Navnet er måske lidt misvisende, for faktisk er det jo ikke fløde, der er fyldet i flødebollerne.
I stedet er det hårdt piskede æggehvider – måske tilsat smag som karamel eller hindbær – der giver flødebollen det, den er så berømt for: en cremet, luftig konsistens.

Er du også vild med flødeboller? Så har vi her på siden samlet idéer til dig, der gerne vil lære, hvordan man laver de helt perfekte flødeboller. Dem med det sprøde chokoladeknæk, den luftige skum og den knasende bund. 

Prøv selv kræfter med at lave flødebollerne eller skaf adgang til hemmelighederne bag de bedste flødeboller på et flødebollekursus.

Læs også Chokoladekursus

 

Lav selv nemme flødeboller

Vi har gjort det nemt for dig, der gerne vil igang med at prøve at lave de lækre flødeboller. Nedenfor i videoen møder du Line og Ditte, som deler tips & tricks til at mestre flødebollekunsten i eget køkken.

Det kan være rigtig svært at mestre de perfekte flødeboller, derfor er det også okay, at dine flødeboller ikke er helt fejlfrie. Vigtigst af alt: det er det indre, som tæller og ikke udseendet. 

Nedenfor finder du opskriften på de flødeboller, som Line og Ditte laver i videoen.

Held og lykke med opgaven!

Opskrifter på flødeboller

Der findes flere forskellige varianter af opskrifter på flødeboller. Her kan du få alt fra de helt avancerede til de lette og hurtige.

Vi har samlet et bud på nogle forskellige opskrifter, som du kan se her. Du kan selv vælge lige den fyld, som dine flødeboller skal have, om du er til lakrids, karamel eller jordbær.

Madbloggeren Frederikke Wærens har også lavet et bud på hendes version af den kendte snack. Du kan finde hendes 5 forskellige opskrifter på flødeboller lige her.

 

Tips til flødebollebundene

Du kan vælge at lave flødebollerne helt fra bunden ved selv at bage dine bunde til flødebollerne. Det er slet ikke så kompliceret, som det kunne lyde. Bundene kan nemlig laves med kun to ingredienser: flormelis og marcipan. 

Opskrift på flødebollebunde

  • Du skal bruge 300 g marcipan og 40 g flormelis.

  • Rul marcipan ud på et bord drysset med flormelis, til marcipanen er ca 4 mm tyk.

  • Udstik 12-14 bunde med en rund udstikker.

  • Bag bundene i 7-9 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til de er gyldne i kanten. Hold øje med dem.

  • Lad dem køle af på en rist på køkkenbordet.

Source: www.valdemarsro.dk

Hvis du synes, at det er for meget både at holde styr på skum, chokolade og bunde, er det også muligt blot at købe bundene færdiglavet. Her kan du vælge mellem alt fra cookies, mariekiks, små vafler, riskiks med chokolade eller hvad end du kunne have lyst til. 

 

Tag på et flødebollekursus

Nogle gange har man brug for en hjælpende hånd. Du har opdaget, at det simpelthen er for svært selv at mestre flødebollekunsten og har derfor brug for hjælp. 

Så er et flødebollekursus lige noget for dig!

Derudover er det også en rigtig sjov oplevelse, man kan nyde med en god veninde ligesom i videoen nedenfor. 

Social Foodies er en af dem, som tilbyder flødebollekurser. Hos Social Foodies får du 1 – 1,5 times flødebollekursus med færdig- og hjemmelavet skum og marcipanbunde. Det betyder, at du kun skal koncentrere dig om at sprøjte flødebollerne op, overtrække dem med chokolade og pynte dem.

Du må tage 5 små og 5 store flødeboller, som du selv kreerer, med hjem bagefter.
Og selvfølgelig er der smagprøver undervejs.

Lyder det som noget for dig?

Læs mere om et flødebollekursus hos Social Foodies her

 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
Susanne Rosenberg
16. feb. 2020
Super sjov og lærerig oplevelse. Kristian (instruktøren) var super god til at forklare processen og havde en herlig energi. Det lignede, at alle på holdet hyggede sig. Man får en god fornemmelse for flødebollens historie, chokolade og selve processen. Vi gik 20 min over tid, fordi folk hyggede sig. Vil anbefale oplevelsen till alle, der elsker flødeboller, og f.eks. gerne vil have en sjov dag sammen med kæresten, en veninde, sit barn eller andet.

Flere flødebollekurser, du kan komme afsted på

Vil du hellere på bagekursus?

Læs også...

Kagekursus

Læsetid: 9 min.

Sådan laver du den gode surdej

Læsetid: 12 min.

Parlør til det sønderjyske kaffebord

Læsetid: 5 min.