Djursland er næsen, der stikker frem og giver Jylland sin særlige form, men hvad kan du egentlig opleve her?

Vi har samlet nogle af de bedste oplevelser og seværdigheder på Djursland, som du kan glæde dig til at opleve.

Udvalget er stort og spænder bredt, så både børn og voksne kan tage med på tur, og er du på udkig efter gratis seværdigheder på Djursland, har vi også fundet nogle af dem.

Herunder kan du se alle vores forslag.

Brugernes favoritter

Ophold

Romantisk Spaophold på HimmerLand

Stik af fra hverdagen & tag på et romantisk spaophold. Slap af i Nordic Spa på HimmerLand til et ophold med forkælelse

Farsø

Adrenalin, Natur, Smag

Hummerjagt og RIB sejlads med IntoBlue

Tag med IntoBlue på en unik oplevelse i Limfjordens spisekammer efter de store Limfjordshummere.

Løgstør

Adrenalin

Kitesurfing kursus hos Kitekollektivet

Hos Kitekollektivet står de erfaren kitesurfinstruktør klar til at hjælpe dig i gang med kitesurfing, det er både sjovt og adrenalinfyldt.

Dragør, Dragør

Natur

Havkajak & fossiljagt ved Møns Klint

Der er mange aktiviteter på Møns Klint, men skal du kun vælge én, må det være en kajaktur kombineret med fossiljagt.

Borre

Adrenalin

RIB Tur på Øresund

RIB tur på Øresund giver dig høj fart. Med 110 km/t vil du suse hen over vandet samtidig med, at du kan se søforter, vindmøller osv.

København K

Adrenalin

Prøv wakeboard på Aarhus Ø

Tag med på vandet & prøv kræfter med wakeboarding. Her får du grundig vejledning, før du slippes løs på vandet til sjove timer på vandet.

Aarhus C

Adrenalin

Undervandsjagt - Østjylland

Glem alt om fiskestangen & dyk ned under havoverfladen for at fange fisk med harpun. Lyder det som noget for dig?

Åbyhøj

Wellness & Spa

Floating & Recovery boots for 2 hos pause recovery studio

Giv jer selv en lille wellnesspause i hverdagen i hjertet af Aarhus. Find roen med floating og recovery boots hos pause recovery studio.

Aarhus C

Ud i naturen

Natur, Smag

Vildmarksbrunch i Mols Bjerge med Karpenhøj Naturcenter

Du kender sikkert caféernes svar på brunch, men i Mols Bjerge er der vildmarksbrunch på menuen. Her tilberedes maden i stedet over bål.

Knebel

Natur, Smag

Smag Mols Bjerge på mountainbike med Karpenhøj Naturcenter

Tag med på en cykeltur i Nationalpark Mols, hvor der skal smages på de lokale råvarer. En god oplevelse til dig, der elsker MTB & gastronomi

Knebel

Natur

Ravsafari med Outnature

Kom med på en eventyrlig jagt efter nordens guld.

Løkken, Skagen

Smag, Natur

Vildmarksgourmet i Mols Bjerge

Kom med ud i "vildmarken" i Mols Bjerge og få en vild gourmetoplevelse. En god oplevelse, hvis du godt kan lide TV-programmet Nak og Æd.

Knebel

Natur

Oplev Sort Sol

Oplev Sort Sol i Sønderjylland. Denne guidede tur giver dig en enestående og unik naturoplevelse. Se 1000'vis af stære samle sig på himlen.

Ribe, Skærbæk, Tønder

Smag

SNAK & ÆD med Frederik Svinth

Tag med ud i naturen & lær at lave mad over bål, mens snakken går. Her er højt til himlen & plads til de dybe samtaler omkring bålet.

Ebeltoft

Natur

Tangsafari med Nordisk Tang

Tang er et bæredygtigt superfood med gode egenskaber. Tag med på tangsafari & få et indblik i, hvordan tang høstes & kan bruges i maden.

Grenå, Horsens

Adrenalin

Prøv Tandem Paragliding

Har du altid drømt om at kunne flyve? Så prøv Paragliding. En professionel tandeminstruktør tager dig med op i højderne.

