Du ved, at efteråret er på vej, når de grønne blade langsomt skifter til en brunlig farve. Vejret bliver koldere, og solens stråler gemme sig bag de grå skyer, der erstatter den blå himmel. For nogen kan efterårsvejret virke trist og gråt, men for andre er det essensen af hygge. Her kan man gemme sig væk indenfor med en god kop kaffe og dejligt selskab eller tage på eventyr ude i naturen.

Efteråret er også lig med efterårsferie. Den venter lige om hjørnet, og det kan være svært at bestemme, hvad man skal bruge ferien på.

Tag med til Odense i efterårsferien, hvor oplevelserne venter både ude og inde. Her på siden har vi samlet et par ideer til, hvad I kan lave sammen i Fyns største by. 

 

Efterårsferie i Odense for børn

I uge 42 lukker landets skoler, for nu er der dømt efterårsferie. Børnene har en hel uge foran sig, som de kan bruge på næsten lige det, de har lyst til. Begejstring er stor hos de små, for nu står den på hygge, afslapning, sjov og ballade. Lige så stor begejstring, som der er hos børnene, kan der være lige så stor tvivl hos forældrene – for hvad skal man lige finde på at lave? Vi har samlet en række forslag til, hvad en efterårsferie i Odense for børn kan indeholde.

I efterårsferien holder Odense Aafart atter åbent for eventyrslystne gæster.
Tag børnene med på sejltur i Odense midtby. Turen varer ca. en time, hvor der vil være tre stop undervejs ved Munke Mose, Odense Zoo og Eiks Bøghs Sti i Fruens Bøge. Det er også disse tre steder, hvor I kan hoppe ombord på båden.

Se hele sejlplanen og læs mere om Odense Aafart her

Hos Jumping Fun kan både de store og de små give den gas. Jumping Fun er et stort center med 60 forbundne trampoliner, hvor børnene rigtig kan boltre sig og få brugt noget energi. Det er Danmarks første trampolinpark og den perfekte aktivitet i Odense for børn og voksne med barnlige sjæle.

Er der god tid, og kan ungerne lide at bage og være kreativ?
Flødebollekursus er det helt store hit i efteråret. Hos Odense Chokoladehus kan I komme på flødebollekursus, hvor I lærer at sprøjte, hånddyppe og pynte flødeboller. I får selvfølgelig flødebollerne med hjem bagefter, som I kan nyde sammen efter dagens aktivitet.
Book jeres flødebollekursus med det samme her.

 

Flere aktiviteter for børn i efterårsferien

 

Smagsoplevelser på efterårsferie i Odense

Hos S’vineriet Vinapotek kan I i efteråret opleve deres Vin & Tapas arrangement. Her får I lov til at smage på fem forskellige vine fra hele verden eller en region, du foretrækker. Hertil får I serveret en lækker tapas anretning, så I ikke skal nyde vinen på tom mave. De dygtige sommelier stå klar til at fortælle om druer, jordbund, bæredytige produktionsmetoder og alt det der findes derimellem.

Hvis I vil opleve den ægte fynske stemning, skal I lægge et visit forbi Sortebro Kro.
Når man træder ind ad døren her, er man garanteret en autentisk oplevelse i et ægte bindingsværkshus med bjælker i loftet og knirkende trægulv. Sortebro Kro ligger lige ved indgangen til Den Fynske Landsby og er et eksempel på, hvordan en ægte 1800-tals landsbykro så ud. 

Læs mere om kroen og book et bord her

 

Smagsoplevelser i Odense

 

Aktive oplevelser på efterårsferie i Odense

Du havde nok aldrig tænkt, at du af egen fri vilje ville hoppe ud af et fly. Men måske du har lyst til at tage udfordringen op og prøve?

I efteråret kan du tage på et tandemspring hos Odense Faldsskærmsklub. Mærk adrenalinen pumpe rundt i kroppen, imens du falder frit fra himlen med luften susende om ørerne. Forevig øjeblikket med billeder og video fra hele oplevelsen. Book en dato til dit tandemspring her

I kan også besøge Funky Money Park i Odense. Funky Monkey Park er en klatrepark udenfor midt i Odense med hele 8 klatrebaner i forskellige højder og sværhedsgrader.
En god aktivitet for både de store og små. 

Vil I gerne prøve klatring, men ikke i efterårsvejret? I Odense Sportsklatreklub kan I også prøve kræfter med klatring. Her foregår det heldigvis indenfor, så det er en god aktivitet selv i regnvejr. Udfordret vennerne og tag på klatreeventyr sammen. 

