Når et par har været gift i 25 år, kan de fejre sølvbryllup. Det vælger mange at fejre med en stor sølvbryllupsfest.

Er du inviteret med til sådan en kærlighedsfest, så er du sikkert netop nu på jagt efter en sølvbryllupsgave.

Først kan du læse mere om, hvad man egentlig giver i sølvbryllupsgave.

Længere nede på siden finder du 25 idéer til en sølvbryllupsgave, så du kan blive inspireret til, hvad du skal give i gave.

Til sidst får du også et indblik i nogle af de traditioner, der er i forbindelse med et sølvbryllup.

Vil du springe direkte til én af sektionerne? Så kan du gøre det her:

 

Populære sølvbryllupsgaver

 

Et sølvbryllup er ikke en ubetydelig dag, for et sølvbryllup indikerer, at et par har været gift i 25 år. Dertil kan man nok godt lægge et par år til for mon ikke, at sølvbryllupsparret har været kærester i et par år, før de tog turen op ad kirkegulvet eller ind gennem døren til rådhuset. Et sølvbryllup er derfor noget, der skal fejres, og det bliver det med både morgensang, æresport og sjove indslag til sølvbryllupsfesten. Men det er altså ikke nok, for der skal også findes nogle gaver til sølvbrylluppet.

Spørgsmålet er bare, hvad giver man i sølvbryllupsgave?

Når du skal finde på nogle gode idéer til sølvbryllupsgave, kan det være en fordel først at overveje, hvem det er, du skal give en sølvbryllupsgave til.

Er det en sølvbryllupsgave til dine forældre? En sølvbryllupsgave til manden? Eller måske en sølvbryllupsgave til konen, vennerne eller en kollega? Måske har I kendt hinanden så længe, at du også gav dem en bryllupsgave, da de blev gift?

Når du skal købe gaver til sølvbryllup, afhænger det nemlig meget af, hvem det er, du skal give en gave til. 

Hvis du skal give en gave til dine forældre eller nogle, du har kendt altid, så er det klart, at den skal være lidt mere personligt, end hvis det er nogle bekendte, der har sølvbryllup.

For at hjælpe dig lidt på vej har vi fundet nogle forslag til sølvbryllupsgaver, som du kan glæde sølvbryllupsparret med.

Vi har udvalgt 25 sølvbryllupsgave idéer – 1 gaveidé for hvert år de har været gift – som du kan lade dig inspirere af.

 

Er det svært at vælge?

Lad valget være op til brudeparret

Truestory gavekortet kan bruges frit til hele vores udvalg af landets bedste oplevelser og du vælger selv hvilket beløb du vil give.

 

25 idéer til en god sølvbryllupsgave

Det er ikke altid lige nemt at være opfindsom og kreativ, når man skal finde en gave. Derfor har vi samlet en række gaveidéer til, hvad du skal give i sølvbryllupsgave til ham og hende. Vi har fundet 25 gode sølvbryllupsgave idéer – 1 for hvert år sølvbryllupsparret har været gift, så du har et godt udgangspunkt for at finde den helt rigtige sølvbryllupsgave.

1. Ballonflyvning

Det første år som nygifte giver sommerfugle i maven, og her 25 år senere kan de stadig mærkes. Ikke mindst på en ballonflyvning som er vores absolut mest popuære sølvbryllupsgave.

Læs mere om ballonflyvninger her

2. Brunch

Brunch er blevet populært i løbet af de 25 år, sølvbryllupsparret har været gift. En brunch giver parret mulighed for at sove længe, hvis ikke de bliver vækket af morgensang til deres sølvbryllup og så stadig få et lækkert måltid mad.

Læs mere om brunch

3. Kroophold

Langs de danske landeveje ligger der små, hyggelige kroer, som ofte har flere 100 års historie gemt i murerne. I dag er mange af kroerne kendte for deres gastronomi og ikke mindst deres idylliske beliggenhed. Et kroophold er en perfekt sølvbryllupsgave til hende og ham, der godt kan lide at tage ud for at opleve noget.

Læs mere om kroophold

4. Smagninger

Øl, vin, chokolade, kaffe, rom, whisky eller gin – har sølvbryllupsparret nogle favoritter, som de altid serverer, når du er på besøg? Til en smagning lærer parret mere om lige præcis de smage, de holder mest af, og så får de samtidig lov til at smage, dufte og se nærmere på tingene.