Værløse

Tæt på Djursland

Kultur

Guidet tur med en hjemløs

Få et unikt indblik i, hvordan livet også kan være i en storby, når du kommer med en hjemløs eller misbruger rundt på guidet tur.

Aarhus C

Smag

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

En vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt byder på 6-7 vine. Under smagningen får du en introduktion til, hvordan du dufter og vurderer vin.

Aarhus C, København K

Smag

Ginsmagning på Njord Gin Distillery

Kom på ginsmagning hos Njord Gin Distillery, hvor du vil smage dansk gin i verdensklasse. Smag gin og tonic og hør historien om Njord Gin.

Aarhus C

Smag

Baristakursus hos Street Coffee

Kom med på et baristakursus, når du introduceres til, hvordan man er en ægte kaffebarista. Lær teknikkerne og bliv en rigtig hjemme barista.

Aarhus C

Smag

Latte Art kursus hos Street Coffee

Kom med på et Latte Art kursus hos Street Coffee og lær de basale kaffemotiver og hældeteknikker. En sjov, social oplevelse.

Aarhus C

Smag

Romsmagning hos Smagførst

Kom med på en spændende romsmagning, der lader dig smage 6 rom, der rummer både de klassiske, de specielle, men også de helt nye.

Aarhus C

Smag

Vinsmagning hos Smagførst

1,5 times vinsmagning hos Smagførst inkluderer smagning af 7-9 vine & er inkl. fængselsmenuen, der består af vand & brød, til at rense ganen

Aarhus C

Smag

Ginsmagning hos Smagførst

Hvis du elsker gin, så er vi sikre på, at en ginsmagning hos Smagførst er noget for dig. Her skal du smage på mange forskellige slags gin.

Aarhus C

Oplevelser & seværdigheder på Djursland

Hvis du aldrig har været på Djursland før, så kan du godt glæde dig til at svinge forbi Danmarks næsetip. Her finder du nemlig kridhvide sandstrande, hyggelige købstæder, storslået natur skabt af istiden, et sommerland og flere dyreparker.

Der venter mange oplevelser og seværdigheder på Djursland, der alle kan noget vidt forskelligt. Derfor er det helt oplagt at kombinere naturoplevelserne med besøg i byerne for at få det bedste fra begge verdener: natur og kultur. Det er nemlig i spændingsfeltet mellem de to poler, at Djursland virkelig kan noget særligt.

Vidste du? 
Djursland har 250 kilometer kyststrækning med sandstrande til børnene, som kan bade og fange krabber i vandet. Du kan også besøge de hyggelige købstæder Ebeltoft og Grenå, hvor du finder shopping, kulturliv og lækre ishuse.

Herunder har vi samlet 10 oplevelser, som giver dig et godt indblik i de aktiviteter på Djursland, der er mest populære i øjeblikket. Vi har selvfølgelig også samlet et par gratis seværdigheder, for det behøver nemlig ikke at koste noget at opleve nye ting.

1. Vildmarkshygge i Nationalpark Mols Bjerge

Landskabet i Nationalpark Mols Bjerge bugter sig blødt, og midt i den smukke natur tæt ved havet og skoven ligger Karpenhøj Naturcenter. Herfra går turen ud i nationalparken for at opleve dyrelivet, for at samle urter til mad, som laves over bål eller for at lære nyt om landskabet.

Karpenhøj Naturcenter er et godt sted at begynde, hvis du vil lære mere om naturen på Djursland. Gå med ud på opdagelse eller slå dig ned ved bålet til vildmarksbrunch eller vildmarksgourmet. Du kan læse en anmeldelse af vildmarksgourmet her.

 

2. En verden under havet i Kattegatcentret

En legesyg sæl kigger op over havoverfladen et øjeblik før, den igen dykker ned under havet. Et andet sted glider sandtigerhajen forbi en hammerhaj, mens en rokke spreder sine bølgende vinger og brusende bevæger sig forbi et begejstret publikum.

Du bliver bidt af havet i Kattegatcentret for her gemmer sig mange spændende historier om havdyrene. Både dem, der kribler og krabler, de hurtige, de sløve, de bløde, dem med store tænder og dem helt uden tænder.