 

Flere aktive oplevelser til efteråret i Odense

 

Kulturelle oplevelser til efterårsferie i Odense

I H.C. Andersens hjemby vrimler det med kulturelle oplevelser, som er oplagte at se i efterårsferien. I kan opleve alt fra museer og betydningsfulde bygningsværker som Sankt Knuds Kirke, H.C. Andersens Hus og Den Fynske Landsby.  

Hos Teater Momentum kan I komme på koncertoplevelse i Odense centrum. I efterårsferien kører der flere forskellige forstillinger, som I kan tage ind at se.
Find de forskellige forstillinger her.

Er en forstilling ikke nok, kan I købe adgang til koncerter og teater i hele 12 måneder til henholdsvis 300 kr. og 400 kr. pr. person.

I kan også opleve Odense på en guidet tur med Guideforeningen Odense. Her får I en professionelt udformet tur, der er underbygget med stor viden – og med en særlig kærlighed til byen og dens hemmeligheder. Der er flere forskellige ture at vælge imellem, så I kan finde en, der passer lige til jer. 

Læs også Odense

I kan blandt andet komme på rundvisning i Odenses spændende havneområde. Her vil I høre om, hvordan Odense Kanal blev til – og om udviklingen op til nye tiders industrihavn. 

 

Kulturelle oplevelser i Odense i efteråret

 

Ophold til efterårsferie i Odense

Kommer I langvejs fra for at holde efterårsferie i Odense, kan I nok få brug for en overnatning. Måske har I venner og familie i byen, som I kan overnatte hos, men ellers er der mange muligheder for at overnatte i byen, om det skal være på hotel eller med AirBnB.

Vi har samlet ti ideer til ophold i Odense nedenfor.

 

Ophold på Fyn

 

Gratis oplevelser på efterårsferie i Odense

En billig efterårsferie behøver ikke at være en kedelig efterårsferie. Odense er fyldt med gratis oplevelser og aktiviteter for hele familien.

Tag børnene med på Eventyrskulptursjagt i Odense med Visit Odense. Udprint deres kort over skulpturerne her og tag på eventyr rundt i byen. Her kan I se skulpturer af forskellige kunstnere, der alle har ladet sig inspirere af H.C. Anderens eventyr.

Odense rummer også en masse flot artiktektur, som er værd at opleve, hvis I befinder jer i byen. Nedenfor har vi lavet en liste med 5 flotte bygninger, som I kan opleve gratis i Odense.

I Eventyrhaven kan I også gå en tur, hvor man blandt andet kan se statuen af H.C. Andersen. Her kan man også se Papirbåden, hvis I selvfølgelig kan finde den i åen, der omringer haven. Eventyrhaven er ikke det eneste naturområde i Odense. Oplev også Munke Mose, Kulturbotanisk Have, Kongens Have eller Åløkke Skov. Her er der rig mulighed for at se de smukke efterårsblade dale ned fra træerne.

I kvarteret omkring Overstræde finder I en del af byens ældste huse. Gå ned gennem gaderne og oplev det gamle Odense. Turen kan også gå forbi H. C. Andersens Barndomshjem i Munkemøllestræde, når I nu er igang med at udforske de gamle dage.

 

De 5 store attraktioner i Odense

Når I er på efterårsferie i Odense, må I forbi ”Odenses Big Five” – de fem store seværdigheder i Odense, som I ikke må gå glip af.

Tag forbi Odense Zoo, der ligger på begge sider af Odense Å, forbundet med to gangbroer. Her bor der lidt over 2000 dyr fordelt på 147 arter. Se pingvinerne blive fodret eller oplev, når dyrepasserne træner zooens løver. 

I må også en tur forbi Odense Slot i Kongens Have og Danmarks Jernbanemuseum, hvis I elsker historie og arkitektur. 

I kan også besøge Den Fynske Landsby, hvor man kan tage på oplevelse i den fynske historie. Det er også her I kan besøge Sortebro Kor, hvis sulten nærmer sig. 

Slut af med et besøg i et eventyrsunivers i Det ny H.C. Andersens Hus. Oplev H.C. Andersen på helt nye måder, når forfatteren og hans værker taler til dig gennem lyd, lys, rum og scenografi, skabt i samspil med 12 internationale kunstnere.
Køb din billet her

 

Mere inspiration

Efterårsferie i Odense

Læsetid: 8 min.

Gavekort til restaurant i Odense

Læsetid: 3 min.

Danmarks bedste sushi

Læsetid: 10 min.

Guide til polterabend i Odense

Læsetid: 9 min.

Helikoptertur i Danmark med HeliCompany

Læsetid: 3 min.

Julefrokost i Odense

Læsetid: 5 min.

Det sker i… Odense

Læsetid: 2 min.

Spisesteder i Odense

Læsetid: 8 min.