Læs mere om smagninger

5. Spadag

Der er mange traditioner til sådan et sølvbryllup lige fra æresport til morgensang, så sølvbryllupsparret vil sikkert blive glade for at få nogle gaver til sølvbrylluppet, som de kan se frem til at bruge bagefter. Afslappende gaver, hvor de kan hygge sig med selvforkælelse. Spadage er derfor gode idéer til sølvbryllupsgave, for parret har helt sikkert brug for et lille break efter mange festlige dage.

Læs mere om en spadag

6.  Helikoptertur

Måske har sølvbryllupsparret boet i det samme område i mange år. Hvorfor ikke sende sølvbryllupsparret ud på en helikoptertur over deres lokalområde?

Læs mere om en helikoptertur

7. Naturoplevelser

Er sølvbryllupsparret sådan nogle, der godt kan lide at bruge tid i naturen? Så kan du overveje om en gave til sølvbrylluppet for de naturglade ikke skal være noget med – ja, natur, selvfølgelig.

Læs mere om naturoplevelser

8. Gourmetophold

På et gourmetophold kan sølvbryllupsparret hygge sig med god mad og vin. Det kan jo godt være, at de har brug for en ”mini moon” efter et par travle dage med fest, og det er netop sådan en lille ferie, de får på et gourmetophold.

Læs mere om gourmetophold

9. Eventyr på Aarhusbugten

Vi skynder os videre med nogle flere idéer til gaver til sølvbrylluppet. I Aarhusområdet er der rig mulighed for at opleve Jyllands hovedstad fra havsiden, og på havets bund gemmer der sig mange spændende fortællinger, der har været med til at forme byen.

Læs mere om eventyr på Aarhusbugten

10. RIB-tur på Øresund

Der er også mulighed for at komme ud på havet andre steder end i Aarhus, hvis du har lyst til at give en gave til sølvbryllup, hvor sølvbryllupsparret skal ud at sejle stærkt.

Læs mere om en RIB-tur på Øresund

11. Dinner in the dark

Hvor tit spiser sølvbryllupsparret i mørke? Det gør de nok aldrig, så derfor hører denne gaveidé til blandt de sjove indslag til sølvbrylluppet. Til Dinner in the dark spises der nemlig i fuldkommen mørke. Mon parret overhovedet får noget på gaflen?

Læs mere om dinner in the dark

12. Glampingophold

Nu er vi halvvejs gennem de mange idéer til sølvbryllupsgaver, så derfor skal vi have en af de store gaver på banen: Glamping. Det er en overnatning, som de vil huske helt til deres guldbryllup.

Læs mere om glamping

13. Ophold på badehotel

Badehotellerne i Danmark har altid været populære, men i løbet af de sidste par år er det for alvor blevet et hit hos danskerne, der gerne vil ud til kysterne. Et ophold på badehotel er en god sølvbryllupsgave til hende og ham, der godt kan lide at slappe af med gåture ved stranden, lækker mad og avislæsning med udsigt.

Læs mere om ophold på badehold

14. Sort Sol

Sort Sol er ikke kun et populært band, det er også en naturoplevelse af de helt store. Sort sol er nemlig navnet på det naturfænomen, som opstår hvert forår og efterår, når stærene samles i flokke på op mod 1 million fugle.

Læs mere om sort sol

15. Golfophold

Har de alderen til at synes, at golf er underholdende? Et golfophold er en god sølvbryllupsgave til forældre, som synes, at det er hyggeligt med et par timer på greenen og god mad om aftenen.

Læs mere om golfophold

16. Madkurser

Selvom statistikkerne siger, at vi danskere ikke er særligt gode til at gå i køkkenet, så er vi stadig et folkefærd, der holder meget af god mad. Er sølvbryllupsparret en del af statistikken eller er de gode i køkkenet? Lige gyldigt, hvilket gastronomisk niveau de er på, kan et madkursus give ny inspiration til spændende madlavning derhjemme.

Læs mere om madkurser

17. Weekendophold

På et weekendophold kan parret få lov til at fordøje indtrykkene og de sjove indslag fra sølvbrylluppet. Her kan de bruge tid på at holde i hånd, snakke, spise god mad og sove længe – uden at blive vækket af morgensang.

Læs mere om weekendophold

18. Svæveflyvning

Mangler du underholdning til sølvbrylluppet, så skal der nok blive noget at snakke om, hvis du giver en sølvbryllupsgave, der sender parret ud på svæveflyvning. For, hvordan kan det lade sig at gøre at flyve uden en motor?

Læs mere om svæveflyvning

19. Madoplevelser

Michelinrestauranterne skyder op rundt omkring i landet, og gastronomien har for alvor fået et ordentligt løft. Madoplevelser er en gave til sølvbrylluppet, hvor maden er i centrum både til hverdag og fest.