Hvordan du vil opleve historierne, er helt op til dig, men har du lyst til at komme med bag kulisserne, så lyt med nu. Du kan nemlig få lov til at dykke ned i tankene op opleve dyrene på tætteste hold, og har du et dykkercertifikat, kan du endda få lov til at dykke ned i hajtankene. For de mindste er det muligt at overnatte i Kattegatcentret til en dag med hajfodringer, spændende fortællinger og kig til de store havdyr fra soveposen.

3. Afslappende spa hos Lübker Square

Djursland er meget mere end naturoplevelser og hyggelige købstæder. Det er også her, hvor du kan tjekke ind til en spadag hos Lübker Square. Her kan du slappe af i de mange spafaciliteter, nyde udsigten fra vildmarksbadet eller bare lukke øjnene og mærke varmen i saunaen.

Det kan være tiltrængt at trække stikket efter en dag med mange oplevelser på Djursland, men en spadag kan være lige det, der skal til for at skabe ro i kroppen og hovedet igen. Efter et par timer i varmen er du forhåbentlig klar til at køre ud på nye oplevelser eller måske bare hjem til familien for at hygge med dem.

4. God mad hos Det Franske Hjørne

Er der ikke langt til Frankrig fra Djursland? I teorien jo, men så alligevel ikke. Når du besøger Djursland, kan du nemlig svinge forbi til en lille bid af Frankrig hos Bruno Lecanu i Det Franske Køkken. Muligvis er det kun en lille bid af det store land, du får, men til gengæld er smagen stor, for her bliver der lavet mad med samme kraft og styrke som i Frankrig.

Maden laves af gode råvarer, krydres med en hyggelig stemning og spises med folk, mens lange samtaler snurrer i luften. Det fransk, men ikke mere fint end, at alle kan være med – også dig, der aldrig har tænkt, at du har en kok gemt i hjertet. Du kan læse mere om Det Franske Hjørne her.

5. Udsigt over havet ved Trehøje

Det behøver ikke at koste noget at komme ud på eventyr, for de gratis seværdigheder på Djursland finder du flere steder. Trehøje er en af dem.

Trehøje ligger i Nationalpark Mols Bjerge og er tre store bronzealderhøje, som ligger meget tæt på hinanden. Der er faktisk 22 gravhøje i området, men Trehøje er de største, og blev fredet allerede i 1895.

I dag er stedet en af de mest besøgte seværdigheder på Djursland, blandt andet på grund af udsigten over havet til tre sider. Desuden er Trehøje det næsthøjeste udsigtspunkt i Mols Bjerge, så du når du kommer til tops her, bliver du belønnet med et flot vue over området.

6. Store søslag på Fregatten Jylland

I Ebeltoft venter der oplevelser på Fregatten Jylland, der er verdens længste træskib. Det store skib har deltaget i mange søslag, blandt andet i krigen 1864 og slaget ved Helgoland. Kom med om bord og hør fortællingerne om både mænd og mus, der sejlede ud på havet for at slås.

Du kan hurtigt bruge nogle timer, når du påmønstrer Fregatten Jylland, men har du mod på mere, venter der flere oplevelser i Ebeltoft, der er Djurslands næststørste by.

7. Vilde dyr i Ree Park

Bjørnene brummer, ulvene hyler, fuglene skræpper, aberne hviner og løverne brøler. Det er dyrenes vilde verden, du møder i Ree Park, der er en af de mange aktiviteter i Ebeltoft. Her kan du opleve dyr fra de fleste kontinenter, være med til fodringerne og høre historier om livet i naturen.

Du kan blandt andet tage med på Land Rover Safari og køre ud på den afrikanske savanne i en rigtig safaribil, mens guiden fortæller om dyrene, der lever her. Du kan også sejle af sted i en kano for at komme helt tæt på fuglene eller bruge noget ekstra energi på legepladsen.

Har du lyst til at opleve mere efter en dag i Ree Park, venter der flere aktiviteter i Ebeltoft, som ligger meget tæt på parken.

