Det er den tid på året, hvor I kan komme i byen og spise julefrokost. Er der noget bedre end at få serveret et smukt udvalg af de retter, vi kender så godt? Her får du 5 bud på, hvor I skal spise julefrokost i Odense.

 

1. Julefrokost på Oluf Bagersgaard

Oluf Bagersgaard, Nørregade 29, 5000 Odense C

Oluf Bagersgaard ligger i en af Odenses ældste bygninger, så man kan virkelig sige, at du træder fra én verden til en anden, når du besøger restauranten på Nørregade.

Her kan du få julefrokost lige efter din smag og den helt rette julestemning, når Oluf Bagersgaard sætter rammerne for julefrokosten og serverer julemad.

Oluf Bagersgaard byder både på en klassisk eller mere utraditionel julemenu. Vær opmærksom på, at den klassiske julebuffet er for større selskaber, mens alternativet er til mindre grupper.

Med den alternative menu får du en 9-retters menu med blandt andet charcuterie, krondyr, hummerbisque, svineskank og flere desserter med blandt andet et nyt take på den klassiske kiksekage eller en dessert med passionsfrugt, marengs og hasselnød.

Læs mere her.

 

2. Jul på Klosterkroen

Klosterkroen, Lille Gråbrødrestræde 2, 5000 Odense C

Hos Klosterkroen er der klassisk dansk mad og stemning – og selvfølgelig gælder det også til jul.

Når det kommer til julemaden, er det da også den klassiske menu, der er i fokus. Du kan for eksempel vælge den klassiske hjemmelavede julemenu med en forret af blandt andet sild og håndpillede rejer, et mellemmåltid med tarteletter, confiteret andelår til hovedret og desserten? Det er selvfølgelig ris á la mande med lun kirsebærsovs.

Du kan også vælge juleplatten, hvis du er forbi kroen til frokost – husk dog at bestille dagen før. Her får du lette, lune og søde retter i en lækker frokostanretning.

Til din julemad er der også forskellige pakker med øl, vin og vand ad libitum.

Læs meget mere her.

 

3. Julefrokost i Zoo

Odense Zoo, Søndre Boulevard 306, 5000 Odense

Har du lyst til en anderledes julefrokost? Så kan du passende tage et smut forbi Odense Zoo til julemad.

Her kan du holde julefrokost i Odense Zoos kulisse og komme i julestemning med udsigt til havens dyr.

Menuen består af en velkomstdrink med Zoos mousserende julevelkomst, en forret af forskellig slags fisk og skaldyr efterfulgt af lune retter som for eksempel julemedister med stuvet hvidkål, tarteletter og ribbensteg med rødkål samt en sprød salat med citrusfrugter.

Menuen sluttes af med ostebræt, risalamande, kaffe og chokolade og en mandelgave fra zoo.

Du kan tilkøbe forskellige retter, og du kan få et fuldt overblik over menuen her.

 

4. Julemad hos Salt og Peber

Salt og Peber, Odensevej 90, 5260 Odense

Har du lyst til julemad ud af huset? Salt og Peber byder på hele 6 forskellige julefrokostmenuer, så der virkelig er noget for enhver smag – også når den skal stå på julefrokost take away.

Du kan både få mad, der skal laves færdig i egen ovn, eller du kan få det hele leveret klar til at spise. Så kan det ikke blive nemmere.

Der er helt traditionelle menuer i forskellige afstøbninger, men du finder også menuer, der for eksempel ikke indeholder æg, gluten og laktose, eller en menu, hvor der er veganske retter.

Læs om alle menuerne og bestil din her.

 

5. Julefrokost på Grønttorvet

Restaurant Grønttorvet, Sortebrødre Torv 9, 5000 Odense

På Grønttorvet i hjertet af Odense holdes der fast i traditionerne med en god gammeldags dansk julemenu. Du kan få serveret julefrokost på Grønttorvet hver dag fra 1. november – så er der masser af tid til at komme i julestemning.

Julemenuen består blandt andet af sild, rødspættefilet, medister og ribbensteg med rødkål – og selvfølgelig ris á la mande til dessert.

Du har også mulighed for at tilkøbe dine egne favoritter, der måske ikke er med i menuen, som for eksempel sylte og tarteletter.

Restaurant Grønttorvet ligger med udsigt til det gamle Sortebrødre Torv, der kan dateres helt tilbage til 1238.

 

Læs også

Guide: Giv en oplevelse i julegave

Læsetid: 5 min.

Julemarkeder i Danmark, Sverige og Norge 2021

Læsetid: 9 min.