Læs mere om madoplevelser på gourmetrestauranter

20. Spaophold

Et spaophold er også en sølvbryllupsgave til ham for i løbet af de sidste par år, er mændene også begyndt at finde ud af, at det faktisk er meget lækkert med badekåbe og tøfler.

Læs mere om spaophold

21. Guidet tur med en hjemløs

Hvad giver man i sølvbryllupsgave, hvis parret ikke mangler noget? Så giver man en guidet tur med en hjemløs, hvor parret får et indblik i, hvordan det er at leve på gaden. Prisen på oplevelsen går desuden til at give de hjemløse et bedre liv.

Læs mere om guidet tur med en hjemløs

22. Østerssafari

Østers er en ting, der deler vandene i to: dem, der elsker øster og dem, der ikke gør. På en østerssafari får parret lov til at samle østers samtidig med, at de lærer mere om skaldyret, om havet og de områder som østers kan lide at leve i.

Læs mere om østerssafari

23. Romantisk ophold

Der skal være plads til et romantisk ophold blandt de mange idéer til sølvbryllupsgave. For, hvordan kan man holde sammen i 25 år uden romantik? På et romantisk ophold er der fuld forkælelse, god mad og tid til at holde i hånd for sølvbryllupsparret.

Læs mere om et romantisk ophold

24. Retro Puch Maxi tur

Var en af jer kørende på Puch Maxi som ung? Hvorfor ikke tage på en oplevelse tilbage til dengang med en Puch Maxi tur i Thyborøn med Maxitours? Det er en fantastisk mulighed for at opleve noget anderledes sammen – men måske noget som bringer gode minder frem.

Læs mere om Puch Maxi tur her.

25. Giv et Truestory Gavekort

På Truestory.dk har vi mere end 550 forskellige oplevelser. Hvis du giver et åbent gavekort i sølvbryllupsgave, kan parret selv vælge, hvilken oplevelse de gerne have fra dig.

Læs mere om et Truestory gavekort

 

Flere gaveidéer til sølvbrylluppet

 

Smagsoplevelser

 

Gourmet og fine dining

 

En pause sammen

 

Sølvbryllupstraditioner

Morgensang, æresport og taler

Der skal være morgensang, æresport, underholdning, sange og sjove taler til et sølvbryllup. Der er mange traditioner til et sølvbryllup, og vi har hver især nok vores egen forestilling om, hvordan sådan et sølvbryllup skal være, hvad der skal siges, planlægges, gøres og ikke mindst skrives i et kortet til gaven.

Præcis som til et bryllup og kobberbryllup – eller andre store fester for den sags skyld – er der mange forventninger, der skal indfries både for sølvbrudeparret og gæsterne. Det er måske ikke svært at forstå, hvorfor det er sådan, for et sølvbryllup er trods alt en stor fest, der symboliserer, at parret har været gift i 25 år. Et sølvbryllup er en fejring af deres liv sammen og de mange oplevelser, de har haft og ikke mindst de mange oplevelser, som venter på dem.

Når du giver en oplevelse i gave til sølvbryllup, giver du parret mulighed for at forsætte med at udvikle sig og opleve sammen. En oplevelse giver parret flere skønne minder, de kan dele, og som vil være et skridt på deres videre liv sammen på vej mod guldbrylluppet.

 

Fordele ved at købe gaven hos Truestory

En sølvbryllupsgave køb hos Truestory kan selvfølgelig byttes. Selvom du køber en oplevelse i gave til sølvbrudeparret, er det ikke svært for dem at få den ombyttet til noget andet. Det kan jo godt være, at ginsmagning skal ombyttes til ølsmagning, whiskysmagning eller noget helt tredje.

Når du hos os køber en oplevelse til dig selv eller som gave, skal du huske, at du altid har:

  • 14 dages fuld returret
  • 24 måneders fri ombytning
  • 24 måneders gyldighed
  • Mulighed for personlig hilsen på gavekortet
  • Mulighed for levering i flot, eksklusiv gaveæske
  • Gratis levering som print-selv via e-mail
  • Personlig kundeservice via e-mail, chat og telefon

Hvis du har spørgsmål, mangler flere idéer til sølvbryllupsgave eller noget helt tredje, er du altid velkommen til at skrive til os på [email protected], så vender vi lynhurtigt tilbage til dig.

 

Få flere gaveideer i disse guides

Bæredygtige gaver

Guide: Gave til madelskeren

Bryllupsdagsgave til ham & hende