8. En pause ved Sletterhage Fyr

Efter en dag med mange aktiviteter på Djursland, kan du nok godt bruge en pause, tror du ikke? I så fald er Sletterhage Fyr et godt sted at tage en pause mellem oplevelserne. Det hvide fyr, der er over 100 år gammelt, har den fineste udsigt over havet, så du kan se de store containerskibe sejle ind mod Aarhus Havn.

Imens du står og kigger på skibene eller kaster et blik på det 16 meter høje fyr, kan du spise en is. Der ligger nemlig et fint lille ishus ved Sletterhage Fyr, der sælger lækkerier til den søde tand eller til dig, der skal køles ned i sommervarmen.

9. Fortidsminder ved Kalø Slotsruin

Følger du vejen, der går på dæmningen, kommer du ud til en lille ø i Kalø Vig, hvor der ligger en ruin. Det er Kalø Slotsruin – resterne af det slot, Erik Menved byggede for mere end 700 år siden. Da slottet blev bygget, var det et meget moderne forsvarsværk, og som det ligger der, kan du få et fint indblik i, hvilken betydning det har haft for sin tid.

Kalø Slotsruin er en af de gratis seværdigheder på Djursland, og ligger i Nationalpark Mols Bjerge. Det vil derfor være oplagt at besøge ruinen samtidig med, at du oplever nationalparken.

10. Herregårdsliv på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum

På Gammel Estrup er der aktiviteter året rundt, så holder du sommerferie på Djursland – og siler regnen ned – så er herregårdsmuseet et godt sted at søge tilflugt.

Her får du nemlig et indblik i, hvordan livet blev levet på de danske herregårde i gamle dage, hvor herskabet gik i stuerne og tjenestefolkene knoklede i køkkenet, på markerne og i staldene. Gammel Estrup er indrettet så autentisk som muligt, så når du går rundt i de store sale, værelserne eller i de lange gange, får du en levende fornemmelse af, hvordan dagligdagen på herregården har været.

 

3 naturoplevelser på Djursland

Nationalparken. Mols Bjerge. Helgenæs. Trehøje. Kalø Vig. Der er mange naturoplevelser på Djursland og derfor også mange forskellige måder, du kan opleve landskabet på. Du kan tage en tur ud på vandet eller blive inde på land blandt de bløde bakker. Du kan dase på stranden eller gå på opdagelse i skovene på udkig efter dyr og spiselige planter. Du kan gå en rolig tur i landskabet eller udforske det på mountainbike.

Du bestemmer helt selv. Herunder har vi fundet 3 naturoplevelser på Djursland, som du kan blive inspireret af før, du pakker tasken til en dag under åben himmel.

1. En dag på havet i kajak

Havet omkring Djursland giver dig ikke kun naturoplevelser. Det giver dig også de bedste betingelser for at sejle i havkajak, for kysterne ved Helgenæs og Mols Bjerge gemmer altid på et sted med roligt vand. Det er nemlig de små, blide bølgetoppe uden hvide skumsprøjt, der er de bedste at sejle kajak på, hvad enten du tager en prøvetur eller vælger at tage et havkajakkursus.

Naturen kan ikke komme tættere på, når du sejler i kajak. Under dig kan du mærke, hvordan bølgerne skvulper, over dig kan du se, at himlen strækker sig ud, og mens du glider forbi kysterne, vil du opdage, hvor anderledes alting ser ud fra vandet.

2. Oplev Mols Bjerge på mountainbike

Mols Bjerge er en af de seværdigheder på Djursland, det er et must at besøge, når du er på disse kanter, og der er mange måder at opleve bjergene på. Med mountainbike er én mulighed.

Vidste du? 
En indbygger på Mols kaldes en molbo, og dem er der mange historier om. En gammel tradition lyder, at før man kan kalde sig en ægte molbo, skal ens slægt have boet på Mols gennem mindst 7 generationer.

Selvom Mols Bjerge ikke er bjerge, som du kender det fra andre steder i verden, kan vi godt afsløre, at mountainbiken trods alt ikke triller op ad bakkerne. Trods alt. Derfor vil du nok blive glad for at høre, at der er indlagt små pitstops undervejs, hvor der skal smages på nogle af de lokale lækkerier.

