ting man kan lave

Læsetid: 7 min.

Tag på miniferie med børn

Læsetid: 15 min.
 

Ferietid er bagetid

Sådan laver du den gode pizzadej

Læsetid: 7 min.

Sådan laver du den gode surdej

Læsetid: 10 min.

Sådan laver du de perfekte flødeboller

Læsetid: 7 min.