Når der ikke spises god mad eller trædes i pedalerne, fortæller dagens guide om områdets særlige natur, der er skabt af istiden.

3. Into the wild

Knitrende bål, solnedgang over hav og marker, duftende mad og varm kaffe. Når du tager into the wild på Djursland kombinerer du naturoplevelser med gourmetmad. For selvom bålmad for nogle er lig med brændt snobrød og en knurrende mave, så er det langt fra tilfældet, når du besøger Gourmensch Camp.

Her går ingen sultne fra bordet og den brændte smag, den finder du ikke. Til gengæld er der bløde skind at sidde på, tændte lanterner i aftenmørket og lækker mad serveret direkte fra bålet, mens snakken breder sig i Djurslands smukke natur.

 

3 oplevelser for børn på Djursland

Det er ikke kun de voksne, der kan glæde sig til at besøge ”Danmarks næse”, for der venter selvfølgelig også sjove oplevelser for børn på Djursland. Nogle af aktiviteterne foregår ude i naturen, hvor dyreliv og planter kan udforskes, og andre aktiviteter er tættere på byen. Den blanding skulle gerne sørge for, at du kan finde lige den oplevelse, du har lyst til at prøve, hvad enten solen skinner eller regnen drypper.

Herunder kan du få inspiration til 3 oplevelser for børn på Djursland.

1. Ud i naturen på tangsafari

I Asien har man i mange tusinder af år spist tang, men det er først i løbet af de senere år, at tang for alvor er kommet på menukortet i Danmark. Det er en skam, for tang er faktisk en super food med mange gode egenskaber og en virkelig lækker smag.

Tangsafari tager dig med til stranden for at lære dig, hvor og hvordan du høster tang. Mellem fortællingerne og turene ud i vandet for at se nærmere på tangen, bliver der også tid til at smage på tangen.

Du får selvfølgelig også tang med hjem, så du kan lave mad med tang hjemme i køkkenet, når oplevelsen er færdig. Vil du læse mere om tangsafari og tanghøst i Danmark, kan du gøre det her.

2. Mange timers sjov i Djurs Sommerland

Hvis du holder sommerferie på Djursland med børnene, skal du besøge Nordens største sommerland: Djurs Sommerland. Her flyver tiden af sted i nogle af Danmarks største rutsjebaner og med at udforske mere end 60 forskellige forlystelser, hvor både børn og voksne bliver underholdt.

Trænger du til at blive kølet ned mellem aktiviteterne, kan du også besøge det store vandland, der er en del af Djurs Sommerland. Når du kører fra sommerlandet, burde du ikke være i tvivl om, hvorfor Djurs Sommerland er kåret til Nordens bedste 4 år i træk.

3. Kom tæt på Nordens dyr i Skandinavisk Dyrepark

Hvis du er på udkig efter oplevelser for børn på Djursland, hvor ungerne kan lære mere om dyreriget, så skal turen gå til Skandinavisk Dyrepark. Dyreparken har specialiseret sig i skandinaviske dyr, så du kan både opleve ulve, bjørne og polarræve og lære mere om elge, rensdyr, kronhjorte og vildsvin.

Når du besøger Skandinavisk Dyrepark, kan du se dyrepasserne fodre dyrene eller selv være med til at give dådyrene mad. Du kan også få lov til at mærke vingesuset fra de store fugle til rovfugleshowet og se et ægte mammutskelet.

 

Skal du have hjælp til at finde en oplevelse på Djursland?

Her i guiden har vi samlet et lille udvalg af de mange oplevelser og seværdigheder, Djursland byder på. Har du brug for hjælp til at finde lige præcis den oplevelse, du gerne vil prøve, så kan du altid skrive til os på info@duglemmerdetaldrig.dk, så vender vi lynhurtigt tilbage til dig med et svar.

Du kan også tage forbi Truestory.dk for at se hele vores udvalg af oplevelser på Djursland. Her finder du oplevelser for både store og små, så hele familien kan få en hyggelig dag på Djursland.